Suplementi

nema potrebe da koristis proteine , sve mozes da uradis normalnom ishranom

Vjerovatno si htio da kazes "Nema potrebe da unosis vjestacke proteine i sa prirodnim proteinima sve mozes da uradis",jer drugacije to sto si napisao nema smisla.

Mada mislim da nemas pojma sto su Proteini,i od cega se grade misici ?

Moja preporuka svakako whey protein,ne moze da skodi,a moze dosta da pomogne uz SREDJENU ISHRANU !

Uostalom pitanje za kreatora teme,sta mu je cilj ?

Evo kreator da se javi da ne unosi zabune. Mislio sam na onaj deo gde piješ nešto ili koristiš da bi se osećao bolje. Ukoliko se uravnoteženo hraniš danas, postoje šanse da sa time opet ne možeš da uneseš sve potrebne vitamine, minerale u svoj organizam. Eto, spomenuo si proteine. Whey protein je protein surutke i to je protein koji se najbolje apsorbuje u našem organizmu. Takođe, nisi spomenuo da može da se koristi i kao oblik proteinske dijete gde unosiš dovoljnu količinu proteina za mišiće, samim tim manje kalorijske vrednosti iz redovne hrane i na zdrav način gubiš kilograme.Takođe, kod proteina, veliko je pitanje koliko je uopšte meso dobro po ljudski organizam. Da ne ispadnem sad nekakav vegeterijanski frik, mali broj ljudi zna da su nam creva jako dugačka i da su više preodređena da za biljnu ishranu tako da suplementaciju vidim kao jedan dodatni oblik ishrane gde će uz pet obroka čovek pre svega biti zdrav.

Znači, cilj je zdravlje. Ako imate kakve dobre vitamine i minerale, slobodno napišete. Ako imate kakvu dobru omegu koja se ne dobija iz jetre ajkule već iz mesa napišite.

PS - I da opet još jednom ne budem pogrešno shvaćen: Prvi postulat leži u balansiranoj ishrani, vodi i fizičkoj aktivnosti, a suplementi su nagrada za naše telo.

Hteo bih da vidim vaša iskustva sa suplementacijom. Šta ste najčešće uzimali, da li je pomoglo šta? i Ako jeste, imate li kakvih dobrih preporuka za istim.

Mom psu je pomogao vitamin B12, 100 mg dnevno. Imao je shlog pa se od ovog vitamina oporavio.
To pomaze i ljudima kad zadju u godine. Ali ti si mlad? Ili?

Mom psu je pomogao vitamin B12, 100 mg dnevno. Imao je shlog pa se od ovog vitamina oporavio.
To pomaze i ljudima kad zadju u godine. Ali ti si mlad? Ili?

U najlepšim godinama sam, tridesetak. Ali opet, iako vodim računa o ishrani, pijem minimum dve litre vode i krećem se ponekad osetim pad energije, koncetracije ili mi se spava. Ne stalno, ali ponekada da. Primetio sam da uz određene suplemente takvih padova nemam. Ono što sam našao za sebe jeste suplement koji u sebi sadrži azot monoksid i stvarno ga preporučujem svima. Tri doktora su za otkriće azot monoksida tačnije dokazom da pomažu krvom sistemu 1998. godine dobila Noelovu nagradu iz medicine. Preporučuje se svima koji navrše 30 godina jer ga do tog doba organizam sam proizvodi.

U najlepšim godinama sam, tridesetak. Ali opet, iako vodim računa o ishrani, pijem minimum dve litre vode i krećem se ponekad osetim pad energije, koncetracije ili mi se spava. Ne stalno, ali ponekada da. Primetio sam da uz određene suplemente takvih padova nemam. Ono što sam našao za sebe jeste suplement koji u sebi sadrži azot monoksid i stvarno ga preporučujem svima. Tri doktora su za otkriće azot monoksida tačnije dokazom da pomažu krvom sistemu 1998. godine dobila Noelovu nagradu iz medicine. Preporučuje se svima koji navrše 30 godina jer ga do tog doba organizam sam proizvodi.
Ja imam mnogo vise, nisam ni cula za taj monoksid , doduse jesam kao i za dioksid :D Ne bih ja se zdrava, prava, pametna i lepa trujem kojecime.
Nikotin i alkohol za sada zadovaljavaju stanje sa otrovima.

Malo sam guglala, procitah jednu celu studiju o ovom azot monoksidu u koji se sada kunu svi mladjahni muskarci, ali strucnjaci kazu da ne moze da su tu tablete uzaludne.
Samo duzi boravak na visini od 4000 metara tu pomaze. Inace se koristi i kao zamena za vijagru;)

Za sve "poruka",sto manje suplemenata ne zaebavajte se mozete lako rakcinu popusiti ako preterate.To sam cula od vise doktora.

Jel' od onih doktora što imaju svoje 'suplemente' za ponudu? :D

- - - - - - - - - -

Malo sam guglala, procitah jednu celu studiju o ovom azot monoksidu u koji se sada kunu svi mladjahni muskarci, ali strucnjaci kazu da ne moze da su tu tablete uzaludne.
Samo duzi boravak na visini od 4000 metara tu pomaze. Inace se koristi i kao zamena za vijagru;)
Malo li je? :lol:

Ptero, verovatno misle na one suplemente koji se ili pogrešno preporučuju ili su dibidus loši. Prva grupacija: čoveku koji ima kronovu bolest su davali aloju, rezultat kataklizmičan. Jedva je čovek pretekao. Aloja je super, nije za to. Druga grupacija, nekakvi proizvodi koji ti razore crevni trakt, a bukvalno se kao ricunus ponašaju.

Ok, ali zato postoje suplementi koji nemaju veze sa nekakvim nus pojavama. I ima ih dosta.

Sa druge strane, mnogi doktori danas i preskaču suplementaciju jer rade za farmaceutske kompanije i to je nažalost tužno. Možemo i o tome da kuckamo ako ima raspoloženih.

Jel' od onih doktora što imaju svoje 'suplemente' za ponudu? :D

- - - - - - - - - -

Malo li je? :lol:
Ne od takvih doktora,zna se dobro da ja retko slusam doktore ali ovih par je bilo vredno slusati.
Ajde ne lupaj casti ti..ako nemas sto pametno reci,bolje ne pisi nista.

Ptero, verovatno misle na one suplemente koji se ili pogrešno preporučuju ili su dibidus loši. Prva grupacija: čoveku koji ima kronovu bolest su davali aloju, rezultat kataklizmičan. Jedva je čovek pretekao. Aloja je super, nije za to. Druga grupacija, nekakvi proizvodi koji ti razore crevni trakt, a bukvalno se kao ricunus ponašaju.

Ok, ali zato postoje suplementi koji nemaju veze sa nekakvim nus pojavama. I ima ih dosta.

Sa druge strane, mnogi doktori danas i preskaču suplementaciju jer rade za farmaceutske kompanije i to je nažalost tužno. Možemo i o tome da kuckamo ako ima raspoloženih.
Nije bilo nikakvih naznaka da rade za farm. kompanije,skidam kapu ljudima stvarno su objasnili.

Eto vidiš Malanano, i ja sam pitao doktore za suplemente koje sam koristio, ali za one koje znam da im sujeta nije veća od Mount Everesta i da će mi iskreno reći ako nešto valja.

Moje dete ima akutni dermatitis, i moderna medicina kaže kortikosteroidi. Tu sam bio u stanju da zakoljem doktorku koja mi pokušala i neku kremu provući. Onda kod homeopate dobijem i preporuke za neke suplemete od kojih se detetu povlači kožni ekcem. Naravno, u kombinaciji sa homeopatskim lekovima.

I šta sad da kažem, da su svi suplemeti dobri ili loši? ne ide. Zato sam i postavio temu gde ćemo pričati o dobrim suplementima, oni koji su provereni i koji daju pozitivne rezultate.

Suplemente ne bi trebalo da uzimate bez razloga kao sto ne bi trebalo da uzimate bilo koji farmaceutski lek bez razloga. Ako nemate neku konkretnu bolest koju lecite i uzimate ih samo zato sto mislite da je to zdravo mozete postati imuni na njihovo dejstvo pa vam nece delovati kad vam budu zaista potrebni. To vazi i za biljne preparate.

Suplemente ne bi trebalo da uzimate bez razloga kao sto ne bi trebalo da uzimate bilo koji farmaceutski lek bez razloga. Ako nemate neku konkretnu bolest koju lecite i uzimate ih samo zato sto mislite da je to zdravo mozete postati imuni na njihovo dejstvo pa vam nece delovati kad vam budu zaista potrebni. To vazi i za biljne preparate.

Suplementi se uglavnom uzimaju preventivno, a postoje i suplementi koji se preporučuju kod nekog drastvenog poremećaja.

I kako možeš da postaneš imun na unos omega 3 masnih kiselina, nije mi jasno matere mi moje? Mislim, onda možemo postati imuni i unosom lososa ili npr bakalara jer eto, iz nekih takvih riba se hladnim ceđenjem dobijaju i kapsule omega 3 kiselina. Eto, ako to možeš da mi objasniš, bio bih ti zahvalan. Hvala

Nasi geni jos nose obelezja razvitka od pre vise stotina hiljada godina i ocekuju ishranu slicnu onoj koju smo tada uzimali....samo se ti suplementisi a mi seljaci vise volimo da sve sto nam treba uzimamo kroz hranu

Nasi geni jos nose obelezja razvitka od pre vise stotina hiljada godina i ocekuju ishranu slicnu onoj koju smo tada uzimali....samo se ti suplementisi a mi seljaci vise volimo da sve sto nam treba uzimamo kroz hranu

Ishrana naših predaka se sigurno nije zasnivala na principima koji su danas aktuelni u svetu. kao prvo, ljudski organizam je predviđen da gladuje i traži hranu, a ne da sedi i ima je u izobilju. Drugo, naši pretci su mnogo više jeli presne hrane jer to je ono što naš organizam traži i što je najzdravije za njega. I pazi treće, sve i da jedeš presnu hranu, koliko ćeš apsorbovati vitamina C iz npr. jedne jabuke danas? Može bilo koji primer, suština je da usled ispošćene zemlje, prskanja voća i povrća, naš organizam treba da se zove Tito i Fidel da bi uzeo sve potrebne nutrijente iz hrane. Četvrto, bombardovan si GMO hranom, peto bombardovani smo osiromašenim uranijom, pa se sada zapitaj šta unosiš sa hranom koliko god da bude zdrava danas, potpiši da unosiš i raznorazne toksine u svoje telo.

Nekako mi se čini da si poslednji post napisala iz inata, možda i iz neznanja pa hajd' udari po šavovima.

Ovim što pišem, ne želim da izgleda da pametujem, već da pročitamo i nešto korisno što će doneti korsti našem telu.

Back