STRES, EFEKTI I POSLEDICE I KAKO GA PREVAZICI

shaddow:
Pa činjenica je da stres u velikoj meri utiče na nastanak mnogih fizičkih oboljenja. Samo naravno da zbog toga niko ne treba da oseća krivicu. To je nešto što je često izvan naše kontrole.
ALI: ako su loši dpgađaji i njihova percepcija u stanju da pokrenu somatsku degeneraciju, ondaK mora da važi i obrnuto? Da je optimizam u stanju da pokrene, recimo, regenerativnu sposobnost ćelija? :) Sigurna sam da je tako 8)

Betty:
ALI: ako su loši dpgađaji i njihova percepcija u stanju da pokrenu somatsku degeneraciju, ondaK mora da važi i obrnuto? Da je optimizam u stanju da pokrene, recimo, regenerativnu sposobnost ćelija? :) Sigurna sam da je tako 8)

Naravno. Pozitivan stav prema životu, optimizam, posmatranje života sa smešne i zabavne strane, može da utiče ne samo na psihičko, već i na fizičko zdravlje. Moć autosugestije je veoma velika. Ako razmišljate o "crnim" stvarima one će vam se i desiti toliko brzo da biste po tome mogli da merite vreme. Razmišljanje o lepim stvarima i pozitivan i optimistički stav svakako da mogu da utiču pozitivno na kompletno zdravstveno stanje organizma.

rekla mi doktorica da budem na primer, komichar ili politichar... kaze sve su to sami agresivci... a ja fizichar... I kako sad ja to da upakujem... da radim u shkoli, da maltretiram decu, ono prvi chas, svima dam jedinice jer nemaju pojma :lol:, gradivo za tu godinu... Politichar, ne mogu stvarno, pre neki revolucionar, mozda prava za decu... Mislim da dobar izbor profesije zaista moze da pomogne kanalisanju takvog karaktera...

WithdrawnWater:
P.s. Ispod zeljeznickog mosta, pa kad prodje tramvaj sinom - vristite! Veoma oslobadjajuca vezba - kad jednom uspete da je izvedete (teze je nego sto mislite!) :)

E čoveče, ja sam ovo probao jednom. Slučajno sam se tu našao i kad je naišao tramvaj došlo mi da vičem. Stvarno pomaže. ..... samo što mi nikada nije palo na pamet da ponovo idem tamo samo zbog toga. Mada.... ko zna..... :)

Е, тако вам је то кад неко као ја дође на овај форум, па би све одједном да прочита и сажваће..а лепо WWW све време саветује људима, вратите се на почетак теме и све прочитајте...ја тек данас исчитала ову тему од почетка. Морам да признам да је све лепо објашњено и да има пуно корисних и практичних савета. Сад, овако на мом личном примеру, морам и себе да похвалим, да и ако нисам знала много о овим стварима, успела сам некако сама себи да помогнем и иако нисам знала да су неке од метода признате у медицини, инстиктивно сам посегла за њима. Оно о ''подизачима'' и ''спуштачима'' је јако корисно. Знам много људи око себе који користе ''спуштаче'' као бомбонице, а у ствари нису свесни правог проблема.
Од вечерас крећем са саветима WWW који се тичу биоритма и редовног одласка на спавање и устајање у исто време. Значи, WWW, то треба радити редовно око три недеље. Јавићу вам како напредујем.

Хвала, WWW ! Иначе и ако је све лепо објашњено, лично бих волела нешто више да знам, а вероватно то и остале занима, о ''алаткама'' које си овде споменула:

''Vi sada imate kutiju alata punu nacina za borbu sa prekomernim stresom! Kad god vase telo pocne da pokazuje znake prekomernog stresa mozete iskoristiti neki od ‘alata’ iz ove kutije da vam pomogne da se vratite na stazu ravnoteze.''

Ја се понадала да има још нешто. Од оних 10 алата, неке сам већ употребила и функционишу. Сада сам особа која не пије спуштаче, користим подизаче типа кафе и цигарета, али не да би ми поправили расположење, већ из чисте зависности, а како си и сама написала да је остављање цигарета стрес, не бих се упуштала у ризик да сада баш престанем са пушењем. Иначе, занимљиво је да кад ми је било лоше, кад нисам имала апетит да прогутам ни залогај хране, нисам осећала потребу за цигаретама. Чисто бих запалила неколико онако из навике.Како ми је бивало боље, тако ми се вратила и страст за тим пороком.
Оно што нисам најбоље схватила (уколико стварно не давим са својим недоумицама) то је како научити да се лакше превазиђу стресне ситуације јаког интезитета, које могу доћи ненадано? О.К. је да се смањи ниво стреса, али постоје стресне ситуације на које не можемо да утичемо и оне ме још увек избаце из равнотеже. Дакле, буде ми на моменат лоше.

Eh, taj stres.........

bratlisa01zw8.gif

Back