Strelac

Draga,
samim tim sto toliko potenciras da je astrologija "svuda" svrstana u red zabavnih sadrzaja, srozavas je i vise nego sto mislis, a i sve nas koji se ozbiljno bavimo time, i pokusavamo da ( i ) ovaj forum ucinimo koliko-toliko kvalitetnim. (mislim na kvalitet kad je astrologija u pitanju,a ne zabava i zezanje).

Osim toga, pokazujes i koliko ne znas o astrologiji, niti poznajes koje su njene granice a ni dometi. Ne zameram ti na neznanju, vec na stavu. "Opusteno" ne mora, tacnije ne treba da podrazumeva "netacno" i "povrsno".

Ono sto ti navodis kao "argumente" da astrologija nije nista drugo nego mlacenje prazne slame, sluzi i ostalima koji o pravoj astrologiji ne znaju ama bas nista da je pljuju, ne dotakavsi ni 1% onoga sto ona zapravo predstavlja ...

Uzgred budi receno, ono sto si ti navela zaista i ima zabavni karakter, ali to ne znaci niti ces od ijednog pravog profesionalca cuti da je to "to" i da se na to svodi cela astrologija - cak daleko od toga, mnogima se od njih dize kosa na glavi jer zbog takvih stvari "nevernici" i neupuceni imaju nazovi razlog da "ne veruju". Mozes po novinama citati i da beli luk leci rak, pa jos nisam cula da je neko zbog toga diskreditovao medicinu kao nauku.

I pored svega, ne zelim da nastavljam polemiku na temu sta je astrologija i koliko ona "vredi" ili ne - ne samo sto je preopsirna, na prvom mestu je i nepotrebna. Samo bih te molila da imas malo postovanja prema nekim stvarima, pa makar to bilo nesto sto te ne zanima i sto smatras gluposcu. Ako mozes, prihvati cinjenicu da je tvoje poimanje astrologije ograniceno samom cinjenicom da o njoj ne znas nista ili jako malo - kao i da bez obzira na to sto ti ne znas i nisi informisana, u astrologiji postoje mnogi (cak strogo) definisani principi kao i razradjen sistematski pristup, a takodje da sirom sveta postoje brojne skole i fakulteti koji se bave prucavanjem iste. Cak i kod nas, iako ti tvrdis suprotno - izvini, ali moram da te demanutujem, zaista nisi dobro informisana. Cak i kod nas mozes dobiti pristojno skolovanje iz te oblasti, i po zavrsetku dobiti medjunarodni sertifikat.

Opet, ponavljam ne znam koji put - protiv ovakvih "uopstenih" (da ne kazem drugu rec)tema nemam nista protiv, a cak i da imam - koga to pa zanima :lol: rekla sam da necu da ucestvujem u tome i niko me do sada nije prozivao zbog toga, do tebe. A ja sam na tvoj post i odgovorila samo zato, jer sam bila medju ostalima prozvana da kazem nesto.
I rekla sam. :lol:

Zabava, opusteno, ... Ok, slazem se :wink: Niko ne dolazi ovde da bi se naprezao i znojio ... :-D ali ako pricam o necemu o cemu sam procitala na desetine knjiga i ulozila godine i godine svog (slobodnog) vremena,a onda procitam ovo ili ono, ne mozes ocekivati od mene blagonaklon stav, pogoto ako su u pitanju stvari koje su astrologiji abeceda; niti da se smeskam i da mi je "simpaticno" sto neko nesto ne zna, pa me jos ubedjuje u suprotno ili me uverava u nesto sto misli, a ne zna.

I, necu vise :lol: :lol: obecavam, dosadila sam samoj sebi. Krivo mi je sto sam uopste i odgovarala na onaj tvoj post, mislim da to ni tebi ni meni, a ni nikome ovde nije bas bilo preko potrebno. Psiho, brisi ako smatras da treba ... :-D Off topic je definitivno ...

Elem, moj rezime bi bio - ne diram vas u vasoj zabavi, a vi ne dirajte mene, i astrologiju. Astrologiju - onu koju ja i moje kolege ucimo, a ne "onu", na osnovu koje donosite ovakve zakljucke ...

Jesmo li se razumeli ... ? :lol:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3927476&postcount=325

Враћам ти овај 325 пост на поновно читање! Опет ниси разумела поенту.

Људи године проведу, ван формалних школа, проучавајући неку област која их занима, па се они који рецимо, прочитају хиљаде романа, не називају докторима књижевности, већ за то постоји уобичајени институционални и признати пут.

Можда сам необавештена, али стварно нисам чула да постоји факултет за астрологију!? У 21. веку, у информатичкој ери, на интернету постоји огромна база података, тако да је немогуће сакрити неке чињенице, а ако је истина да постоји факултет за астрологију, ништа лакше, напиши њихов сајт.

А то у којим рубрикама се налази астрологија (за које, узгред буди речено, пишу познати астролози), нисам ја смислила, већ уредници у медијима, па ако вам (астролозима) толико смета, што сте на забавним странама, немојте да пишете за дневне и недељне новине и часописе. Бојкотујте их, али ћете онда морати да бојкотујете и хонораре и "име" које кроз медије стичете, а самим тим и цену на тржишту.

Међутим ниједну једину реч критике или осуде, ниси написала о сканадолзним ТВ емисијама, у којима се гледаоци јављају преко комерцијалних телефона 0900, јавно износећи неке интимне детаље из свог живота, а које воде твоје колеге астролози и у којима на бесраман начин варају и обмањују наивне и лаковерне гледаоце! Таквих сам се будалаштина наслушала у тим емисијама да је то страшно! Не знам да ли је ико поднео кривичну пријаву против тог вида преваре! Такође ми није познато ни како удружење астролога, уколико таква асоцијација постоји, реагује на такво јавно и бесрамно срозавање струке?

Да бисте били признати и озбиљно схваћени, морате створити струковно удружење, са јасним кодексом, а оне астрологе који се не буду задатог кодекса придржавали, моментално треба да одстраните из струке.

Strela:
... нова форумашица, без иједне своје теме...
strelo, a sta zapravo znaci za tebe pojam "nova forumasica"? mislim da bi se ti malo trebala pozabaviti razmisljanjem pre nego sto nesto slicno napises. to sto neko ne radi copy/paste materijala, vec poseduje znanje i prezentuje ga na sopstveni nacin? ti po broju postova, a ne po kvalitetu napisanog, izgleda odredjujes ko je "nov" a ko nije.
na forumu "svoje" teme moze da otvori svaka budala pa to nije merilo nicega. vaznije je pitanje da li ta osoba ima sta pametno da kaze (ili samo radi c/p), ima li neko svoje znanje ili svoj stav da iznese - na osnovu sopstvenog rada.
uostalom, da si pratila ostale astroloske teme na forumu shvatila bi koji je nivo znanja u pitanju kod elle, a za sticanje istog i potvrdu kroz rad je potrebno prilicno vremena. mogu da nabrojim na prste jedne ruke ljude koji su se tome toliko posvetili.
i sto se tice brojeva 0900 - astrolozi ulazu godine i novac u svoje obrazovanje, pa ne ocekujes valjda da ga ustupaju besplatno samo zato sto je neko forum Astrologija svrstao pod "zabava", a nije priznao za nauku. mozda ti sve to smatras hobijem, ali za neke je to ozbiljna profesija, zivotno opredeljenje.

mady, то је био само део реченице, отргнуте из контекста и одговор на следећу њену тврдњу:
"Hm, a gde ste vi, vecinu vas uopste ne vidjam na ostalim temama..."
Пошто барем ја активно суделујем на разним подфорумима Крстарице.
Не оспоравам ја ничије знање астрологије, а нисам ни меродавна да је уврстим у научну дисциплину, тако да не морате мене да убеђујете да је астрологија наука. Уосталом у претходном посту сам доста тога рекла, само што смо поруке послале истовремено.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3928399&postcount=328

Strela:
Можда сам необавештена, али стварно нисам чула да постоји факултет за астрологију!? У 21. веку, у информатичкој ери, на интернету постоји огромна база података, тако да је немогуће сакрити неке чињенице, а ако је истина да постоји факултет за астрологију, ништа лакше, напиши њихов сајт.
www.isarastrology.com

Strela:
Да бисте били признати и озбиљно схваћени, морате створити струковно удружење, са јасним кодексом, а оне астрологе који се не буду задатог кодекса придржавали, моментално треба да одстраните из струке.
strelo ti si optimista. :) zar zaista mislis da ce nekome ko zaradjuje gostujuci po tv ili radio stanicama, biti vazno da li ga je neko udruzenje astrologa prihvatilo ili odbacilo? bash ih briga. ta borba se vodi vec godinama, ali kako se ne kreces u krugovima astrologa nisi u toku. i trebace nam jos godine i godine.

Strela:
mady, то је био само део реченице, отргнуте из контекста и одговор на следећу њену тврдњу:
"Hm, a gde ste vi, vecinu vas uopste ne vidjam na ostalim temama..."
Пошто барем ја активно суделујем на разним подфорумима Крстарице.
Не оспоравам ја ничије знање астрологије, а нисам ни меродавна да је уврстим у научну дисциплину, тако да не морате мене да убеђујете да је астрологија наука. Уосталом у претходном посту сам доста тога рекла, само што смо поруке послале истовремено.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3928399&postcount=328

Niko te ne ubedjuje da je astrologija nauka. Ali nas ni ti, please, ne ubedjuj da je zabava. Po sistemu "opusteno" ... Po tom sistemu, bliza si svojim opisima astrologa "sa 0900 komercijalnih telefona" nego onome kako zelis da se predstavis - kao nepristrasna i "obican posmatrac".

Nijesam bila ovdje odavno, sad se potrudih i iscitah cijeli topic :). Naravno, sa razlogom :D.
Koji je?
Oduvijek upetljana sa Strijecima, Ovnovima i eto, dozvolila sam sebi rizik i smuvala se sa tipom koji je Djevica...A uvijek sam bjezala od njih. I sta se sad desilo? Meni je fenomenalno. Pocetak je tek, skoro dva mjeseca zejedno, ali ja nemam zamjerku!!! E sad, i njemu sam rekla da mi je cudno da funkcionisemo, a on kaze da najmanje ima osobina Djevice...

Ja sam Strijelac - Skorpija sa Mjesecom u Vagi.
On je Djevica - Blizanac sa mjesecom u Ovnu.

Sta kazete, Strelo, Psiho, Astrodita, ko god :)?

Meni je skroz cudno, ali mi je super. Kako to?

hahah, lijepo si to za shmek primijetio. jesam. ali, i on je.
daj raspetljaj, ja sam u rebusu...
sto se sitnicavosti tice, nekad mi se cini da sam ja gora, tj skorpionka u meni. inace mi je venera u skorpiji, a i uran...

Судбина у шољици кафе

Као осећајна и интуитивна бића, жене радо тумаче фигурице од талога црне кафе, посећују астрологе и израђују наталне карте. Женска радозналост је библијско наслеђе, специфична потреба која се мора задовољити по цену протеривања из раја

tumacicasudbineyl8.jpg

"Tумачица судбине"

„Има ту нешто”, признају жене своју слабост док терају комшиницу да им „гледа у шољу” или пружају длан другарици-гатари на добром гласу. Воле да знају шта ће бити, шта се крије иза туђих осмеха и ко је вештица у њиховој личној латиноамеричкој серији. То и није тако лош начин за проналажење тема. Другарице прелиставају новине, читају хороскопе и коментаришу да ли да се одлуче на неки корак, или ипак не, да ли дати шансу извесном типу или га моментално шкартирати. Женска радозналост је библијско наслеђе, потреба која се мора задовољити и по цену протеривања из раја. А треба знати све: кад ће наићи прави, ко коме мисли зло, постоји ли породично проклетство, како је аспектован Марс и који се знакови најбоље слажу.

Свакодневно кафенисање са другарицама лако исклизне у тражење истине у талогу кафе. Призори из шоље се не морају схватити преозбиљно. То је само сат разбибриге који се може испунити трачарењем о холивудским звездама које усвајају сиромашну азијску и афричку децу, или причицама о сопственој судбини, зацртаној у тами топлог напитка.

Тајна кафених фигурица

Време се убија на разне начине, а жене нису криве што им је неко дао идеју и о тој врсти забаве, која чак може бити и едукативна. Шта би било са људским судбинама да хомо сапијенс којим случајем није почео да испија литре кофеина, није познато. У црним силуетама тражи се охрабрење за промену момка или посла и оправдање за изгубљене битке. На сваку реч „пророчице” њене пријатељице додају своја предвиђања, савете и предосећаје.

Није лоше преиспитати своју околину, обратити пажњу на оно што људе говоре, чак иако је шоља иницијатор. Шољица испијене кафе дође као свети предмет, реликвија која покреће лавину самоиспитивања. Кафене фигурице, симболи са наводно предестинистичким значењима, увек покрећу мисли. Таква инфузија размишљања о будућности добро дође, а заинтересована особа треба да прихвати тумачење познавалаца ове вештине или да употреби сопствене сиве ћелије.

Астролози и магови кажу да је за оне који нису спремни да чују правила кармичке игре боље да се и не петљају. Наручиоци наталних карата могу се сматрати озбиљнијим интересентима. Тај спорт се плаћа. Позива се на математиче прорачуне, па је астролог човек који је добар у рачуници, а не неко ко има везе у небеској номенклатури.

Прво љубав па све остало

–Јасно је зашто жене чине 90 одсто моје клијантеле. Оне користе синтезу као начин размишљања, за разлику од мушкараца који су аналитични. Тако жене прихватају свет, не само уз помоћ рација, већ и интуицијом, осећајно, чулима. У том смислу су отвореније за нова сазнања. Због израженог осећаја за космос, чак и строго религиозне жене воле да завире у „планове звезда”. У то сам се уверио радећи у Италији. Коректно урађена натална карта глас је који се далеко чује. Жена која поверује извесном астрологу препоручиће га свим познаницама. Прво питање је увек везано за љубав, нове везе, обнављање старих. То су вечне теме – објашњава астролог Зоран Петровић.

Дакле, жене су се лако „навукле”, али су све више астролишки образоване, па тиме и захтевније. Понекад долазе са већ нацртаним хороскопима, знајући положаје планете у тренутку рођења и њихова значења, па од астролога траже да им протумачи само оно што не разумеју. Колико ће се препустити мудрости удаљеног свемира зависи од карактера. Уздржаност тешко попушта чак пред астрологом или познаваоцем гледања у шољу, док мистерија универзума још јаче распаљује машту пријемчивих. Како год, не би било лепо прећи границу укуса и искључиво се водити календаром виших сила. Чак и наука, која се бави обичним, чулима доступним физисом, признаје да греши и да нема крајњих истина. С каквим се тек опрезом мора узети у обзир знање о тајнама космичке промисли. Препоручљиво је чути гласове паметаних саветодаваца, али не и живети по њиховом диктату.

Јелена Стевановић
[објављено: 04.04.2007.]

Lep textić... samo mi nije jasno šta će ovde :wink:

Ovo je podforum astrologija (koja se u tekstu doduše spominje, ali ne bih rekla da se isključivo odnosi na nju), ali 'ajde ...
No, tema je Strelac.
A on se (...jadan :-D ) nigde ne spominje :lol:

starvk9.gif
starvk9.gif
starvk9.gif

АСТРОЛОШКЕ МОЛИТВЕ

ОВАН: Боже, молим те дај ми стрпљења, ако може одмах.

БИК : Боже помози ми да прихватим промене у животу, али не мораш да журиш јер управо спремам вечеру.

БЛИЗАНАЦ : Ох Боже, или можда Богињо... где си.... ко си...., како ти је име? Који је твој број телефона? Где и коме од Вас да се молим?

РАК : Боже молим те док сам на путу чувај моју маму, мој стан и моју домовину. (Драга Мама, знам да не бих требао бити толико зависан од тебе, идем на пут и неће ме бити три дана. Зваћу те сутра, у уторак, среду и четвртак чим се вратим).

ЛАВ : Боже, оче мој, бићеш поносан на мене, показаћу свима како сам бољи од свих браћа и сестара.

ДЕВИЦА : Боже молим те учини да свет буде бољи, концентриши се док то чиниш, молим те. Задњи пут си направио пуно грешака.

ВАГА : Боже схватам, све је јасно, знам како одлуке и избори морају бити моји, у реду, ОК., ако ти тако кажеш.

ШКОРПИЈА : Боже помози ми да опростим људима који су ме повредили, не дозволи да то заборавим и подсети ме да им то кад-тад узвратим.

СТРЕЛАЦ : Једини, свемоћни, свезнајући, узвишени, свемогући, вечни, мој, само мој Боже, молио сам те већ милион пута, помози ми да не претерујем у животу !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЈАРАЦ : Драги мој Боже, немам шта да ти тражим. Направићу све што треба самостално. Свеједно, хвала ти што си ту поред мене.

ВОДОЛИЈА : Боже знам како чујеш и моје мисли и како не требам посебно да те позивам.
Овај викенд правим журку. Било би ми драго да дођеш!

РИБЕ : Боже свих Небеса, обећавам како више нећу да кукам, плачем или пијем, смилуј ми се и помози још само овај пут.

starvk9.gif
starvk9.gif
starvk9.gif

Hristos Voskrese svim zodijackim znakovima :)
Da li neko od vas strelceva moze da mi nesto kaze o odnosu izmedju muskarca strelca i zene jarca?
Da li tu ima sanse za vezu?
Dugo vremena se mucim sa jednim strelcom..nemogu da ga dokucim nikako!

paaaaaa....moze...ovaj...blah....i meni svaka kaze da ne moze da me dokuci....
zavedi ga stilom ponasanja oblacenja intelektom...elokvencijom i komunikacijom...pokazi mu da imas o cemu da pricas sa njim...predstavi se superiornijom od njega (to mu je izazov)...i budi sigurna u sebe, svoj stav, svoje pokrete...
ej, mnogo stavki bitnih za zavodjenje muskog strelca sam naveo..ali izaberi par komada koji ti najbolje pashu :)
ja se inace slabo razumem u astrologiju...nego sam strelac pa to onako iz izkustva pojasnjavam razvoj filma :)
e da...imao ja devojku koja je bila jarac u horoskopu...ali sam ja nju zaveo...a slagali smo se bas fino dok ja nisam (kao i svaki strelac) preterao u nekim stvarima..ovaj...da....

Ekonomistkinja:
Hristos Voskrese svim zodijackim znakovima :)
Da li neko od vas strelceva moze da mi nesto kaze o odnosu izmedju muskarca strelca i zene jarca?
Da li tu ima sanse za vezu?
Dugo vremena se mucim sa jednim strelcom..nemogu da ga dokucim nikako!

U puno cemu se Strelac i Jarac razlikuju: Strelac je slobodnjak u potrazi za znanjem u
ime svog sopstvenog interesa, uvek uskacuci u nove stvari i situacije, i obicno je
jako nestrpljiv. Jarac je zaljubljenik detalja i miran, uvek promisljen na putu ka svom
sledecem cilju. I bas te nepodudarnosti Strelca i Jarca mogu njihovoj zajednickoj vezi
dati vrednost, jer tako mnogo toga mogu nauciti jedno od drugoga. Temperamentalno
su isto prilicno razliciti. Nehatan Strelac je srdacan, voli pustolovine i lakoverno ce krenuti
prema svemu novom i uzbudljivom.Konzervativni Jarac je vise zainteresovan za finalni cilj i
predstavlja cudnu mixturu ambicije i nesigurnosti, sa potrebom da dokazuje stvari sebi i
ostalom svetu. Sexualna privlacnost izmedju ovo dvoje, cesto tezi da pokrije sve njihove
razlikosti. Mada, ako Strelac ne uspe sebi malo da "skrati krila", ova kombinacija nije bas
smatrana za uspesnu. Temperamenti ova dva partnera su totalno razliciti, Strelac je optimista,
Jarac pesimista. Opusteno i nehatno ponasanje Strelca moze jako opteretiti promisljen i
restriktivan Jarcev temperament, sto ce doticnog sigurno unesreciti. Isto tako, Jarcevi ljubavni
zahtevi se ne daju tako lako zadovoljiti od strane poletnog Strelca. U umetnosti vodjenja ljubavi,
Jarac je entuzijasta i pustolov ako je izazvan, mada moze biti i posesivan i jako ljubomoran ako
je ugrozen. Optimisticki nastrojen i poletan Strelac moze ponekad biti i pretrpan Jarcevom strascu,
kada se odjednom pojavi ispod Jarceve inace stalozene i hladne maske. Njihovi nacini prilazenja
su totalno razliciti. Jarac zeli da se popenje na vrh planine, dok Strelac radje zeli da preleti taj vrh.
Jarac uvek razmislja o posledicama, dok Strelac u sve novo srlja misleci samo na licno zadovoljstvo.
Jarac moze nabediti Strelca da poseduje lose manire i da je impulzivan, ali mu moze pomoci da se
navikne da bude uctiv i prefinjen. Strelac je podanik Jupitera dok Jarcem upravlja Saturn. Jupiter
je kuca visljeg znanja, filozofije, expanzije znanja i srece koja ponekad dovodi do neumerenosti.
Saturn je kuca teskog i disciplinovanog posla, ulaganja, marljivosti, ambicije i odgovornosti. Oba
partnera bi trebala sebi dati vremena za prepoznavanje medjusobnih kvaliteta. Iako su skloni da
imaju poteskoce koje su bazirane na razlicitim moralnim pozadinama, kada zajedno rade i saradjuju,
predstavljaju dobar poslovni tim zbog svojih komplementarnih nacina pristupanja. Najbolji aspekt veze
Strelac-Jarac je njihova efektivnost kao tim - na poslovnom i privatnom planu. Ako prevazidju njihova
inicijalna opiranja zajednickoj vezi, realizovace da imaju dosta toga jedno drugome da ponude.

ALTEC:
paaaaaa....moze...ovaj...blah....i meni svaka kaze da ne moze da me dokuci....
zavedi ga stilom ponasanja oblacenja intelektom...elokvencijom i komunikacijom...pokazi mu da imas o cemu da pricas sa njim...predstavi se superiornijom od njega (to mu je izazov)...i budi sigurna u sebe, svoj stav, svoje pokrete...
ej, mnogo stavki bitnih za zavodjenje muskog strelca sam naveo..ali izaberi par komada koji ti najbolje pashu :)
ja se inace slabo razumem u astrologiju...nego sam strelac pa to onako iz izkustva pojasnjavam razvoj filma :)
e da...imao ja devojku koja je bila jarac u horoskopu...ali sam ja nju zaveo...a slagali smo se bas fino dok ja nisam (kao i svaki strelac) preterao u nekim stvarima..ovaj...da....
...Cini mi se da ima mnogo istine u tvojim recima..potrudicu se da ostatak teorije koju nisam znala primenim pa ..videcemo kako ce se film razvijati :)
Hvala ALTEC ..nadam se da ce nesto upaliti od toga (uskoro ce na scenu da stupe moji skriveni Jarcevski aduti), ipak si ti Strelac pa jos i musko :D
E..mislim da je on mene uspeo da zavede..ali mali problem sada jer vrda malo :)

Back