Stvari koje mrzimo

Pa ne znam brt, nesto ne verujem da su svi koji su slavni krenuli odmah od zelje da budu najveci i da daju ogroman doprinos covecanstvu.
Verujem da su zeleli time sto su izabrali da se bave, da su sledili svoje snove i da su onda postali to sto jesu. Ne mislim da je to nesto sto moze na silu.
Ono, odlucio sam da budem mega car i to cu biti. Verujem da su krenuli to da rade iz ljubavi a da je kvalitet toga izrodio slavu.
Nekako mi je malo cudan taj rezon "zelim da radim stvari koje ce ostaviti trag u covecanstvu". Kao da neko sad moze da odjednom postane vrhunski umetnik, pisac ili naucnik.
Jbga, krenes od necega sto te zanima i sto volis, pa dokle doguras. :)

Mislim da je u pitanju dosta specifičan odnos prema društvu, neka vrsta samouvereno interaktivnog odnosa. Ali svakako da tu ima i dosta sujete i egoizma... Znaš kako kaže Šekspir, "ko voli tih je", tako mi se čini da u tome što vozi takve ljude nema samo, isključivo, ljubavi prema predmetu bavljenja... Imaš ti gomilu dobrih umetnika koji nisu uspeli da budu upečatljivi, da isprovociraju, upravo jer nisu bili dovoljno nametljivi, isto važi i za naučnike.. Druga krajnost jesu dvorske lude, ali meni je ta zlatna sredina upravo odlika velikih ljudi, dakle mešavina visokog kvaliteta u tome čime se baviš i muda da podeliš, isprovociraš i istrpiš reakciju...

Ma nema ništa od razmišljanja i analize, to ili uradiš ili ne uradiš. Većina ljudi ne želi tako veliki rizik pa se opredeli za neku zlatnu sredinu, za sigurnost, jer zna da postoji veoma realna šansa za potpunu propast. Štulić da nije uspeo tada svirao bi po ulicama za novac, završio bi kao klošar. U tome je i osnovna razlika izmedju njega i onog Mikija iz pesme koji je zapravo realan lik, ima ga u dokumentarnom filmu o Štuliću. Njih dvojica su zajedno svirali kad su bili mladi, ali kasnije je Miki odbacio muziku kako bi se opredelio za sigurnu karijeru zubara, dok je Štulić otišao svojim putem i kasnije optuživao Mikija da je izdao generaciju koja je sa zanosom stvarala za sitnoburžoaski zanat. Ovaj Miki je u dokumentarcu i priznao da je Štulić bio u pravu, ali je onda provozao svoja skupa kola za kameru. Bukovski je isto dobar primer, on je i napisao pesmu o tome pod nazivom Roll the dice.

Problem je u tome što većina ljudi nije spremna na takav jedan rizik, jbg nije lako kad lupiš o led i završiš u garaži ili kao prodavac na pijaci. Da se razumemo to se i desilo mnogima koji su išli u ratove devedesetih, sanjali ko zna šta, ja lično poznajem neke koji sada prodaju povrće na pijaci i žickaju pare za rakiju. Takav je bio i onaj reper Deniro, on je lik koji je i u tridesetim repovao, živeo u garaži, ali je nekako uspeo da izgura svoje, sad je u BG-u, ima svoj studio valjda. S tim što ja ne bih dozvolio sebi da padnem na nivo klošara, ubio bih se pre.

Pokojni Moskri je isto gurao po svome, heroin ili ništa, pa je sagoreo i otišao u legendu. Treba imati muda za to, tako zajebati sve oko sebe, biti veran sebi do sudnjega dana pa šta ti Bog da. To je valjda i najiskreniji način da se proživi život...

Poslednja izmena:
Ne kažem ja da se do takvog delovanja dolazi razmišljanjem, verovatno ne, baš sam i govorio o tome da je nekako takvo delovanje manje više predestinirano za imućnije ljude... Ako je suditi po statistici i ko zna još čemu. Čini mi se da nekako ako ljudi od starta osećaju potrebu da se bore za egzistenciju, onda im egzistencija kao takva postane potajan(malo neurotičan) cilj.. Dok oni koji o egzistenciji nisu imali potrebu ni da razmišljaju idu dalje, na nivo idejne egzistencije. A što se tiče Štulića, jel si počeo od skoro da ga istražuješ ili ga slušaš već duže vreme? :) Ima on još neke pesme na tu temu, tipa "Jablan" ili "Uradi nešto"..

Ne kažem ja da se do takvog delovanja dolazi razmišljanjem, verovatno ne, baš sam i govorio o tome da je nekako takvo delovanje manje više predestinirano za imućnije ljude... Ako je suditi po statistici i ko zna još čemu. Čini mi se da nekako ako ljudi od starta osećaju potrebu da se bore za egzistenciju, onda im egzistencija kao takva postane potajan(malo neurotičan) cilj.. Dok oni koji o egzistenciji nisu imali potrebu ni da razmišljaju idu dalje, na nivo idejne egzistencije. A što se tiče Štulića, jel si počeo od skoro da ga istražuješ ili ga slušaš već duže vreme? :) Ima on još neke pesme na tu temu, tipa "Jablan" ili "Uradi nešto"..

Nema to uvek veze sa imovinskim stanjem, pogledaj Hitlera jbt, lik zacrtao sebi da bude diktator, a bio je klošar i bezimeni kaplar pre toga, pre toga hteo da bude umetnik, napustio školu zbog toga. Staljin vrlo slično, napustio bogosloviju da bi postao revolucionar, da ne pričam o drugima. Naravno samo dajem ove primere, to su već ekstremi, ja bih lično najviše voleo da budem veliki pisac i dramaturg, i uz to da učestvujem u ratovima i putovanjima kao avanturista, to je neki moj san i domet. Ima i mnogo pisaca poput Knuta Hamsuna, Bukovskog, Dostojevskog i sličnih koji su došli iz sirotinje pa su se uzdigli, zapravo ima masa takvih ljudi, nego me mrzi da nabrajam sad i prisećam se...

Politikom ako bih se i bavio (mada to nemam u planu jer mi uglavnom se gadi savremena politika i sve ono što ona podrazumeva) to bih više voleo da radim bez nekih obaveza, kao Žirinovski u Rusiji recimo ili Žan Mari Le Pen u Francuskoj, znači da budem narodni tribun i parlamentarni političar, ali bez neke stvarne odgovornosti. Ja sam revolucionar jbg, ako bi i postojala odgovornost voleo bih da to bude samo u nekom haosu, ratu, odgovornost i moć kakvu imaju današnji ministri i političari me uopšte ne privlači. Znači kad bih morao kao Putin dvadeset godina samo da izgradjujem državu i šetam se po medjunarodnim sastancima i brinem o ekonomiji to bi mi se smučilo. Moj pojam velikog srpskog političara je Radovan Karadžić a ne Mile Dodik ili Vučić ili Milo smarač, a na medjunarodnoj sceni sem Žirinovskog i Žan Mari Le Pena iskreno i nemam neke uzore, svi uzori su poodavno mrtvi i potiču iz daleke prošlosti.

Da budem veliki preduzetnik ili biznismen me ni najmanje ne privlači, pitanje je da li bih to i mogao, ekonomiju mrzim (sem ako nije marksističkog tipa) a u stalnom bogaćenju ne vidim ništa posebno. Voleo bih da imam mnogo para samo zarad uživanja koje bih tim putem mogao da kupim, znači žene pre svega pa sve ostalo, ali mimo toga ne vidim ništa u svemu tome, niti zavidim raznim Miškovićima, Karićima, Cepterima i ostalima na moći i ugledu koje uživaju. Ne treba mi da mi neko zavidi u životu, niti da neko ustaje i trese se na pomen mog imena jer sam neki budža sa mnogo para, ionako svi na kraju idemo u prašinu, sve nas čeka ista duboka raka i ništavilo, tako da čemu sve to.

O Štuliću znam sve što može da se zna, a iskreno ne pamtim od kad ga slušam, znači jako dug period je u pitanju. Štulić je velika ličnost uvek bio, samo jbg treba biti realan pa priznati da je lik odavno izgubio talenat koji je imao. Znači i dalje je on veliki kao ličnost, ali one Ilijade i Odiseje što piše i ove nove obrade pesama mu ne idu u prilog.

Mrzim preterivanje sa praznicima u Srba, nikad nisam kapirao ovo insistiranje na postojanju dve zasebne Nove godine, pri čemu se naravno obe podjednako slave i tera se neki inat (kao i uvek kod nas)... toliko smo nekad neozbiljni i jadni kao narod, zato i propadamo ovoliko u baš svemu osim u noćnom provodu i seks turizmu (mada smo i tu podbacili sa obaveznim seljačizmom i folk dekadencijom). A najjače što većina tih koji drugima sole pamet o značaju nekakve "srbske i pravoslavne nove godine" slave i ovu prvu ali krišom, da se ne vidi, čisto da se napiju i najedu, eventualno kresnu nešto... jad i beda. Slavio sam prvog januara, ovo večeras mi ne pada na pamet da slavim ili čestitam nekome, dan kao i svaki drugi. Za mene je Nova godina prvi januar, jelka, Deda Mraz, čestitke, doček na trgu ili u kući sa društvom ili u okrilju porodice, a ne sujetno izdrkavanje jedne propale države i njenih državljana koji misle da su najveći i najbitniji na svetu, pa eto večno teraju inat sa nekakvim datumima i praznicima, a nemaju leba da jedu. Ili imaju pa seru još više, fala bogu ko najviše sere o srpskoj novoj godini i slavljima, oni što ne znaju šta će s parama pa gledaju da se što više pokažu, ožderu i opiju svakom prilikom, **** im pas mater lopovsko kapitalističku.

A po čemu je OK Božić 7.januara?Dovoljno je pogledati ovu mapu,sve Pravoslavci moj do mojega.

4gorwl.jpg

Dobro Božić je ipak nešto drugo, ako je i deo tradicije kao takav treba ga slaviti, šta sad, ali mene konkretno iritira ovo oko Nove godine koja je daleko nebitniji i smešniji, da ne kažem zabavnjački praznik... ljudi slave badnji dan i Božić kako svi slave i kako je naučeno, proslaviš i nema problema, al ovo izdrkavanje sa Novom godinom, držanje bukvice svima o tome da "ne smeju da slave NG koja nije srbska", proseravanje, slavljenje i prvog i trinaestog da se pokaže da si veliki Srbin al da usput uspeš i da se oždereš i opiješ na dva mesta, plus dve reprize, plus maltretiranje ljudi time, držanje lekcija, slavljenje ove nesrpske nove krišom... to je ono što me iritira i što prelazi u klasičnu srpsku tragikomediju gde je forma bitnija od suštine i gde svakakve spodobe mogu da ti sole pamet kako nadju za shodno. Ma i to mi čak ne bi smetalo, ali brate kad ih vidim prvog januara kako se nabiju krišom u neki klub ili kafić pa se ožderu i opiju, a onda dvanaest dana kasnije ponosno srbuju i svima skaču po glavi, tačno mi dodje da ih kolektivno nabijem na kolac. Mada ako ćemo iskreno kod nas je religija odavno sprdnja nažalost, i to u oba pravca, ili si tvrdokorni ludak-fanatik koji davi ljude kanonskim pravilima i obučen u maramu se smuca po manastirima i kuka o Artemiju, ili si sa druge strane načelni "vernik pravoslavac" što jedva čeka krsnu slavu da se opije i oždere kao svinja. Nek mi Bog oprosti i čast izuzecima ali ja bre kad vidim šta se radi po tim slavama, pa ono je tačno uvreda za pravoslavlje i zdrav razum, šenlučenje i urlikanje najnižeg nivoa a sve kao u ime vere, ej bre... Užas živi, ni trunke dostojanstva, ali ovo sa novom godinom mi posebno ide na živce, jer su mi se natakarili na glavu i jure me i ne puštaju već par godina, pa kad ih ulovim kako žderu i djuskaju prvog pravdaju se kako eto nisu hteli da se izdvajaju. Mrš!!!

Mnogo su mi čudni ljudi (da ne kažem baš da ih mrzim) koji u nekoj dužoj (sigurnijoj?) vezi koriste kondome, pa majku mu, to tako ubija užitak da je sramota ne rizikovati malo. A i bukvalno ako pravilno koristiš vadi-na-vreme metod, čemu brige? To što su farmaceutske kompanije i proizvođači kondoma stvorili buku oko toga da seks bez zaštite uvek vodi posledicama, to je već deo njihove reklame.

Naravno, ne smatram da sa rendom osobama ne treba imati zaštitu, jer za razne vrebajuće bolesti kondom jeste blagodet, al ako si već neko vreme s osobom koja ti je sigurna (i kojoj si ti siguran), onda je kondom takav ubica užitka. A evo znam neke parove koji su u dugogodišnjim vezama i stalno koriste kondome, jedna likuša tera lika da čak stavi dva. Kakav bezrazložan strah jbt

Pa sa kondomom je generalno jad i beda, koža je koža, kad imaš kondom nemaš dodir pa ništa ne osetiš jednostavno. Tu sve sve svodi na trljanje, ejakuliraš u kondom i to je sve. Ja inače znam za ribe koje teraju momka da nosi kondom tokom oralnog seksa, kao gadno im da ga stave u usta ili se plaše zaraze pa da se napravi kao neki kompromis. Kakav je to tek užitak nije mi jasno... inače kurve koje sam iznajmljivao često traže da staviš kondom i tokom pušenja, ali je fazon da za više novca pristanu da ga skineš. To mi je uvek bilo čudno. Ja inače odavno nemam nikakvu želju za vezom, da mogu da nadjem neku što bi mi seksualno odgovarala, ono otvorena veza, nadjemo se ponekad kad nam odgovara i to je to. Mene veze smaraju, previše ulaganja i mrcvarenja za nešto što mogu da platim realno... a da sam bogat nikad se ne bih zabavljao, kapiram da bi svakakve ženske figure obletale oko mene...

Inače mladje generacije, današne tinejdžerke imaju mnogo slobodniji odnos prema seksu generalno, upućenije su i spremnije pristaju na raznorazne kombinacije, dok ove starije nisu takve. Valjda je do sveopšte digitalizacije, sve im dostupno pa sadašnje tinejdžerke brže dolaze do nekih podataka i saznanja...

Boze kako serete. Nije problem kad ces svrsiti da izvuces, problem je pri dugoj napaljenosti i radu :per: to sto ti izlazi kap, dve a da ne osetis. Nije mnogo, ali mozes da napravis dete.
Jednom kad dobijete dete neplanirano, onda cete plakati sto niste stavili kapu.

Ma brate, negde sam citao da i ta pre ejakulativna tecnost moze imati spermatozoida i da ako si lerma mozes napraviti dete. Da ne pricam o tome sto i zdrava zena i muskarac imaju prirodno bakterije na organima za snosku koje mogu da naprave problem partneru. Sigurnije je sa kapicom, ne razmisljam.
Imao sam situaciju da posle spavanja sa jednom zenskom, posle dva dana krene da me pece dok shoram. Ja se oduzeo, ko zna reko sta sam fasovao leb te ****.
Isao lekarima, radio analize i hvala bogu nista mi nije bilo. Taj stres ne zelim da prezivljavam opet.
A tek ako se tripujes na sidu, za to moras da cekas mesec dana da bi se testirao. Ja bih umro dok mi dodju rezultati.

Pa ja sam pomenuo čuđenje nad parovima koji su u dužoj vezi, ne na rendom seks sa nekim za koga nisi siguran ima li neku boleščinu.
A to za presemenu tečnost je mit koji ide u korist proizvođačima kondoma i pilula :mrgreen: Mada ipak postoji način trudnoće ali ne preko preejakulativne, već ako je muškarac svršio, a posle toga nije pročistio urinarni kanal (ispišao se ko čovek da sve ostatke semena izbaci), i onda ponovo navalio na ženu :lol: To se može desiti ako npr lik izdrka tokom dana, i onda posle ima seks a da u međuvremenu nije urinirao, što treba uvek imati na umu kad se ide bez kondoma, što ja uvek imam na umu :mrgreen:

- - - - - - - - - -

A Juzeru to što si ti dobio, to je ipak standardno, verovatno neke gljivice ili slično, nije to čak ni nešto što je prenosno, jednostavno tad si izloženiji bakterijama. Kod žena se to čak i češće dešava.

Mrzim teške roditelje, koji svojoj deci prave pakao od života nekim sitnim, često nevidljivim stvarima i sadističkim izlivima. Dakle nisu to oni roditelji sa otvorenom agresijom, koji prebijaju decu i iživljavaju se na taj način, pijandure i otvoreni sadisti, nego ovde govorim o mnogo suptilnijem vidu otrovnih roditelja koji je po meni i mnogo otrovniji i destruktivniji jer se ne podvodi pod tipično nasilje i ne može se regulisati zakonom, tako da je dete prinudjeno samo da se nosi sa ovom vrstom otrova (ne postoji bolja reč)... teški kompleksi, promene raspoloženja oko najmanje sitnice, visok neuroticizam, kritikovanje svakog, pa i najmanjeg detalja u detetovom ponašanju jer ništa nikad nije "dovoljno dobro", konstanta uplašenost od života koja se projektuje na dete pod maskom "odricanja zarad deteta", niske, sadističke uvrede koje uvek idu na najtananije nivoe samopoštovanja, sadističko teranje inata oko najmanjih sitnica kad im dodje "žuta minuta" (a dolazi svako malo)... ovakve ludake treba potrpati u ludnicu i tamo ih prebijati na dnevnoj bazi, ili još bolje mučiti ih istim metodama koje oni primenjuju na svojoj deci, čisto da malo vide i osete kako je to.

Mrzim stare ljude, penzionere, one što su dočekali sedamdeset i pet, osamdeset godina i još guraju napred i glume neku životnu vedrinu... nema ničeg časnog u starosti, to je zima života, predsmrtno stanje i teret i smaranja za svakog u familiji i na ulici ko mora da ih podnosi i dodje sa njima takvima u dodir. A još kad stanu u red za penziju i smaraju sve živo, dodje ti da im polomiš sve kosti na telu (tj. ono što im je ostalo od kostiju).

Mrzim Srbiju sve više i više, ranije to nije bilo tako, ali kako starim to sam sve ubedjeniji da ovo nije zemlja za mene i da treba da odem negde daleko. Kapiram da ima mnogo ljudi koji ovako razmišljaju, ali ja baš više ništa dobro ne vidim u ovoj seljačkoj rupčagi od kvazi-zemlje. A najviše od svega mi smeta narod, takav hibrid seljačizma, tupog moralizma, snobizma, klozetske dekadencije, smaračkog liberalizma i turanja nosa u tudje poslove odavno nisam video. Srbija je postala najgora klozetska šupa, i to ne bilo kakva klozetska šupa - nego ona klozetska šupa koja sebe ubedjuje da je najvažnija na svetu, da nema važnijeg naroda i države. Nije ni čudo što smo izgubili sve ratove, to je neka viša pravda jer se mnogo kurčimo i mislimo da naš klozetski humor i stil života treba da bude nametnut svima na Balkanu. Poznati smo po noćnom životu i kurvarluku, i još se hvalimo time.

Mrzim turistička putovanja. Nervira me to što nikad nisam imao novca da putujem pod svojim uslovima, da ostanem negde par meseci i da skitam, lutam, provodim se svojim tempom i prema svojim potrebama. Nego uvek kao jebeni turista, sa malo para, uvek sa nekim ko mi ne odgovara, uvek odmor nabijen u sedam ili deset dana, prisilni odlasci na plaže, prisilni izlasci, sveopšti užas jednom rečju.

Mrzim siromaštvo i mentalitet siromaha. Kad vidim one tipove što imaju po petnaestoro dece a žive u šupi i još se hvale time ko da je neki podvig što su se samo ****** i osudili decu na užasan život, dodje mi da ih gadjam zoljom.

Kako ti preguras dan sa toliko mrznje prema svemu? msm sta te drzi na ovome svetu?
Penzose jedino treba hejtovati zato sto su ziveli u zlatno doba socijalizma, a danas bi da ti skacu po vratu i da placaju na kasu preko reda. Gospoda ima neka nedolozna posla u 80oj pa zuri.

Kako ti preguras dan sa toliko mrznje prema svemu? msm sta te drzi na ovome svetu?
Penzose jedino treba hejtovati zato sto su ziveli u zlatno doba socijalizma, a danas bi da ti skacu po vratu i da placaju na kasu preko reda. Gospoda ima neka nedolozna posla u 80oj pa zuri.

Ja sam stari mizantrop, to mi je prirodno stanje uma, ljudi mi nisu zanimljivi pa tražim sve ono najgore u njima (i obično nalazim). Tako sam nasadjen što bi se reklo. Lako preguram dan, ima dosta dobrih stvari u mom životu, konkretno patološka pohlepa me uvek motiviše, cilj mi je da napravim velike pare da bih mogao da uživam bez ograničenja... ima i drugih stvari poput umetnosti ili seksa recimo, ali da ne nabrajam sad.

Ma penzosi su gamad, provalili su da im je malo ostalo pa gledaju da se useru u život svakome na kog naidju. :D Što je stariji to se grčevitije drži za slamku života i gleda da uništava one što su mladji od njega.

Back