Sulejman Veličanstveni

Gospođo Laro,vašim smajlijem koji se smeje vređate moje intelektualne sposobnosti.Na ovom forumu svako ima pravo da iznosti svoje stavove,mišljeja,kritike...ono što mu leži na duši.Tako da vas molim da se uozbiljite i gledate svoja posla.A ako vam nešto baš smeta,slobodno recite.

No! No! Nooooo!
t23177.gif

...Ovaj serijal je izuzetno dobro plasiran kako u Turskoj tako i u inostranstvu (prodat u preko 40 zemalja do sada) da bi se snimanje prekinulo trajno zbog smrti scenariste...Neobicno je bilo sto jedan ovako ambiciozan projekat uopste ima samo jednog scenaristu i logicno bi bilo da se taj problem resi u najskorije vreme angazovanjem ljudi koji bi nastavili posao preminule gospodje Okay... Ovo je prevod clanka na temu dalje sudbine serijala objavljen u turskoj stampi:

Producent najskupljeg turskog televizijskog projekta Timur Savdzi sledece nedelje ce objaviti odluku o tome ko ce nastaviti pisanje scenarija umesto preminule Meral Okay. Ali, ostaje pitanje da li ce njeni naslednici moci da nastave u istom duhu, prateci zvezdu vodilju Meral Okay i da li ce se pojaviti neko njenog talenta ko bi bio u stanju da odrzi rejting...

Hoce li se osetiti njena odsustnost i da li ce promena scenariste uticati pozitino ili negativno na interes publike za serijal?...Kakve nas promene ocekujuu serijalu?...Da li ce rad novih ljudi zaseniti stare?...

Istoricari i strucni konsultanti koji rade na seriji, Deniy Ayondcu i Esmeneli, ostace uz novi tim i aktivno doprinositi sugestijama u vezi istorijskih cinjenica.

Buducnost serijala i dalje ostaje nepoznanica, ali ce verni gledaoci ubrzo naci odgovore na sva pitanja.

Poslednja izmena:
Prekinuto snimanje “Sulejmana Veličanstvenog”: Preminula scenaristkinja, nastavak serije doveden u pitanje!
Četvrta i poslednja sezona popularne turske telenovele “Sulejman Veličanstveni”, svi su izgledi – neće biti snimljena. Razlog za to je smrt scenaristkinje i korediteljke, slavne turske šoumejkerke Meral Okaj, javljaju turski mediji. Meral Okaj umrla je u ponedeljak u Istanbulu u 53. godini, a kao uzrok smrti porodica je navela rak pluća, od čega je bolovala poslednjih devet meseci. Kako je sve u životu radila spontano, tako je i scenario za seriju pisala neposredno pred svaku epizodu, pa za četvrtu sezonu nije napisala ama baš ništa. Meral je tokom snimanja “Sulejmana Veličanstvenog” radila i veći deo rediteljskog posla i sad je neizvesno da li će neko moći da je zameni. Sahrani, koja je obavljena juče u Istanbulu, prisustvovali su svi glumci iz popularne serije. Sultan Sulejman, tačnije glumac Halit Ergenč, nije krio suze, baš kao i Mejrem Uzerli, koja tumači Hurem, i Selma Egec, u seriji Hatidže. Na pogrebu je bilo čak deset hiljada poštovalaca lika i dela Meral Okaj.

...Informacije u nasoj talboidnoj stampi su krajnje nepouzdane i uglavnom rezultat Google translate prevoda sa turskog ili maste 'novinara' - u oba slucaja sa porazavajucim uticajem na kredibilitet vesti...;)

...Ocekivano, produkcija nastavlja sa snimanjem serijala, sto je zvanicna vest koju je objavio makedonski Kanal 5, emiter serije za Makedoniju...Rad na scenariju je preuzeo dosadasnji saradnik preminule Meral Okay, Yilmaz Sahin...Takodje su i dalje aktuelni planovi za snimanje cevrte sezone (mi pratimo prvu, a u toku je emitovanje i snimanje druge sezone u Turskoj)...

Izvor: http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=89904&AspxAutoDetectCookieSupport=1

Iskreno se nadam da će nastaviti sa snimanjem i započeti tu četvrtu aktuelnu sezonu. Interesuje me hoće li neko moći da održi isti tempo kojim je predvodila pokojna Meral Okaj? :(

Inače, strašno mi je žao što je Hurem lezbo, preslatka mi je. Šteta što ne voli muškarce.:sad2:

Back