Stranci ili prijatelji ?

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
41.264
Mislim da sam jednom... ne sećam se kad, ali postavila nešto sasvim slično u obliku teme.. slično, ili je to bio deo razgovora na forumu Astrologija, tek..

Na osnovu mog horoskopa, kaže mi chat ;), ja sam više što se seksa tiče usmerena na neznance, avanture sa nepoznatima, pod uslovom naravno da čula kažu DA, i da razum ne nalazi previše mana. I onda kada je tako tu mogu potpuno safe mode da imam.. naime, ukoliko se ne poznajemo nešto posebno, drugi deo grada, nemamo nikakve veze inače, mogu da se seksam do mile volje i nikada da se vežem za tu osobu.. dok ta stvar ne izbledi, a uvek izbledi posle nekog vremena ako ne počnete da se vezujete.

E sad, ima ljudi koje sam upoznala a koji vole da "operišu" među poznatima i prijateljima, sex sa prijateljem, pa sex sa poznanicima, itd.. dakle to im je neki "fetiš", a meni obrnuto, sex sa osobom koju znam i u nekom mi je frejmu, ne mogu da dožiljavam distancirano i da se ne vežem. Zapravo, glavno vezivanje dolazi kada se puno družimo, držimo za ruke, radimo nešto zajedno onda se pravi neka romansa i to me jako uvlači. Kada nema druženja, dopisivanja, prespavljivanja itd - ništa !

Da li ste nekada bili prinuđeni jer nemate pravog partnera za vezu, da izaberete nekoga samo za to, za tu bliskost, i koje barijere pravite da se ne biste vezali za tu osobu, već da se osećate slobodni ko ptica na grani /tipa odlazite od te osobe i sve vam je jedno da li će ona već sutra biti sa nekim ili ne.../? Imate li neki ritual? Pravilo?

Oni kojima je cilj imati sex samo unutar veze vide i sami da pitanje nije za njih.......
Možda bude neki zanimljiv odgovor.

Može i ovako: kako očuvati granice i biti u sigurnom modu za strastveni odnos sa nekim koji se samo završava na seksu?

Ja nikada nisam mogla da sexam sa nekim sa kim nisam u vezi i ne osecam bliskost. Imala sam prilike, ali nisam mogla da se opustim.

To ti je neka sklonost, ili imaš ili nemaš. Kao što neko voli da se pentra po planinama, a neko samo po gradovima. Meni je prvi sex bio sa totalno nepoznatom osobom još klinka kad sam bila. Znači.... Zavisi od osobe. Vidiš da ima mnogo više onih koji bi pre to da rade sa prijateljem nego sa nekim prema kome ne osećaju ništa jer i ne znaju ništa.

Međutim, ukoliko se upozna neko za koga razum kaže mmmmm ovo bi i mogla biti veza, onda i ne bih dizala zidove. Onda... jednom se živi !

Pre prijateljice. Stranci su rizik iz vise razloga. Prvo da se upoznamo lepo.

Meni tako nešto ne može da uspe. Meni je to upoznavanje nešto intimno i sveto i odmah asocira da smo mi nešto posebno... Jer govorimo o nekom ko ti se već telesno jako dopada. I onda pređeš barijeru bliskosti.. i nema više granica, otvoren je put da se zatreskaš.

Meni tako nešto ne može da uspe. Meni je to upoznavanje nešto intimno i sveto i odmah asocira da smo mi nešto posebno... Jer govorimo o nekom ko ti se već telesno jako dopada. I onda pređeš barijeru bliskosti.. i nema više granica, otvoren je put da se zatreskaš.
Treba razlikovati vrednost intime u tome sto jeste i intimu kao uslov ili nekakvu ekstremnu granicu. To je opasna igrarija i zato kao sto kazes, pre ces imati seks sa nekim totalnim strancem (paradoksalno kako kazes da je intima nesto sveto i toliko uzviseno) a nekoga koga poznajes i sa kim racionalno shvatis da tu nema price o vezi i buducnosti ali i dalje znacite jedno drugome...To je opasna rabota i zapitao bih sebe kako gledam na intimu, kako na ljubav, kako se povezujem s nekim,zasto se povezujem s nekim, kako gledam na sebe i intimu, kako na druge, ko su mi prijatelji? jesu li ljudi koje namerno biram da mi nisu seksualno atraktivni? ako to radim da li ih podsvno inhibiram, kastriram? samim time i nipodastavam njihovu seksualnost? nepostujem podsvesno? nepostujem sebe? puno tu ima idi da ti neko to pogleda :D

Back