Štrand

Aleksej, ne kažem ja da treba svako ovako, naravno da svako sebi bira život i šta mu odgovara. ovo je samo bilo sa moje tačke gledišta;-)
U stvari sam htela da kažem koliko je štrand bio prisutan u svakom periodu mog života, kao i sada i kao što će, nadam se, uvek:smile:

I mi se sad spremamo na klopu:-D Proko, valjda će biti nešto bolje od leba i masti:razz:

Samo da ne padne kiša:?

mackica ns:
Sve više srećem ljudi koji ne vole Štrand; kao gadna im je voda, pa peeesaaak - fuuuuj :roll: ...
Ja Štrand obožavam, ne mogu da zamislim leto bez njega; ali svake sledeće godine sve više se sužava krug ljudi koji me podržavaju u tome.
Kad se setim u srednjoj školi, bilo nas je po 15 u društvu na pesku - lorum, odbojka, picigen, kupanje, prskanje... Svašta. Sad tako jedva na'vatam nekoga da idemo, a na pesku sve neki novi klinci :( Stariji eventualno po kafićima, ali nema više tog zezanja i druženja...

Pa, eto, da vas pitam - idete li vi na Štrand? Da li se kupate u Dunavu - OK, kao prljav je i zagađen, ali tu su odmah tuševi...
Gde se smestite? U kafiće, na travu, na pesak?

Štrand je jedino mesto u ovom šarenom, raskopanom gradu na kome se zaista osećam dobro. U "svoj koži", svoja na svome...
Pesak, trava, stolica u kafiću, Dunav - ma svako mesto je O.K.

Bogami, ja sam juče izgorela! A baš sam planirala samo malo da dobijem boju, kad ono... žestoko me uhvatilo sunce. Nisam se namazala odmah, jer sam išla prvo da pogledam šta se izlaže na etno festivalu.I dok sam sam gledala igru roma, (koji su mi bili najbolji), izgorela sam.

jucika:
Bogami, ja sam juče izgorela! A baš sam planirala samo malo da dobijem boju, kad ono... žestoko me uhvatilo sunce. Nisam se namazala odmah, jer sam išla prvo da pogledam šta se izlaže na etno festivalu.I dok sam sam gledala igru roma, (koji su mi bili najbolji), izgorela sam.

Bila si juče? Ja nisam, htela sam da gledam Nemce i Šveđane na kućnom tv-u. Ali danas, možda i ja izgorim.
Super ! :D :D :D

A ja sam konačno probala puževe:razz:
Možda bi bili ukusniji da su drugačije spremljeni, ovako samo preliveni maslinovim uljem, belim lukom i peršunom... I onako živopisni, nisu se potrudili ni da ih iseckaju, baš ne moraš da pevaš pusti pužu rogove dok ih jedeš.
Onda sam se ipak opredelila za žablje batake, koji su bili odlični, ali ne znam koliko žaba je trebalo obeznogiti da bi se zadovoljio moj apetit:-o

U svakom slučaju nisam baš prezadovoljna vašarom, sve mi se čini da su tu svi došli samo da uzmu pare, ovi moji su jeli roštilje, sva bajate lepinje, a sve skupo:roll:
I moj muž nije našao domaću, ljutu kobaju:lol: Biće da smo kasno stigli

:D :D izgleda da su svi na strandu probali puzeve ! ( koga god sam sreo probao je )
( malo mi se nisu svideli na izgled pa sam uzeo samo one u pecivu )
Skupo je ! i za moj ukus "malo" sve skrnavo ( moglo bi se lepse to servirati- mislim na ceo festival gde ke klopa ), koga ne zaboli stomak - dobro je prosao !:)
Generalno - "nevladina americka organizacija" ( kao organizatori)je oskrnavila Strand i ja sam protiv toga da se to odrzava na Strandu !
( pa nismo Indija majku mu ? - samo "malo" vise higijene i uslova )

MA jes vala, ja bih zabranio svako delovalje "nevladinoj americkoj organizaciji (koja treba da podriva i rusi sistem)"

Sve uza zid i metak u celo!

mackica ns:

hvala najlepse :):):)

proveo sam konacno vikend na plazi.........juce je bilo sve potaman, mada nisam nasao leba i masti, ali sam zato nasao mosorinske ljute kobaje od divljaci, mesavina divlje svinje i jelena :) mmmmmmmmmmmm, na licino mesto smazao sam par, pa smo onda kupili pun oval da imamo za stolom ispod mosta.........a za poneti, uzeo sam na istom mestu, kulen od divljaci u kati koja je sva bila podrumski budjava i jos dve kile za poneti :):):)

mackice, eto prilike da i "krivac" za stefana proba dobre i ljutkaste kobaje :):)

inace, stvarno su skupi i previse komercijalizovani, jedva sam nasao dobro vino, domace, uglavnom zbog vrucine, skoro sva su vina bila mlaka i "krenula"........kao i lepinje i ostale djakonije...ipak sve u svemu lep dan i jos lepsi vikend :)

moj predlog, da se takva manifestacija ubuduce odrzava krajem sezone, kad malkice zaladi :)

jucika:
Од ИЗВОЂАЧА ??? А за КОЛИКО ??? :shock:

Daj krv, spasi zivot i....

...idi na strand!

Za sve koji u narednom periodu odu u zavod za transfuziju krvu, i daju krv, dobice katru godisnju za starnd! :)

Ja bio danas i dobio, pa navalite!!!

Inace davanje krvi je cak i ZDRAVO za organizam!! :)

ticu.......:(

Meni zamalo nisu hteli.... Nije mi palo.... Mislim ona kap krvi! Sto treba da padne a obicno, ranije, prikuca se za dno koliko ima hemoglobina i gvozdja....!!!

PS to ti je nizak pritisak od previse sexanja! ;) Tako mojoj jednoj "prijateljici" nekad kada se sexamo, od uzbudjenja joj padne pritisak!!! Hoce da padne u nesvest!! :lol:

Ја сам утриповала како моја крв сигурно не ваља ништа и од 18. године нисам скупила храброст да то проверим. Не знам ни која сам крвна група. :?

E pa idite i vidite! Nije jako strasno, mislim ona igla jeste PODEBELA, ali ja idem jednom godisnje pa i nije strasno.

Ja sam A+

Cak i ako ne date krv mogu vam utvrditi grupu ako ih lepo zamolite! To ide zacas.

moja je krv 'jaka',odlicna krvna slika....................gvozdja imam cak na izvoz,pravi rudnik...............ali mi veoma retko uzmu krv,posto sam uglavnom nenaspavana

a vas dvoje,sram da vas bude.................................ja sam sama sebi proveravala krvnu grupu i rh-faktor

u vojsci sam preskocio otimacinu krvi ( slucajno ), ali sam jednom onako otisao da mi vide koja je grupa i sta vec, ali bila neka frka pa mi ovaj rekao : aj dodji sutra ....i tako ja malo sutra ponovo da se setim :lol:

Strand se pretvorio u leglo VAMPIRA !:lol: 8-)

nesons:
u vojsci sam preskocio otimacinu krvi ( slucajno ), ali sam jednom onako otisao da mi vide koja je grupa i sta vec, ali bila neka frka pa mi ovaj rekao : aj dodji sutra ....i tako ja malo sutra ponovo da se setim :lol:

Strand se pretvorio u leglo VAMPIRA !:lol: 8-)
opala....e onda moram ja cesce odlaziti tamo ;):lol::lol::lol:

@Aleksej
daj nadji neku normalnu vec jednom ;)

Back