SUICIDE

Zelja za samoubistvom je bolest. Nije mnogo drugacija od zelje za cigaretom ili picem. Neki ljudi prosto ne mogu sebi da pomognu, hemikalije u njihovom mozgu jednostavno nisu balansirane kako treba.
Interesantno je kada citam odgovore kao "Klinci koji sebi oduzmu zivot najpre ih treba prvo premlatiti, ne bi im sigurno padalo takvo sto na pamet". :) Sigurna sam da im ne bi ponovo palo na pamet ako su oduzeli sebi zivot! Ali dobro, recimo da su pokusali da se ubiju, mozda da cujemo sta imaju da kazu bi pomoglo malo vise nego da im pokazemo da nasilje je ok time sto bismo ih "premlatili". Jer samoubistvo nije nista vise nego nasilje prema samom sebi. Zasto niko vise nece da razgovara sa ovom decom, zasto ih samo sudimo? Zasto mora da bude kukavicluk ili hrabrost?

Da, bas tako: najpre ih izmlatiti, da kukaju do neba, koza da im puca, krv da im lije iz nosa, modrice telo da im preplave, svaka kost da ih boli... Tada ce shvatiti i biti svesni sebe i svog tela i naucice da postuju svoje telo i svoj zivot!

P.S.

Klinci koji nameravaju sebi da oduzmu zivot najpre ih treba prvo premlatiti... trebalo bi da stoji tako, moja greska.

Slusanjem nece se nista postici, samo ce i dalje da se maze.

MUDRICA:
U svastari je pokrenuta tema o nacinima da se pocini samoubistvo... Pa mi je to dalo ideju da vas pitam; smatrate li da je cin samoubistva kukavicki ili naprotiv, odraz hrabrosti...? Sta uopste mislite o tome?
Mislim da je izuztno hrabro ako se misli o cinu na koji se to izvrsava a da je kukavicki jeste jer se ne trude da nadju izlaz vec misle da je to najbolje resenje...Mada mislim generalno da se tu u mozgu nesto odvija nesto sto normalan covek ne bi tako odreagovao jer cim mozemo da o tome pricamo i realno shvatimo situacije u kojima se covek moze naci daleko smo od takve odluke...Kazu da se samoubica moze preoznati po simptomima koje pokazuje uoci tog cina...Prvo je ocajan cutljiv povlaci se u sebe a kasnije ui to kazu na samo mozda par sati od samoubistva izuzetno srecan i raspolozen :!: :!: :!: Zasto :?: Jer je doneo odluku i vise nema nijedan problem...Ali ponekad i nije tako...Osobe koje ce to uciniti zaista retko pricaju o tome a onaj ko nema hrabrosti za to prica naglas i ponasa se teatralno da bi skrenuo paznju na sebe...razmislite ima i u tome neceg...U primitivnim sredinama npr sam imala prilike da kao dete cujem da se nekom tamo coveku desilo da mu cerka rodi vanbracno dete...Kao po nekom pravilu on uzima konopac i da ga celo selo vidi odlazi negde da se obesi...Ljudi trce za njim mole ga da to ne ucini a on naravno imitira sve to dok ga kao neko ne skine sa vesala...Bogami su neki u toj svojoj igri otisli predaleko pa im nije bilo spasa a neki su itekako zivi i srecni sto su bar jednom bili u centru paznje...cuje kako ljudi pricaju...Znas to je onaj sto je hteo da se obesi i urádio bi to nego ga skinuo komsija vec mu bila omca oko vrata...Ma filozofije moze biti do sutra...tesko onom kome to pada na pamet...ne znam koliko su lekari uspesni da ga odvrate ako je vec naumio...jer cim ostane sam...

dragonfromdarkness:
Zasto Jer je doneo odluku i vise nema nijedan problem...Ali ponekad i nije tako...Osobe koje ce to uciniti zaista retko pricaju o tome a onaj ko nema hrabrosti za to prica naglas i ponasa se teatralno da bi skrenuo paznju na sebe..

Od svih koji izjave da ce se ubiti i ozbiljno to izjavljuju, 80% se i ubije. Mozete proveriti kod bilo kog ko se bavi tom problematikom.
Moze biti naravno...ovo je neko moje vidjenje bilo ali sto kazes oni koji se time bave sigurno vise o tome znaju...

MUDRICA:
U svastari je pokrenuta tema o nacinima da se pocini samoubistvo... Pa mi je to dalo ideju da vas pitam; smatrate li da je cin samoubistva kukavicki ili naprotiv, odraz hrabrosti...? Sta uopste mislite o tome?

kukavicluk!
uvek postoji resenje! a samoubistvo stvara probleme ljudma kojima je znacila.
samoubistvo = slaba licnost

dragonfromdarkness:
Moje pitanje je, pazi sad duboke filozofije, zbog cega ili koga si odlucio da se ubijes. Pored pitanja jedan predlog ili molba. Pre nego to uradis procitaj knjigu "ZLI DUSI" Od Dostojevskog, tamo je opisan jedan lik koji je izvrsio samoubojstvo i reci mi jesu li tvoji razlozi za to identicni, to bi me isto zanimalo.
Ali sam takodje shvatio i sledece, da se ubijem mogu kad ocu ali mogu li da zivim dalje?

odgovor na prvo pitanje:zbog sebe,jer sam izgubljen slucaj,besmislen zivot...
sto se tice knjige,nastojacu da se uclanim u bublioteku samo da bih procitao tu knjigu,nije da me mnogo zanima ali nemam sta da izgubim.
izdvojio sam ovaj citat "da se ubijem mogu kad ocu" jer ima neke slicnosti sa mojom filozofijom. ja nisam juce odlucio da se ubijem,proslo je vec nekoliko godina,podnosio sam razne opterecujuce situacije razmisljajuci da nista nije vazno jer ionako cu se kad tad ubiti.pomalo parodoksalno,ali ta ideja da mogu da se ubijem kad ocu mi je na neki nacin produzila zivot.ne bih ja imao nista protiv kad bih na taj nacin odlagao do unedogled,ali to ipak nije moguce,i tome ce doci kraj.
sada posle toliko vremena za mene samoubistvo vise nije stvar odluke,vec spremnosti. sasvim je sigurno da sam sad daleko spremniji da to uradim nego sto sam bio ranije.sada to posmatram kao banalnost(banalno,odlazak u prodavnicu ili tako nesto)

nihil humani a me alienim puto(:ništa što je ljudsko nije mi strano).Pre 3-4 god. ceo svet izgledao mi je kao Planeta užasa;danas-uprkos svemu,uprkos spleenu,ja ne mogu da odem jer jedva čekam da vidim šta će dalje da se desi.Samoubistvo je za nekoga sredstvo,za nekoga način; ali ako odeš pre vremena,dok ti telo i um još nisu umorni,dok ne savladaš svaku poteškoću,zamisli nešto će se desiti a ti nećeš biti tu da primećuješ svet SVOJIM očima.

leonida:
nihil humani a me alienim puto(:ništa što je ljudsko nije mi strano).Pre 3-4 god. ceo svet izgledao mi je kao Planeta užasa;danas-uprkos svemu,uprkos spleenu,ja ne mogu da odem jer jedva čekam da vidim šta će dalje da se desi.Samoubistvo je za nekoga sredstvo,za nekoga način; ali ako odeš pre vremena,dok ti telo i um još nisu umorni,dok ne savladaš svaku poteškoću,zamisli nešto će se desiti a ti nećeš biti tu da primećuješ svet SVOJIM očima.

bravo devojko!!!
aplauzzzzzzzzzzzzzz :D

leonida:

A, ako odeš kasnije, i sebi i drugima, ćeš ostaviti samo gorko sećanje !!!

endforever:
sada posle toliko vremena za mene samoubistvo vise nije stvar odluke,vec spremnosti. sasvim je sigurno da sam sad daleko spremniji da to uradim nego sto sam bio ranije.sada to posmatram kao banalnost(banalno,odlazak u prodavnicu ili tako nesto)

pa kako ces?

jagodica:

pitas kako mislim to da izvedem?
pa prvo treba negde u okolini bg da nadjem sumu a da u okolo nema nijedna kuca,i da se moze doci kad hoces a da niko ne obraca paznju na mene.
prethodno na buvljaku treba da kupim kanap kojim se vuku automobili.stavim u kesu i preko dana to odnesem i sakrijem u blizini izabranog drveta.
i na kraju odredjene noci odem,usput se uverivsi da me niko nije primetio,pazljivo svezem kanap ,i to je to.

Postoje dve vrste samoubistva. Prvo, najbednije, kada se probudis i shvatis da si gvno, pa o luster, i drugo, kada tvoje vizije grskom tvojom ili sudbine, puknu. I, onda, kao pravi vitez, samuraj, da ne bi bio predmet podsmeha pobednika, nestanes u velikom stilu!

Drustvo funkcionise uprkos smrti i postoji samo zahvaljujuci smrti. Postojanje kulture, raznih znanja... ima smisla samo zato sto stariji narastaji umiru i sto se kultura neprestano mora prenositi na nove narastaje.

Hektor:
Kojom vrstom samoubistva ces ti zavrsiti svoj zivot?

Ne razmisljam o suicidu. :evil: Ali ako do toga dodje... :( Izabrao sam zivotni put viteza 8) Ja verujem u svoju viziju. Bolje je jedan dan biti soko nego sto godina vrabac :twisted: Uvek treba biti svestan potencijalnog poraza, ali razmisljati o pobedi.
8)

Back