Streberaj (Dodjite ponovo prvog septembra xD )

Već sam osetio bič nesposobnosti administracije faksa :lol: Ajd' što ne daju prave informacije nego što pojma nemaju da ih nisu dali, i negiraju svoju grešku. Španski, koji li me vrag terao da ga uzmem, kad em sam zaebao termin, pa na kraju nisam ni na spisku a profesorka mi već govori da ne mogu menjati termin osim ako neko drugi ne odustane od svog blablabla. Niko ništa ne zna.

Sutra predavanja od 10 do 22h :mrgreen: Ja neam pojma kako ću izdržati kasnije :eek:

Već sam osetio bič nesposobnosti administracije faksa :lol: Ajd' što ne daju prave informacije nego što pojma nemaju da ih nisu dali, i negiraju svoju grešku. Španski, koji li me vrag terao da ga uzmem, kad em sam zaebao termin, pa na kraju nisam ni na spisku a profesorka mi već govori da ne mogu menjati termin osim ako neko drugi ne odustane od svog blablabla. Niko ništa ne zna.

Sutra predavanja od 10 do 22h :mrgreen: Ja neam pojma kako ću izdržati kasnije :eek:

i sta ces sad?
ceo dan... pasji zivot
mene muce oni izborni predmeti, ne znam sta da radim vise.

Sad sam skontao da mi tek treba da se međusobno dogovorimo pa izjasnimo profesorki :D

I pazi sad, zbog književnog društva ne mogu sredom(koja mi je jedina prazna) a preostaje mi samo utorak i petak. Utorak je pakleni dan, a petak... ebeš ga, nadao sam se da ću barem imati friday night :mrgreen: Subota mi je rezervisana za izborni AO, kreativno pisanje u istom terminu...

Tako da pojma nemam
A šta ti imaš od izbornih još da biraš?

Sad sam skontao da mi tek treba da se međusobno dogovorimo pa izjasnimo profesorki :D

I pazi sad, zbog književnog društva ne mogu sredom(koja mi je jedina prazna) a preostaje mi samo utorak i petak. Utorak je pakleni dan, a petak... ebeš ga, nadao sam se da ću barem imati friday night :mrgreen: Subota mi je rezervisana za izborni AO, kreativno pisanje u istom terminu...

Tako da pojma nemam
A šta ti imaš od izbornih još da biraš?

au... haos. i subota? :S ma uzela sam uvod u opstu lingvistiku (iako sam cula svasta) i engleski, ne mogu da razmisljam vise. sutra cu raditi test iz engleskog (:

Svaka čas' care.:pivce:Šta planiraš?

Najverovatnije cu da se prebacim sa ovih strukovnih na akademske studije jer strukovne daju manji stepen i ne mozes daleko da doguras.
Tu cu da gledam da pronadjem neku ustanovu gde mi je sto manja razlika ispita, jer mi se stvarno ne uce gluposti (neki silni marketinzi,menadzmenti i sl gluposti sto sluze da profa ima sta da predje i gde da radi),a krajnji cilj mi je da zavrsim master studije na fonu. Trenutno sam zavrsio elektronsko poslovanje smer,pa bih najradije i isti smer zavrsio na Fonu.
Nekako su mi zanimljive te kartice,bankomati,erp sistemi,el bankarstvo,el sistemi placanja i sl i voleo bih time da se bavim. Mnogo je siroka oblast,tako da verujem da ce biti perspektive za zanimanje u buducnosti,pogotovu zbog toga sto se na primer na zapadu u 50% slucajeva koristi elektronski novac za sitne transakcije umesto gotovine,a mi Srbi garant nismo ni culi da to postoji. Navise ce se ovo i koristiti za sitne transakcije kao sto su kupovina igrica,odela,nekog softvera ili hardvera

Sad malo strucno o tome. :malav:

Generalno taj novac moze da bude na kartici ili da ga drzis u svom racunaru,odnosno da bude skladisten u softveru. Prednost ovoga je u tome sto kada predas el novcanicu trgovcu (koji nudi robu preko neta),on dalje salje tu novcanicu banci i banka vrsi transfer novca sa tvog,na racun trgovca. Znaci nema uplatnica,nema velikih provizija,nema potrebe za bankomatima,sluzbenicima,ograncima,koristi se vec postojeca mreza i svoj racunar i samim time je i sve jeftinije. Da prebacis pare iz Srbije u neku drugu drzavu bi ti trebali dani,ovako se to izvrsi za par sati.
El novac ne poznaje granice i zato mozes da stedis svoje pare,lupam u Luksemburgu jer oni nude vece kamate nego banke u Srbiji. Prednost el novca je i u tome sto ti daje kamatu sve dok ga ne potrosis,a gotov novac kad skines u banci sa racuna,on odmah prestaje da ti donosi kes. Primer,mastercard firma ima sistem Mondex i kartice sa cipom mogu da podrze cak 5 valuta pored elektronskog dolara,staje na karticu i tvoj medecinski dosije i moze da se koristi i kao elektronski kljuc od stana ili kancelarije. mogao bih o ovom da pisem ceo dan,ali cinjenica je da 90% ljudi nema blage veze da ovo postoji. Ja prvi nisam znao dok nisam poceo da ucim vise o ovome.
Takodje nisam znao da postoje razni alati za skole gde ti odes na neku stranicu na internetu,ulogujes se,profesor unese jedno 100 pitanja i odaberes da radis neki kontrolni i imas 20 minuta.
Kompjuter sam izmesa pitanja i od tih 100 ti dodje jedno 20. Ti nemas tu vremena kad da prepises nesto,a na zapadu se ti testovi vaze kao da si ih radio na pismeno u skoli. Ameri cak dozvoljavaju da deca uce osnovnu skolu od kuce,bas rade s ovim alatima. Stvarno je velika oblast.

Poslednja izmena:

Back