STROGOST RODITELJA

• Začetnik teme Začetnik teme _mis_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma primitivni ljudi.Mislim cale.Ali ono sto me najvise nervira,to je kad kaze,da u mojim godinama nije jurio devojke,a bio je sa pola cacka(gde je studirao) i grada u kome ja zivim.Mislim,mojoj kevi je uzrecica:E jel znas onu devojicu sto je s nasom cerkom u odeljenju?E pa majka joj je ona tvoja bivsa.......Ma idi molim te!

Pajper:
@meseceva kci
sto ti smeta sto nisu strogi!?

Previshe slobode...a to onda to vishe nije zanimljivo ;)

Ma, ono shto mi stvarno najvishe smeta kod njih je to shto mi nekad zabranjuju neke banalne stvari (npr.da odem negdje dalje od mog grada sa drushtvom), a kad sam ih, npr., prije par dana pitala da idem u julu u London odmah su me pustili...gotovo bez razmishljanja :-| (...a bila sam ubjedjena da me nece pustiti, jer idem i na EXIT...)
Ne znam...chudni su...jako (:

Moji ama bas nikad nisu znali da me kazne...Mada se slazem sa tim da nekad bi trebalo da budu malo strozi...mada bi sad bilo kasno...Ali u sustini mi je super jer sam nasla super drustvoi oni su zadovoljni pa mi dosta dopustaju...A sto se tice ocena,to mi je opustencija kod njih...Najvise problema stvaram ja posto imam prilicno visoke ciljeve

Nisu pretjerano strogi, znaju da pronadju neki balans izmedju dozvoljenog i racionalnog...
Mada sam stalno u konfliktu sa njima, pretezno zbog svog karaktera...
...kazu, mnogo sam teshke/nezgodne naravi/prirode... heh.
Shta cete... ne moze se imati sve u zivotu. Potonje se odnosi i na moju malenkost, i na njih.
Bla, bla, truc.

Meseceva_kci:
Moji i nisu neshto strogi...shto mi ponekad zasmeta ...
Mada, ima to svojih prednosti, svakako...ali i mana.

Ma, ono shto mi stvarno najvishe smeta kod njih je to shto mi nekad zabranjuju neke banalne stvari (npr.da odem negdje dalje od mog grada sa drushtvom), a kad sam ih, npr., prije par dana pitala da idem u julu u London odmah su me pustili...gotovo bez razmishljanja (...a bila sam ubjedjena da me nece pustiti, jer idem i na EXIT...)
Ne znam...chudni su...jako (:

Ti bi da budesh na mom mjestu, a? ;p

~Meni brane vishe nego njoj. Valjda zato shto sam mladja :| jbg..

eh, jbg, moji su, hm, cudni. keva glavna u kuci, cale sve zadrzava u sebi, mogu puno toga da dobijem, ali uz svakakva ogranicenja i zahteve. mozda zato sto sam seceras, mozda zato sto umem ponekad da pravim srnja, mada su sva komplet smesna, kad se pogleda. kad vidim koje sam godiste, pa kad vidim kad moram da se vratim kuci, i kad izlazim, pa jos sto uvek se mora znati gde sam... sta znam, nekad bas smara, ali to valjda ide tako. kad budem roditelj, moci cu da donesem nekakav validan zakljucak, ovako...

roditelji koji su strogi (kazne,batinjanje,zabrane) samo pokušavaju da ispune svoje ambicije preko svoje dece.misle da rade ono što je najbolje za decu, a u stvari samo postižu kontra-efekat...je li čitao neko od vas Deca Sumerhill-a?!

kod mene, sve je bilo onako...k'o u vojsci...majka je mene i moju sestru (dok ova nije otisla u graz) budila u 6 ujutru...mene kad je ova otisla jos uvek nastavila buditi u 6 ujutru...i ono jos od moje 3e godine, plivanje, engleski, pa posle klavir, slikanje...
i nekako ona kad otac nije bio tu ona je bila the boss.
sad se sve raspalo...na neki nacin

jeele:
kod mene, sve je bilo onako...k'o u vojsci...majka je mene i moju sestru (dok ova nije otisla u graz) budila u 6 ujutru...mene kad je ova otisla jos uvek nastavila buditi u 6 ujutru...i ono jos od moje 3e godine, plivanje, engleski, pa posle klavir, slikanje...

jbg, tebi bas srnje

jeele:

Pa isto je sa mnom.Klavir i engleski,mada mi to ne smeta!Teraju me da upisem folklor(fuj)da bih mogla da putujem,ali necu,tako da nikada me ne bi prisiljavali.Ali kad bih mogla svime da se bavim,oni bi bili najzadovoljniji! :wink:

Back