Sulejman Veličanstveni

Nastavio sam da gledam dalje. Serija je u nastavku mnogo bolja nego ovo sto je do sada prikazano kod nas. Dosta spletki i svakojakih dogadjaja. Neki stari likovi ce dobiti vise prostora da se iskazu. Likovi su malo dublji i sa vise emocija. Od novih likova Ajbige hatun mi je bas onako cok guzel. :D

Списак грешака у серији односно нелогичности у односу на историјске догађаје : http://www.sulejmanvelicanstveni.org/2012/07/greske-u-seriji-sulejman-velicanstveni.html :super:

Серија је супер а ово за Бали бега не могу да поверујем.

Pa dobro ko ce sad da prikazuje muskarce u suknjama i zene u pantalonama ili da stavlja kape glumcima u seriji kad ovom Mustafi na primer kapa stoji ko piletu sise. Takodje, prikazivanje robinja od 14 godina je verovatno neprihvatljivo u danasnje vreme. Matrakcija i Bali beg su i pored gresaka omiljeni likovi u seriji, tako da je to ok.

Ovo za likvidacije su pogresili. Sulja sigurno nije isao da gleda Bali begovo pogubljenje u seriji, vec ga je Mustafa izvestio kako je proslo. Nije gledao ni pogubljenje Selima sto je organizovao pokusaj ubistva Pargalije i Hatidze. Za zeta Ahmed pasu se ne secam, ali mislim da takodje nije gledao. Takodje Ibrahim kad sanja da ce Sulja da ga smakne sanja svilen konac, a ne mac ili sekiru. Tako da su i to ispostovali. Tog Dzafera se ni ne secam, neki sporedan lik verovatno.

Nece Balija pogubiti, Mustafa ce mu se smilovati i pokloniti zivot.

Nego, zivo me zanima sta ima novo povodom toga hoce li igrati u seriji Suljinu i Hureminu decu oni glumci za koje sam ovde pricao pre nekoliko meseci? Kenan, Serenaj, Kivanc, Cagataj...

Danas sam se soknuo kad sam video koliko godina imaju neki glumci u seriji.

Halit Ergenc - Sulja 1970, mislio sam da je stariji.
Mehmet Günsur - Mustafa 1975, a glumi Suljinog sina. :D
A onda :eek: Nur Fettahoğlu Aysan - Mahidevran 1980. Ja sam mislio da je '65-to. Mladja od glumca ciju majku glumi u seriji. :eek:
Sema Kecik - Daje 1965. :eek: Mislio sam da ima bar 60 godina.

Back