blooser
Veoma poznat
- Poruka
- 14.982
Specijlani rat se vodi sa strane vlasti da se studentska lista proglasi levičarskom, ili da takav utisak steknu glasači.
https://www.danas.rs/vesti/politika...iji-to-je-anarho-levicarsko-liberalno-ludilo/
Sad se koriste poređenja sa Nepalom, sa ubicama Čarlija Kirka, pokušavaju se obojiti svim levim bojama, a u tome im uspešno pomažu ljudi iz opozicije i oni iz raznih organizacija koji kao levičari ne mogu u životu da u Srbiji dobace 10%, ali su se sad osilili i predstavljaju studenski pokret kao levi.
Nadam se da će studenti uvideti ovo i uspešno se ograditi od toga. Jer... među njima ima puno desno opredeljenih, vernika, itd
Šta vi mislite? Koliko će vlast uspeti da ovu mantru proturi svuda i koliko će biti uspešni? Ko im sve pomaže u tome?
Šta studenti treba da urade tim povodom?
Upravo gledam po forumu temu gde da pisem, hvala ti!!! (lenj sam da otvaram temu, nisam nikad to radio)
Mislim da studenti prave jednu ogromnu gresku, i ako ima nekoga ko ima kontakt sa njima MOLIM GA NAJPONIZNIJE da im to saopsti. Umesto da su se fokusirali na PROGRAM, kad su vec trazili izbore, oni su se potpuno pogresno fokusirali na sporednu stvar a to je SPISAK IMENA tj cuvena LISTA.
Ja radim u privatnoj firmi, i kada potpisemo ugovor NIKAD ugovor nije potpisan na osnovu IMENA nas inzenjera koji cemo IZVODITI projekat na koji se ugovor odnosi, vec se pisu ZAHTEVI koje narucilac projekta zeli i obaveze jedne i druge strane kako bi se projekat izvrsio. Naravno, postoji i deo o ceni koji ovde nije bitan.
Dakle NAJBITNIJE JE STA SE PLANIRA NAKON POBEDE NA IZBORIMA, a ne to KO CE BITI na tom spisku. Da se razumemo, nije NEBITNO ko ce biti na spisku, ali PLAN I PROGRAM koji se planira sprovesti ODREDJUJE koji ljudi bi trebalo da se nadju na tom spisku!
Dalje, koliko znam ljudi sa spiska su predvidjeni za narodne poslanike u Skupstini - narode, pa Vucic nam je pokazao da tamo mogu da sede POTPUNI DEBILI, sve sto je potrebno je da DIZU RUKE KAD TREBA! U skladu sa tim je NEBITNO ko ce sedeti u Skupstini, bitno je STA CE ONI TO GLASATI. Ocekujem da vecina ljudi misli slicno - ne zanima me ko je vlast vec sta i kako radi.
Povezano sa tim je GARANCIJA da ce ljudi sa liste, koji god bili, zaista glasati u skladu sa planom i programom koji je predstavljen ispred te liste. Jako je bitno da se napravi mehanizam garancije da izabrani ljudi nece izdati plan i program. Da li ce to biti u vidu izjave koju predlaze Nogo, blanko ostavke ili sta vec neka rese, samo da mi koji za njih glasamo imamo garanciju da nece izdati nase glasove.
Kao sto vidite, mislim da sam uspeo da obrazlozim gde grese studeniti, i to jako grese.
Inace ista stvar moze da se zameri i opoziciji, pisao sam vec ali evo ponovo cu posto NE CUJEM OVO NA MEDIJIMA, ni ovim zvanicnim ni na YT. Neka suverenisticka opozicija izadje u jednoj koloni (NAUCNA FANTASTIKA, ali da pretpostavimo tako radi jednostavnosti), i neka gradjanisticka opozicija izadje takodje u jednoj koloni (sto mislim da je najbolja varijanta, licno; inace i za njih je to NAUCNA FANTASTIKA). Neka obe kolone dobiju, DA IH DEBELO CASTIMO, po 30% - pisem primer greske opozicije, tj kao da nema studenata.
Da bi sa ovim rezultatom smenili SNS bandu MORAJU DA IDU ZAJEDNO tj moraju da imaju DOGOVOR. Posto im je svima, PO ONOME STO PRICAJU JAVNO, najveci protivnik SNS koalicija onda da bi dosli na vlast moraju da se ujedine "levi" i "desni", I TU NEMA ALTERNATIVE, pokazao sam vam (izuzeno optimisticku) matematiku.
Ako je to vec tako, ZASTO OPOZICIJA VEC NEMA TAJ DOGOVOR? ZASTO NEMA ZAJEDNICKOG PROGRAMA, ISTOG ONOG KOJI OCEKUJEMO OD STUDENATA?
Pokazao sam da sada studenti prave istu gresku kao opozicija - umesto da su seli i dogovorili se zajedno STA CE I KAKO DA MENJAJU ako i kada dodju na vlast, jer ODVOJENO ne mogu, oni nemaju i P od plana i programa.
A plan i program u ovom trenutku mogu i moraju biti samo jedno, nesto ovog tipa:
- oslobodjenje medija
- ciscenje izbornog spiska
- objavljivanje realnog stanja ekonomije - zapravo obelodanjivanje dugova, i objavljivanje u javnosti svih potpisanih ugovora u ime drzave ili gde je garant drzava
- hapsenje (za sada, jer ima ih na tone) najistaknutijih izdajnika i kriminalaca, uz ciscenje pravosudja i policije
- zakazivanje novih, normalnih izbora za godinu dana
Dakle nema price o Kosovu, nema price o EU - jer ni jedno ni drugo ne mogu da se rese za godinu dana, nema prave VLASTI gde ce sad oni nesto da grade i rade kao SNS banda, vec da se ova prva post-SNS vlast, bilo opoziciona bilo studentska, ogranici samo da sredi MINIMALNO stanje u drzavi da mogu da se sprovedu normalni izbori.
Eto to je moje, potpuno nestranacko i neutralno po pitanju "velikih" tema (KiM i clanstvo u EU), vidjenje toga sta studenti i/ili opozicija MORAJU da urade ako zele da dobiju izbore i da to uopste ima smisla.
I jedni i drugi su vec morali da imaju dogovore o ovome, pa cak i gotove ZAKONE ne samo program u nacelu kako sam ga ja ovde naveo, a bojim se da niko nema NISTA od toga. Ali bitno da se odredi ko je na listi, to sto se ne zna ni sta treba da se uradi, a u skladu sa tim KO TO TREBA DA BUDE NA LISTI - LEKAR, INZENJER, PRAVNIK, EKONOMISTA, MARSOVAC?, to nema veze.
Zavrsicu sa necim sto govori stalno Branko Dragas, mada ko ima gram mozga ne mora niko to da mu kaze - vodjenje drzave je najslozeniji posao koji postoji jer je DRZAVA najslozenija organizacija koja postoji, i ne moze JEDAN covek ili 5 njih da vodi drzavu, to moze da kaze samo budala, POTREBNI SU TIMOVI I TIMOVI LJUDI, specijalista za odredjene oblasi, da bi uopste pomislio da vodis drzavu. Znaci nama treba ogroman broj ljudi da se ukljuci u promene, ako uopste dodjemo do toga. Zato je lista MANJE BITNA od programa.