sanja*
Drevna Kornjača
- Poruka
- 8.705
ne naročito. od njihovih volim x&y.
A najvolem
A najvolem
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pametan se suprotstavi i spreči porobljavanje ili ubijanje naroda,
@Ja koji jesam: Ti stalno pričaš kako ne treba stvarati neprijatelje kao da to sad jeste neka mudrost.
A šta ti misliš, da ljudi trebaju nemo gledati one koji žele da te unište?
Primera radi drugi svetski rat i hitlerovo istrebljenje jevreja. Šta su ljudi tada trebali da rade, da gledaju to sa strane i govore hitler je moj prijatelj, sigurno će biti milosrdan prema meni. Malo sutra će biti. Neki ljudi se sami postave kao neprijatelji i teže da unište druge i porobe ih. Pametan se suprotstavi i spreči porobljavanje ili ubijanje naroda, ili po mom mišljenju budala samo sedi i čeka.

Projektovali su da su im komšije koje su ih sprovele u logor njihovi prijatelji i daim se uz njih ništa neće desiti?
Pošto je to ono kako su bili mislili i zbog čega su završili u logoru.
Najebali su jer nisu očekivali neprijatelja, i jer ga nisu videli dok im je bio pred očima - a ne zato jer su ga "priželjkivali".
Projektovali su da su im komšije koje su ih sprovele u logor njihovi prijatelji i daim se uz njih ništa neće desiti?
Pošto je to ono kako su bili mislili i zbog čega su završili u logoru.
Najebali su jer nisu očekivali neprijatelja, i jer ga nisu videli dok im je bio pred očima - a ne zato jer su ga "priželjkivali".
Nedužne ljude u ratovima ne ubijaju hrvati, muslimani, niti srbi.
ubijaju ih pojedinci koji su neljudi. Neprijatelji.
Mog pradedu i njegove sinove nisu ubili hrvati, niti slovenci, nego Alojz Slapernik i njegova dva sina.
Imenom i prezimenom.
E,ali tvoj neprijatelj si ti sam,jer si ti sam APSOLUT...
Dobro,hajde,neka od projekcija,je l...![]()

Ne mogu se setiti sada tacno ko je bio to ali se radnja odvijala u logoru,neki nas vladika (i ako mi je vladika Nikolaj Velimirovic na umu nije on) i kada je ustasa dosao do njega da ga zakolje nesto su pricali(mislim da mu je rekao vladika da je sada siguran da Bog postoji jer ga je ovaj pitao verujes li u Boga sada pope...) i on mu je rekao :radi svoj posao sine.To je ostavilo dubok utisak i na tog ustasu i na sve prisutne pa i na sve nas koji se danas prisecamo toga...Da ne sirim pricu koliko je mojih stradalo u Jasenovcu,Da mi je pradeda bio partizan a njegov brat od strica cetnik koji je pevao dok su mu klali brata...Te je moja prabaka ostala udovica sa tri cerke i ako je imala i 5 sinova svi poginuli(uvek je pamtim kao vedru i nasmejanu zenu,nikada nije isla kod lekara i umrla je na nogama u svojoj 90 godini na svoj rodjendan Svetog Iliju i po tome je jedna od njih par koji su upisani u crkvenu knjigu...)A baba posto nisu dali da se pradeda sahrani na groblju vidi ima nesto u dzepicu sakoa zavuce ruku da vidi sta je a ono grkljan(bila je devojcica od desetak godina) Ali sve to ostavlja duboke utiske na nas...
.. ono što možeš je .. povećati svoju slobodu od njega .. .. sve više i više .. .. i na kraju biti dovoljno daleko da te ne može dohvatiti ..
.. ne .. to je uvjek moguća .. .. taj je put uvjek moguć .. čak i kada se odmaknuti ne možeš dovoljno brzo ..
.. budi kao nekakva budala .. uvjek tu negdje .. negdje iza .. koja mete suho lišće .. .. to je 7mi zakon ..
Ne ide to tako, a i dokaz tome imamo u 2000-godišnjim pokušajima ostvarenja te ne-primjenjive doktrine. Pročitaj malo pažljivije šta sam pisao o 'neprijatelju'... možda bude jasnije kada se dobro razumije. Čim si pomislio: 'neprijatelj'... već si ne-svjestan. Dokle god u drugome vidiš 'neprijatelja' 'on' se ne može promijeniti... niti ga ti ičim do svojim shvatanjem možeš preobraziti.

Zelenis se