"STUDIRANJE". Beg od stvarnosti i zivota???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

AlexandarNS

Domaćin
Poruka
3.703
Zelim pre svega odmah na pocetku da kazem da ne generalizujem sve studente, pisacu o 70% danasnjih "studenata".

Pre 30 ili 40 godina znalo se ko studira, ko ima kapacite, ko ima potencijal. U obicnim porodicama sa vise dece, glava kuce birala je jednog najpametnijeg da upise studije.

Danas svaka slepac upisuje FAX, kao da mi imamo ekonomiju Japana ili Nemacke pa ce sva ta silna omladina "ako" jednog dana zavrsi fax odmah se zaposliti. Posle kukaju kako imaju diplomu nekog fax a rade u butiku ili konobare.

Svaka bitnga dodje iz neke vuko#ebineu veliki grad kao da tu studira medjutim postaju VECITI STUDENTI.

Mene zanima sledece, da li se danasnja omladina plasi ZIVOTA one losije strane, gde se mora rmbaciti, krciti put, znoj, zujevi, itd... pa upisuju fax ?

Zato je nekima lakse da zive na KAZANU roditelja do trideset i neke godine i govoreci kako "studira". Takve vidjamo skoro svuda u pola radnog vremena sede leti u bastama kafica i bleje, poziraju ili glume kojekakvo ludilo, ispijaju jednu kafu po 6 h koju ce platiti od babine penzije.

I sto je najgore drzava gura takve studentskom "zivotu" zapostavljajuci one stvarne kapacitete koje nemaju uopste novca da studiraju. Njima pravim potencijalima treba obezbediti potpuno besplatno skolovanje. A drzava gura lelmude da se dalje "skoluju" dalje da bi smanjila stopu nezaposlenosti.

DAKLE SINDROM STUDIRANJA STA MISLITE VI O TOME???

PS> Nikada nisam studirao niti mi je to ikada bila zelja jer sam smatrao da to nije za mene. Da se odmah ogradim od potencionalni "pljuvaca" ako budu sta blebetali kako sam ja mozda ljubomaoran na njih ili sta vec.

Poslednja izmena:
Nikad nije bila tolika razlika u platama izmedju onih sto "rmbace" i onih sto sede u fotelji...da su i danas obicni radnici u takvom polozaju kao od pre 30,40 godina,da im je garantovan posao nakon zavrsene srednje skole-pa mozda bi ovo sto si napisao i imalo nekog smisla...

Poenta ove teme 70% studenata studira da bi na neki nacin pobegla od stvarnosti, to jest rada, odgovornosti i mucenja...
Drugo da li studenti koji zavrse fax (samo zato sto ih vise profesori ne mogu gledati pa im poklanjaju sestice) imaju vece sanse za zaposlenje od onih koji zavrse zanate???

Zanimljivo je primetiti jednu pojavu kod dosta studenata a to je da polaganje ispita ide ok da bi na samom kraju kada ostane jedan ispit, taj ispit se odugovlaci i nikako da se polozi. Ovo ide u prilog teoriji da postoji mogucnost, gledajuci psiholoski. da ti studenti nisu zreli za samostalan zivot jer nakon diplome ocekuje se nalazak posla i osamostaljenje.

Zanimljivo je primetiti jednu pojavu kod dosta studenata a to je da polaganje ispita ide ok da bi na samom kraju kada ostane jedan ispit, taj ispit se odugovlaci i nikako da se polozi. Ovo ide u prilog teoriji da postoji mogucnost, gledajuci psiholoski. da ti studenti nisu zreli za samostalan zivot jer nakon diplome ocekuje se nalazak posla i osamostaljenje.

Tacno, znam i takve, da ne poverujes STANU na samom finisu. To nije za ruganje to je zalosno.

Drugo sama ova TEMA je specificna zato sto je TABU. U drustvu se o ovome ne prica, cak i ovde na forumu. Zasto?

Mozda zato sto i ovde ima gomila studenata koji su se pronasli u mojoj temi a ima i gomila onih forumasa koji ne studiraju a oni ne pricaju o ovoj pojavi jer se plase da na neki nacin ne povrede te kvazi "studente" sa kojima su prijatelji ovde ili u RL.

Upiše, a da li i završi? Od prve do treće,četvrte se broj studenata smanji duplo ili čak tri puta što je kod mene slučaj, većina ih odustane....

Najsmešniji su mi ovi što misle ako su dobili diplomu fakulteta ili visoke škole da će se otimati za njih, bez znanja ili veze nema šanse da se zaposliš, pa makar Doktorirao na ETF-u...

Upiše, a da li i završi? Od prve do treće,četvrte se broj studenata smanji duplo ili čak tri puta što je kod mene slučaj, većina ih odustane....

Najsmešniji su mi ovi što misle ako su dobili diplomu fakulteta ili visoke škole da će se otimati za njih, bez znanja ili veze nema šanse da se zaposliš, pa makar Doktorirao na ETF-u...

Ne zavrse, e o takvima ja ovde i pricam o onima sa 20 godina koji se plase osamostaljivanja, rada, odgovornosti itd.... A sramota ih na neki nacin od drustva kako ih roditelji izdrzavaju pa onda upisu neki FAX kao izgovor da narednih deset godina na neki nacin opravdaju svoj nerad ,nezrelost, neodgovornost.

PS< Da me neko ne shvati pogresno nije sramota ako si prinudjen da te roditelji izdrazavaju ipak je ovo zemlja Srbija, sramaota je kada nista ne cinis da to promenis, trazeci bilo kakve razloge i opravdanja.

Poslednja izmena:
ja na to gledam ovako: i roditelji i djeca danas shvataju da je teško do posla i račuaju na to da je danas diploma faksa kao nekad diploma srednje škole ...neki minimum i da je nepojmljivo ne imati je
e, sad...neki i završe, neki ne...kao i uvijek
roditelji se odriču svega što treba da djeca završe, danju i noću misle o njima, gdje su, šta rade...šta jedu, imaju li para, da nisu upali u loše društvo i sl...
a djeci je to poslednji period u kojem se osjećaju puni nada, šansi, uvjerenja...rade nešto dobro, obrazuju se, od njih se ne očekuje ništa drugo osim da polažu ispite,,,i znaju kad to završi...gotovo je...sve se mijenja

bila sam i student, i sad sam roditelj koji će za nekoliko godina imati studenta, ako bog da...
iz ovog ugla, da sam sad to dijete...mnogo stvari bih promijenila, jer sad tek shvatam pravo kako je bilo mojim roditeljima
još sam bila dobra, ali, ono, eto, mogla sam biti i bolja...o tome pričam
djeca trebaju cijeniti to što se za njih čini

studiranje je ionako za morone. najinteligentniji covek ne ide na fakultet (ne nuzno) i nema "posao". evo pitaj kolegu minosa koji bi, posto mu se na avataru nalazi gospodin Nice, trebao da razume sta hocu da kazem.

Poenta ove teme 70% studenata studira da bi na neki nacin pobegla od stvarnosti, to jest rada, odgovornosti i mucenja...

da bi pobegli od ROBOVANJA. i nema nista lose s tim.

Možda beže od posla i obaveza, ali takođe njihovi snovi ne idu u pravcu rmbačenja na građevini ili tome slično, već kancelarije, japi stil, šefovska mesta itd.
Tužno je što mnogi neće ostvariti svoje snove i po završenom fakultetu, vreme će proći, a gde će raditi...ne mogu svi držati olovku...u našoj zemlji je teško isplanirati budućnost, možda se okrenu inostranstvu....naravno ja govorim o onima koji su završili na vreme...a o onima koji večito studiraju, stvarno ne znam šta da mislim..niko od njih ne želi da radi prljave poslove, jer je to ispod njihovog nivoa...

Tacno, znam i takve, da ne poverujes STANU na samom finisu. To nije za ruganje to je zalosno.

Drugo sama ova TEMA je specificna zato sto je TABU. U drustvu se o ovome ne prica, cak i ovde na forumu. Zasto?

Mozda zato sto i ovde ima gomila studenata koji su se pronasli u mojoj temi a ima i gomila onih forumasa koji ne studiraju a oni ne pricaju o ovoj pojavi jer se plase da na neki nacin ne povrede te kvazi "studente" sa kojima su prijatelji ovde ili u RL.

Simptomaticno je koliko si isfrustriran STUDENTIMA SA SVE TVOJIM NAVODNICIMA. Iako si se odmah ogradio i odbranio u uvodnom postu od napada, to ti ne daje pravo da ti sad kazem.

Nesto u tebi nije u redu ! TO TI JE ZAKON PSIHOLOGIJE. Da je u redu ne bi ni postavio temu. OVAKVE TEME POSTAVLJAJU SAMO I ISKLJUCIVO SAMO ONI KOJI NISU STUDIRALI I KOJI MORAJU DA RADE I DA RMBACE I DA PROLIVAJU ZNOJ....

Te takve koje ti prozivas SI UPRAVO TI ! TI SI TAJ KOME SE SMUCILO RMBACENJE , RAD, ZNOJ I OSECAS VEEELIKU FRUSTRACIJU ZBOG TOGA KADA VIDIS STUDENTE KOJI SE ODMARAJU OD VEEEEEOMA VELIKOG PSIHICKOG STRESA U KAFICIMA dok ispijaju jednu kafu 6 sati od "babine penzije" .

Mislim, ok, nke je na njihovu cast sto se zezaju sa tudjim param i ne uce, ali POGLEDAJ TI MALO TVOJU PSIHOPATOLOGIJU u tvojoj recenicnoj konstrukciji:

"ispijaju kafu 6 sati"
" od babine penzije"

Pogledaj koliko ima besa i frustracije u tebi, kako ocrnjujes NEOPRAVDANO LJUDE a nisi vrsio statisticko istrazivanje, nisi izmerio da piju samo jednu kafu 6 sati, i ne znas sa sigurnoscu da li je od babine penzije, tatine plate, ili od studentske stipendije, ili taj student radi nocu pa sam placa ! ! ! ! ! ! !

Ali pazi sad taj stepen frustracije - nije ti dovoljno bilo da ga uvredis i da kazes da trosi tatinu i maminu platu NEGO BABINU PENZIJU ! Ni manje ni vise.... Ono kao, tako ce izgledati extreme, grind core tesko i uvredljivo.

Rec kvazi i studenti po dnavodnicima je pleonazam. Ne treba da se koristi i jedno i drugo, dovoljno je reci ili pseudo ili staviti " " , ja verujem da ti to znas, ali nekako zelis sto vise da ih opljujes, frustracija i bes ti je popila razum........

Sta tebe briga o tome, zivi svoj zivot i pusti druge da zive isto.....To ako od sutra npr bude samo po 5 studenata iz svakog grada i smanji se broj da 0,00000000000006% ljudi studira TO NECE UTICATI NA TEBE, I DALJE CES MORATI RMBACITI SVOJ POSAO!!!

Prema tome ne vidim zasto ti imas da brines tudje brige?

Pricas nesto napamet, a ne znas kako je studirati i koliko je tesko..... Meni su studije isle veoma lako, a kako li je tek onima kojima idu tesko, koji imaju tremu, strah od autoriteta, pritiske, lose uslove za ucenje i slicno......

Nemoj nikog osudjivati , ne znas kakve on sve ima probleme u zivotu.

Sada ti mozes reci i izmisliti neki razlog bilo koj ali jedna i jedina istina je da imas neki psihicki problem......Ovo ti podsvesno pises i ne mzoes da shvatis inace ne bi bilo podsvesno pa prema tome ne vredi da me ubedjujes da nije to u pitanju.

Jedino sto ti preostaje je da upises fax, ili posetis psihologa, sebi neces pomoci ovom temom.

studiranje je ionako za morone. najinteligentniji covek ne ide na fakultet (ne nuzno) i nema "posao". evo pitaj kolegu minosa koji bi, posto mu se na avataru nalazi gospodin Nice, trebao da razume sta hocu da kazem.

da bi pobegli od ROBOVANJA. i nema nista lose s tim.

Sladak limun, kiselo grozdje, veoma rasprostranjen mehanizam odbrane licnosti od frustracije i moguceg ludila koje ta frustracija moze da izvede.....

........I da , u jednom trenutku covekove evolucije, mozak je shvatio da ce poludeti i poremetiti hemijske nivoe serotonina i ostalih hormona.... Tada je naucio da odreaguje primenom odredjenih iracionalnih misli, i voala, izmislio je mehanizme odbrane licnosti, koji su toliko dobri da sama licnost veruje u njih i misli da je to realnost....... Sve ostalo je istorija , i naravno kasnije je to otkriveno i uvrsteno u nauku koja se zove psihologija.

Prepricano za laike:

Hahah ajde glupi i neobrazovani - tesite se i nabrajajte neke smesne primere misleci da ako su oni pametni i uspesni a neobrazovani da cete biti i Vi LOL .
Obozavam ljude i proucavanje njihovog ponasanja!

Pricas nesto napamet, a ne znas kako je studirati i koliko je tesko..... Meni su studije isle veoma lako, a kako li je tek onima kojima idu tesko, koji imaju tremu, strah od autoriteta, pritiske, lose uslove za ucenje i slicno......

Nemoj nikog osudjivati , ne znas kakve on sve ima probleme u zivotu.

Sada ti mozes reci i izmisliti neki razlog bilo koj ali jedna i jedina istina je da imas neki psihicki problem......Ovo ti podsvesno pises i ne mzoes da shvatis inace ne bi bilo podsvesno pa prema tome ne vredi da me ubedjujes da nije to u pitanju.

Jedino sto ti preostaje je da upises fax, ili posetis psihologa, sebi neces pomoci ovom temom.

bRu zLi hajde mozes ti to bolje....
Hahahahahha......................:hahaha::hahaha: E hvala sto si me slatko nasmejao sa tvojim laprdanjem, ne znam odakle ti samo tolika energija za onaj post, zao mi je sto sam ti povredio sujetu kada sam na jednoj temi pre par dana raskrinkao sve tvoje tadasnje nebuloze, zao mi je sto nisi mogao da odgovoris jer je admin temu zakljucao da ne nastavis se blamirati.

Ali vidim ti to nisi prezalio pa dobro dosao na ovu moju temu. :D

Sta da ti kazem mali, samo nastavi sa svojim povrsnim laprdnjem da nas zabavljas, procitao si par knjiga iz popularne psihologije pa si umislio da si Frojd.

Ps> Bolje se ti drzi gvozdja (tegova) nije za te ova nauka. Toliko od mene , poz...:per::bye::pop2:

Znam dve drugarice koje su malo mlađe od mene, obe su bile u istom odeljenju, jedna je bila najbolja u odeljenju a druga nešto slabija.Obe upišu na faks, i zamisli, ova najbolja nikako da prođe kroz prvu godinu i kroz ceo život nikad nije imala siguran posao i kao joj sve loše krenulo (razvod, samohrana majka) a druga se probila i diplomirala i odmah našla posao. :confused:

Nije svako za fakultet.Ranije je bilo važno upisati u osnovnu školu i uspešno završi 4 razreda pa će da kažu kako je to najpametnije dete na selu. Pa ajde svi u osnovnu školu, i zatim bude veliki uspeh da završi 8 razred. Isto ajde svi u gimnaziju, ajde svi to mogu. Isto sa srednjom školom kao da je sada IV stepen važniji od III stepena, moraju svi da imaju IV, dalje ne mora svi. Ali opet u modi, ajde svi, svi na faks i šta ispadne na kraju, poznavala sam i družila se sa studentima koji su diplomirali, vrlo malo njih, čitaj, vrlo malo njih znaju da praktikuju posao.Ovoliko od nauke opet pa ne znaju sve.:confused:

Ja imam IV stepen, pa mi je DDDDDostaaa. :mrgreen:

bRu zLi hajde mozes ti to bolje....
Hahahahahha......................:hahaha::hahaha: E hvala sto si me slatko nasmejao sa tvojim laprdanjem, ne znam odakle ti samo tolika energija za onaj post, zao mi je sto sam ti povredio sujetu kada sam na jednoj temi pre par dana raskrinkao sve tvoje tadasnje nebuloze, zao mi je sto nisi mogao da odgovoris jer je admin temu zakljucao da ne nastavis se blamirati.

Ali vidim ti to nisi prezalio pa dobro dosao na ovu moju temu. :D

Sta da ti kazem mali, samo nastavi sa svojim povrsnim laprdnjem da nas zabavljas, procitao si par knjiga iz popularne psihologije pa si umislio da si Frojd.

Ps> Bolje se ti drzi gvozdja (tegova) nije za te ova nauka. Toliko od mene , poz...:per::bye::pop2:

Prvo, nije zbog mene zatvorila nego zbog tebe i slicnih budala koji su preporucivali nasilje i ostale gluposti. Ja sam je i pozvao da pogleda i obrati paznju na temu, i posto je ustanovila da bi morala da brise 85% postova, ona je lepo zakljucala. ZNACI ZBOG TEBE I SLICNIH A NE MENE, A TI IDI PA JE PITAJ AKO NE VERUJES.

I nista ti nisi "raskrinkao" TI PRICAS NEBULOZE NIKOGOVICU, JA IMAM ZAVRSEN FAKULTET.

Hajde sada nastavi da lecis komplekse na ovoj temi jer nemas fakultet.....

Znam dve drugarice koje su malo mlađe od mene, obe su bile u istom odeljenju, jedna je bila najbolja u odeljenju a druga nešto slabija.Obe upišu na faks, i zamisli, ova najbolja nikako da prođe kroz prvu godinu i kroz ceo život nikad nije imala siguran posao i kao joj sve loše krenulo (razvod, samohrana majka) a druga se probila i diplomirala i odmah našla posao. :confused:

Nije svako za fakultet.Ranije je bilo važno upisati u osnovnu školu i uspešno završi 4 razreda pa će da kažu kako je to najpametnije dete na selu. Pa ajde svi u osnovnu školu, i zatim bude veliki uspeh da završi 8 razred. Isto ajde svi u gimnaziju, ajde svi to mogu. Isto sa srednjom školom kao da je sada IV stepen važniji od III stepena, moraju svi da imaju IV, dalje ne mora svi. Ali opet u modi, ajde svi, svi na faks i šta ispadne na kraju, poznavala sam i družila se sa studentima koji su diplomirali, vrlo malo njih, čitaj, vrlo malo njih znaju da praktikuju posao.Ovoliko od nauke opet pa ne znaju sve.:confused:

Ja imam IV stepen, pa mi je DDDDDostaaa. :mrgreen:

Vidis nekima nije dosta, neki imaju komplekse pa vecito otvaraju ovakve teme..... I ove i hejtovanje clanova Mensa, pa onda otvaranje tema "Inteligencija mzoe da se uvezba sa ovim internet testom.programom, i sve slicno, A POENTA SVEGA JE JEDAAAAAN VEEEELIKI VAPAJ DA I ONI POKUSAJU DA IMAJU TO STO NEMAJU !

Vidis nekima nije dosta, neki imaju komplekse pa vecito otvaraju ovakve teme..... I ove i hejtovanje clanova Mensa, pa onda otvaranje tema "Inteligencija mzoe da se uvezba sa ovim internet testom.programom, i sve slicno, A POENTA SVEGA JE JEDAAAAAN VEEEELIKI VAPAJ DA I ONI POKUSAJU DA IMAJU TO STO NEMAJU !

Hajde ja sam laik kada je psihologija u pitanju...ali mi se čini da si se našao žešće prozvanim, mada ne bi trebalo, i oseća se neka agresivnost u tvojim postovima na ovoj temi...uzgred temu si i promašio, kao da ti je napad na postavljača teme bitan, a ne tema....htela sam da odreagujem, nisam morala...i sada od tebe očekujem odmazdu...

Pa o temi se moze reci svasta, ali ne ovako kako radi postavljac.....Zato mi je on interesantniji mnogo vise kao pacijent i predmet proucavanja nego sama tema.

Sam nacin kako pse, kako opisuje te "studente" , kako ih omalovazava, tipa "pije kafu 6 sati od babine penzije" provali ti to, prvo ga ismejava da je taj student bednik pa onda pije kafu 6 sati jer nema jadan novac da opet nesto naruci, a ovamo pominje novac koji mu je dala ne mama, ne tata nego baba....Mislim koja je poenta to izmisliti i tako reci? Ne bolje da je rekao da je taj novac iskopao njegov deda u kontejneru pa mu poslao a on trosi u kaficu.... Da li vidis kolika je to zajedljivost kada nekog natera takva psihicka muka da smislja takve recenice? A da i on sedi po ceo dan u kaficu ne bi imao potrebu da pise ovakve stvari i otvara temu.

Znaci on nije otvorio temu jer ga zanima nauka i da proucava psiholosko-socijalni fenomen NEGO JE OTVORIO TEMU DA SE LECI.

I ja sam mu samo reako da se ovako ne leci nego da ode kod psihologa.

I da proba da upise fax pa neka on studira sto godina i da zivi od tudjeg novca da vidi koliko je to lepo i lako.
Taj neko ko studira 100 godina mora i da hvata uslove za naredne godine i polaze neke ispite, a ima ih mnogo....

Da li je on sposoban da polozi bar 1 ispit? On misli da je sve lako u zivotu pa i studirati 100 godina, samo je tesko on ono sto radi?

Pa neka proba, sta da kazem.... Ili neka se leci.... Tema nema drugi smisao. Tako je napisao uvodni post....Kao klinac buntovnik koji je isfrustriran jer roditelji nece da mu kupe air max 2 patike a njegov drugar iz odeljenja ima .

Hajde ja sam laik kada je psihologija u pitanju...ali mi se čini da si se našao žešće prozvanim, mada ne bi trebalo, i oseća se neka agresivnost u tvojim postovima na ovoj temi...uzgred temu si i promašio, kao da ti je napad na postavljača teme bitan, a ne tema....htela sam da odreagujem, nisam morala...i sada od tebe očekujem odmazdu...

Gotika opusteno, vidis i sama koliko ima "rupa" u njegovoj tezi odbrane onih koje sam u ovoj temi opisao.

E sad kada bi ja opet mu ukazao da blebece u prazno, onda on mene da sam lud i za ludaru i sve tako u krug, mislim nije to moj nivo....

Drugo zelim da kazem da on ovde napada mene a ne temu, recimo da sam otvorijo temu kako je zemlja okrugla on bi pokusao da dokaze da je ravna samo da bi svoju sujetu i bolesni ego nahranio.

Uhvatio se babine penzije ko pijan plota, mora da je i on cekao babinu penziju ako je i dan danas ne ceka.:hahaha::hahaha::hahaha:

Gotika opusteno, vidis i sama koliko ima "rupa" u njegovoj tezi odbrane onih koje sam u ovoj temi opisao.

E sad kada bi ja opet mu ukazao da blebece u prazno, onda on mene da sam lud i za ludaru i sve tako u krug, mislim nije to moj nivo....

Drugo zelim da kazem da on ovde napada mene a ne temu, recimo da sam otvorijo temu kako je zemlja okrugla on bi pokusao da dokaze da je ravna samo da bi svoju sujetu i bolesni ego nahranio.

Uhvatio se babine penzije ko pijan plota, mora da je i on cekao babinu penziju ako je i dan danas ne ceka.:hahaha::hahaha::hahaha:

Ne, nego "babina penzija " studenti sa kilo naglasenih navodnika + pleonazam pseudo, lazni , vecnii slicno su samo CISTI ARGUMENTI KOJIMA DOKAZUJEM KOLIKO TI JE POTREBNA POMOC.

Znaci nije blebetanje (wow sto ti je dobra komunikacija ) nego crno na belo , dokazi.... ! I nije u pitanju bilo koja tema, nego samo ona na kojoj ti je katastrofalno stanje. Ja ne kazem da si za "ludaru " (evo opet vidimo iz tvoje komunikacije koji ti je nivo, tako uvek i dajes savete i vredjas - neki glupi slengovi i vredjanje svega i svacega) ali kazem da ti je potrebna zesca pomoc zbog otvaranja ove teme, i to ce ti reci svaki psiholog odi pa proveri ako ti to ne kaze ja ti placam koliko ti je naplatio i jos dajem duplo !

Smoriliste vise sa lecenjem kompleksa po forumu u vezi studija, IQ-a, pameti, ugleda u drustvu, diploma i slicno.....Toliko lupetate da svi studiraju , a na ovom nazalost unakazenom pdf-u ne nadjoh ni jednog da je zavrsio fax ili da studira.......Nego sve sami kompleksasi koji se lece jer ne studiraju/nisu mogli finansijski/ nemaju kapaciteta.

Tako isto ona tema "kome treba mensa u zivotu" , a da je clan Mense ne bi tako pricao, koje je to licemerstvo. Pa je zatim ovde 90% ljudi ubedjeno da se IQ moze povecavati tamo nekim bezveznim testovima i resavanjem problema, a ta njihova ver ai ubedjenje zasnivaju se na tome sto imaju veoma malo samopostovanje prema sebi, ili pak osecaju da su neinteligentni pa se potajno nadaju da ima nade i za njih ( da ce vezbajuci i oni povecati i biti kao drugi) .

Zelimo bolju buducnost,licno bih se osecala veoma lose kada ne bih stremila ka boljem i imala neke vise ciljeve u zivotu. Od osnovne skole sam zelela da studiram farmaciju,upisala je,i verujem da cu naci posao i raditi u struci kada zavrsim. Bolje nego da sam ostala sa srednjom i da radim po buticima i tracarim ceo dan kao mnoge moje drugarice iz srednje skole. ;) fakultet jeste tezak,ali ako nesto volis,daces sve od sebe da ostvaris cilj.

Nije tacno da je studiranje beg od stvarnosti. Ja studiram matematiku u fizici, volim to sto radim i planiram od toga da zivim. Fax sam upisao zato sto tamo mogu da dobijem gomilu znanja i saveta iz tih oblasti. Danas gomila ljudi upisuje fax jer drustvo smatra da se podrazumeva da imas neku diplomu fakulteta bez obzira na to da li ces se ti time baviti (moje misljenje!!) i otuda toliko koje kakvih smerova, za koje ne znam ni cemu sluze, kako bi vecina zavrsila faks. Ranije je bilo malo fakultetski obrazovanih ljudi ali su oni bili izuzetni strucnjaci u svojim oblastima i otuda su se i vise cenili. Sto se tice mucenja, ne vidim zasto bi neko zeleo da se muci u zivotu???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back