Konacno,kraj dana.
Dan uzasan da ne moze da bude uzasniji.
Pocelo sa razbijenom soljom za kafu...
Odemo u pekaru,zena ispred nas kupila poslednju litru mleka,mleko povoljno,brzo se proda
Vracamo se kuci,sretnemo usput nekog komsiju,dedinog pajtosa,pita sto ga nema,kao da nezna da je bolestan i sve onako kao dusebrizan,pitam sto ne navrati,odjednom morao je da pozuri
Dolazim kuci,u postanskom sanducicu opomena za neplacen racun,ok,to cemo uspeti da sredimo na vreme,jer jedan deo je vec placen,nije prosao kroz obracun
Ulazim u stan,skoro stajem u tecno *****,deda dobio proliv,sledilo ribanje hodnika,dedine sobe,kupatila,dede
Hocu da skuvam mleko da dam malenoj da popije,u frizederu nema,stoji prazna kutija,hocu da uzmem mleko iz spajiza,kutija prazna,u neverici gledam kutiju i vidim da je vesto otvoreno odole i nevesto vraceno na svoje mesto,time je resena enigma proliva
Odem u obliznju radnju da kupim drugo mleko,troje ispred mene,stignem na red,prodavac se izvinjava mora da promeni traku u kasi,uh
Dodjem kuci,skuvam kafu,pripremim da se opustim,potrazim nesto zanimljivo,Lela mi ugasi komp na belo dugme od tastature
Upalim ga ponovo,potrazim krstu,izjadam se,mali mangup nece da spava,ok.spava ce kasnije
Pocnem da spremam rucak,sve lepo odradim po receptu iz knjiga i cekam da bude gotovo,u medjuvremenu mali andjeo konacno resio da se uspava,posle sat vremena,ajde da vidim rucak,a rucak ni poceo da se pece,u knjizi nije pisalo da treba da se ukljuci rerna

Hocu da iskoristim vreme,rekoh ajde da peglam,ukljucim peglu nece da radi,
I tad pomislim,pa dobro imali kraja danasnjem danu?
Hvala bogu,nista se vise nije desilo,muz kad je dosao kuci samo mi je tmurno rekao da ce platu dobiti tek sutra, pita me sto si neraspolozena,eh,samo los dan nista vise.
Veceras,mala nece da spava,raspricala se o svojim utiscima u toku dana,jedva posle dva sata zaspala,
Konacno mogu da se opustim malo.
A napolju kisa opet pada,dugo je nije bilo,nekih sat,dva.