Sulejman Veličanstveni

Ma ja sam mislio da gledam epizode od pre koje sam propustio :)

A za ovu Gulšah me interesuje hoće li joj otići glava?

Znam da konstantno spletkari, da je Daje hatun smestila i postala lična sluškinja Validi majci, te da je posle Valide otpušta jer je želela ponovo da smesti Daje hatun koja se vraća na staro radno mesto.

A hoće li se saznati za vezu Nigar-kalfe i Ibrahima?
I zna li neko da li za tu priču postoje nekakvi istorijski podaci, ili nagoveštaj istorijske istine?
Meni se jako dopada njihova priča, najstrastvenija mi je.
Možda zbog tog elementa zabranjenog.

Ne :lol: daj bre imam previse njenih klonova na ignore

Lphoklice, sve pisemo u spojleru, sta jos hoces :lol: ko ce bre da prati ovih 15 min
serija traje od 8 do 9 ja za to vreme pratim tursku epizodu bez reklama, bez umetnickih mozaika ''bilo je i bice u epizodi''

Sunce ti! Nebahat Cehre alias majka Valide je 44-to godiste?! Zena izgleda vrhunski! :)!

Чек, чек јел то скоро седамдесет лета:eek:
Иначе игра жену која нема ни 44, према историји. Сулејман је имао 26 године кад је дошао на престо, а госн Ергенч, ма колико се жене ложиле на њега има "малко" више. И то је замерка кастингу. Уз "расну" Хурем, која је можда многим Турцима по укусу, можда и Србима, али нема неку префињеност, бар не довољну. Узгред, историјски Хурем а.к.а. Росколана је била ситна женица.
Моја омиљена је Хатиџе, Селма Ергенч, јел' она жена Сулејману у приватном животу?! Баш сам гугловао неке слике, мрак изгледа кад има мање одеће... А у серији наравно аристократски...

Иначе игра жену која нема ни 44, према историји. Сулејман је имао 26 године кад је дошао на престо, а госн Ергенч, ма колико се жене ложиле на њега има "малко" више. И то је замерка кастингу. Уз "расну" Хурем, која је можда многим Турцима по укусу, можда и Србима, али нема неку префињеност, бар не довољну. Узгред, историјски Хурем а.к.а. Росколана је била ситна женица.
Моја омиљена је Хатиџе, Селма Ергенч, јел' она жена Сулејману у приватном животу?! Баш сам гугловао неке слике, мрак изгледа кад има мање одеће... А у серији наравно аристократски...

Nije. Sulja, tj. Halit je u braku sa, 12 godina mlađom koleginicom, Berguzar Korel (Šeherezada u 1001 Noć).
Što se Selme tiče, još uvek nisam čula da je u vezi, a kamoli u braku. Moraću malo više da proguglam. :D

Иначе игра жену која нема ни 44, према историји. Сулејман је имао 26 године кад је дошао на престо, а госн Ергенч, ма колико се жене ложиле на њега има "малко" више. И то је замерка кастингу. .

...Misljenja sam da je to jedna od najnelogicnijih i najtrivijalnijih zamerki casting-u...Serijal obuhvata period od 46 godina Sulejmanove vladavine i ma kog godista bio glumac koji tumaci glavnu rolu (odnosi se i na ostatak glumacke postavke), ne bi bilo moguce da stvarnim godinama odgovara svakom istorijskom razdoblju obradjenom u serijalu...Zato postoji scenska/pozorisna/filmska maska/sminka koju je daleko jednostavnije aplikovati nego pronaci glumca koji svojim talentom, harizmaticnoscu i glumackim gredibilitetom moze da iznese ovako zahtevnu rolu na zadovoljavajuc nacin...Posebno jer mu scenaristicka postavka lika koji tumaci ni najmanje u tome ne pomaze, naprotiv... :)

A hoće li se saznati za vezu Nigar-kalfe i Ibrahima?
I zna li neko da li za tu priču postoje nekakvi istorijski podaci, ili nagoveštaj istorijske istine?
Meni se jako dopada njihova priča, najstrastvenija mi je.
Možda zbog tog elementa zabranjenog.

Da. :) Postoje zapisi koji svedoce o Ibrahimovoj opcinjenosti Muhsin-hatun, misterioznom lepoticom o kojoj nema mnogo podataka. Tvrdi se da je bila njegova najveca ljubav i da je lik Nigar inspirisan upravo njom.

Back