Studiranje u Beču

Da li moze neko da mi pomogne?

Na drugoj sam godini studija masinstva u ns na ftn. Hteo bih da se prebacim i studiram u Salzburgu. Ako neko moze nek mi kaze da li postoji uopste masinski fax u Salzburgu i kako se zove? Jos pozeljnije ako mozete ostavite mi link od fax-a. Unapred zahvalan!
http://www.uni-salzburg.at/portal/page?_pageid=199,107302&_dad=portal&_schema=PORTAL
Nisam uspeo da nadjem masinstvo, no proveri i sam .
Pozdrav ljudi, zavrsavam ekonomiju na Beogradskom Univerzitetu i upisao bih master u Becu. E sad,posto nemacki pojma nemam interesuju me programi na engleskom , da li neko zna postoji li ta mogucnost u opste i jos neke informacije o tome?
http://www.wu.ac.at/prospective/en/programs/

Jel si toliko lenj ?!

Imas nekoliko master programa koji mogu da se pohadjaju na engleskom

English-Language Master Programs

International Management/CEMS
Quantitative Finance
Strategy, Innovation, and Management Control
Supply Chain Management

Pozdrav. :)

Ja sam učenik treće godine gimnazije i interesujem se za studiranje psihologije u Beču, znam da je za upis psihologije procedura malo drugačija i da mora kod njih da se polaže prijemni ispit, da li neko ima još informacija o tome?

Jel moze da se jezik uci samo do februara pa da se tada krene sa studiranjem, tj da li je tacno da kod njih godina pocinje i u oktobru i u februaru? (posto znam nemacki vec do nekog pristojnog nivoa)
I drugo pitanje, koji sve dokumenti moraju da se prevedu na nemacki? I da li je obavezno u sudu ili moze i kod nekih akreditovanih agencija(notara) ili sta vec?
Hvala

http://www.uni-salzburg.at/portal/page?_pageid=199,107302&_dad=portal&_schema=PORTAL
Nisam uspeo da nadjem masinstvo, no proveri i sam .

Da li je mozda ovo ima neke veze sa masinstvom? Ne razumem bas nemacki pa mi nije jasno... :)
http://www.uni-salzburg.at/portal/page?_pageid=304,359333&_dad=portal&_schema=PORTAL

Izgleda jako slicno . Kao inzenjerstvo je , zapravo smer se zove inzenjerstvo .

P.s Ne znam ni ja nemacki ali umem da koristim google translate :lol:

Jel moze da se jezik uci samo do februara pa da se tada krene sa studiranjem, tj da li je tacno da kod njih godina pocinje i u oktobru i u februaru? (posto znam nemacki vec do nekog pristojnog nivoa)
I drugo pitanje, koji sve dokumenti moraju da se prevedu na nemacki? I da li je obavezno u sudu ili moze i kod nekih akreditovanih agencija(notara) ili sta vec?
Hvala

Ma moze sve samo ako dobijes taj B2 nivo do februara :lol: Oni ne kazu da ti moras da ucis jezik tolko i tolko . Samo te obavezuju da ne sme da bude vise od dve godine . Ako dostignes b2 nivo do februara mozes, ali moras naglasiti pri upisu da vec imas neki nivo nemackog da te ne bi stavili u grupu sa ljudima koji pocinju od nule . Pa sve sto saljes moras da saljes na nemackom . Samo proveri sta sve od dokumenata ti je potrebno . Samo pazi, iste dokumente treba i da "overis" onim pecatom , zaboravih kako se zove :lol:

Ma moze sve samo ako dobijes taj B2 nivo do februara :lol: Oni ne kazu da ti moras da ucis jezik tolko i tolko . Samo te obavezuju da ne sme da bude vise od dve godine . Ako dostignes b2 nivo do februara mozes, ali moras naglasiti pri upisu da vec imas neki nivo nemackog da te ne bi stavili u grupu sa ljudima koji pocinju od nule . Pa sve sto saljes moras da saljes na nemackom . Samo proveri sta sve od dokumenata ti je potrebno . Samo pazi, iste dokumente treba i da "overis" onim pecatom , zaboravih kako se zove :lol:

Pa ja bih sada vec kada bih se malo potrudio mozda i polozio b2, medjutim smatram da mi to nije dovoljno bas da bih pratio predavanja sa 100%, zato bih isao do februara, a ne znam u koju bi me onda grupu stavili...
Treba kod nekog ko je ovlascen, ne znam da li mora i u sudu...nasao sam koja dokumenta trebaju i u pravu si sve mora na nemackom. Inace ja necu slati idem direktno tamo za 10tak dana kad dobijem indeks...

Dobio sam informaciju da samofinansirajuci ustvari znaci vanredan student, da li je to tacno? Konkretno ja radim prijemni za ekonomski za par dana pa ako ne upisem na budzet da li to znaci da onda necu moci da predjem u Bec? Inace to mi je rekla prijateljica koja je ddavno studirala,mislim filoloski i u njeno vreme je tako bilo...

Ja sam učenik treće godine gimnazije i interesujem se za studiranje psihologije u Beču, znam da je za upis psihologije procedura malo drugačija i da mora kod njih da se polaže prijemni ispit, da li neko ima još informacija o tome?

Isti slucaj :D
Prelistala sam ceo blog,ali niko nista nije napisao za studiranje PSIHOLOGIJE u Becu.
Pa evo,zamolila bih vas da ako imate bilo kakvu informaciju vezanu za to da nam napisete.:)
Unapred zahvalni!

Isti slucaj :D
Prelistala sam ceo blog,ali o studiranju PSIHOLOGIJE u Becu nema nista.
Pa ako neko ima informacije,molim da ih podeli sa nama.:)
Unapred zahvalna!

Molim vas da mi objavite ovo posto mi se prethodne 2 poruke nisu objavile a davno sam ih postavio. OVO JE HITNO!
Dobio sam informaciju da ekonomski u Becu nije moguce upisati dok se u Beogradu ne zavrsi prvi semestar. Izgleda mi kao nerealan uslov i ne znam zasto bi to bilo tako, a rekao mi je covek koji je tamo valjda doktorirao, a ne znam ga licno nego preko nekih prijatelja. Koliko je to tacno, jel bi mogao neko sa 100% sigurnosti da mi demantuje ovo?

E ovako,molim ove ljude koji su upuceni da mi daju informacije :D :

Hocu da upisem master u Becu (pravo je u pitanju),ali mi nesto bas nije najjasnije.Programi na koje sam ja naisla nisu besplatni,sta vise,kostaju 10 000e,pa me sad buni cinjenica da je visoko skolstvo u Austriji besplatno.Cak imam drugarice koje su i master upisale,a placaju 350e po semestru (na arhitekturi),sto je jeftinije nego u Beogradu.
Zanima me i razlika ispita koja mora da se polaze,ali se ne zna koliko je to ispita.Ako je 10,onda se ne isplati ici.Zapravo nema logike polagati razliku kad nama fakultet traje 4god,a njima 3+2 (barem sam ja naisla na ovaj podatak),a uz to imamo gotovo iste pravne sisteme.Ako neko zna koliko je to otprilike ispita,molim da napise.
Dalje,procedura primanja na master bi takodje mogla da se pojasni - u nekim slucajevima moras ici na intervju,a nekad je dovoljno da posaljes dokumentaciju i to je to.
U prevodu - nista mi nije 100% jasno,ko je u slicnoj situaciji nek se javi :bye:

Pozdrav svima!
Ove godine najverovatnije idem u Bec na studije farmacije, upisao sam u Novom Sadu. Interesuje me samo koliki su mesecni troskovi u proseku: stan,prvoz,hrana itd. Takodje me interesuje kakva je procedura za dobijanje doma za srpske drzavljane, jer sam cuo da ga je skoro nemoguce dobiti jer sva mesta pokupe Austrijanci? :confused:

Ja imam slican problem kao NPL, pre nedelju dana sam napisao poruku i nikako da je objavite a jako mi je hitno. Evo, napisacu opet sta me interesuje...
U oktobru cu najverovatnije ici u Bec na studije farmacije, interesuje me od vas koji ste tamo da li mozete okvirno da mi kazete koliki su vam mesecni troskovi ukupno za stan, rezije, prevoz? Takodje sam cuo od drustva da je dom jako tesko dobiti, jer uglavnom sva mesta pokupe Austrijanci. Moze li neko ovo da mi potvrdi, ili to mozda varira od doma do doma?

E ovako...sve sam pronasao informacije o tome sta kako i tako dalje za ekonomski na Haupt Uni-u tako da kome treba pomoc neka mi se obrati, rado cu odgovoriti ako budem bio na internetu jer znam koliko su meni znacile informacije. Idem u Bec sutra ali koliko sam shvatio ne mogu se licno predati dokumenta vec ko dolazi moze samo da ubaci u sanduce u admission office sto mi se uopste ne svidja jer sam zeleo da popricam sa nekim. Mislim da mora u Karl Lueger Ring,tj na Uni a ne direktno na ekonomski koji je u Brunner Strasse, pa bih zamolio nekoga od studenata koji su vec tamo da mi potvrdi...

Evo ja pisem po, cini mi se, cetvrti ili peti put i nikako da mi objavite poruku!
Upisao sam farmaciju u Novom Sadu pa cu najverovatnije u oktobru ici u Bec.
Zanima me koliko iznose prosecne stanarine u Becu, i koliko vama koji ste tamo otprilike treba novca mesecno? Pozdrav!

@Stiven Imam neke nedoumice u vezi stipendije pa ako znas nesto, dobro bi mi dosla pomoc.
Naime, u tekstu se navodi da daju stipendije za oblastima " technology, natural science and economic science". E sad da li se pod tim podrazumeva i Medicinski fakultet ili natural science nesto konkretno...?
Zatim, na osnovu kojih kriterijuma se biraju kandidati, prosek, motivaciono pismo mozda...?
Takodje se u tekstu navodi da po zavrsetku studija, studenti nemaju nikakve obaveze zaposlenja prema organizaciji, pa me zato zanima da li postoje bilo kakve obaveze prema organizaciji, tokom i po zavrsetku studija...?

P. S. Ukoliko je neko dosao do detaljnijih informacija (mislim na one sitnice koje razlikuju upis od upisa na HU ili TU ili npr. cena semestra, upisni test i sl.) o upisu na Medicinski fakultet u Becu, bilo bi vise nego odlicno da napise nesto. Hvala...

Back