Studiranje u Beču

Da li neko moze da mi kaze nesto o drzavnoj muzickoj akademiji u u BEcu.Zavrsavam srednju muzicku ,vokalno-instrumentalni smer,klavir,pa bih da nastavim u Becu ali neki pisu da se placa,neki da se ne placa,da je tesko,pa nije tesko,pa ako mozda neko zna neke sigurne informacije,proverene,molim da mi odgovori.

Hvala unapred,pozdrav.

da li mogu da dobjem neku informaciju za upis fakulteta u Becu??ucenica sam IV god Ekonomske skole,a u Becu bih studirala filoloski fakultet ili geografski..da li mogu da ga upisem odmah u Becu,a ne ovde(Srbiji) pa da se prebacim???sta je za to potrebno,da li je izvodljivo??zamolila bih sve koji znaju nesto o tome da odgovore..Hvala unapred!

da li mogu da dobjem neku informaciju za upis fakulteta u Becu??ucenica sam IV god Ekonomske skole,a u Becu bih studirala filoloski fakultet ili geografski..da li mogu da ga upisem odmah u Becu,a ne ovde(Srbiji) pa da se prebacim???sta je za to potrebno,da li je izvodljivo??zamolila bih sve koji znaju nesto o tome da odgovore..Hvala unapred!

ne moze. moras upisati u srbiji filoloski ili geografski i onda se prebacuje, ali mozes samo na isti da se prebacis,znaci ne mozes kod nas ekonomski a u Becu stomatoloski...

Da li neko moze da mi kaze nesto o drzavnoj muzickoj akademiji u u BEcu.Zavrsavam srednju muzicku ,vokalno-instrumentalni smer,klavir,pa bih da nastavim u Becu ali neki pisu da se placa,neki da se ne placa,da je tesko,pa nije tesko,pa ako mozda neko zna neke sigurne informacije,proverene,molim da mi odgovori.

Hvala unapred,pozdrav.

daj adresu od fakulteta ako ti je problem prevod sa nemackom i prevescu ti i reci jel se placa i koliko,ne mogu stvarno da trazim sajteve

Zdravo svima!
Zanima me arhitektura u Becu. Interesuje me da li je neko upisao? Ako znate nekoga ko jeste ili znate nesto vise o fakultetu molim vas recite. Puno bi mi znacilo. Hvala unapred!

znam jednu devojku koja je upisala i placa se semestar 370 ako ti to znaci...ostalo nista ne znam,a i ne znam sta te zanima,ako te zanima o zivotu ili nacinu prebacivanja imas sve u mojim prethodnim porukama...

Pozdrav...Nadam se da mi mozete pomoci vezano za dobijanje odredjenih informacija oko studiranja u Becu. Ja sam diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci i imam jos par ispita da magistriram...zanimalo me da li imate informacija koliko nase diplome vrijede tamo,da li su priznate, da li znate nekoga ko studira na ekonomskom fakultetu u Becu ili imate kontakt htio bi da se povezem sa tim ljudima kako bi dobio sto vide informacija...Zanima me sve vezano za studiranje, zivot i zaposljavanje u Becu...Ako ste u prilici da o ovoj temi razgovaramo,bio bi vam mnogo zahvalan,jer stvarno nemam nikoga ni od rodbine ni od prijatelja sa kojima bi mogao razgovarati na ovu temu, nemam nikoga ko bi bio adekvatan da mi da informacije koje me zanimaju. U nada da cemo stupti u kontakt i da cete mi pomoci da dodjem da zeljenih informacija, srdacno vas pozdravljam

nisam siguran da moze da se nostrifikuje diploma,npr prijatelji iz ukrajine(njih troje) nisu mogli. posao ne mozes da nadjes sa nasim(bih)pasosem jer ne mozes da dobijes radnu dozvolu kao nedrzavljanin austrije osim ako te neka firma trazi kao kljucnu radnu snagu Schlusselkraft ili ako si zavrsio ovde fakultet. ja studiram ekonomiju ali ne znam sta bih ti mogao reci. jedino da dodjes na doktorske studije ovde...nisam ovih dana na netu jer imam ispite,nadam se da sam ti pomogao...

Cao svima ... :):) Zavrsavam cetvrtu godinu ekonomske skole i zelim da studiranje zavrsim u Becu... Idem na kurs nemackog jezika, dosta sam naucila ali to naravno nije dovoljno. Moze li neko da mi konkretno kaze sta mi tacno treba od papira, gde to saljem, kakva je procedura? Koliko je tezak ekonomski fakultet , kako ide sa jezikom, itd. Imam milon pitanja :).... Xvala unapred :):):)

pre nego sto postavis milion pitanja pogledaj prethodne strane, bar 3x sam napisao sve ovo...pogotovo o ekonomiji jer i ja to studiram

Hm..par stvari me muce,u vezi sa celom pricom..
Ja studiram engleski jezik u Kragujevcu,i trenutno sam na trecoj godini..Ako bih zelela da se prebacim na neki becki fax,za engleski jezik,jelte,kako bi to islo? Da li bi mi priznali ispite ovde polozene,ili bih morala da krenem od prve?

Unapred hvala! :)

mozes se prebaciti,zavisi od profesora do profesora,to morasd licno...mozda bi odmah u trecu,mozda u drugu god...mada ovde nema godina kod nas...gledali bi ugl ako su isti ispiti i to priznaju

Molim vas za pomoc! Izlistila sam skoro sve i nigde nisam naletela da je neko pominjao master vezan za ekologiju, zastitu zivotne sredine! Ja sam na Bioloskom fakultetu u Bgu i interesuje mi sve u vezi master, sta mi treba sve i da li taj kurs nemackog mogu da odradim u Bgu i da tamo krenem odmah da studiram, kao redovan student? Kolika je skolarina za master itd.? Hvala i molim vas odgovooooor

mozes da odradis u bg,a koliko znam na ekonomskom cak i ne daju kurseve nemackog jezika,vec moras da dodjes sa vec polozenim b2 ili c1 iz engleskog(ako ima smer na enleskom) ali to je za ekonomiju,za ekologiju nemam pojma

Ja sam trenutno na trecoj godini osnovnih studija i znaima me da li bih mogla da se prebacim na becki univerztet u cetvrtoj. kao neka razmena ili tako nesto..

mozes da se prebacis,nikakva razmena to su gluposti,nego krenes normalno na faks.moras samo da prilozis diplomu o znanju nemackog b2,mozes ici i na kurs ako n znas za taj nivo koji organizuje fakultet i semestar kosta 420E kurs,a studije su za vecinu smerova besplatne. e sada,koliko bi ti priznali zavisi od slucaja do slucaja

Drustvo i mene kao i sve vas zanima studiranje u Becu, voleo bih da znam da li postoji mogucnost studiranja na engleskom ili mora na nemackom???...Mozda je vec neko odgovorio na ovo pitanje a posto sam se tek sad registrovao nisam to pronasao...Takodje nesto ranije svima cestitam Novu Godinu...sve informacije su dobro dosle...:)

mora na nemackom,imas privatne fakultete na engleskom koji su dosta skupi ili ima nekih master smerova na engleskom,ali ako vec planiras u Becu logicno je na nemackom,imas kurseve ako ne znas,objasnio sam vec 10x sve

Da li neko ima informacije o doktorskim studijama na medicinskom fakultetu u Becu!?
Otprilike znam proceduru za prebacivanje tamo! Zanimaju me stvari oko izbora teme, mentora i jezika na kojem se slusaju predavanja ( na njihovom sajtu pise da su na engleskom ) i jos neke stvari vezane za zivot u Becu...
Hvala unapred!!!

Pozdrav svima... Zainteresovan sam da studiram u Becu socijalni rad i socijalnu politiku, pa ako bi neko mogao nesto vise da mi kaze o tome. Informisan sam o tome da prvo moram godinu dana da ucim jezik pa tek onda na fakultet. Zanima me sledece, na kom univerzitetu se nalazi taj smer, i da li se radi po principu srednje(obavezna predavanja, tako sam negde procitao na internetu)?
U slucaju da mi ova opcija ne uspe, zanima me jos i ekonomija, pa ako bi neko mogao da mi prosledi smerove koji se nalaze na onom gde je 17e, mislim da se zove HauptUni
HVALA!

Pozdrav svima... Zainteresovan sam da studiram u Becu socijalni rad i socijalnu politiku, pa ako bi neko mogao nesto vise da mi kaze o tome. Informisan sam o tome da prvo moram godinu dana da ucim jezik pa tek onda na fakultet. Zanima me sledece, na kom univerzitetu se nalazi taj smer, i da li se radi po principu srednje(obavezna predavanja, tako sam negde procitao na internetu)?
U slucaju da mi ova opcija ne uspe, zanima me jos i ekonomija, pa ako bi neko mogao da mi prosledi smerove koji se nalaze na onom gde je 17e, mislim da se zove HauptUni
HVALA!

prvi put cujem da negde moras da ucis jezik godinu dana...ako vec imas polozen nivo koji se trazi na fakultetu niko te ne moze terati na jezik...
a sto se tice ekonomije, smerovi su Betriebswirtschaft, Internationale Betr. , Statistik i Volkswirtschaft...ali stvarno nemam vremena da ti pisem o tome koji je sta...imas sajt ekonomskog na tom uniju pa tamo sve pise http://wirtschaftswissenschaften.un...tion/studieninteressierte/das-erste-semester/

Koliko sam ja shvatila,odeš tamo,položiš test koji utvrdi koliki ti je nivo znanja,na osnovu toga te svrstavaju u određenu grupu,daju ti fore 3 semestra da položiš jezik,i tada možeš početi sa studiranjem.Ono što mene zanima je koliko traju ti semestri za učenje jezika?Da li neko ima iskustva s tim?Unapred hvala!

Koliko sam ja shvatila,odeš tamo,položiš test koji utvrdi koliki ti je nivo znanja,na osnovu toga te svrstavaju u određenu grupu,daju ti fore 3 semestra da položiš jezik,i tada možeš početi sa studiranjem.Ono što mene zanima je koliko traju ti semestri za učenje jezika?Da li neko ima iskustva s tim?Unapred hvala!

Da, samo nije 3 semestra nego 5 mozes max, a mozes i jedan ako je tebi dovoljno :) a ne moras uopste ako imas b2 polozen...
pa semestar kao na faksu, od septembra do januara...manje vise koji dan, nedelja...posto ovde godina pocinje i u oktobru i u martu, ne samo u okttobru :D
a kada dodjes i kada ti na faksu daju uplatnicu ja bih ti preporucio da trazis od VWU, posto nasima daju Orient uglavnom, a kazu ljudi da je VWU bolji (posto pitas za iskustva) ;)

Da, samo nije 3 semestra nego 5 mozes max, a mozes i jedan ako je tebi dovoljno :) a ne moras uopste ako imas b2 polozen...
pa semestar kao na faksu, od septembra do januara...manje vise koji dan, nedelja...posto ovde godina pocinje i u oktobru i u martu, ne samo u okttobru :D
a kada dodjes i kada ti na faksu daju uplatnicu ja bih ti preporucio da trazis od VWU, posto nasima daju Orient uglavnom, a kazu ljudi da je VWU bolji (posto pitas za iskustva) ;)

Aha,ok,to me je zanimalo,hvala!:D

Ja cu konkurisati na 3 univerziteta u Austriji za master studije na engleskom - ekonomija. Uveliko se pripremam za IELTS. Zanima me koliko kosta iznajmljivanje mesecno za stan, jednosoban, naravno ne u centru Beca nego negde jeftinije??? Ne zelim u studentski dom jer treba roditelji da mi dolaze u posetu cesto. Pozdrav

Ja cu konkurisati na 3 univerziteta u Austriji za master studije na engleskom - ekonomija. Uveliko se pripremam za IELTS. Zanima me koliko kosta iznajmljivanje mesecno za stan, jednosoban, naravno ne u centru Beca nego negde jeftinije??? Ne zelim u studentski dom jer treba roditelji da mi dolaze u posetu cesto. Pozdrav

Zavisi od kvadrature i pozicije. Imas sajtove tipa immobilien.at, willhaben.at pa pogledaj. Zavisi na kom uniju se odlucis na kraju da bih ti rekao neki Bezirk koji je blizu, ali ugl WU i Haupt Uni (institut za ekonomiju) su blizu. To ti je npr 21.bez,9. , moze se brzo stici i iz 2.og,19.og itd. Zavisi opet sta volis i koliko si spreman da izdvojis. Ja zivim u drugom (na granici sa prvim) i ne bih menjao, jer mi je centar 7,8min peske, do jednog i drugog ekonomskog stizes za 15tak min i sve ti je blizu. Mozes naci za nekih 400 do 700 evra u zavisnosti od velicine...S tim sto negde moras platiti i kauciju, proviziju, negde i ablose ako ima namestaj. Ako nema,moras ti da kupis itd. Sve zavisi kazem ti,moras sam traziti...

Back