Sumrak rimokatoličke i protestantske teologije - odriču se Biblije

vas je napustila logika,
...doooobro,nismo svi bas najbolji logicari zar ne ? :D
a ja sam matematicki samo pokazao da se ovde ne radi o ILI-ILI, smrtne ili besmrtne, vec su neke smrtne,a neke su besmrtne,
Kako to mislis da si matematicki dokazao i kome uopste ??
Sebi ? :D
pa ako ne mozes da shvatis tu najprostioju logiku onda ti nema pomoci
Slazem se,nema mi pomoci jer TVOJU logiku zaista ne mogu skontati...
...mozda je svakako do mene ali mislim da ipak postoji neka MALA mogucnost da je ipak tvoja "logika" zapravo sinonim za nelogicnost... :kafa:

daj ti nama link odakle ti to za kompjutere koji mogu da dokazu subote da se malo smejemo
Pa kopjuter je racunalo.
Kako objasniti coveku koji se koristi kopjuterom a ne zna da je to racunalo?
Ne zna da ima milioni raznih programa koji nema sta ne mogu da izracunaju?
Na primer neku kometu ili slicno, koja je recimo prosla pored zemlje pre par hiljada godina.
Mogu da kazu tacan datum, koji dan u sedmici itd...

ma ti si caci, sta je to ko-pjuter, na kom je to jeziku?
Druze, ti veze nemas o nicemu.
Treba ja tebi da se smejem ne ti meni.
Ali ne mogu jer ne znas da ne znas

Одређивање дана у недељи​

Постоје различите методе за утврђивање дана у недељи за било који датум у прошлости или будућности. Методе су углавном засноване на алгоритмима за одређивање дана у недељи на основу датума, укључујући и оне који су засновани на табелама које не захтевају било какво израчунавање од стране корисника. Углавном се користи када неко жели да израчуна на који дан је неко рођен или на који дан се одиграо неки битан догађај.
Постоје особе са синдромом саванта које могу у року од неколико секунди или чак неколико десетинки, да кажу име дана у недељи у зависности од датума.

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Одређивање_дана_у_недељи

Табеларни метод​

уреди

уреди
Овај метод важи и за Грегоријански и за Јулијански календар.

Формула је:d+m+g+⌊g4⌋+vmod7
{\displaystyle d+m+g+\left\lfloor {\frac {g}{4}}\right\rfloor +v\mod {7}}
, где су:

• d је дан у месецу,
  • m број месеца из табеле месеци,
  • g су последње две цифре из броја године, и
  • v је број који представља век. За Грегоријанске датуме то је број 6 ако је број састављен од прве две цифре века дељив са 4, а надаље 4-2-0 (2000-6, 2100-4, 2200-2, 2300-0). За Јулијанске датуме број 6 је за 1200, а сваки следећи век је за један мањи док се не дође до 0 када се почиње испочетка (1300-5, 1100-0).
Ако је резултат 0 онда је на тај дан била недеља, ако је резултат 1 онда је био понедељак, итд

Карл Фридрих Гаус је у својим белешкама астрономских таблица описао методу за израчунавање дана сваког првог јануара било које године.<a href="https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Одређивање_дана_у_недељи#cite_note-Gauss-1"><span>[</span>1<span>]</span></a> Никада те белешке није објавио, али је то укључено у збирку његових радова која је издата 1927. године.<a href="https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Одређивање_дана_у_недељи#cite_note-Schwerdtfeger-2"><span>[</span>2<span>]</span></a>

Гаусова метода је примењива на Грегоријански календар. Дане у недељи је означио бројевима од 0 до 6 почев са недељом. Дефинисао је и следеће операције: Дан у недељи првог јануара у некој години је<a href="https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Одређивање_дана_у_недељи#cite_note-Gauss-1"><span>[</span>1<span>]</span></a>

R(1+5R((A−1),4)+4R((A−1),100)+6R((A−1),400),7)
{\displaystyle R(1+5R((A-1),4)+4R((A-1),100)+6R((A-1),400),7)}

где је R(g,m) остатак при дељењу g са m,<a href="https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Одређивање_дана_у_недељи#cite_note-Schwerdtfeger-2"><span>[</span>2<span>]</span></a> или g mod m.

Ова формула је претворена у табеларни метод за израчунавање дана у недељи за било који датум које су конструисали Крајчик и Швердтфегер.<a href="https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Одређивање_дана_у_недељи#cite_note-Schwerdtfeger-2"><span>[</span></a>
у години,d = 4[2.6 × 8 – 2.2] = 45R(82,4) = 5 × 2 mod 7 = 33R(1582, 7) = 3 × 0 = 03R(82,7) = 3 × 5 mod 7 = 16R(15,7) = 6 × 1 = 6w = 4 + 4 + 3 + 0 mod 7 = 4 + 4 + 3 + 1 + 6 mod 7 = 4 = четвртак.1. јануар 0. године (први дан нове ере) се третира као 11. месец претходне године,d = 1[2.6 × 11 – 2.2] = 55R(-1,4) = 5 × 3 mod 7 = 13R(-1,7) = 3 × 6 mod 7 = 43R(-1,7) = 3 × 6 mod 7 = 46R(0,7) = 6 × 0 = 0w = 1 + 5 + 1 + 4 mod 7 = 1 + 5 + 1 + 4 + 0 mod 7 = 4 = четвртак.

Druze, ti veze nemas o nicemu.
ti si funkcionalno nepimen, pravi caci
Углавном се користи када неко жели да израчуна на који дан је неко рођен или на који дан се одиграо неки битан догађај.
moras da imas tacan datum da bi odredio dan, ali ljudi neki nisu sigurno ni to, datum kada su se rodili, dok mi mladji ako jesmo moze se tacno reci koji je bio dan u nedelji, NE TREBA TI TAJ TVOJ KOPJUTER :dash:
Постоје особе са синдромом саванта које могу у року од неколико секунди или чак неколико десетинки, да кажу име дана у недељи у зависности од датума.

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Одређивање_дана_у_недељи
pa jel vidis, a nikad nisu culi za tvoj kopjuter

Poslednja izmena:
ti si funkcionalno nepimen, pravo caci

moras da ima tacan datum da bi odredio dan, ali ljudi neki nisu sigurno ni to, datum kada su se rodili, ali mi mladji ako jesmo moze se tacno reci koji je bio dan u nedelji
Eto opet dokaz da ti veze nemas.

Mogu da izracunaju koji je dan bio recimo pre 5000 god...ponedeljak, utorak itd.

Sedmica je uvijek brojanje do 7 i nije uopste vezana za kalendar. Zidovi je drze jos od vremena Mojsija, a sigurno i ranije. Noje je svakog sedmog dana slao goluba, a ostale dane gavrana. Pise i za Adama da je znao sta je sedmi dan. Interesantno je da su i atomi rasporedjeni po broju 7. Mendeljejeva tablica ima 7 stupaca, a kvantna fizika je za atome izvela jednadzbe koje imaju cele brojeve do 7.

Formula za trajanje 1 zemaljske godine je 365+1/4-1/128. Preciznost je oko 1 sekunde na 2000 godina. . Danasnji kalendar ima gresku od oko 70 sekundi na 400 godina. Oni koriste formulu: 365+1/4-1/100+1/400.

kada si 1x cuo za gausa? jel imao on ko pjuter koji si pominjao vec nekoliko puta?
i sta ces za vreme pre gregorijanskog,to sam te vec pitao

jaoj sa kojim cacijima ja diskutujem
Ti nisi ni znao da to moze i sada se vadis.
Arogantan si i bezobrazan i nemas ni malo poniznosti.
Zato neces nikada nista nauciti.
A mislis da znas?
Svasta papir trpi.

Ti nisi ni znao da to moze i sada se vadis.
za tzv veciti kalendar? ajde ne smaraj ko pjuteristo, ja sam gausovu teoremu ucio u skoli, Za razliku od tebe, a da nisam za ovu racunicu cuo? pa kao mladji smo se igrali sa njom cak u koji je dan ko rodjen! ali znamo svi datume nasih rodjenja, to je poenta

Poslednja izmena:
Гаусова метода је примењива на Грегоријански календар.
sta cemo za raniji period?
vi subotari tvrdite da je subota od adama, kako dokazujete sa vasim ko pjuterom da se 7-dnevni ciklus nije poremetio?
a morao je biti poremecen ako se kalenadar promenio za 10 dana tada,a ne za 7, pa subota da padne opet na subotu

Poslednja izmena:
evo, a to sam te vec pitao, pa si poceo da ko pjuteras
Dovode u pitanje jer su isli u skolu za razliku od tebe.
Znas kada su ziveli i Gaj Julije cezar, i papa Grgur koji je iza njega reformisao kalendar - da je kalendar bio tacan onda bi ti bio u pravu, ali nije, vidi greske od cak 10 dana!
https://sh.wikipedia.org/wiki/Gregorijanski_kalendar

Papska bula јe sadržala sledeće odredbe:

1. Iz kalendara će se izostaviti 10 dana, tako da posle četvrtka 4. oktobra 1582. sledi petak 15. oktobar.
ode ti subota u majcinu, 10 dana cak! nisu pomerali 7 pa da se potrefi opet subota na subotu, nego su sve syebali, subota se tad pala u sredu, ili cetvrtak cak
znaci, subota je skoro pa garantovano poremecena, nema kompjutera koji sad moze da zna nije li neko nesto menjao i u prolosti, cak i ako ukalkulise ovih 10 dana

to sto ti kazes dokazivo kompjuterom se svodi na veru da niko nista nije izgresio u celokupnoj istorji 7 dnevnog ciklusa, ali ako je brojao dane u godini, onda garantovano jeste, ako je jos neko ispravljao, opet garantovano jeste poremetio taj ciklus: dodas 10 dana kalendarski, a samo 1 promenis u sedmici, i nadas se da su svi pre tebe isto tako drzali ciklus 7 dana! mi cak nismo sigurno ni koje godine i koje godisnje doba je Hristos rodjen, a kamoli da budemo sigurni da se 7 dana ciklus uvek drzao - ko ga je drzao, kako mozesmo da znamo i gde je ta linija drzanja? nemoguce dokazati, samo je stvar vere, a niukakvih kompjutera kako si ti rekao

i sami kazete za bozic 25 da se slavilo sunce, pa kako znate onda u subotu da je bas subota?

Poslednja izmena:
vas je napustila logika, a ja sam matematicki samo pokazao da se ovde ne radi o ILI-ILI, smrtne ili besmrtne, vec su neke smrtne,a neke su besmrtne, NE SVE, pa ako ne mozes da shvatis tu najprostioju logiku svojom iskljucivoscu, onda ti nema pomoci
... hajde da ipak vidimo kako stojis ti na ovom planu;
ako kaze sz prorok: "koja dusa zgresi ona ce poginuti" - jel to znaci da ce sve poginuti? NECE! pa kako su onda sve smrtne?
Ovim tekstom nam prorok ne pokazuje koje ce konkretno dushe nekada poginuti a koje ce biti spasene nego nam jasno daje do znanja da su ljudske dushe smrtne a mogu umreti SAMO ako pogrese i ne drze se procedure koje je Bog uspostavio kao resenje za greh ( u vreme SZ-ta je to bilo pokajanje, ostavljanje greha uz krvnu zrtvu dok je u vreme NZ-ta pokajanje,ostavljanje greha i vera u zrtvu Isusa Hrista ) !!!
ako nisu sve smrtne,
Nemoj izmisljati,ponavjam - Ovim tekstom nam prorok ne pokazuje koje ce konkretno dushe nekada poginuti a koje ce biti spasene nego nam jasno daje do znanja da su ljudske dushe smrtne a mogu umreti SAMO ako pogrese i ne drze se procedure koje je Bog uspostavio kao resenje za greh (u vreme SZ-ta je to bilo pokajanje, ostavljanje greha uz krvnu zrtvu dok je u vreme NZ-ta pokajanje,ostavljanje greha i vera u zrtvu Isusa Hrista) !!!
da li to znaci da su sve besmrtne? NE ZNACI
Mesas loncici jer pitanje individualne odgovornosti pred Bogom je jedna stvar dok je priroda ljudske dushe po pitanju dali je po prirodi smrtna ili nije je nesto sasvim drugo !!!
jos jedino da ti nacrtam, recima se ne moze jednostavnije objasniti, probao sam matematicki, ali vi mrzite matematiku osim kada se ne upotrebljava za lazno prorokovanje, tako vas naucili u sektama raznim
Zapravo ne mrzim jer mi je to bio jedan od omiljenih predmeta u toku mog obrazovanja...jesii li raspolozen da se malo oprobamo ,cisto da ponovimo neko gradjivo !?? :kafa:

Nemoj izmisljati,ponavjam - Ovim tekstom nam prorok ne pokazuje koje ce konkretno dushe nekada poginuti a koje ce biti spasene nego nam jasno daje do znanja da su ljudske dushe smrtne a mogu umreti SAMO ako pogrese i ne drze se procedure koje je Bog uspostavio kao resenje za greh (u vreme SZ-ta je to bilo pokajanje, ostavljanje greha uz krvnu zrtvu dok je u vreme NZ-ta pokajanje,ostavljanje greha i vera u zrtvu Isusa Hrista) !!!
kako su to smrtne i kada ce to poginuti, na onom svetu??
ubiju telesno nekoga, a dusu ne mogu - kako je onda dusa smrtna, ako je ostala da zivi?
  1. koja dusa zgresi, ona ce poginuti... sz
  2. ne bojte se onih koji ubijaju telo, a duse ne mogu - to kaze hriscnima, ucenicima, krstenima, tj. onima koji potom primise Duha Svetoga, a pod broj 1 u sz se odnosi generalno na sve, ali u sz ima i nastavak - o bezakonju
a duse ne mogu ubiti, kako to, ubili nekoga telesno,a dusa ostala da zivi?? onda bi umrla zajedno sa telom, ali vidimo da nije
a mogu umreti SAMO ako pogrese
onda kazemo gresne,a ne smrtne

Ne bojte se onih koji ubijaju telo; oni dušu ne mogu ubiti. Više se bojte onoga koji može i dušu i telo da pogubi u paklu.

'oces u pakao robivece? - jedino to ako tvrdis da su smrtne

Poslednja izmena:

Back