Sulejman Veličanstveni

Pisao sam ranije. Ferhunde je Sah sultanija, Suljina i Hatidzina sestra. Dosla je za praznike i odmah snimila situaciju. Pravi se dobrica, a u stvari je zloca. Sada ce da preuzme na sebe da eliminise Hurem. E sad cemo videti u sledecoj epizodi kad prevedu sta ce biti. Malo su usporili sa prevodjenjem. Ali nadam se da ce biti prevedeno do vikenda.

Odgledah i sledecu. Ferhunde je ipak otkazala pomoc Hatidzi i Ibrahimu u borbi protiv Hurem. Misli da je Hurem mnogo jaka. Cak deluje kao da ce da stane na njenu stranu.

Ibri je izgleda dosao kraj. Sulja se raspituje kako da ga zakonski smakne, posto je ranije doneo zakon da ni on ne moze da ga smakne.

Odose Kiraza i Fatma. Nisu mi nikada bili simpaticni. Kad bi se vratili Djula i Elena bilo bi mnogo bolje.

Kad se vraca Bali. Nadam se da je tu i Ajbige. :D

Ibru nisu smakli do pola 82ge epizode. Ne znam da li ce u 83coj ili 84toj. U Turskoj je vec pustena ta epizoda.

Evo sad sam nasla komentar
"Prva scena 84. epizode (zadnja 83. je Hurrem i Šah-sultanija) kada po Bali-bega dolaze ljudi uz vijest da ga zovu u Istanbul!

Dakle, sljedeće se epizode opraštamo od Ibrahima, onda imamo vremenski skok od tri mjeseca i idemo po Malkočoglua!"

537345_458269017553670_1674860652_n.jpg

Xaxa a sinoć na slavi kod druga jedna devojka izrazito azijatskih crta lica i istog takvog tena me ubeđuje kako smo mi '''viša rasa'' za Turke i kako smo ''čisti'':whistling::whistling::whistling:
Ja doduše imam smeđu kosu plave oči i prćast nos ali mi je mama Čehinja da sam na ćaleta:roll:

Xaxa a sinoć na slavi kod druga jedna devojka izrazito azijatskih crta lica i istog takvog tena me ubeđuje kako smo mi '''viša rasa'' za Turke i kako smo ''čisti'':whistling::whistling::whistling:
Ja doduše imam smeđu kosu plave oči i prćast nos ali mi je mama Čehinja da sam na ćaleta:roll:

Moje gađenje prema otomanima nema nikakve veze sa rasom već sa mentalutetom i vrijednostima koje su prihvatljive za njih. U odnosu na to, presrećna sam što nemam apsolutno nikakve veze sa njima.

Ja sam mislila na to da se u mom okruženju nešto ni ne gledaju turske serije, ali sam videla na OBN-u kako se žene u Bosni trude da liče na tu sultaniju a muškarci sve sa bradom ko talibani, budibogsnama:confused:

Da nisi ti ta sele?:hahaha:

tvoj post mi je bio dobra referentna tačka da iznesem svoje mišljenje. Tj, nekako mi se čini da ljudi, kada žele da istaknu razlike ili sličnosti, dosta se oslanjaju na te rasne karakteristike, a rasa s tim nema veze. Većina vladara iz otomanske dinastije su nosioci gena naroda koji su im bili potlačeni. Međutim, bez obzira na genetsku strukturu (Grk po rođenju), Ibrahim je vjerodostojan predstvanik otomanske kulture mentaliteta, kao i Rokselana i djeca joj.

Back