Štrand

Ja sam juče bila na štrandu, ali sam se samo prošetala. Pa, nema baš puno peska. A voda je standardno prljava. Svake godine kažem da se neću kupati, a onda ne izdržim pa ipak uđem u Dunav.

jucika:
Ja sam juče bila na štrandu, ali sam se samo prošetala. Pa, nema baš puno peska. A voda je standardno prljava. Svake godine kažem da se neću kupati, a onda ne izdržim pa ipak uđem u Dunav.
I ne bude ti ništa:razz:

Mi krećemoooo:-D :-D :-D
Baš sam uzbuđena, moje dete prvi put na Štrandu:-D 8-) . Obići ćemo prokin sto, možda je tamo, a možda je i oblačak negde:smile: Sa'ćemo da proverimo:razz:

jucika:

Nisam ni prilazio k pesku, a kamoli dunavu - i tako vec 5 godina :lol: :lol: ( kao neki )

mackica ns:
I ne bude ti ništa:razz:

Mi krećemoooo:-D :-D :-D
Baš sam uzbuđena, moje dete prvi put na Štrandu:-D 8-) . Obići ćemo prokin sto, možda je tamo, a možda je i oblačak negde:smile: Sa'ćemo da proverimo:razz:

Od rođenja štrandujem, i stvarno mi nikad nije ništa bilo od vode. Možda mi stare štrandovci, štrandovke smo već mutirali, i prilagodili dunavskoj, peskovitoj prljavštini.

Šetam ja juče Štrandom, pored peska, osećam dobro poznati miris Dunava, i čujem dobro poznati zvuk, koji je sastavljen od prskanja vode, od smeha, cike, vriske, zvuk sreće:smile:
I uhvati me neka melanholija:smile: pogledam dvoje dečice pored vode koja se igraju u pesku i setim se kako smo brat i ja pravili kule, tvrđave... Ma, čitave gradove kapljući pesak, kako smo dolazili kući potpuno izgoreli jer smo satima sedeli tako na suncu. Onda se setim svojih desetak godina, možda i koje više kako sam sa zavišću gledala ove malo starije koji dolaze sa društvom, a ja još uvek nisam smela. Samo da porastem, pa da mogu sama sa društvom, mi je prolazilo celo to leto kroz glavu...
Pa između kabina, setim se jednog kišovitog i hladnjikavog dana kad je Štrand bio potpuno prazan, svog prvog poljupca:-)
I onda nekoliko leta baš onakvih kakve sam ih zamišljala dok sam priželjikivala da porastem... Nas desetak, odbojka na pesku, picigen, lorum, prskanje, od jutra do sutra, pa večeri druženja, sedenja na pesku, igre istine, onako prave tinejdžerske......

I evo sada, guram kolica, srećna što ništa nisam propustila, ni detinjstvo, ni devojaštvo; i znam da ću i svoje dete naučiti da voli Štrand i da zna da uživa u njemu isto onako kako sam i ja... Svaka godina života obeležena je nečim svojim i posebnim, a sve to se utvrdilo i potvrdilo leti na Štrandu.
I nadam se jednog dana da ću i kao baka da dovodim unuke i učim ih da kaplju dvorce od peska, dok deda igra šah; baš kao što su i mene moji baka i pokojni deka....

Juče mi je sve to prošlo kroz glavu, zasuzile su mi malo oke i uhvatila sam trenutak čiste sreće:-)

nemam sta da dodam :):):)

upravo se spremam, budim moje /slavili smo sinoc rezultate testiranja za prijem u srednju skolu :)/ i vodim ih na 'leba i masti na STRAND :):):)

danas je etno festival, bice fine klope i vina :) IDEMOOOOOOOOOOOOOOOO

ja sam , naravno , za svojim stolom :):):)

mackica ns:

:lol: :lol: :lol:

vidis........... :)

Ja tako kada vidim ljude nasih godina (mi smo tu negde) koje znam odavno, kako guraju kolica sa bebama, uvek se nekako ozarim... :) I osetim OLAKSANJE!!! :D

Razmisljam "jos se drzi ovaj momak" (misleci na sebe!) 8-)

I uopste se ne skenjam, dobro mozda malo sto je vreme proletelo, a nisam bas toliko "prskao" koliko sam mogao i hteo :) ali svejedno. :smile:

Back