SUICIDE

pusac:
Hektor:
Kojom vrstom samoubistva ces ti zavrsiti svoj zivot?

Ne razmisljam o suicidu. :evil: Ali ako do toga dodje... :( Izabrao sam zivotni put viteza 8) Ja verujem u svoju viziju. Bolje je jedan dan biti soko nego sto godina vrabac :twisted: Uvek treba biti svestan potencijalnog poraza, ali razmisljati o pobedi.
8)
Dopada mi se kako razmisljas i da imas svoju licnu viziju,odnosno shvatanje zivota.Da li bi mogao (nama zainteresovanima) da objasnis svoj CREDO?(shvatanje zivota,smisao,ciljevi...)

Spletom okolnosti zivim sam, bez roditelja. Vec pet godina razveden. Ako ne zaradim pare i nekupim pastu za zube, necu je ni imati! Bez dece. Novinar-istrazivac, specijalista za bezbednost i antiterorizam, koji je prosao mnogo toga i upoznao mnogo ljudi. Rodjen u centru Bgd-a, 1968. godine. Okusio sve zablude. Imao vise kontakata sa ljudima koji su bliski Istoku.
Smucilo mi se da radim za 100 evra sa umisljenim velicinama :evil:
Zapoceo sam pre godinu dana kao slobodnjak u sferi grafickog dizajna i istrazivackog novinartsva. Obnovio kontakte i uspostavio nove.
Tako sam izgradio svoj credo. Iz gradjanskog okruzenja, bogatstva, nacina zivota i morala ka individualnosti. Postao sam gnostik i egzistencijalista.
Mrzim ljudsku glupost, a ima je, nazalost, mnogo :evil:
Npr. ako bravu okrenes drugacije, ili, promenis model, 90 odsto nasih sugradjana ne bi znali da je otkljucaju!!!!!!!! Idioti!!!!!!!!!!!!!!!
Pa brava je brava :twisted:
Zive pod stalnim strahom. Od gubitka posla, zene, ljubavnice, kola, mobilnog... Razmisljaju samo o gubitku. :evil: I, naravno, zavrse sa metkom u glavi :!:
Nisu u stanju da kada vide da je nesto pogresno, sruse sistem, i na goloj livadi pocnu ispocetka. :shock: Bez obzira na godine. :?
Ja sam smogao snage da to uradim nekoliko puta.
I takav sam kakav sam.
8)

pusac:
Hektor:
Da li bi imao snage da ostavis pusenje?

Ha, ha, ha...
Najverovatnije. Da.
Nisam ni pokusavao.
Pusim cigarete, cigare, lulu...
Uz jedan period fokusiranja na lulu i uz jedno zadovoljstvo zivotom, bez problema bih ostavio i pusenje.
8)
Da li je u zivotu najvaznije zadovoljstvo?Ili koji nacin zivota pruza zadovoljstvo?I cemu zadovoljstvo uopste? Ima li jos nesto?

Hektor:
pusac:
Hektor:
Da li bi imao snage da ostavis pusenje?

Ha, ha, ha...
Najverovatnije. Da.
Nisam ni pokusavao.
Pusim cigarete, cigare, lulu...
Uz jedan period fokusiranja na lulu i uz jedno zadovoljstvo zivotom, bez problema bih ostavio i pusenje.
8)
Da li je u zivotu najvaznije zadovoljstvo?Ili koji nacin zivota pruza zadovoljstvo?I cemu zadovoljstvo uopste? Ima li jos nesto?

U ovakvim i vecini stvari je u umerenosti rec...treba uzivati a i treba ziveti za neki svoj zivotni cilj..a najbolje je kada uzivas u pronalazenju cilja:) A cemu zadovoljstvo uopste je isto kao da je pitanje a cemu uopste postojanje ljudskog bica? Neka zadovoljstava prerastaju u naviku..tako da ovom pusacu ako mu je zivot mio..neka ostavi..u svakom zadovoljstvu se moze preterati..stoga i u pusenju..tako da mozda ako se pretera uzasno..mogu da ti se smuce..i da nikad vise dim ne uzmes..a moze lako da se desi da postanes jos veci ovisnik..a tu sad ima mnogo faktora..kolko dugo se pusi..itd..ni ne znam najbolje..sve je relativno...

Error. Pogresno sam upotrebio rec - zadovoljstvo. Mozda bi pravilnija rec bila smisao. Osecam se kao Gradjanin Kejna! Sve sto fokusiram i oznacim kao bitno obicno i ostvarim. Bio sam u Tolstojevoj, pravio intervjue sa skoro svim znacajnijim ljudima u ovoj zemlji do kojih se nije moglo stici. Tu ukljucujem i Miru i Slobu. Malo je falilo da dodjem i do Jovanke Broz. Sedim sa jako znazajnim ljudima iz EU. Ispijam kafe sa skoro svim znacajnim likovima iz sveta novinarstva. Sa dvojicom sam i blizak prijatelj tako da cesto komuniciramo. Radio sam na zanimljivim projektima. Kupio stan. I kada sve to prodje legnem sam. Ujutru sam ispijam kafe. Zasto? Dokle? Sa ribama koje traze top modele i ne mogu da komunicaram, a one koje zainteresujem, ili ih plasi moj nacin zivota, iako mu se dive i smatraju me jako hrabrim, ili smatraju da takav kakav sam neulivam poverenje. Da nisam stabilan.
... :roll: :?: :roll: :?:
Doduse, poput Gradjanina Kejna nemam zamak! :twisted:
Da li je i sta zadovoljstvo?
Zadovoljstvo i smisao su potrebni svakom coveku.
Sta je po meni zadovoljstvo?
Posvetiti se spremanju dobre klope, ili pusiti lulu na obali reke i slusati zvukove sela ili prirode - cist zen.
A da ja tebe nesto priupitam?
Da li je normalno funkcionisati dnevno po sistemu analize i sinteze - raspi i sazmi - jer, to ne mogu da priupitam sebi bliske osobe, jer i oni tako razmisljaju. I zasto to plasi obicne ljude, a pogotovu devojke!
Da li je to toliko neobicno?
8)

Sve je toliko neobicno i originalno.Ti si jako zanimljiv covek,ali nekako nedokuciv.Ne ulivas devojkama poverenje.Jednostavno ih plasis posto te ne razumeju.Opaska o zen-u je zanimljiva.u ranoj mladosti sam se veoma interesovao za zen,sve citao,ali i napredovao.Suma sumarum,drago mi je imati na forumu coveka kao sto si ti.

S obzirom da sam studirao istoriju (privlaci me ucenje Analista) i da se bavim drustvenim procesima bilo bi mi drago da uspostavimo komunikaciju i po nekim drugim pitanjima. Klasicna filozofija me ne interesuje posebno, zato se do sada nisam ni ukljucivao. Kada je rec o filozofiji, interesuju me pitanja Jin i Janga (odnosno akcije i reakcije), alhemije (raspi i sazmi).
Citam Malapartea, Mi gradjani Evrope?, Istorija Balkana od Pavlovica, Istorija Evropske ideje, Mit i politika, Religija i politika, Specijalni rat za novi svetski poredak, Trilateralna komisija, Trgovina ljudima u Srbiji... Zanimljiva literatura pred spavanje? Salim se. Samo je Malaparte zanimljiv lik o kome se moze posvetiti nekoliko tema. Da li zainteresovan?
Pozdrav 8)

Suicid je najcesce posledica depresije.
A depresija je posledica poremecenog balansa neurotransmitera u mozgu, stim sto je kod psihijatrijske bolesti depresije uzrok te depresije genetski.A obicnu depresiju moze da ima svaki covek.
I ona najcesce prodje sama od sebe(2h-2dana)
Najbolji nacin da se coveku pomogne je da on ode kod psihijatra , sto pre to bolje , a on ce najbolje znati da li su dovoljni samo razgovori(psihoterapija) ili su potrebni i lekovi.
Lekovi ce sigurno pomoci,ali je cilj da kad se ne koriste lekovi covek bude stabilan i da nastavi normalan zivot bez lekova, koji naravno imaju sporedne efekte koji smetaju.To se samo moze postici psihoterapijom razgovorima koji ce stvoriti novu zdraviju licnost manje sklonu depresiji.

Suicid?? hmm... posle 10 god. kako sam ostala bez sestre priznajem da je to kukavicluk i sebicnost. Zasto samoubice (tesko mi zvuci ta rec) nikad ne razmisljaju o ljudima koji ostaju i posle njih? Zasto?? Htela sam je imati najlepsu i najbolju u mislima i uvek sam se trudila nekako to opravdati, ali sada je samo zalim, ja, rodbina...Neki se ni ne secaju da je postojala, znaju pricu sto su culi i procitali u novinama.
Zasto se potencijalne samoubice jednostavno ne suoce sa zivotom i shvate da je ZIVOT LEP
Mozda bi trebalo filosofiju uvesti u osnovne skole, naravno neka blaza varijanta da ih nauci zivotu , sustini zivota... Mozda bi to pomoglo deci bar, ako ne odraslima.
Uvek je bilo i bice ljui koji pricaju komentarisu tudje zivote a ni svoj zivot ne mogu da srede.
Kako se ograditi od negativnog uticaja jos negativnijih ljudi???

Svidja mi se ideja o uvodjenju filozofije u osnovnu skolu. Ali nisam siguran da bi im trebalo pricati o samoubistvu.Bar ne u prvom razredu. He-he. Inace, sto se tice samoubica ni ja nemam visoko misljenje o takvim ljudima. Samoubistvo je priznanje poraza. To je stvar za osudu, ali ne za vise od toga. Ne bi trebalo na bilo koji nacin kaznjavati ljude koji pokusaju da se ubiju, pa ne uspeju. Znate li da je nekada u Engleskoj postojala zakonska kazna za neuspele samoubice. Vesali su ih! Salim se, salim se...

"Postoji samo jedan ozbiljan filozofski problem - samoubistvo. Procena da li život jeste ili nije vredan življenja predstavlja fundamentalno pitanje filozofije."

Alber Kami, Mit o Sizifu, 1942

"Samoubistvo je trajno rešenje za prolazne probleme."

Fil Donahju

Mi od zivota trazimo samo stvari koje nas cine srecnim pa onda ako nekoga zaista privlaci ideja o samoubistvu i to mu na neki nacin predstavlja satisfakciju sto da ne...u sustini treba samo dobro razmisliti,izvagati sta gubis a sta dobijas i doneti odluku koja se ne moze promeniti ali zar tako nije sa mnogim stvarima u zivotu.

hha..analisti..je l ti skupljaju salvete

pa ko kazhe da je to trajno reshenje..ko zna sta te ceka posle :I
shta ako je reinkarnacija npr ok
ne znam..zato je to malo nezgodno

Sizif:
"Postoji samo jedan ozbiljan filozofski problem - samoubistvo. Procena da li život jeste ili nije vredan življenja predstavlja fundamentalno pitanje filozofije."

Alber Kami, Mit o Sizifu, 1942

"Samoubistvo je trajno rešenje za prolazne probleme."

Fil Donahju
Zamolio bih Sizifa da nam da svoje misljenje o pomenutom,samo jednom,ozbiljnom filozofskom problemu.I da dodam,nisam cinik,zaista se slazem sa Kami-jem i Sizif-om da taj problem ukljucuje sve druge probleme.Zivot se meri Smrcu !
Sizif-e,izvoli...

Jeste li se pitali kako nastaviti zivot posle necije smrti?
Smrti nekoga do koga vam je stalo?
Sta ciniti dalje i kako se susresti sa pogledom osobe sa druge strane ogledala?
Kako i u cemu naci razlog za nastavak zivota?
Kako se izboriti sa neprestanom rekom koja istice sa tvoga lica i tece nadole?

Kakvi su ljudi koji se svakodnevno susrecu sa smrcu?
Kako oni to prolaze i prezivljavaju?
Policajci, vojnici u ratu, lekari, mrtvozornici?
Jesu li oni toliko oguglali na tog mrsavog kosaca i njegov rad?
Dali je to neophodno za nastavak njihovog normalnog funkcionisanja?

Kakva osecanja ce pobuditi vasa smrt kod nekoga? Bilo koga?

Mozda previse pitanja odjednom?

Izvinjavam se ako sam ovo smestio na pogresno mesto, ali mi je sve ovo sad palo na pamet, i morao sam postaviti pitanje (pitanja).

Back