Sulejman Veličanstveni

E KUKU MENEEEEEE

Image2.jpg

:rotf:

Pa, kao što rekoh drugarici, s tim što je Sulejman živeo u jednom krajnje surovom vremenu kada je svuda vladao robovlasničko-osvajački sistem, kada su se ubijali i Nemanjići između sebe da bi došli na vlast (ako je bilo toga u okviru dinastije, kakva li je bila borba da se osvoji tuđa teritorija), kada je nabijanje na kolac bilo relativno normalno (sada zvuči okrutno, jer su ljudi na drugom nivou svesti), a Hitler je radio najgnusnije zločine, MUČENJA (dugotrajna ubijanja) naroda u vreme ohoho naprednije civilizacije i ljudskih prava.

A i Hitlera je njegova mama volela, šta očekujete da prikažu, kako majka kritikuje Sulejmana što je ubijao ljude na putu sticanja moći. :)

Nije mu mama savremena, nije tad bio ldp, nevladine organizacije itd. :)
Ne očekujem da prikažu kritike majke niti slicnih, to je njihovo, slučajno su ti ljudi koje je ubijao bili Srbi, jednostavno ogavno mi je gledati genocid nad sopstvenim narodom! Pogotovu sa dozom oduševljenja. A da li je taj genocid bio pre 5 vekova, 60 ili 10 godina to nema veze. Metode su drugačije. Ne mogu reći da ih je taj sultan streljao ili bombardovao, već čerečio ili nabijao glave na kočeve. Suština je ista.
Ovo za ldp ne razumem.

Ta serija nama nije nametnuta. U ponudi je bilo nekih 5-6 sapunica, pustani su trejleri i kratki inserti, a publika je putem sms-a birala koja ce se serija prikazivati. Pobedio je Suljo i to je to. Prva je sprovela volju svojih gledalaca. Zasto je najvise ljudi glasalo bas za tu seriju, ne znam.
Seriji ce, eventualno, doci kraj, zamenice je neka druga i niko je vise nece ni pamtiti. Ne razumem ove panicne i dusebriznicke ispade u fazonu ''Save the children!!!".
A onaj kome se deca edukuju putem televizije (i to ni manje, ni vise, nego gledanjem telenovela), treba da stavi prst na celo i malo se preispita.

Naivno je misliti da je Prva sprovela volju gledalaca, Prva je sprovela prikupljanje para putem sms glasova i prikazala šta je htela.

Ne očekujem da prikažu kritike majke niti slicnih, to je njihovo, slučajno su ti ljudi koje je ubijao bili Srbi, jednostavno ogavno mi je gledati genocid nad sopstvenim narodom! Pogotovu sa dozom oduševljenja. A da li je taj genocid bio pre 5 vekova, 60 ili 10 godina to nema veze. Metode su drugačije. Ne mogu reći da ih je taj sultan streljao ili bombardovao, već čerečio ili nabijao glave na kočeve. Suština je ista.
Ovo za ldp ne razumem.
Nadjoh se danas kod prijateljice, svekrva joj gleda reprizu(?) i srce mi stade: "Bitka", na stitu 4 C, nasa ocila - srpska, srubi ga Turcin, krv siknu, pa onako ni stoku (mada nikad nisam videla taj prozor) ne "krvave", fuj...Prva je prevarila gledaoce, silne pare su pokupili a znali su sta ce prikazati, i da gledam, zahvalila sam na kafi i krenula, kaze mi prijateljica: Zivce nam pokida, ali, baba ne vidi i ne cuje o cemu je rec, samo gleda ko ce koga u haremu, navija...

Zbog MENTALNE higijene na kraju krajeva, ne bih gledala ono sto mi servira u ovoj seriji Prva Turska, ako ne bih imala saosecanja za sopstveni narod:(

Poslednja izmena:
Gorski vijenac

Pricacu vi za toga djavola.
Mi igrasmo u kolu s gostima,
redjasmo se naokolo vinom,
dokle puska izvise Pisteta
puce jedna, i covjek poklice:
"Ko je vitez, ko je dobri junak !
Povede se roblje crnogorsko !"
Poklici se onoj narugasmo:
kakvo roblje sasred Crne Gore !
Pjan, rekosmo, pa misli da poje.
Dokle dvije jedna iza druge:
cik ! cik ! ioet, izdusit ne dase;
i klikuje covjek kao prijed.
Ono nije bez nekakve muke !
Ugrabismo puske, potrcasmo.
Kad onamo, imas sto vidjeti:
Mujo Alic, turski kavazbasa,
odveo nam Ruzu Kasanovu
i utekâ s bratom najmladjijem.
Evo ima vise no godina
otkâ nesto medju sobom glave.
Ali ko bi mogâ pomisliti
da ce uzet Srpkinja Turcina ?

Cud je zenska smijesna rabota !
Ne zna zena ko je kakve vjere;
stotinu ce promijenit vjerah
da ucini sto joj srce zudi.

...krv siknu, pa onako ni stoku (mada nikad nisam videla taj prozor) ne "krvave", fuj...

...Postujem pravo na licni stav, ali me zanima da li si imala priliku da pogledas film ili serijal sa slicnom tematikom?...Kako su izgledale scene bitaka u njima?...Kako mislis da su izgledale realne istorijske scene koje su u serijalu prikazane kroz kompjutersku animaciju?...Svaki rat, neminovno i bez izuzetka, podrazumeva brutalnost kakva je, krajnje cenzurisano, prikazana u ovom serijalu...

Zbog MENTALNE higijene na kraju krajeva, ne bih gledala ono sto mi servira u ovoj seriji Prva Turska, ako ne bih imala saosecanja za sopstveni narod:(

...Pretpostavljam da misljenje i stav formiras na osnovu gledanja, te mi nije jasno zasto to cinis ukoliko ti, iz bilo kog razloga, ne odgovara ono sto serijal nudi?...Sta je, konkretno, bolno za tebe u ovom slucaju: Cinjenica da je srpski narod ginuo tokom istorije, nacin na koji se to desavalo, okolnost da se serija koja potice iz zemlje osvajaca bavi tim stradanjem i nudi vlastito vidjenje dogadjaja - ili je presudno to sto se takvo vidjenje emituje na jednom od domacih kanala?...Da li bi bilo manje bolno da je seriju snimila domaca produkcija?...Da li bi gledala seriju sa identicnim sadrzajem, pod uslovom da se ne bavi, iako u fragmentima, srpskom istorijom, vec stradanjem nekog drugog naroda?...Moze li se pratiti serijal kriticki, sa osvestenim emotivnim i vrednosnim stavom prema vlastitom narodu i istoriji, ali i sa zdravom logickom i emotivnom distancom prema komercijalnom, reziranom, fiktivnom TV sadrzaju, sto ovaj serijal objektivno jeste?...

Poslednja izmena:
Vojska pod vodjstvom Sulejmana Velicanstvenog, 28. avgusta 1521. je osvojila Beograd ........Grad je 1594. zahvatila velika srpska pobuna (Banatska pobuna) koju su Turci uspeli da uguse, spaljene su mnoge crkve, relikvije i mosti Svetog Save na Vracaru. Upravo zbog toga je ovo mesto odabrano za gradnju Hrama Svetog Save....
-----------------------
Za sve one koji su pisali RRA i koja im (kako napisase na drugom forumu) nisu odgovorili, ne nadajte se. Para vrti gde burgija nece, ono sto su na kvarno pokupili od "glasanja", samo deo da daju ovima kojma pisete, bilo bi dovoljno...To je, rekli bi da ne muche,"komercijalna" televizija, vazi, ali samo da mi je znati da li bi se serija o Karadjordju uopste nasla "na glasanju", kamoli prikazana u Turskoj...
Ima Turska svog predstavnika u Srbiji, Prvu Tursku televiziju, a ova ima svoje verne gledaoce kojima nista nije sveto, ali pravo da im ne bude, ne moze im niko osporiti, pa ni ja niti bilo ko drugi...

P.S. Prvi put otkad sam na Krsti, upotrebicu ovaj smajli, nije u mojoj prirodi da budem nekulturna, ali, uvek postoji prvi put:bljak:

:bye::bye::bye:

Poslednja izmena:
Vojska pod vodjstvom Sulejmana Velicanstvenog, 28. avgusta 1521. je osvojila Beograd ........Grad je 1594. zahvatila velika srpska pobuna (Banatska pobuna) koju su Turci uspeli da uguse, spaljene su mnoge crkve, relikvije i mosti Svetog Save na Vracaru. Upravo zbog toga je ovo mesto odabrano za gradnju Hrama Svetog Save....Uzas:(

Za sve one koji su pisali RRA i koja im (kako napisase na drugom forumu) nisu odgovorili, ne nadajte se. Para vrti gde burgija nece, ono sto su na kvarno pokupili od "glasanja", samo deo da daju ovima kojma pisete, bilo bi dovoljno...To je, rekli bi da ne muche,"komercijalna" televizija, vazi, ali samo da mi je znati da li bi se serija o Karadjordju uopste nasla "na glasanju", kamoli prikazana u Turskoj...
Ima Turska svog predstavnika u Srbiji, Prvu Tursku televiziju!!!

ja rekoh sinoc miti da dzaba pisu pisu kad su svi u rra na platnom spisku pinka i prve... uostalom srba ima u rra na prste jedne ruke da se izbroji

Biljo, razumem da određeni razlozi, i tvoji stavovi pri pomenu ove serije tvoj organizam teraju na negodovanje, tačnije i na povraćanje.
Preterano govoriš, ali dobro, poentu tvojih postova shvatamo.:)

Ono što ne razumem jeste tvoja žudnja da isteraš svoje, i da nas na neki način ubeđuješ u svoje stavove.
Naprosto, mislim da tu nešto nije u redu.
ILi si ti mnogo tvrdoglava osoba, naviknuta da uvek bude ili u sukobu, ili u pravu. (a ne činiš mi se takvom).
Ili se u životu zamaraš i stvarima koje te ne zanimaju, i koje te nerviraju. Samim tim ti i škode.

Zaboga, meni kada se nešto ne sviđa, kada sam protiv nečega, izrazim svoj satv, i pustim svet da radi po svom.
Ne idem okolo i ne diktiram svoje viđenje svega kako bi ga neko milom ili silom uvažio.
Toliko toga u živout stvar je našeg izbora.
Jedina ti biraš za sebe, a drugi sami odlučuju takođe.

Mnogo si se dala u ubeđivanje.
Opusti se. :)

Vojska pod vodjstvom Sulejmana Velicanstvenog, 28. avgusta 1521. je osvojila Beograd ........Grad je 1594. zahvatila velika srpska pobuna (Banatska pobuna) koju su Turci uspeli da uguse, spaljene su mnoge crkve, relikvije i mosti Svetog Save na Vracaru. Upravo zbog toga je ovo mesto odabrano za gradnju Hrama Svetog Save....
-----------------------
Ima Turska svog predstavnika u Srbiji, Prvu Tursku televiziju, a ova ima svoje verne gledaoce kojima nista nije sveto, ali pravo da im ne bude, ne moze im niko osporiti, pa ni ja niti bilo ko drugi...

P.S. Prvi put otkad sam na Krsti, upotrebicu ovaj smajli, nije u mojoj prirodi da budem nekulturna, ali, uvek postoji prvi put:bljak:

:bye::bye::bye:

ma nisi prva...zato ja stavih onaj isecak gore...najvise LJUDI UPRAVO povraca. To je jedini pravi nacin da iskayemo misljenje o doticnom Sulejmanu....

a ovaj veseli NAROD...servirace sta mu se nudi...i sliniće...padati u nesvet (vodietljka prve). Toliki silni pynati SVETSKI GLUIMCI dolazise u Srbiju...a NIJEDNA ne pade u nesvest...a ONA TUKAAA pade zbog skoro pa anonimnog Turskog glumca.

ajd pa tako....

zaboravih...OVA STVAR NIJE BILA DEO NASEG IZBORA....

glasanje koga ce ubuduce biti jos jer to je novi nacin uzimanja para ovom narodu u ovom slucaju bilo e samo FARSA...

uzeti mnogo novca od naroda putem SMS poruka...

ynalo je se da ce SULEJMAN "pobediti" u istorijskom glasanju...

tako da ovaj NAROD ocekuje jos mnogo..mnogo..mnogo IZBORA putem SMS...Oni izbori zakazani za 6 maj su sitnica nasparm ovih toliko bitnih izbora...

zaboravih...OVA STVAR NIJE BILA DEO NASEG IZBORA....

glasanje koga ce ubuduce biti jos jer to je novi nacin uzimanja para ovom narodu u ovom slucaju bilo e samo FARSA...

uzeti mnogo novca od naroda putem SMS poruka...

ynalo je se da ce SULEJMAN "pobediti" u istorijskom glasanju...

tako da ovaj NAROD ocekuje jos mnogo..mnogo..mnogo IZBORA putem SMS...Oni izbori zakazani za 6 maj su sitnica nasparm ovih toliko bitnih izbora...

Naravno. Apsolutno se slazem.

Moram (asepsol sam pripremila)...
Ne mogu i da hocu, da "isteram svoje" stavise, ja nigde u tom smislu- nisam bila izricita. Nisam rekla: PRESTANITE da gledate, naprotiv, to je vase pravo kao i moje da ne gledam..

Zasto iz mojih postova OVDE, izvlacis zakljucak o tome kakva sam (ili -mozda jesam a mozda i nisam)?

Od ovoliko postova? Na Knjizevnosti, Filosofiji, Politici...itd.itd.

Znaci li to da ja "idem okolo" i DIKTIRAM?

Boze me sacuvaj, diktiram tamo gde me za to placaju, ali nema veze s dve od navedene kategorije diskusija...
Silu ne primenjujem, ne znam u cemu se ona ogleda po tvom misljenju?

Ogorcenje- da!

Ovo je forum gde mogu da ga izrazim, stavise, na Politici postoji veoma negativna tema o Sulji "Velicanstvenom", pa opstaje, nejasno je zasto ti kao moderator ovog foruma koji je najrelevantniji, FALSIFIKUJES moje namere?

Ja to tako tumacim, ako gresim, izvini, ali, ipak bi bilo najbolje da se ovde ne pojavljujem je li tako?

O "povracanju", pa nije u redu, lepo rekoh na ovoliko postova koliko imam ovo je PRVO, a ti, draga moja, izvoli, gledaj, uzivaj, niko tebi ne brani, ja najamanje.

P.S. Mozda se nas dve razlikujemo po tome sto " mene sve rane moga roda bole"?

P.S. Preopsirna sam?
Umem da napisem vise od jedne smislene- prostoprosirene recenice :)

Moram (asepsol sam pripremila)...
Ne mogu i da hocu, da "isteram svoje" stavise, ja nigde u tom smislu- nisam bila izricita. Nisam rekla: PRESTANITE da gledate, naprotiv, to je vase pravo kao i moje da ne gledam..

Zasto iz mojih postova OVDE, izvlacis zakljucak o tome kakva sam (ili -mozda jesam a mozda i nisam)?

Od ovoliko postova? Na Knjizevnosti, Filosofiji, Politici...itd.itd.

Znaci li to da ja "idem okolo" i DIKTIRAM?

Boze me sacuvaj, diktiram tamo gde me za to placaju, ali nema veze s dve od navedene kategorije diskusija...
Silu ne primenjujem, ne znam u cemu se ona ogleda po tvom misljenju?

Ogorcenje- da!

Ovo je forum gde mogu da ga izrazim, stavise, na Politici postoji veoma negativna tema o Sulji "Velicanstvenom", pa opstaje, nejasno je zasto ti kao moderator ovog foruma koji je najrelevantniji, FALSIFIKUJES moje namere?

Ja to tako tumacim, ako gresim, izvini, ali, ipak bi bilo najbolje da se ovde ne pojavljujem je li tako?

O "povracanju", pa nije u redu, lepo rekoh na ovoliko postova koliko imam ovo je PRVO, a ti, draga moja, izvoli, gledaj, uzivaj, niko tebi ne brani, ja najamanje.

P.S. Mozda se nas dve razlikujemo po tome sto " mene sve rane moga roda bole"?

P.S. Preopsirna sam?
Umem da napisem vise od jedne smislene- prostoprosirene recenice :)

ovo boldirano je patetisanje i preterivanje
drugarice, razumem te donekle, ali od jednog trenutka pocinje preterivanje kao da nas okupiraju fizicki

Biljo, razumem da određeni razlozi, i tvoji stavovi pri pomenu ove serije tvoj organizam teraju na negodovanje, tačnije i na povraćanje.
Preterano govoriš, ali dobro, poentu tvojih postova shvatamo.:)

Ono što ne razumem jeste tvoja žudnja da isteraš svoje, i da nas na neki način ubeđuješ u svoje stavove.
Naprosto, mislim da tu nešto nije u redu.
ILi si ti mnogo tvrdoglava osoba, naviknuta da uvek bude ili u sukobu, ili u pravu. (a ne činiš mi se takvom).
Ili se u životu zamaraš i stvarima koje te ne zanimaju, i koje te nerviraju. Samim tim ti i škode.

Zaboga, meni kada se nešto ne sviđa, kada sam protiv nečega, izrazim svoj satv, i pustim svet da radi po svom.
Ne idem okolo i ne diktiram svoje viđenje svega kako bi ga neko milom ili silom uvažio.
Toliko toga u živout stvar je našeg izbora.
Jedina ti biraš za sebe, a drugi sami odlučuju takođe.

Mnogo si se dala u ubeđivanje.
Opusti se. :)

:ok: :klap:

Back