Studenti nisu levo!

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Па да, али да ли лажу
Нарано. Уосталом, и на другој страни има таквих, које ту и тамо виђам. Друго, неумесно је да било ко, ко је у повлашћеном положају исмева оне који нису. Треће, сви смо део једног народа. Баш сви, сем југословена српског порекла, а хрватске провинијенције. Неки их зову и либерали, неки други опет, про западни помодари. Онда они гледају са висине ове друге, баш у складу са псеудо урбаним себичлуком и солитерским кукавилуком. Уосталом, гледај.... инелигенција и ширина, као и осећај идентета Павла Грбовића, Микија Алескића ( некадашњег потрчка Бате Гашића), Брнабићке, Биљане Лукић, оног нераста из Крушевца, Срђана Миливојевића, Ђиласа, Маринике, Вучића, Сава Манојловића, Лазовића.... уосталом, практично свих људи из про западне опозиције, и свих људи из власти, се не разликује много. Соба до кујне.

Studenti mozda nisu levo, ali ovi srpski nacionalisti koji se loze na Putina, Kastra i Caveza; i koji lupetaju gluposti o stranim bankama i drzavnom ogranicavanju marzi, definitivno jesu levo.
pa Isus je bio cist levicar, a crkva ga je falsifikovala.
danas izokrecu sustinu levice -borbu protiv socijalnog enormnog raslojavanja (klasnu borbu tzv.) u razne mrtvaje i rukavce i zamazivanje ociju.
a nema potrebe, levica je prakticno mrtva..ali sene kruze i plase, kao sto vec navedoh:zper:

Studenti mozda nisu levo, ali ovi srpski nacionalisti koji se loze na Putina, Kastra i Caveza; i koji lupetaju gluposti o stranim bankama i drzavnom ogranicavanju marzi, definitivno jesu levo.

Ma ne loze se oni uistinu, cenila bih makar posvecenost da se zaista loze.
Uvek sam imala strpljenje budistickog svestenika da slusam potanko o necijim uverenjima ma moliko suntava bila. Istina je da ovde uverenja nema!
U pitanju je odbrana dobijenih privilegija po svaku cenu. Sramna odbrana, moram dodati.

Nesto koristoljublja ipak stane kada pretera, kada vidi pobijenu decu, recimo. Poceska se iza usiju pa pomisli da je ipak samo zeleo radno mesto i dzip, ali da nije planirao da neko pogine.
Sada preostali poseduju um okorelog kriminalca koji se cak i ne vadi na tesku proslost.
Drzava se raspala, rasformirana je kompletno i ne mogu da pojmim da neko uopste premislja kakva je lista.

Pobogu, kakva god da je, gore od ovoga ne moze. Nema gde vise da se padne.
Ne vidim zasto je u tom slucaju uopste vazno kakvi ce doci.
Neka dodju bilo kakvi vanzemaljci, Liliputanci, Langilierosi, nije bitno, samo da pocne drzava da dobija obrise drzave.
Ljudi, po opasnoj stazi hodamo, pogresan korak i odletesmo sa rta u morsku penu i stenu pa ima da nas nema.

Ma ne loze se oni uistinu, cenila bih makar posvecenost da se zaista loze.
Uvek sam imala strpljenje budistickog svestenika da slusam potanko o necijim uverenjima ma moliko suntava bila. Istina je da ovde uverenja nema!
U pitanju je odbrana dobijenih privilegija po svaku cenu. Sramna odbrana, moram dodati.

Nesto koristoljublja ipak stane kada pretera, kada vidi pobijenu decu, recimo. Poceska se iza usiju pa pomisli da je ipak samo zeleo radno mesto i dzip, ali da nije planirao da neko pogine.
Sada preostali poseduju um okorelog kriminalca koji se cak i ne vadi na tesku proslost.
Drzava se raspala, rasformirana je kompletno i ne mogu da pojmim da neko uopste premislja kakva je lista.

Pobogu, kakva god da je, gore od ovoga ne moze. Nema gde vise da se padne.
Ne vidim zasto je u tom slucaju uopste vazno kakvi ce doci.
Neka dodju bilo kakvi vanzemaljci, Liliputanci, Langilierosi, nije bitno, samo da pocne drzava da dobija obrise drzave.
Ljudi, po opasnoj stazi hodamo, pogresan korak i odletesmo sa rta u morsku penu i stenu pa ima da nas nema.
Apsolutno niko nije gori od ove SNS bande.

Oni su spremni na sve samo da ostanu na diktatorskoj vlasti.

Kada kazem na sve, onda zaista mislim- na sve.

То су глупости, не постоји лево нити десно, јер ово је референдум, ко је за криминални и издајнички АВ режим, а ко је против.
Тек када оде режим, онда ће у некој нормалнијом Србији, људи почети да гледају идеолошке разлике.

Tako je, ali o tome treba pričati i naglašavati.

No Vučić sad to koristi da desnicu odvoji od studenata, prosto rečeno.

Izgubljeni, ne postoji nacija koja nema mit. Mitovi su utemeljujući principi postojanja neke nacije . Čitaj malo o mitovima i nacionalnim mitovima.
Ti si bukvalista. Nije reč o postojanju mitova u nekom narodu. Reč je o tome, kad neki narod počne da živi taj mit i to preraste u bolesnu opsesiju, kao kod nas. A ti prepametni, prvo razmisli, šta sam hteo da kažem, pa onda komentariši.

Specijlani rat se vodi sa strane vlasti da se studentska lista proglasi levičarskom, ili da takav utisak steknu glasači.
https://www.danas.rs/vesti/politika...iji-to-je-anarho-levicarsko-liberalno-ludilo/

Sad se koriste poređenja sa Nepalom, sa ubicama Čarlija Kirka, pokušavaju se obojiti svim levim bojama, a u tome im uspešno pomažu ljudi iz opozicije i oni iz raznih organizacija koji kao levičari ne mogu u životu da u Srbiji dobace 10%, ali su se sad osilili i predstavljaju studenski pokret kao levi.

Nadam se da će studenti uvideti ovo i uspešno se ograditi od toga. Jer... među njima ima puno desno opredeljenih, vernika, itd

Šta vi mislite? Koliko će vlast uspeti da ovu mantru proturi svuda i koliko će biti uspešni? Ko im sve pomaže u tome?

Šta studenti treba da urade tim povodom?
Naravno da nisu lijevo, to ja ovdje kod nas svima govorim.
To kod vas je čista borba za vlast, ništa drugo. Politika će ostati ista kakvu sad vodi i Vučić. Tu se neće ništa promijeniti. Baš što se tiče vanjske politike Srbije i zemalja u okruženju. Ta politika može biti ista ili još radikalnija od ove koju Vučić vodi. Mene je zanimaju vaša unutarnja pitanja, nego ona pitanja gdje se mi i vi suštinski razlikujemo (znači rat 90-ih, EU, rat u Ukrajini, itd.). Po tim pitanjima bi ne možete voditi drukčiju politiku od one koju sad vidite, mislim blažu, da se više približite nama i EU. To je jednostavno protiv vaše srži. Ne znam što bi se tu moralo promijeniti da vi promijenite mišljenje, ali to se neće tako skoro dogoditi. Vi možete jedino otići još više desno i još se više udaljiti od EU i europskih vrijednosti. Pa eto ti studenti se grle sa četnicima, onima koji su ratovali 90-tih, zazivaju nebesku Srbiju...
To je isključivo samo borba za vlast i tko će pokušati ostvariti ono što nije Milošević uspio 90-tih.

Srbin ne moze biti lijevo, samo desno i ultradesno.
. . . . , ni levo, ni desno, samo pravo, pravoslavno.!? :smeker:
lingvisti i teolozi jedino i mogu sve da razrese - right?
The meaning of RIGHT is righteous, upright.
i na engleskom, i na ruskom right znaci pravo;aaa, pa zato u politici imamo

Why Do Left and Right Have Political Meaning? - YouTube

da bi znali da je desnica u pravu, da ima pravo, a levica su levaci sto se ka'e

Back