NPL
Obećava
- Poruka
- 71
Pozdrav svima. Ja bih želela da vam postavim nekoliko pitanja. Naime, trenutno sam učenica IV razreda srednje škole. Htela bih da upišem fakultet u Beču i to srpski jezik, ne znam tačan naziv smera uglavnom nešto srpski, hrvatski i bosanski jezici... Da li mi je za to dovoljno da upišem srpski jezik i književnost u Banja Luci, a potom skupim papirologiju ili kako to sve već ide... Možete li mi pomoći malo oko toga, šta sve treba, kada je to prijavljivanje, da li postoje određeni uslovi...? I da li i za to treba znanje na nivou B2, ja imam neko osnovno znanje, mislim da mi ne bi puno trebalo da savladam i B2 nivo, potrudila bih se čak to da odradim i pre nego što odem. Zaista imam veliku želju i spremna sam apsolutno posvetiti se tome, samo mi nedostaju potrebne informacije.
Dovoljno je da upises u BL, samo proveri jos jedanput da li postoji taj smer na Uniju u Becu....termini za prijavljivanje zavise od toga da li hoces da krenes od sledeceg semestra tj od marta ili od onog tamo,tj oktobar...jednostavno udjes na sajt unija,registrujes se online,das sve podatke,nakon toga im posaljes postom svoja dokumenta(koja moraju biti prevedena na nemacki i overena kod sudskog tumaca, sa apostille pecatom u sudu takodje)...pise ti na sajtu sta sve treba...i onda cekas odgovor koji stize u roku od 6 do 8 nedelja...ako ne prilozis diplomu sa polozenim b2 mozes da ides na kurs nemackog jedan semestar ili vise koji organizuje Uni i onda kreces sa studiranjem kad polozis...ako jos nesto treba ostavi ovde mail pa ti pisem