Stvari koje mrzimo

Kako neki brakovi opstaju ceo život?

Najčešće su deca jedino što ih drži na okupu. A i to je loša odluka, jer zbog dece to čine, a opet deci zagorčavaju život time što se ne podnose. Nije to uvek slučaj, ali jeste kod većine. Ja lično ne znam nijedan par koji je istinski srećan u braku. Čak nema ni određenih trenutaka sreće koji bi mogli da zasene one ostale momente.

Najčešće su deca jedino što ih drži na okupu.

Brakovi bez dece su uglavnom čvršći od brakova sa decom.

A i to je loša odluka, jer zbog dece to čine, a opet deci zagorčavaju život time što se ne podnose.

Sve i da se ne podnose, imaju isti interes po jednom pitanju, tako da će se pred decom pretvarati da su zadovoljni, sve i ako nisu. Barem oni savesni roditelji kojima je stalo do dece.
Kad deca počnu primećivati maske, znači da su prilično stasala, tako da im neće teško pasti čitava ta situacija. Barem ne onoliko teško koliko padne mlađoj deci.

Ja lično ne znam nijedan par koji je istinski srećan u braku.

Pitanje je da li bi ti koje znaš bili srećni da nisu u braku. Verovatno da ne bi.
Uostalom, ja poznajem neke za koje sam siguran da su srećniji u braku, nego što bi bili van braka.

Čak nema ni određenih trenutaka sreće koji bi mogli da zasene one ostale momente.

"Trenutak sreće" :lol:
Možda nema tih trenutaka sreće, ali verujem da ima nečeg jednako vrednog - spokoja.

E, sad, nisam neki zagovornik brakova, ali ne održava se brak toliko dugo tek tako, ni zbog čega.
Naravno, planiram jednom (a možda i više puta :lol:) stupiti u brak, ali ne mislim da je promašaj ni ostati neženja.

Brakovi bez dece su uglavnom čvršći od brakova sa decom.

A jel :lol: ? Na osnovu čega si to zaključio?

tako da će se pred decom pretvarati da su zadovoljni, sve i ako nisu

Nema tu nikakvog pretvaranja, jer je ono nemoguće. Jesi li gledao Američku lepotu?

Možda nema tih trenutaka sreće, ali verujem da ima nečeg jednako vrednog - spokoja.

Kad kažeš spokoj ja odmah pomislim na grob i smrt :mrgreen: I samac može biti spokojan, čak i više nego u vezi. Taj spokoj mi nije baš nešto jak motiv.

A jel :lol: ? Na osnovu čega si to zaključio?

Reče mi Vladeta Jerotić. :lol:
A i iz iskustva znam da se ljudi bez dece čvršće vežu jedno za drugo.
Mada, ebeš moje iskustvo, al eto, nađoh neki oslonac pa brže poverovah u tu činjenicu.

Naravno, ima i onih ljudi koji se rastanu jer jedno ne želi da "ispašta" zbog neplodnosti drugog.
Ali oni koji ostanu skupa uprkos tome, siguran sam, imaju čvršće i brakove i veće međusobno poštovanje.

Nema tu nikakvog pretvaranja, jer je ono nemoguće. Jesi li gledao Američku lepotu?

Nemoguće jeste, oni znaju istinu, ali deca ne znaju. Kad saznaju, pisah već, već su dovoljno zreli da lakše i bezbolnije prihvate situaciju.

Kad kažeš spokoj ja odmah pomislim na grob i smrt :mrgreen: I samac može biti spokojan, čak i više nego u vezi. Taj spokoj mi nije baš nešto jak motiv.

Može, što da ne, ali takvi su retki.
Već pisah, i to baš tebi, da čovek, između ostalog, ima i potrebu za pripadanjem.
Porodica nudi kakvo takvo utočište, sigurnost, toplinu, tvrđavu.
Nije čovek dovoljno jak za nešto bolje. Sreću će malo ko iskusiti, bez obzira na bračno stanje.

Porodica nudi kakvo takvo utočište, sigurnost, toplinu, tvrđavu.

Yeah right, pre će biti izvor problema i kompleksa :mrgreen:

Nemoguće jeste, oni znaju istinu, ali deca ne znaju.

Glavni problem je što je to gotovo nemoguće zamaskirati, takva tenzija ne ostaje skrivena. Ja znam iz ličnog iskustva, moji tetka i teča su takvi. I kad su im sinovi bili mlađi, pa čak i kao bebe, oni su znali da urlaju jedno na drugo. A o komšijama da ne pričam, još se psuju ko kočijaši, a i fizički su znali da se obračunaju. Govedo od komšije je pikslom gađalo ženu, pogodio moj deo zida, i to je tako puklo, da mi se čini da bi ona dobila potrez mozga u slučaju da ju je pogodio.

To jesu dva slučaja ali imam ja podosta primera nego me mrzi da pišem :lol:

Yeah right, pre će biti izvor problema i kompleksa :mrgreen:

Zavisi od temelja. Ne treba svakome dozvoljavati da osniva porodicu. :lol:
Uzroci problema su, osim u slučaju netrpeljivosti dvaju članova porodice, uglavnom van te zajednice. Ako se ispoljavaju u okviru porodice, ne znači da tu nastaju, niti da bi se izbegli van iste.
Ne shvatam na kakve komplekse misliš. Normalno je da se deca međusobno takmiče, pogotovo u mlađem uzrastu, ali ni dalje ne vidim neke komplekse. Uostalom, sve i da postoje, to su stvari pojedinaca koji će i van porodice imati slične, čak još intenzivnije probleme.

Glavni problem je što je to gotovo nemoguće zamaskirati, takva tenzija ne ostaje skrivena. Ja znam iz ličnog iskustva, moji tetka i teča su takvi. I kad su im sinovi bili mlađi, pa čak i kao bebe, oni su znali da urlaju jedno na drugo. A o komšijama da ne pričam, još se psuju ko kočijaši, a i fizički su znali da se obračunaju. Govedo od komšije je pikslom gađalo ženu, pogodio moj deo zida, i to je tako puklo, da mi se čini da bi ona dobila potrez mozga u slučaju da ju je pogodio.

Eh, da im je zaista stalo, ne bi se fizički obračunavali pred decom.
Ovde se tenzije ispoljavaju na taj način, ali u civilizovanijim sredinama nema toga.

Mrzim debele žene

Možda sam to već spomenuo, al eto - da kažem da nisam promenio mišljenje. Ajd' što su debele nego su uglavnom glupe, ili se prave pametnije nego što jesu, pa su osetljive zbog svoje prekomerne težine, pa zauzmu triput više mesta od obične osobe u jednoj prostoriji, pa smrde više jer jedu mnogo masne hrane i znoje se više jer im se koža talasa prepliće seče gužva.

Mrzim debele žene

Možda sam to već spomenuo, al eto - da kažem da nisam promenio mišljenje. Ajd' što su debele nego su uglavnom glupe, ili se prave pametnije nego što jesu, pa su osetljive zbog svoje prekomerne težine, pa zauzmu triput više mesta od obične osobe u jednoj prostoriji, pa smrde više jer jedu mnogo masne hrane i znoje se više jer im se koža talasa prepliće seče gužva.

A da ne pominjemo što troše više resursa nego što im je potrebno, uskraćujući tako one koji nemaju (ne direktno, ali, you get the point).

I ja sam ranije bas mrzeo debele ljude(pogotovo zene) ne znam zasto...Sad malo manje, ali opet... :lol:

Veruj mi, samo da se nađeš u neposrednom okruženju na duže od sat vremena( 90 minuta, ako uzmemo u obzir dužinu predavanja s obzirom da na faksu najviše viđam takve kurveštije) odmah bi promenio mišljenje. Ne znam da li su gore one stvarno glupe debele kurrve, one koje se prave da znaju nešto, ili one koje stvarno i znaju ali tim znanjem će se šepuriti i ne dao bog da nekom drugom možda pomognu.

A da ne pominjemo što troše više resursa nego što im je potrebno, uskraćujući tako one koji nemaju (ne direktno, ali, you get the point).

To je to! U svakom smislu škode.

Мсм имам и ја малко стомачића,али генерално не волим ни ја дебеле људе. Капирам да је то ствар мало и генетике,али највише ми смета то што се понашају као животиње,дај ми само да једем,дај,а смета ми и њихова лењост да то промене,макар мало да смршају.
Не морају да се одрекну хране,само мало мање и разноврсиније да је користе.

1.NVO je isti k**ac kao i politička stranka.Finansiraju ih banke,političari,kontroverzni biznismeni i sva ostala gamad koju ovi navodno pljuju.Ono klasično-ajd' napravićemo svađu pred javnošću a kad se ugase kamere palimo na pečenje.Osnivači NVO-a super prolaze i znaju zašto rade svoj pos'o,njih uopšte ne smatram kretenima.Najgore u celoj priči prolaze vrbovani klinci koji tu volontiraju i k**ca ne vide od keša i provoda.Mis'im,NVO jedino i njima mogu prodavat' šuplje priče.
2.Crveni krs' je HC lopovska organizacija i to kažem kao neko ko poznaje:sadašnju direktorku,bivšeg direktora,masu članova,kao neko kome je keva medicinar...Humanitarni rad je šarena laža.Da li si ikada pogledala i jednu javnu nabavku bilo koje medicinske ustanove/organizacije,računajući i Krst?O kakvom humanitarnom radu govorimo kada se članovi međusobno laktaju ne bi li postali direktor/ka?Kada je,kome i koliko pomogla neka humanitarna organizacija?Karitas i Merhamet su finansirani sa vrha koji je upravo sve s**bao i doveo narod do toga da tamo zatraži pomoć.Ko finansira čišćenje mina po Srbiji?Ameri!Koga zaduže da to obavi?Hrvate!O čemu onda pričamo?

Pa ovako..
Što se NVO-a tiče, član sam jedno 4 organizacije, više i ne brojim, a radim i na svoju ruku. I ne mogu ti opisati koliko mi je rad u NVO sektoru donio dobrog u životu, koliko sam samo ljudi različitih upoznala. Misliš li da bih se ja drugačije makla Pala, vidjela Mostara i Federacije? Nikad. Čak sam jedne godine išla i na more besplatno sa društvom iz Krsta, 7 dana (to nam je bila nagrada jer smo postali pprvaci prve pomoći u RS), zatim, evo uskoro počinjem sa radom na jednoj ljetnoj školi, pozvali su me da budem jedan od organizatora, dakle biće i para.
Što se Krsta tiče, veoma sam upoznata sa tim laktanjem za pozicije, i veoma razočarana u tu instituciju. Tu sam aktivista 8 godina i nagledala sam se svega i svačega. Ali opet, naš, Omladinski klub CK-a je dosta toga uradio dobrog u našem gradu. Od nas niko nije dobio marke od opštinskog CK-a, a znaju uzimati zasluge za naše akcije..
Trenutno nisam baš aktivna u Crvenom.
U BiH se uglavnom zna koje organizacije su korumpirane, i sa kojima se ne trebaš petljati.

Tanke vam te organizacije ako ste najdalje do Jadrana dogurali.Osnivači kraljevačkog NVO-a su: obišli dooooobar deo Evrope(ES,FR,IT,CH,BE,NL,DE,PL,CZ,SK,AT,SI,HR,HU,UA,RU),redovno na klopi sa ministrima kako lokalnim-tako i državnim,opremili gajbe preko javnih nabavki,nezaposleni i sasvim lepo žive od NVO-a...Dok klinci,članovi tih organizacija,redovno fizikališu i zamajavaju narod.Od pomenute Evrope,sređene gajbe i udobnog života nisu videli ništa.Jedino pozitivno što ti se može desiti je da upoznaš ljubav svog života,kao na radnim akcijama za vreme Juge.:mrgreen:

Baaanzaaji!:
Što se Krsta tiče, veoma sam upoznata sa tim laktanjem za pozicije, i veoma razočarana u tu instituciju. Tu sam aktivista 8 godina i nagledala sam se svega i svačega. Ali opet, naš, Omladinski klub CK-a je dosta toga uradio dobrog u našem gradu. Od nas niko nije dobio marke od opštinskog CK-a, a znaju uzimati zasluge za naše akcije..
To je to!

Ej hej ja stalno primam pozive da se prijavljujem širom Evrope na seminare, ali mi prokleta maloljetnost ne dozvoljava. Neka neka, dočekaće Banza peti jun :manikir:
Evo na primjer, jedna drugarica je trenutno u Americi, ostaje mjesec dana, i sve joj plaćeno.
Treba se boriti, potruditi pa ćeš negdje i otići..

uf i meni idu ti aktivisti na zivce. iz iskustva gledano, ti aktivisticki pokreti za mlade okupljaju uglavnom idiote koji misle da ce bit neki k.urac ako odu u parlament il americku ambasadu, il se tripuju da su kul ako su "faktori promene" il sta im vec lazu da su. bas kad vidim na fb sliku, kao, "budjenje - istocno sarajevo! vreme promena, vako nako", a glavni predstavnik cura koja je glupa ko k.urac, koja slusa pesme koje ne konta, smeje se forama koje, naravno, ne konta, uvek je tu kad se treba podrzati kakva glupost, recimo gej parada il statijaznam, cita hesea i tripuje se da je hipik, da je drugacija. e to, to je ono sto takvi umisljaju, da su drugaciji, a bas su zbog toga isti.

Misliš li da bih se ja drugačije makla Pala, vidjela Mostara i Federacije? Nikad. Čak sam jedne godine išla i na more besplatno sa društvom iz Krsta

ebemuzivot, skupi se vas 5, date po 10 maraka i odete u mostar. pa nije holivud.
more, pa hajd, mada u i neum (pretpostavljam da ste tamo bili) mozete otici sa po 100-150 maraka.

Back