STROGOST RODITELJA

ma pomogla bi ti i ona, naravno... moguce je da bi se u pocetku drzala po strani... al to su vise oni trenuci kad nece da prihvati istinu...al cim je prihvati, bacila bi se na posao, i pomogla ti... 100%

Pa sad... :roll:
Statistike i istrazivanja centara za lecenje od narkomanije i policije pokazuju da roditelji u ogromnom broju slucajeva u stvari nemaju pojma sta da rade. Cesta pojava je strah od sopstvene dece znajuci da moze da dodje do nasilja, ako bi se oni ponudili da pomognu ili da prijave slucaj. Drugi sindrom je da se prave blesavi, jer ne zele da se slucaj otkrije na njihovu sramotu.

Kad_LupimLupim:
Pa sad... :roll:
Statistike i istrazivanja centara za lecenje od narkomanije i policije pokazuju da roditelji u ogromnom broju slucajeva u stvari nemaju pojma sta da rade. Cesta pojava je strah od sopstvene dece znajuci da moze da dodje do nasilja, ako bi se oni ponudili da pomognu ili da prijave slucaj. Drugi sindrom je da se prave blesavi, jer ne zele da se slucaj otkrije na njihovu sramotu.

SLAZEM SE.. ;)

E vish sad je to opet relativna stvar.
Moja keva ne smatra da je normalno da "deca" u tim godinama zevzece dalje od ponoci, tako da te ona ne bi smatrala dobrim detetom zato sto, kako to ona kaze, volis da zivis nocu :roll: I to automatski znaci da ce pocne da trenira strogocu, stavlja pod kontrolu, uslovljava itd itd...

moji su...sta ja znam...ok valjda.
u poslednje vreme mnogo bolji nego ranije...
ranije mi je keva bila bashhhh stroga po pitanju izllazaka ali sada uopste ne.
cale mi nista ne brani.......i tako

mislim da roditelji treba da budu strogi prema deci....u normalnim kolichinama...
....

Meni (hvala Bogu) roditelji dopustaju SVEEE :)
Kad mi treba kinta uvek mi daju.....
Mogu da idem gde hocu, da radim sta hocu,.............
Keva mi je do skora zvecala zbog skole ali je prestala........ :)

Moje licno misljenje je da ni ovo nije lose u pocetku ali posle i to dosadi (barem meni) jer svi moji ortaci i ortakinje ne smeju da skitaju..................
Proste ne znam sta vise da radim ovih dana (zesce sam se smoriooo a imam punu "slobodu")........

Pozdrav svima!

Ispada da su mnogo "primerniji" oni kojima roditelji sve dopuštaju...vrlo zanimljiva stvar... Kao da su sami sebi postavljali granice (a neki od nas su možda malo i preterali).
S druge strane, što su ovi strožiji, to deca bolje skrivaju svoja S* (znači, nisu bolja, samo o tome ne govore)

... kada bi samo znali.

a... Ne vidim nikavu poruku iz ovoga.

love_girl:
Pa ima dece koja su tako slobodna,pa malo skrenu s puta..
Dok ima i onih koji to postoju i koji ne idu daleko..

Sve je relativno,bitno je to kako te vaspitaju da ih postujes...
Ja sam vrlo slobodan, recimo!Dopustaju mi dosta, da dodjem kuci u 5-6 i radim sta hocu...
Jedini problem je skola [i sto pusim]!To je jedina sfera mog zivota koja ne fincionise, i to malo utice na moj odnos prema porodici...Tesko je svima da shvate kako JA, sooper klinac, pametan, lep, kulturan ne mogu da prodjem polugodiste bez keca, pa ponekad dolazi do nekih represivnih mera!Ali komunikacija nam je na zavidnom nivou i kada me kazne ja znam zasto i to postujem...

ma, jedino je korisno da se deci da sloboda, ali da se nauce kako treba da zive, mislim, sta smeju, sta ne.

ako se nekome da potpuna sloboda, da moze da radi sta hoce, i niko ga ne upucuje, kolike su sanse ce da jednom napraviti pogresan izbor, jer ga niko nije naucio 'pravilima igre'? kolike su sanse da ce bez ikakve kontrole postati problematican, da privuce paznju?

ako mene pitate, postoje, i te kako.

a isto tako, ako nekome ceo zivot (ajde, recimo do 18. godine) vise roditelji nad glavom a onda vise ne mogu toliko da uticu na njega, verovatno bi mu se cinilo da mora da nadoknadi sve sto je propustao, pa onda.... hehehe...

Mene najvise nervira sto ponekad moji hoce da ispravljaju svoje greske na meni :roll:
Pa mislim,sta sam im ja???
Ali ja njih znam na neki nacin da spustim na zemlju i da im dam do znanja da treba da me ostave na miru da sama funkcionisem,mada to ne uspeva uvek :(

Back