DEKI SMIRIO LJUBOMORKA
Fudbaler Milana Klarens Sedorf omalovažio uspehe Intera u ovoj sezoni, Stanković mu poručio da plavo-crni osvajaju duplu krunu
Italijanski novinari su pauzu u prvenstvu prekratili otvaranjem polemike između najboljeg fudbalera Intera Dejana Stankovića i veznog igrača Milana Klarensa Sedorfa. Holanđanin je poručio najvećem rivalu da uživa još malo u uspesima u Seriji A, jer će od sledeće sezone "milanisti" ponovo dominirati na Apeninima. Na odgovor Srbina nije se dugo čekalo.
- Kad su mi novinari u Bahreinu, gde smo proveli prethodna četiri dana, preneli izjavu Sedorfa, rekao sam da on i svi ostali koji tako misle u timu Milana govore to zbog straha od Intera. Sedorf je pokušao da omalovažava naše rezultate tako što je spomenuo izostanak Juventusa iz Serije A, a nije se setio da kaže kako smo do prvog mesta došli pobedama nad Fjorentinom, Romom, Palermom, Laciom, Katanijom i ostalima. Milan je igrao protiv istih rivala, pa su ostvarili sedam pobeda, sedam remija i imali četiri poraza - kaže Dejan Stanković za Kurir.
Kakav je vaš odnos s Holanđaninom?
- Super, i na terenu i izvan njega. Pozdravimo se uvek, popričamo, tako da ovu polemiku ne treba shvatiti kao nekakvu netrpeljivost. On je branio interese svog tima, a ja sam štitio Inter.
Napravili ste uvertiru pred milanski derbi?
- Srešćemo se mi i pre derbija, jer posećujemo iste restorane. Biće to prilika da se nasmejemo nedavnoj polemici.
Kako je bilo u Bahreinu?
- Otišli smo tamo da bismo uveličali proslavu povodom 50 godina od osnivanja njihovog fudbalskog saveza. Odigrali smo jednu utakmicu protiv njihove reprezentacije, koju vodi Nemac Hans Peter Brigel, i bilo nam je zaista prijatno.
Nije vas bilo u timu za kup utakmicu s Empolijem. Povredili ste se?
- Da, u poslednjem minutu utakmice osetio sam blagi bol u mišiću. Zato sam ovih dana išao na terapiju, malo se odmarao, ali već u subotu biću u timu za derbi severa Italije s Torinom Nikole Lazetića.
Šta navijači Intera mogu da očekuju od nastavka sezone i Dejana Stankovića?
- Idemo na duplu krunu, to je sigurno. Mislim da smo igrama u prvom delu šampionata dokazali da smo najbolji tim, a sada treba da dovršimo započet posao. U Ligi šampiona planiramo da doguramo što dalje, makar korak više nego prošle godine, kad smo zaustavljeni u četvrtfinalu od Viljareala. A, kad dođemo do polufinala, tu je blizu i finale. Neka nas samo zdravlje posluži, biće trofeja ove godine - poručio je Stanković.
Bez pojačanja u januaru
Trener Roberto Manćini je izrazio želju da mu uprava dovede Antonija Kasana i Andreja Ševčenka. Koliko je to realno?
- Mislim da će to ostati lepe želje. Ne očekujem velika pojačanja u zimskom prelaznom roku, a nisam siguran ni da su nam trenutno potrebni igrači takvog kalibra. Ako bude nekih promena, onda će biti samo odlazaka onih koji nisu zadovoljni minutažom.
Odlazi i Figo u Saudijsku Arabiju.
- Nije sigurno, jer je dogovor postignut i treba da se ozvaniči u avgustu, a do tada svašta može da se dogodi i promeni.
(D. P.)
http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/januar/10/SP-09-10012007.shtml