Studiranje u Beču

Pozdrav svima. Ja bih želela da vam postavim nekoliko pitanja. Naime, trenutno sam učenica IV razreda srednje škole. Htela bih da upišem fakultet u Beču i to srpski jezik, ne znam tačan naziv smera uglavnom nešto srpski, hrvatski i bosanski jezici... Da li mi je za to dovoljno da upišem srpski jezik i književnost u Banja Luci, a potom skupim papirologiju ili kako to sve već ide... Možete li mi pomoći malo oko toga, šta sve treba, kada je to prijavljivanje, da li postoje određeni uslovi...? I da li i za to treba znanje na nivou B2, ja imam neko osnovno znanje, mislim da mi ne bi puno trebalo da savladam i B2 nivo, potrudila bih se čak to da odradim i pre nego što odem. Zaista imam veliku želju i spremna sam apsolutno posvetiti se tome, samo mi nedostaju potrebne informacije.

Dovoljno je da upises u BL, samo proveri jos jedanput da li postoji taj smer na Uniju u Becu....termini za prijavljivanje zavise od toga da li hoces da krenes od sledeceg semestra tj od marta ili od onog tamo,tj oktobar...jednostavno udjes na sajt unija,registrujes se online,das sve podatke,nakon toga im posaljes postom svoja dokumenta(koja moraju biti prevedena na nemacki i overena kod sudskog tumaca, sa apostille pecatom u sudu takodje)...pise ti na sajtu sta sve treba...i onda cekas odgovor koji stize u roku od 6 do 8 nedelja...ako ne prilozis diplomu sa polozenim b2 mozes da ides na kurs nemackog jedan semestar ili vise koji organizuje Uni i onda kreces sa studiranjem kad polozis...ako jos nesto treba ostavi ovde mail pa ti pisem :)

Caos!Ja sam novi clan...malo sam citala vase postove al ne sve.Zavrsila sam Ekonomski u BG i sad bi na master.Preporucili su mi Bec,i htedoh da se informisem...koji?gde?cena?Sad bi upisala kurs nemackog,cula sam da nije toliko tezak jezikj,sta vi mislite?Dajte neke preporuke i informacije.Hvala unapred!!!
mozete mi poslati mail : veljkovicmilica@yahoo.com

Da li neko ima informacije o doktorskim studijama na medicinskom fakultetu u Becu!?
Otprilike znam proceduru za prebacivanje tamo! Zanimaju me stvari oko izbora teme, mentora i jezika na kojem se slusaju predavanja ( na njihovom sajtu pise da su na engleskom ) i jos neke stvari vezane za zivot u Becu...
Hvala unapred!!!

koji mi tacno nivo treba da bih otisla u bec?procitala sam u nekom komentaru c1..i gde bih mogla da polazem te testove jer ne idem u skolu jezika i ne verujem da cu ici..hvala (:
Mislim da ti je potreban nivo B2,ne C1. Ja sam se pre 5min raspitao i rekli su mi da je za nivo B2 fond casova oko 1200. I da treba oko 2god da bi se to savladalo uz veoma intezivan kurs(rad).
Pa bih ja hteo da pitam nekog da nas posavetuje sta da radimo? Da li je bolje da idemo tamo jezik da ucimo ili da odradimo to ovde pa da idemo. :/

Zavisi sa kog privatnog..nisam siguran ali mislim da je samo megatrend priznat sto se tice prebacivanja...udji u online registraciju i videces listu sa fakultetima,ako ga nema verovatno da ne moze...ali u svakom slucaju imas broj pa pozoves i pitas,tako je najlakse...

studiram trenutno na Americkom Univerzitetu u BiH pa me interesuje jel se mogu prebacit odma u Bec..hvala :D

ZDRAVO SVIMA .
STUDIRAM U BEOGRADU VISU SKOLU AKADEMIJU FUDBALA I ZANIMA ME DA LI BIH IKAKO MOGLA DA SE PREBACIM U AUSTRIJU ILI NEMACKU NA DALJE STUDIRANJE I DA LI ZNATE DA LI IMA NEKA SLICNA SKOLA . JA SAM DRUGA GODINA SMER FUDBALSKI TRENER , ZANIMA ME I NEKE DRUGE SPORTSKE PROFESIJE ALI NAJVISE NESTO FUDBALSKOG TIPA. AKO BI STE MOGLI DA MI POMOGNETE I UPUTITE ME NA NEKI UNIVERZITET ILI VISU SA TIM STRUCNIM PROGRAMOM.

HVALA UNAPRED

Mene zanima jel ima neka visa skola ili fakultet jer sam ja BGD na Akademiji Fudbala za fudbalskog trenera smer pa me zanima da li mogu da se prebacim u Austriju na dalje studije.. Ako neko moze da mi pomogne da me uputi na neke univerzitete.

HVALA UNAPRED :)

Mislim da ti je potreban nivo B2,ne C1. Ja sam se pre 5min raspitao i rekli su mi da je za nivo B2 fond casova oko 1200. I da treba oko 2god da bi se to savladalo uz veoma intezivan kurs(rad).
Pa bih ja hteo da pitam nekog da nas posavetuje sta da radimo? Da li je bolje da idemo tamo jezik da ucimo ili da odradimo to ovde pa da idemo. :/

Na nekim fakultetima je dovoljan B2, a na nekim treba C1. Npr. za medicinu je potreban C1, a za elektrotehniku je dovoljan B2. Ako dodjes u Bec bez ikakvog znanja nemackog, bice ti dovoljno godinu dana da stignes do B2. Najbolje je jezik sto vise nauciti u svojoj drzavi. Ako i ne stignes do B2, znanje koje si stekao ce ti posluziti, a u Becu ces jednostavno nastaviti sa ucenjem jezika. Moguce je cak da ako vec posedujes neko znanje nemackog, B2 u Becu steknes sa samo jedan semestar, a vec u narednom da krenes na studuje. Gde se moze poloziti test nemackog jezika? U Becu svugde, kod nas na Goethe Institutu u Beogradu, ili u skoli Daf Perfekt u Novom Sadu.

Cao svima .... ja sam se bas sada registrovala i jako sam zaiteresovana da svoje skolovanje nastavim u Becu.. ali imam jedno pitanjce? (nadam se da necete zameriti ako se budem ponavljala,ipak nisam sve procitala)

Ovako, interesuje me WU-univerzitet, da li mogu odmah poslati svoja dokumenta i cekati poziv ili moram ipak upisati Ekonomski fakultet u Srbiji pa tek onda poslati dokumenta i interesuje me da li je skolarina 400e po semestru ili cela godina?

Hvala unapred :zcepanje:

Niko nije pisao o zivotu u Becu. Koliko kosta? Stan/dom, hrana?? Mogucnost posla? Hvala unapred! :DD

Pa posao..da ti kazem..ja sam lako nasao...najbolje je uz studiranje jednom ili dva puta nedjeljnom da radis...ili bolje nikako da radis ako zelis zavrsiti u roku..

Stanovi nisu skupi ako dijelis s nekim...mi to zovemo Wohngemeinschaft skraceno WG...

Hrana...poskupila

sad ne znam dal imas radnu vizu...ali ima raznih portala na internetu...i mislim da se i novi ljudi lako mogu snaci u Becu

izvini da li znas mozda da li priznaju nasu visoku medicinsku skolu koja je po bolonjskom programu i kako ide nostrifikacija ako je priznaju ?zavrsio sam za strukovnog medicinskog radiologa i hteo bih da nastavim neku vrste specijalizacije u austriji ili da nostrifikujem diplomu !!!!hvala unapred na odgovoru

Cao svima. Evo ja sam trenutno druga godina na _Filoloskom Fakultetu u Beogradu. I volela bih da zavrsim studije u Becu. Ima li neko informacija o prelasku, tj. koji nam se ispiti priznaju? Koji fakulteti bi bili odgovarajuci za prelazak?

Caos!Ja sam novi clan...malo sam citala vase postove al ne sve.Zavrsila sam Ekonomski u BG i sad bi na master.Preporucili su mi Bec,i htedoh da se informisem...koji?gde?cena?Sad bi upisala kurs nemackog,cula sam da nije toliko tezak jezikj,sta vi mislite?Dajte neke preporuke i informacije.Hvala unapred!!!
mozete mi poslati mail : veljkovicmilica@yahoo.com

Zavisi, postoje 2 ekonomska, prvi na Haupt Uniju koji se ne placa i drugi na Wirtschafts Uniju, gde ti je semestar 380E...Gde, sta gde?
Kurs nemackog mozes ici i ovde kada im posaljes dokumenta bez diplome nemackog i onda te salju na kurs koji je 420evra semestar...pa kako odlucis, uglavnom trazi da te posalju na kurs VWU jer je tezi od ÖOG, ako se odlucis da ovde zavrsis nemacki...

Back