SUROGAT-ZAMENSKA MAJKA

@akica77 ... koliko god da se tebi čini humanim ovaj gest, razmisli, kakva bi ti to bila osoba/majka kada bi za novac prodala svoje dete :shock:

Opet isto, SVOJE dete.
A da li si lepo procitala text akice77.
Dete koje surogat majka radja nije njeno!!!

I neko je rekao kako je surogat roditeljsvo jos gore nego ostaviti dete na usvajanje.
Strasno!
Znaci gore je roditi tudje dete nekome ko ce jedva da ga doceka, pruzi mu sve, i dobiti svotu koja ce mozda da obezbedi bolji zivot svojoj deci, nego svoje ostaviti u dom za nezbrinutu decu da se muci:shock:
Stvarno me zaprepascuju takve izjave i neznanje necega a i pored neznanja osudjivanje bez ikakvog razloga.

Извини, а по чему је то дете њено? По томе што је дала јајну ћелију???

Да ли се воли само оно што је настало из наше јајне ћелије, или се воли ДЕТЕ??? Кажеш да је дете оне која је дала јајну ћелију, а не оне која му даје живот и себе...Каква би то жена могла да 9 месеци носи у себи ''посао'', а да не створи никакву емотивну везу према том малом бићу са којим живи и дише?

Покита, не знам колико си пута била трудна и шта си осећала тада...и да ли си волела то дете само зато што је твој генетски материјал, или зато што га ОСЕЋАШ, зато што си емотивно стопљена са њиме, са његовим покретима, са свим оним што си и физички и психички проживела да би донела то дете на свет???

Jao meni je ovo tako tesko i za zamisliti...pa devet meseci nosis tu bebu,brines se o njoj, mazis stomak i tepas tom detencetu,namucis se da ga rodis,a onda ti kazu ''pozdravite se sa detetom,vise ga nikada necete videti,ono sada ide svojim roditeljima,a vas ko shisha''.Mislim da ces se zestoko pokajati i da ce ti to biti jak emotivni shok.A ta prica ''necu se vezati za dete,pa nikada i nije bilo moje" videces koliko ce drzati vodu kada ti hormoni budu bujali i kada ti se razvije materinski instinkt za tu bebu,uostalom znas kako to ide,pa bila si trudna dva puta.Inace sta tvoja porodica misli o tome?

Ono što mene iritira je insistiranje na SVOM detetu, mislim na genetiku.
Možda zato što obožavam decu, moju, komšijsku, svačiju, decu uopše ( jednom sam kroz Beograd pratila jednu malu crnkinju - bila je slatka kao lutkica :D)
Usvojenje razumem - ne mogu da imam dete pa usvojim napušteno i budem mu mama kao da je moje.Rađanje po svaku cenu NE.Znam za dva slučaja kad su majke ZNALE da će umreti na porođaju a rodile su i umrle !!!
Čini mi se da ljudi koji insistiraju baš na SVOM detetu ne zaslužuju nikakvo.To mi liči da oni mogu da vole SAMO svoje dete i ni jedno više, a takvi ne zaslužuju ni svoje. Po čemu je to njegovo specijalno - po genetici ? Da li je baš u genetici ključ ? Kao: dotični je toliko vredan da mora da se reprodukuje ?Bolje da se leči - na psihijatriji.

Da li bi bila surogat mama - nikad ! Ma da nađem bebu na pragu - čik da mi je uzmu !- a tek da je nosim 9 meseci !?!? Pa ja sam "pričala" sa bebama dok sam ih nosila !:D

Primećeno je da su sve učestalije pojave da se supruge američkih vojnika koji su u službi izvan SAD-a odlučuju biti surogat majke. Razlog? Uglavnom financijske prirode "kako bi popunile kucni budzet dok usput podizu vlastitu decu i nisu u radnom odnosu". Jedna trudnoća vredi 20,000 dolara pa na više, plus plaćeni svi troškovi zdravstvenog osiguranja. Tako te žene mogu zaraditi po jednoj trudnoći skoro i više nego li njihovi muževi u vojnoj službi ...
Biti surogat majka je kao doniranje organa za transplantaciju nekome, samo prije nego sto umrete i zapravo, mozete vidjeti njihovu ( roditelja djeteta ) radost.
Imate li komentar?

Primećeno je da su sve učestalije pojave da se supruge američkih vojnika koji su u službi izvan SAD-a odlučuju biti surogat majke. Razlog? Uglavnom financijske prirode "kako bi popunile kucni budzet dok usput podizu vlastitu decu i nisu u radnom odnosu". Jedna trudnoća vredi 20,000 dolara pa na više, plus plaćeni svi troškovi zdravstvenog osiguranja. Tako te žene mogu zaraditi po jednoj trudnoći skoro i više nego li njihovi muževi u vojnoj službi ...
Biti surogat majka je kao doniranje organa za transplantaciju nekome, samo prije nego sto umrete i zapravo, mozete vidjeti njihovu ( roditelja djeteta ) radost.
Imate li komentar?

nemam.

Nekako mi se čini da ste svi zajedno prevideli koliko je ustvari teško doći do usvojenog deteta :roll:
Kao da je dovoljno da poželim - evo neću "svoje", neću više pokušavati, dajte mi da usvojim, i oni mi..... daju :|

Ljudi koji pokušavaju da imaju svoje dete uz slabe šanse rade to jer su i te šanse obično veće.

Par koji znam je uspeo da usvoji dete tek kad su već prilično zašli u godine i opušteno mogu da joj budu baba i deda..... znali su da ne mogu imati "svoje" dete, znali su oduvek..... znate šta ljudi prokomentarišu kad ih vide? Šta im je to trebalo i tim godinama :|

SVAKA TI CAST! Uz duzno postovanje, oni koji ovo ne podrzavaju - NEMAJU POTREBE NI DA KOMENTARISU!
Stavite se u ulogu zene koja zeli dete i sve bi na ovom belom svetu dala da bar SAMO jedno dete rodi zivo i zdravo, a ne moze!
Ovoj gospodji koja zeli da bude surogat-majka skidam kapu! Retke su zene kao Vi! Ali i ako uspete u tome da nekom paru budete surogat-majka, razmislite DOBRO da li cete moci da se odvojite od tog deteta, jer ta porodica sigurno nece zeleti da bude u kontaktu sa vama.
Sva najbolje i jos jednom SVAKA CAST! :heart:

Ајде, молим те, а што не би смео да коментарише онај који не подржава тако нешто???

nisam rekla da ne sme da komentarise, vec da nije potrebno ;)
ja se gospodji jednostavno divim na tolikoj hrabrosti, ali i dalje mislim da je to vrlo delikatna stvar. skidam joj kapu na njenoj velikodusnosti, ali ipak mislim da je malo nemoguce da ona to ucini bez ikakvih emocija i da se tek tako oprosti od detenceta koje je raslo u njoj i kome je ona podarila zivot. majka je samo jedna.
ali mislim da je bolje usvojiti dete ili bebu nego se upustati u takav rizik. jer opet se postavlja pitanje, sta ako ta surogat-majka bude tugovala za detetom i na neki nacin sazna u kojoj je ono porodici i pocne praviti probleme? ili sta ako se 2 dana pred porodjaj predomisli? mislim da nije pametno, ali je lepo biti velikodusan, zar ne? pogresno si me razumela, al nema veze ;)
pozzzdraw

Bila bih surogat mama samo genetskom potomku mog brata i njegove partnerke.Ne vjerujem u ostale motive.

Neznam ,kad bi bio zena ili devojka, dali bi pristao da se embrin moga brata i snahe ,napravljen spermom moga brata , ubaci u moju matericu.Iz mog ugla ,kao muskarac,to mi nije normalno.Medjutim pravi razlog mog prijavljivanja na temu je da smo supruga i ja bezmalo dvadeset godina u braku i da nemamo dece.Do pre desetak godina pokusavalismo sa VP bezuspesno a od 2004 i sa surogat majkom , i to ovde kod nas u Srbiji zasad bezuspesno.Verovatno ste zbunjeni ali odgovarajucim ugovorom sa osobom koja zeli da vam bude od pomoci i to moze.Porucio bih svim parovima da ne gube nadu i da se vole jer ce i na nasa vrata ,kad tad, pokucati srecaSto se tice surogat majke,mozda je razlog sto supruga i ja prolazimo kroz sve ovo,sto naravno nikom pozeleo nebi,da sam devojka ne bih, ali da sam zena koja ima svoju decu,pristaobih da budem surogat majka.A one zene ili devojke ,sto kazu da je za njih neprihvatljivo da rode dete nekom paru tj da budu surogat ,naravno "sa embrionom tog bracnog para" ,bi pitao dali znaju da izmedju 20-30% rodjene dece u Evropi i naravno u Srbiji ,sto je utvrdjeno i DNK-a analizom, zive samo sa pravim mamama a tate su NN, t.j. trba pitati te mame ko je tata.

Па ако толико није битно ко је мама а ко тата, што онда не усвојите неко дете које чезне за породицом, или бар не приступите програму хранитељства?

Али да га 9 месеци под срцем носи друга жена, да ти га роди друга жена, да га доји друга жена...и онда вам, за добру лову, преда готов производ?

Back