STRES, EFEKTI I POSLEDICE I KAKO GA PREVAZICI

Ljudi imam oca alkoholicara koji vec par godina pijan zove telefonom i smara, prica najgore bljuvotine za mene mejku, brata, vredja sve i nedokazanje tj nemozemo ga ubediti da vise ne zove. Sve smo pokusali lepo ali on je ubedjen da su svi protiv njega.Smara ljude oko sebe, rodbinu sve zivo.Nije za sada agresivan ali nikad se nezna .Za sada telefonom pravi haos,Zivot nam se pretvorio u pakao.Pre neki dan sam ga sam odveo u policiju a on je uspeo policajca da iznervira toliko da ga je ovaj isterao iz stanice.
Posle toga sam doziveo veliki stres i otisao kod psihijatra koji mi je rekao da pijem bensedin 2x1 od 2 mg.ali meni se cini da malo mi bude lakse ali posle a pogotovu u toku noci cim se probudim odmah svatim da problem nije resen i grudi hoce da mi se raspuknu.Do tog slucaja sam lepo spavao i bio smiren sada me nocu probudi najmanji sum i odmah osetim bol u grudima.POMOZITE

Podnesite zahtev za promenu broja telefona, podnesite tuzbu protiv oca i trazite zabranu prilaska (to ukoliko su roditelji razvedeni, ukoliko nisu zahtev za razvod braka i sve gore navedeno). Nije resenje da ti pijes Bensedin (To moze na nedelju dve) vec da porodica resi problem zlostavljanja i maltretiranja od strane oca. a u tom smislu nista od toga sto oce grudi da ti eksplodiraju, nego mobilizacija cele porodice i zakonsko pravnim metodama doci do razresenja situacije. U medjuvremenu slobodno mozes d apijes Bensedin kao sto ti je psihijatar prepisao i za nedelju dana idi na kontrolu.

WithdrawnWater:
U medjuvremenu slobodno mozes d apijes Bensedin kao sto ti je psihijatar prepisao i za nedelju dana idi na kontrolu.

....Pokusaj sa nekim priodnijim lekom protiv stresa.Ja sam pila caj za nervozu,pravio mi je jedan cica iz okoline Nisa,direktno sa planine,netaknuta priroda i mnogo mi je pomogao,cak je to dovelo do poboljsanja mog zdravstvenog stanja uopste. Pokusaj na pijaci sa travarima ili se raspitaj kod seljaka,u biljnoj apoteci i kupi caj za smirenje,za nervozu,za opustanje what ever,potrazi neko zdravije resenje za to.Pokusaj i sa vitaminom B!On hrani nervni sistem!
Pronadji na netu ili vec, gde postoje institucije koje bi mogle da ti pomogne protiv nasilja u porodici kako bi resio uzrok problema i stresa i nasao resenje.Nadam se da ces uspeti!Samo napred :arrow:

Da, ali problem je što i sa tim drugim ljudima živimo oduvek... Tako da je sposobnost poređenja malo pomućena.

Sad, kada sam pročitala ovo, pomislila sam da, možda, nije trebalo "odrastanjem da izgubim sposobnost da istinski uživam u nekim stvarima" i da ova ravnodušnost, možda, nije nešto na šta sam trebala da se prilagodim, što sam uradila... Ali, opet, možda se, zaista, svi ljudi ovako osećaju i ja dramatizujem... Ne znam, jer ne mogu da uporedim.

To o cemu ti pricas nije stres; stres je nemati mogucnost da istinski uzivas u nekim stvarima. A sposobnost je tvoj licni izbor: da li ces izgubiti dete u sebi time sto odrastas ili neces, to ne zavisi od odrastanja, nego od tebe.....Ravnodusnost - takodje. Budi umorna, ljuta, tuzna, ogorcena, srecna, ushicena, razocarana ili besna - ali OSECAJ nesto. Ravnodusan biti isto je sto i ne osecati NISTA; a ne osecati je najblize sto je moguce doci smrti sa srcem koje jos uvek kuca.....

Evo, ja se ukljucih i ovu temu. Ne bih se bas slozila sa WW da se nakon duzeg uzimanja Benzodiazepina ne moze skinuti, da je odvikavanje jako tesko, a apstinencione krize uzasne. Ja sam koristile iste barem 15 godina i uz pomoc dobrog lekara, zapravo njegovih saveta u skidanju sa lekova od avgusta 2006. ne koristim nista. Zapravo mozda sam 2-3 puta uzela Bromazepam od 1,5 i nisam imala apstinencionu krizu, niti sam imala bilo kakav problem u odvikavanju. Dakle, nisu lekovi bas TOLIKO losi ako se primenjuju po uputstvu lekara i ne zloupotrebljavaju.
U svakom slucaju, dopadaju mi se saveti o oslobadjanju od prekomernog stresa i praticu i dalje ovu temu. A tu sam da primim i dam savet. Pozz!!!

NIkad nisam rekla da se sa sa benzodiazepina ne moze skinuti ali odvikavanje JESTE tesko, zavisnost se STVARA brzo i apstinencijalne krize jesu nezgodne. To sto opisujes svoj slucaj nema veze sa onim o cemu ja prica: ti bolujes od stanja koje se izmedju ostalog leci anksioliticima, jedno je kad si na lekovima pod kontrolom lekara i sa idnidkacijama, pa se sa njih skidas, drugo je kad lekove uzimas 'po potrebi' (!) i na svoju ruku pa se na njih navuces, stvori se tolerancija, povecavaju se doze, imam ljude koje skidam sa po 100 mg Bensedina, sa po 50 mg Bromazepama dnevno! Dakle, ajde da ne pricamo o ovome, ti si bar zdravstveni radnik i trebalo bi da ti je jasno zbog cega ovoliko insistiram na tome da je gutanje benzodiazepina (posebno Bromazepama i Ksanaksa) na svoju ruku ili neozbiljnoscu lekara i pogresnim nacinom lecenja - potpuno STETNO i neprimereno i u krajnjem slucaju OPASNO. POsebno u populaciji koja je sklona zloupotrebi psihijatrijskih lekova i koja je prva u Evropi po njihovom trosenju, a Bensedin prvi lek na listi svoih kupljenih lekova u apotekama poslednjih 10 godina u kontinuitetu! Dakle, molim te da oko toga vise ne polemisemo, jer sasvim sigurno znam da kao lekar dobro mozes da pretpostavis zbog cega sve to govorim: ne zbog tebe i ljudi koji su od neceg bolesni pa se adekvatno lece, vec zbog onih koji se lece na svoju ruku ili ih pogresno lece.

?:
www molim te da mi odgovoris na ovo pitanje ili das neki link: koliko dugo covek moze da ne spava, a da zivi, a poslo koliko dana nespavanja se javljaju ozbiljnije posledice i koje su?

Deprivacija sna (ali u potpunosti, sto ti nemas) izaziva teske posledice i na fizickom i na psihickom nivo funkcionisanja. Koliko ce nespavanje na coveka uticati zavisi od toga koliko je sna coveku potrebno: nekima je dosta par sati sna da budu sasvim odmorni i da normalno funkcionisu, drugima treba 8-9 sati za istu stvar.
Ako proguglas sigurno ces naci mnogo interesantnih podataka na temu nespavanja i spavanja.

Dragi moji, mene je stres nacisto smlatio. Tako da se sad nalazim na vratima depresije. Da bih to sprecila, javila sam se svom psihijatru koji mi je otvorio bolovanje pod hitno i sada cu odmarati i oslobadjati se od stresa najmanje 2 nedelje. Zapravo tada mi je zakazana kontrola, na koju cu ja naravno otivi, bez obzira da li mi je bolje ili ne. Kontrole tome i sluze.
Znaci kad ne mozete vise sami da kontrolisete stres koji vas unistava, javite se psihijatru i on ce znati koje je najbolje resenje i u kom pravcu treba ici.

?
ako ti psihijatar ne pomogne - ne znam ko ce. Kada te zaboli zub, da li se dvoumis i razmisljas ili istog momenta odes kod zubara? Ne smes biti pesimista i tako razmisljati. Uostalom idi i probaj. Nista neces izgubiti, samo ces skratiti vreme svojim mukama, a kad se vratis obavezno da nam kazes da li sam bila u pravu ili ne. Tj da li ti je poseta psihijatru pomogla ili ne.
Vazi????

KORY:
Kada te zaboli zub, da li se dvoumis i razmisljas ili istog momenta odes kod zubara?
Dvoumim se i razmišljam :lol:
A i ovo je tipičan srpski odgovor :p
Mislim da je Jagodica već posetila nekoliko stručnjaka, mislim ali ne tvrdim.
Znam devojku kojoj desetine različitih saveta od različitih ljudi nije pomoglo. Valjda je trebalo da odraste. Ali, da li je odrasla...?!
I, koji moj će kada odraste? :?
Šalim se, samo vi mrmorite, zato smo tu :wink:

KORY:
?
ako ti psihijatar ne pomogne - ne znam ko ce. Kada te zaboli zub, da li se dvoumis i razmisljas ili istog momenta odes kod zubara? Ne smes biti pesimista i tako razmisljati. Uostalom idi i probaj. Nista neces izgubiti, samo ces skratiti vreme svojim mukama, a kad se vratis obavezno da nam kazes da li sam bila u pravu ili ne. Tj da li ti je poseta psihijatru pomogla ili ne.
Vazi????

ma idem kod psihijatra, bila sam i kod drugog taj tek nije imao pojma... a ovaj prvi je dobar psih. ali su mi lekovi smetali..a ne bi trebalo, trbalo bi da ih ne osecam zar ne?! opet se ponavljam al sta cu svakom je njegova muka najveca :)
razmisljala sam o homeopatiji ali to jos vise kosta a i treba naci dobrog homeopatu, znam za losa iskustva s tim
ali za sada guram ovako. sta cu kad sam ekstremno neuspesna u zivotu a ne mogu da uspem...neko ima crveni dodatak auri pa to ti je :) (citajte o aurama pa cete videti sta je to ;)
u stvari danas/nocas je bilo ok...da kucnem o drvo. ma u pocetku mi lekovi nisu smetali ali su onda poceli..mada ne znam da li od njih lakse ucim ili en uticu?

Problem je sto ljudi posmatraju psihijatre i psihologe kao neke prorocice, gatare i slicno. Nema velike razlike izmedju astrologa i nekog psihologa... oba imaju ogroman uticaj na ljude, preuzeli su funkciju vraca. Meni je zbog toga to zanimanje postalo krajnje nemoralno.

Nedavno me je prijateljica pitala da joj uradim neku analizu, neko testiranje da joj kazem sta onda radi u zivotu... Bila sam potpuno shokirana, a radi se o prilicno inteligentnoj osobi. Nasmejala sam se i rekla da pita Kleopatru :lo: ili neka veruje sebi, a ja cu je podrzati sta god da odluci.

Back