Streberaj (Dodjite ponovo prvog septembra xD )

U prevodu, nisi učio :lol:

Хтео, нисам могао.
Али баш нисам могао, не оправдавам се.
Немам у кући мира два минута, одем код деде да учим, иста ситуација.

Како неки људи имају потребу да вибрирају гласним жицама, какав је то поремећај, шта?
Није то потреба за комуницирањем, причањем, већ баш потреба за буком и производњом звука.

Ма ебеш га, учићу све одједном, у јануару.
До тад морам решити овај проблем, не знам како.
Крајње решење је да направим сечу језика.

Htedoh reći da je prilično hladno u čitaonici, non stop se otvaraju vrata, a i ne mogu učiti u farmerkama, košulji i patikama.
Retko ko može, ali ima i onih koji provode tamo po 10 sati dnevno.

Ja učim retko, ali nije mi teško provesti čitav dan nad knjigom.
Samo da je tišina, mir i prijatna temperatura vazduha.

Već vidim onu sobicu, unutra samo kauč, sto i peć na drva.
Sneg do kolena, nigde nikog, stoka u štalama, seljaci u kućama, unutra toplo, ma milina.
Odem dva-tri puta godišnje gore, spremim šta se spremati mora, i rešen problem.

Htedoh reći da je prilično hladno u čitaonici, non stop se otvaraju vrata, a i ne mogu učiti u farmerkama, košulji i patikama.
Retko ko može, ali ima i onih koji provode tamo po 10 sati dnevno.

Ja učim retko, ali nije mi teško provesti čitav dan nad knjigom.
Samo da je tišina, mir i prijatna temperatura vazduha.

Već vidim onu sobicu, unutra samo kauč, sto i peć na drva.
Sneg do kolena, nigde nikog, stoka u štalama, seljaci u kućama, unutra toplo, ma milina.
Odem dva-tri puta godišnje gore, spremim šta se spremati mora, i rešen problem.

Ja odem u čitaonicu da spavam, ta grobna tišina me tako ubija pogotovo kad si okružen ljudima, a i oni pilje u one knjige. Najbolje učim gajbi uz neku tihu muziku.

A jeste vi razmaženi do qurca :lol:
Meni su te čitaonice majka, nema ništa da se radi osim knjige, tu jedino nešto i pročitam. Kod kuće sto gov.ana uvek koje bih pre radio a nisam neki karakter.

Како коме одговара. Ја сам редовно у том трипу да обучем свеже попеглане ствари, да се претходно истуширам, рокнем дезедоранс, треснем фицука и цигарету и онда кренем са учењем. Отворим књигу, научим три питања, па цигарета. Научим пет питања, цигарета. Научим седам питања, кафа + цигарета. И гуарану/ред бул рокам у току учења.

И разуме се, трудим се да не претерам са цигаретама. Виш како факултет штети здрављу?

Како коме одговара. Ја сам редовно у том трипу да обучем свеже попеглане ствари, да се претходно истуширам, рокнем дезедоранс, треснем фицука и цигарету и онда кренем са учењем. Отворим књигу, научим три питања, па цигарета. Научим пет питања, цигарета. Научим седам питања, кафа + цигарета. И гуарану/ред бул рокам у току учења.

И разуме се, трудим се да не претерам са цигаретама. Виш како факултет штети здрављу?

Vidim :lol:
Meni je pidzama zakon :mrgreen: Citaonice ne mogu da smislim, mislim da me nista ne moze tamo vratiti. Kafa i guarana mogu samo da me uspavaju, a cigarete ne podnosim. Bolje je da ne upisujem fakultet :lol:

Meni su te čitaonice majka, nema ništa da se radi osim knjige, tu jedino nešto i pročitam. Kod kuće sto gov.ana uvek koje bih pre radio a nisam neki karakter.

Ma dobro, lako je tebi i Direktu učiti iz slikovnica, da sam na vašem mestu ja bih to sve završio na putu do kuće, u autobusu ili na pauzama između dva časa. šlms

Kod nas čitaonica na petom spratu, baš kad se one krave dovuku gore bez lifta pa počnu da uzdišu i stenju ko da su frezale, pobaco bi ih najradije.
Ma kakvi, nema šanse. Treba mi tri puta više vremena nego kad učim kod kuće. Ne isplati se.

@Fjodor imaš još dva mjesta gdje možeš učiti.
Prvo je gradska biblioteka - imaju mirnu čitaonicu.. Tu bi samo morao uzeti neku njihovu knjigu, ali čitaonica je odvojena pa ne mogu vidjeti šta čitaš..snađeš se malo.. :lol:

Drugo, u studentskom domu (blizu je fakulteta) ima čitaonica. Sigurna sam da bi te pustili, samo pokažeš indeks ako te ko šta bude pitao..ali objasniš situaciju ljudima, sigurna sam da će shvatiti..
Mada za to se mogu raspitati ako si zainteresovan, da ne bude "Banza je kriva što su me otjerali" ili slično.. :P

haha a ebiga, vidiš da i ti ne možeš negde raditi ;)

Ja vreme koristim i u busu, pročitao sam stotine stranica u poslednjih nekoliko meseci u gradskom :mrgreen: Meni je bitno da se od ljudi ogradim muzikom, tako se izolujem i sve lagano B)

@Fjodor imaš još dva mjesta gdje možeš učiti.
Prvo je gradska biblioteka - imaju mirnu čitaonicu.. Tu bi samo morao uzeti neku njihovu knjigu, ali čitaonica je odvojena pa ne mogu vidjeti šta čitaš..snađeš se malo.. :lol:

Drugo, u studentskom domu (blizu je fakulteta) ima čitaonica. Sigurna sam da bi te pustili, samo pokažeš indeks ako te ko šta bude pitao..ali objasniš situaciju ljudima, sigurna sam da će shvatiti..
Mada za to se mogu raspitati ako si zainteresovan, da ne bude "Banza je kriva što su me otjerali" ili slično.. :P

U svakom slučaju, kršim pravila. :lol:
Učim prava i zakone, a sam ih kršim.

Nego, gde je ta gradska biblioteka?
Mogao bih tu učiti, mada se bojim da bih tamo našao nešto interesantno pa tome dao prednost.

U svakom slučaju, kršim pravila. :lol:
Učim prava i zakone, a sam ih kršim.

Nego, gde je ta gradska biblioteka?
Mogao bih tu učiti, mada se bojim da bih tamo našao nešto interesantno pa tome dao prednost.
Pravila su tu da se krše, zar ne? :lol:

U Kulturnom centru, na trećem spratu, samo pravo pucaš :lol:
Članarina ti je deset KM, i vrijedi do 2015. Ako se poslije NG učlaniš, naravno. :lol:

A ti je Kulturni je kod crkve.

Eto :)

Pravila su tu da se krše, zar ne? :lol:

U Kulturnom centru, na trećem spratu, samo pravo pucaš :lol:
Članarina ti je deset KM, i vrijedi do 2015. Ako se poslije NG učlaniš, naravno. :lol:

A ti je Kulturni je kod crkve.

Eto :)

Naravno, u suprotnom nikad ne bih dobio posao. :lol:

Kod crkve? Ma daj, nemoj mi reći da je kod one crkve što se gradi, pored fakulteta?
Nisam valjda toliko slep da ga nisam primetio, a pred nosom mi, bukvalno.

Ili možda misliš na neku drugu crkvu?

Naravno, u suprotnom nikad ne bih dobio posao. :lol:

Kod crkve? Ma daj, nemoj mi reći da je kod one crkve što se gradi, pored fakulteta?
Nisam valjda toliko slep da ga nisam primetio, a pred nosom mi, bukvalno.

Ili možda misliš na neku drugu crkvu?

Na drugu brate crkvu o.O

Uhh. Pokušaću da ti nacrtam. Kada izađeš iz autobusa, prođeš kroz one perone, dođeš do ulaza/izlaza iz autobuske stanice, prođeš kroz automatska vrata (možeš vjerovati, sama se otvaraju!!), i onda skreneš lijevo. Još hodaš uz zgradu stanice, prolaziš pored kafića naziva "Omerta" i zatim opet skrećeš lijevo. I onda se samo spuštaš, ideš pravo. Sa tvoje lijeve strane na tom putu redom mijenjaće se kineska radnja, banka, elektrodistribucija, kladionica, i, vjerovao ili ne, crkva. Ti nastavljaš ići pravo, dolaziš do kraja ulice, i osvrćeš se lijevo,i gledaš u Kulturni centar.

:hvala:

Ma nema, bolja sam od Google maps-a :cool:

Na drugu brate crkvu o.O

Uhh. Pokušaću da ti nacrtam. Kada izađeš iz autobusa, prođeš kroz one perone, dođeš do ulaza/izlaza iz autobuske stanice, prođeš kroz automatska vrata (možeš vjerovati, sama se otvaraju!!), i onda skreneš lijevo. Još hodaš uz zgradu stanice, prolaziš pored kafića naziva "Omerta" i zatim opet skrećeš lijevo. I onda se samo spuštaš, ideš pravo. Sa tvoje lijeve strane na tom putu redom mijenjaće se kineska radnja, banka, elektrodistribucija, kladionica, i, vjerovao ili ne, crkva. Ti nastavljaš ići pravo, dolaziš do kraja ulice, i osvrćeš se lijevo,i gledaš u Kulturni centar.

:hvala:

Ma nema, bolja sam od Google maps-a :cool:

Upravo sam gledao na Google maps :lol:
Ne sećam se crkve, a verovatno je viđam svaki dan.

Shvatio, al dobro, ne bih je tražio duže od 5 minuta sve i da nisam znao gde je.
Baš veliki grad pa se teško snaći. :lol:

Eto, od februara tu učim.

Zahvaljujem! :hvala:

Imaš iskustva sa spidom?

E moja budalo :D
Šalu na stranu, baš sam proučavao amfetamin, pošto navodno održava dobro budnost itd...Jedno vreme je baš bio popularan medju Francuskom inteligencijom, ali se brzo videlo da nema ništa od takvog učenja, jer sva ta sredstva na duže staze imaju hebene posledice, ne mislim pri tome samo na speed, nego sve te tablete koje nešto ''poboljšavaju'' učenje,koncetraciju itd...Mislim da to ne može biti nikako korisno, ni dan-dva pred ispit a na duže staze da ne pričam (pišem :) )...

P.S pročitah sad da je to navlakuša za heroin, na nekom forumu gdje su sve neki bivši narkomani, jezivo...Uzmi acutic fosforo, to svi preporučuju.

Poslednja izmena:
E moja budalo :D
Šalu na stranu, baš sam proučavao amfetamin, pošto navodno održava dobro budnost itd...Jedno vreme je baš bio popularan medju Francuskom inteligencijom, ali se brzo videlo da nema ništa od takvog učenja, jer sva ta sredstva na duže staze imaju hebene posledice, ne mislim pri tome samo na speed, nego sve te tablete koje nešto ''poboljšavaju'' učenje,koncetraciju itd...Mislim da to ne može biti nikako korisno, ni dan-dva pred ispit a na duže staze da ne pričam (pišem :) )...

P.S pročitah sad da je to navlakuša za heroin, na nekom forumu gdje su sve neki bivši narkomani, jezivo...Uzmi acutic fosforo, to svi preporučuju.

Pa meni i ne trebaju duže staze, već samo ocena u indeksu, a posle može sve da izvetri iz glave, sve sa pet miliona moždanih ćelija (toliko bih prežalio, više ne).
Mada, nadam se da neće biti potrebe za tim. To ako baš prigusti, što vlajko kaže, ako budem spremao ispit u oktobru.
A što se tiče navlakuše, pa kako me može navući na heroin kad moj organizam ne znam ni šta je to?
Uostalom, probao bih i heroin, šta fali? Rambo Amadeus je baš pričao, u Agapeu čini mi se, kako je imao iskustvo sa tim i kako se zaustavio jer mu se nije svidelo stanje posle te nirvane. Ali, kako i sam kaže, to stanje se ne može doživeti bez upotrebe određenih opijata, tako da vredi probati. I nije sam, koliko je samo onih koji stanu tu. Pretpostavljam više nego onih koji nastave, samo što se to neće čuti u javnosti, jer bi verovatno izazvalo lošu reakciju šire zajednice.
Okej, možda ne heroin, ali nešto slabije sigurno.

Evo, za početak ću prvom prilikom kad se pojavim tamo, podelit s Direktom jednu dozu LSDa, da ne preteram prvi put.

Mislim da tu i nije neki faktor da li ti se svidjelo ili ne. Zapravo kažu da se svima svidi prvi put, jer je to nešto novo za organizam itd...Posle moraju da pojačaju dozu, ali nikad nije kao prvi put, i onda kreće zavisnost, a zna se šta sve to implicira....Mada moguće je da se neko zaustavi posle prvog puta, ali nisi mi karakter...

To si verovatno čuo od lečenih zavisnika.
Ne svidi se svima, naravno, ali tim zavisnicima se verovatno svidelo, zato i nastavljaju dalje.
Progutaj kilo kamenja, i to će biti nešto novo za organizam, pa nešto sumnjam da će ti se svideti.

Jedna doza ne stvara zavisnost, tako da karakter nema nikakvu ulogu.
Karakter može izvući zagriženog narkomana, ali dotle ne planiram da idem.

Back