Umri_muski
Stara legenda
- Poruka
- 75.297
Vidis da genijalci iz bejbi pudera vade vece mudrosti od vestine ratovanja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neki od Sun Tzu-ovih citata:
Prilika da osiguramo sebe od poraza leži na našim rukama, ali priliku da se pobijedi neprijatelj ti može dati jedino neprijatelj.
Vrhunska vještina se sastoji u slamanju neprijateljskog otpora bez borbe.
Nepobjedivost leži u odbrani. Mogućnost pobjede leži u napadu.
Ukoliko se nalaziš daleko od neprijatelja natjeraj ga da misli kako si blizu.
General je vješt u napadima kada njegov neprijatelj ne zna šta da brani, a general je vješt u odbrani kada njegov neprijatelj ne zna šta da napadne.
U tome je trik, poznavao je svoj neprijatelja veoma dobro.

Btw, neki dan sam sanjala da razvijam neku strategiju. I onda se ti pojaviš s ovom temom![]()
Hm.
Vidiš ti to.
Sad mi dolazi da ono "ko zna zašto je to dobro" primenim na situaciju od tri godine u kojima sam veoma glupo zanemarila intuiciju da je neprijatelj neprijatelj, i omogućila mu da me povredi.
U tom periodu, naime, jako sam ga dobro upoznala.
Sad moje znanje o neprijatelju nije samo intuitivno, nego i razumsko.
Sad moj odnos ne mora više biti intuitivan, nego strateški.
Btw, neki dan sam sanjala da razvijam neku strategiju. I onda se ti pojaviš s ovom temom![]()
Sanja a ko je tvoj neprijatelj ako nije tajna ?
.. pa .. ti si sa prometnog puta .. onda ..Ja sam se recimo skroz otvorio ovde na forumu o onome sto me muci i sto jesam ja...
Vidi se da nisi razumeo napisano.
U tekstu koji je citiran nigde nije bilo reči o "porobljavanju" neprijatelja.
jasno je naglašeno da se prednost daje nepobedivosti spram mogućnosti pobede.
(a nepobedivost nije u mogućnosti da se porobljava, nego da se odbrani)

Otac i braća moje bake su pobijeni u logoru.Da si živeo u ono vreme, šetkao bi kraj njih dok su ih prve komšije (komšija i njegovi sinovi kojima je moja prababa, žena tog sprovedenog i majka tih sprovedenih, bila dojilja) sprovodile u logor i objašnjavao im kako su neprijatelje utripovali?

Onaj ko ima nameru i snažnu volju da te sjebe, povredi, porobi, ugrozi, i deluje u tom pravcu - je neprijatelj.
I treba ga jasno percipirati kao neprijatelja, i prema njemu se postaviti kao prema neprijatelju.
.. pa .. ti si sa prometnog puta .. onda ..
.. ja nisam ..
(.. a ima ko zna .. i to je dovoljno ..)

?Sanja a ko je tvoj neprijatelj ako nije tajna ?
Nije ni čudo da niko još nije uspio da voli svoje neprijatelje. Neprijatelji se ne vole, ali zato se može ne-stvoriti neprijatelj. Ako ga nisi stvorila nećeš imati ni razlog da mu se odupireš, da se od njega braniš, niti da ga napadaš.
Ко?...

Da,ali i ako ih mi ne stvaramo drugi ih stvaraju...Tu se ne slazemo...Voleti svog neprijatelja kao sto je Isus rekao znaci pobediti ga na neki nacin i prigrliti ga da postane ono sto si ti ustvari-Ko tebe kamenom ti njega hlebom...Mislim da nema mocnije i jace oruzije od toga...Na svirepost odgovoriti miloscu i time bice koje te napada pretvoriti u samilosno jer to i jeste sustina svih nas da ono sto nas cini je Dobrota a da zablude u koje upadamo -takvo ponasanje moze trgnuti tu projekciju da se priseti sta u sustini ona jeste...
Ne samo da su tvoji utripovali i sebi projektovali realnost kakvu su doživjeli, nego si i ti sa njima još uvijek u istom tripu.
nikada, ni u jednom momentu nisam pomislio optuživati niti sam optuživao hrvate niti muslimane za realnost našeg srpskog naroda pa ni mojih najbližnjih.
Ne postoji niko ko može da ti učini išta ukoliko to što 'on-ona' tebi čini već nije tvoj izbor, bilo da je to svejstan ili pak ne-svjestan izbor.

u prikazi sadrzaj...