Sulejman Veličanstveni

evo šta je jedna cura na svojoj stranici o seriji napisala i potpuno se slažem sa njom:

meni se ne sviđa kako teče radnja u trećoj sezoni. Svaki producent/scenarist/autor nekog filma a naročito serije, želi da njegovo djelo bude i povod interesa za zemlju iz koje dolazi / Turci se hvale da je serija 1001. noć utjecala na povećani broj turista. Za ovu seriju - Muhtesem Yuzyil se piše da je povećan interes za historiju i to autori serije sigurno znaju. Pa kako onda misle da mi ne znamo osnovne podatke o tom razdolju - i zašto toliko naglašavaju Hureminu borbu protiv naložnica, kad znamo da sultan poslije nje nije primao nijednu na halvet; čak su učinili Hatiđe jako lukavom da se suprostavlja Hurem - sve to izmišljaju, u trećoj sezoni ova serija gotovo nije historijska nego čista sapunica. A baš sada dolaze godine i događaji koje bi trebali ozbiljno obraditi: sultanov pohod na Istok, Ibrahimovo ubojstvo, pa vjerojatno će u trećoj sezoni i Mustafu ubiti - možda će to biti kraj treće sezone. To im je dovoljno snažnih događanja da nisu trebali uvoditi lik Firuze koja će nas sad gnjaviti tko zna koliko epizoda - a taj lik su uveli samo da s tom glumicom, Cansu Dere, povećaju gledanost. Pa ovakva serija bi gledanost trebala postizati radnjom koju obrađuje a ne dovodeći glumice iz sapunica.
Moram priznati da mi pada interes za seriju. I žao mi je zbog toga.

serija je tolka turcizirana da je to nemoguce. kad su osvajali rodos sulja salje jaje (obicnu pesadiju) na vitezove Jovanovce i jos Jovanovci ginu na kamaru. pa kako da ne obican jaja protiv Jovanovca....

Poslednja izmena od moderatora:
58-sulejman.jpg

Izgleda da su to pisali samo da bi privukli gledaoce. Ja sam se razočarao kada sam video Mihrimah neće igrati Serenaj Sarikaja... Kao ni što Čagataj neće igrati Bajazita jer snima nove epizode "Ferihe"...

A ovaj glumac igraće Mehmeta, tako sam svuda nalazio taj podatak.. Sad, da li opet lažu... -.-

Da li ste gledali zadnju epizodu Sulejmana Velicanstvenog? Pa to nije normalno koliko Turska reklamira Bosnu i bliskost Bosnjaka sa Turcima. Jedna zena je u seriji pjevala sevdalinku "sejdefu majka budjase". :) Mogu vam reci da sam ja kao Bosnjak ponosan na to.

Back