Zelja za samoubistvom je bolest. Nije mnogo drugacija od zelje za cigaretom ili picem. Neki ljudi prosto ne mogu sebi da pomognu, hemikalije u njihovom mozgu jednostavno nisu balansirane kako treba.
Interesantno je kada citam odgovore kao "Klinci koji sebi oduzmu zivot najpre ih treba prvo premlatiti, ne bi im sigurno padalo takvo sto na pamet".
Sigurna sam da im ne bi ponovo palo na pamet ako su oduzeli sebi zivot! Ali dobro, recimo da su pokusali da se ubiju, mozda da cujemo sta imaju da kazu bi pomoglo malo vise nego da im pokazemo da nasilje je ok time sto bismo ih "premlatili". Jer samoubistvo nije nista vise nego nasilje prema samom sebi. Zasto niko vise nece da razgovara sa ovom decom, zasto ih samo sudimo? Zasto mora da bude kukavicluk ili hrabrost?
Interesantno je kada citam odgovore kao "Klinci koji sebi oduzmu zivot najpre ih treba prvo premlatiti, ne bi im sigurno padalo takvo sto na pamet".
Sigurna sam da im ne bi ponovo palo na pamet ako su oduzeli sebi zivot! Ali dobro, recimo da su pokusali da se ubiju, mozda da cujemo sta imaju da kazu bi pomoglo malo vise nego da im pokazemo da nasilje je ok time sto bismo ih "premlatili". Jer samoubistvo nije nista vise nego nasilje prema samom sebi. Zasto niko vise nece da razgovara sa ovom decom, zasto ih samo sudimo? Zasto mora da bude kukavicluk ili hrabrost?
Jer je doneo odluku i vise nema nijedan problem...Ali ponekad i nije tako...Osobe koje ce to uciniti zaista retko pricaju o tome a onaj ko nema hrabrosti za to prica naglas i ponasa se teatralno da bi skrenuo paznju na sebe...razmislite ima i u tome neceg...U primitivnim sredinama npr sam imala prilike da kao dete cujem da se nekom tamo coveku desilo da mu cerka rodi vanbracno dete...Kao po nekom pravilu on uzima konopac i da ga celo selo vidi odlazi negde da se obesi...Ljudi trce za njim mole ga da to ne ucini a on naravno imitira sve to dok ga kao neko ne skine sa vesala...Bogami su neki u toj svojoj igri otisli predaleko pa im nije bilo spasa a neki su itekako zivi i srecni sto su bar jednom bili u centru paznje...cuje kako ljudi pricaju...Znas to je onaj sto je hteo da se obesi i urádio bi to nego ga skinuo komsija vec mu bila omca oko vrata...Ma filozofije moze biti do sutra...tesko onom kome to pada na pamet...ne znam koliko su lekari uspesni da ga odvrate ako je vec naumio...jer cim ostane sam...
Ali ako do toga dodje...
Izabrao sam zivotni put viteza 8) Ja verujem u svoju viziju. Bolje je jedan dan biti soko nego sto godina vrabac