HEFESTOS 1
Buduća legenda
- Poruka
- 31.265
bez ikakvih stranačkih obilježja?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
bez ikakvih stranačkih obilježja?
Drugim riječima, zagovaraš Borg kolektiv?Zašto studenti ne osnuju svoj pokret, bez ikakvih stranačkih obilježja?
Jednostavan naziv ,,Studenti, pokretači spasa od društvene nakaznosti,,!
Naravno, to ne bi bili samo članovi studenti, već svi punoljetni građani Srbije, koji prosto rečeno drže do sebe i svoga dostojanstva.
Po broju članova bi mogli da vide s kojom brojnošću raspolažu za buduće štrajkove, pa i naredne izbore u Srbiji.
Vidim da je osnovan pokret isključivo za studente, ali bi bilo dobro pojačati brojnost organizacije drugim članovima.
Znam da već imaju pokret, koji se odnosi samo na studente. Bilo bi dobro proširiti brojnost organizacije.
Tadiceva vlada je bila neka vrsta prelazne, jer je formirana sa socijalistima uz zestok pritisak EU (da ne bude odmah radikalska)Ja ovo sadašnje stanje posmatram kao evolutivni nastavak Tadićeve vladavine.
Потпуно се слажем, са једном разликом, а то је мој лични утисак, да једном делу народа ком припадам и ја, није битно чак и ако нова стара власт настави да краде, само да не гледамо и не слушамо керове режима, а већ сам рекао ко су они.Ja ovo sadašnje stanje posmatram kao evolutivni nastavak Tadićeve vladavine. Ne čude me sva ta preletanja članova DS u SNS, kao ni čitavih odbora i manjih stranaka. Jednostavno, oportunsti uvek traže novu priliku, bez obzira na ideologiju, članstvo, retoriku koja se koristi. Zato mislim da će povratak na stanje pre 2012. biti samo mali predah pred ponovni povratak SNS, kako god se ona tada zvala. I koliko god sam nekad bio za demokratski sistem, danas sam izgubio svaku veru da će to ovde da se primi uskoro. Srbi su politički infantilan narod i potrebna im je neka vrsta mentalne pripreme za demokratiju i bavljenje politikom. A tu pripremu može da im obezbedi samo prisilna edukacija o svim aspektima života, od odnosa prema državi, životnoj sredini, sugrađanima, budućim naraštajima, državnim preduzećima itd. Za sada je sve to na mnogo niskom nivou i stoga ne možeš da očekuješ da prosečan Srbin odlučuje o tome ko treba da vodi zemlju.
Taj narod, na kojeg aludiraš nikada se ne bi zapitao ništa, jer oni nemaju pitanja osim koliko se plaća, šta se jede. ,,Zapitavanje,, je već u domenu SF-a.Drugim riječima, zagovaraš Borg kolektiv?
Gdje, kako i kada je tako nešto naišlo na plodno tlo među zapadnjačkim narodima?
Gdje je tako nešto zaživjelo u bilo kojem narodu na ovoj planeti?
Toga nema čak ni u Kini.
Postojalo je doduše u Rimskoj Republici, dok je bila u agresivnoj ekspanziji, ali nije prošlo dugo, pa su osmislili princepsa.
Današnja Srbija nema snage, ni volje, a ni plodnog tla, da proglasi tako nešto.
Evo, zamisli npr. vojni udar u Srbiji.
Na "Andrićevom vencu" okupi se srpska, vojna vrhuška i proglasi izvanredno stanje.
Narod bi ostao zbunjen, pomalo nonšalantan, s pravom bi se upitao - što ovi hoće, pa Vučić i SNS su dobili izbore, zbog čega ih hapse?
Što se ta vojska uopće javlja?
Какв борг колектив, шта ти је то ? Па студенти ће основати политичку платформу, коју ће подржати добар део опозиције која није под контролом службе.Drugim riječima, zagovaraš Borg kolektiv?
Gdje, kako i kada je tako nešto naišlo na plodno tlo među zapadnjačkim narodima?
Toga nema čak ni u Kini.
Srbija nije jugoistočna Azija, gdje takve stvari prolaze.
Postojalo je doduše u Rimskoj Republici, dok je bila u agresivnoj ekspanziji, ali nije prošlo dugo, pa su osmislili princepsa.
Današnja Srbija nema snage, ni volje, a ni plodnog tla, da proglasi tako nešto.
Evo, zamisli npr. vojni udar u Srbiji.
Na Andrićevom vencu okupi se srpska, vojna vrhuška i proglasi izvanredno stanje.
Narod bi ostao zbunjen, pomalo nonšalantan, s pravom bi se upitao - što ovi hoće, pa Vučić i SNS su dobili izbore, zbog čega ih hapse?
Što se ta vojska uopće javlja?
Ljudi bi pomislili da se radi o nekom skeču, Top lista nadrealista 2.0., i dobro bi i pomislili.
Evo nekih naziva:Razlikuju se medjusobno. Možda bi mogli nazvati za pravnu državu što ih vezuje ali po ostalim pitanjima bi se rascepkali kao i opozicija.
Vise Novopazaraca je danas bilo u Beogradu nego na njihovom trgu. Nisu vam oni Albanci, 90% je uz Erdogana i VucicaNismo to konstatovali.![]()
Taj narod, na kojeg aludiraš nikada se ne bi zapitao ništa, jer oni nemaju pitanja osim koliko se plaća, šta se jede. ,,Zapitavanje,, je već u domenu SF-a.
Ne moraju, tj. nemoguće je da imaju zajedničku svijest i um. Drugo, Borg prisilno pridružuje, a ovdje se misli na dobrovoljno pristupanje otporu ludilu.
Ljudi dragi, svaki kolektiv ima onakvu vlast, kakvu zaslužuje.Какв борг колектив, шта ти је то ? Па студенти ће основати политичку платформу, коју ће подржати добар део опозиције која није под контролом службе.
Е сад прелазна влада је проблем, јер без ње не можемо организовати фер и деморатске изборе.
Како младим људима који нису ни доживели жуте можеш рећи ''еј пусти и нас да крадемо као жути''. Па не може вечно та парола да пролази.
Студентима капа доле за све што су урадили до сада. Да ми је неко причао пре годину дана да Србија може овако да се тргне, рекô би му да је луд. Али сада је време за фазу бр.2. А то је да се испостави јасан захтев за прелазном владом чији би задатак био да омогући фер изборе. А ако власт одбије, да се иде на тоталну блокаду свега док не пристану.
Ако то не ураде у наредне недељу-две, бојим се да ће све ово што је досада постигнуто бити узалуд. Наравно, волео бих да грешим...
Kako ste ih onda izgubili 2008. i 2012. ako nisu bili fer?Bojim se da kod nas ne postoji kategorija 'fer izbora'
izborni sistem je takav da dozvoljava manipulacije, i u prvom krugu izbaci narod iz igre, tako da ja ne verujem u izbore barem dok su ovakvi kakvi jesu.
Koliko je do sada registrovano partija? Šta se promenilo?Gradjani treba da naprave pokrete i partije, ne studenti.
Studenti su samo otkrili da postoji energija za promenu.
Dragi sugradjani, manite se studenata, i budite ono sto jeste - gradjani!
Osim ako vam je ovako kako je, dobro, e onda nista, ali barem ne pljujte po drugima sto nisu uradili nista za vas.
Nisam siguran da je problem u kontroli, tako sam i sam mislio za vreme Zlobe, a onda sam kad je najzad pao bio i sam kontrolor, i opet mnogi ljudi glasali za SPS, i to kad uopšte nisu imali ni RTS niti vlast. Stavili me u takav deo grada, svi za Zlobu.Trenutna opozicija nema ljude da pokrije sva biračka mesta. Samo po gradovima mogu. Znači opoziciji fali neki masovniji pokret za celu državu. Ako studenti i profesori ne budu na tome radili za sledeće izbore onda Vučić dobija glatko opet.
Претерујеш, не кажем да није истина, али претерујеш.Ljudi dragi, svaki kolektiv ima onakvu vlast, kakvu zaslužuje.
Pomirite se s tom činjenicom.
SNS / Dodo je ono što ste si sami imanentno manifestirali.
SNS, Dodo i HDZ su esencija naroda koji nastanjuju ove poljane.
Znam da je teško sažvakati, ali te ljude su vlastiti narodi iznjedrili.
Mogli bi balkanski narodi biti Singapur, ali nisu, nikada neće biti.
Svi mi želimo sebe prikazati boljima i pametnijima nego što jesmo, ali onda dođe do sudara kultura, a mi sklopimo oči, kao da se ništa nije dogodilo.
Pa ja sam prvi od krvi i mesa, uz sve ono što sam čuo, da imam biznis, da mogu sve to unaprijediti, uvijek bi prevladalo ono plemensko.
Znači, sve da mi dođe (bijeli, europski) stranac koji bi sve to ne samo perfektno vodio, već i unaprijedio, meni bi na kraju prevagnuo neki rod, koji bi sve perfektno vodio, ali za razliku od tog stranca, ne bi imao taj dodatni plamičak, koji bi cijelu priču uznapredovao.
Michael Palin ima onaj dokumentarac o najstarijem sushi restoranu u Japanu, moraš se najaviti pola godine unaprijed i istovariti 500 USD da ta njihova riblja gov*na umotana u alge pojedeš za sat vremena, zbog toga što ti tamo štopaju vrijeme, kako bi neke iduće guzonje na brzinu pojeli obrok, a kada vlasnika pitaš tko će ga naslijediti, on odgovori: "Sin, koji kod konkurenta pere suđe, a konkurentov sin, kod mene isto tako pere."
Nego, da li ste primijetili?
Stupanj razvoja određene nacije, možemo mjeriti koliko su im javni WC-i (po vlakovima) čisti.
Mislim da su narodi jugoistočne Europe, a sve više i zapadne, zbog priljeva divljaka, sve niže na ljestvici.
Nije realno a ne znam ni ko li bi glasao za neiskusne ljude.Како би то функционисало (чак и да су сви студенти сложни и имају јединствену политику)?
Узоран студент студира до 6-7 година. Да ли ће морати чланство и председништво да мењају комплетно сваких неколико година? Ретко ко би се могао кандидовати на више од два изборна циклуса, а многи и на само један.
Ко би био искусан у том политичком деловању, ако би морао да да оставку после пар година (јер престаје да буде студент) и да га замене свежи и неискусни
A neuzoran 15... to je katastrofa za ovo drustvo, akademska sekta je blokirala i upropastila stotine hiljada mladih ljudi tokom pola veka unazad.Узоран студент студира до 6-7 година.
Kako bi se zvao pokret ? Mladi lapsusi ?Zašto studenti ne osnuju svoj pokret, bez ikakvih stranačkih obilježja?
Jednostavan naziv ,,Studenti, pokretači spasa od društvene nakaznosti,,!
Naravno, to ne bi bili samo članovi studenti, već svi punoljetni građani Srbije, koji prosto rečeno drže do sebe i svoga dostojanstva.
Po broju članova bi mogli da vide s kojom brojnošću raspolažu za buduće štrajkove, pa i naredne izbore u Srbiji.
Vidim da je osnovan pokret isključivo za studente, ali bi bilo dobro pojačati brojnost organizacije drugim članovima.
Znam da već imaju pokret, koji se odnosi samo na studente. Bilo bi dobro proširiti brojnost organizacije.
Udruzenje mladih alkosa... ako nije politicki.Kako bi se zvao pokret ? Mladi lapsusi ?
Pa dobro,pokret mladih lapsusa isto ne bi bio politički.Pokret "Da Srbija stane"
Udruzenje mladih alkosa... ako nije politicki.
Studenti nisu nekakva homogena populacija.
Najfanatičniji blokaderi su manjina studentske populacije, ali ta manjina je dosta agresivna u smislu nametanja svojih stavova, mobinga i satanizacije neistomišljenika tako da su neki zaista u strahu od njih. Dodatno ih lože huškački mediji. Ona skandiranja "Miloše pederu" i razne ogavne psovke i prostakluci kad je ta masa blokadera prolazila pored Pionirskog parka dovoljno govore o kakvom se tu mentalnom sklopu radi.
Postoji i grupa blokadera i blokaderki koji bi se mogli nazvati “instagramuše”, a njima je samo do slikanja za instagram, druženja i zabave na protestima.
Nekima ova pauza odgovara, ne zbog uverenja, nego zbog toga što su loši studenti ili još uvek imaju onaj srednjoškolski pogled na situaciju koji se svodi na : samo da nema škole.
Većina studenata samo čeka rasplet situacije i ne bi nikome da se zamera.