STRAHOVI I POROCI !!!

Ma nemam pojma...mic,po mic....
nemam savjeta da ti dam...ovo sto ti je Vip napisala je u stvari najtacnije.
Ono sto je u svemu tome vazno je sledece....ti se ne bojis otvorenog prostora,,nego reakcije svog tjela na otvoren prostor.To je u stvari..STRAh od straha.Jednom si imaa taj osejcaj na nekom mjestu,....i svaki sledeci put,svojom autosugestijom ti prizivas taj osjecaj...i bummm...tjelo pocinje da reaguje.Mislim da to ima veze sa nagomilanim nezadovoljstvom,koje ti ignorises...a ono je prosto naslo svoj izduvni ventil.

Necete verovati ali ja imam strah od kosmara...kao da narednih dana zivim u tom kosmaru i cekam sta ce lose da se dogodi.A pre svega,ne znam kako to da nadjem u mom natalu ali u snu se "kao" probudim i taman pomislim kako je sve bio samo sam i pocnem da plasim sama sebe kako sam sanjala i onda se pojavi neki lik iz tog kosmara i shvatim da nisam budna i pocnem sama sebe da budim u snu i onda se kao opet probudim i tako u krug par puta.Takav mi je svaki kosmar od detinjstva...jako cudno a kada bi ste znali tek koliko je zastrasujuce.... :"(

Necete verovati ali ja imam strah od kosmara...kao da narednih dana zivim u tom kosmaru i cekam sta ce lose da se dogodi.A pre svega,ne znam kako to da nadjem u mom natalu ali u snu se "kao" probudim i taman pomislim kako je sve bio samo sam i pocnem da plasim sama sebe kako sam sanjala i onda se pojavi neki lik iz tog kosmara i shvatim da nisam budna i pocnem sama sebe da budim u snu i onda se kao opet probudim i tako u krug par puta.Takav mi je svaki kosmar od detinjstva...jako cudno a kada bi ste znali tek koliko je zastrasujuce.... :"(

jos ti samo fali Fredi Kruger..postavi kartu pa da vidimo sta tu cemu vodi..

hvala ti,snasla sam se evo karte ali ispada mala (?)

my.php
[/URL][/IMG]

porasla je kad je kliknes..Duso imas jako osetljiv vodeni trigon i posebno Mesec Neptun kombinaciju, interes za astrologiju te izvlaci vise nego sto mislis ali opet nemam godinu rodjenja i ne znam koliko godina imas i dokle si stigla...jesi li u fazi budjenja energija i vizijskih slika ili ti je blizu ili daleko...

@sanjalicaSanja i nik ti odrazava ono o cemu pricam :)

Ovako, rak u 12 polju i medsec u 4 polju u Skorpiji sa Neptunom, kao da ima povecano dejstvo, mozes svoje strahove iz podsvesti da uvlacis i "zivis " u snovima upravo tako realno kao sto si izjavila da to i dozivljavas. Kako Mesec ima aspekt prema Saturnu od 132 stepena i kako Saturn to isto ima prema Merkuru na Asc, ovaj aspekt postaje jako bitan u tvom zivotu.Uvek se u vezi sa ASC gleda kao mogucnost koja postoji da fizicki organizam trpi i ukazuje na tacku koja moze da bude sakrivena "ziza" bolesti, sa jedne strane. Ti sa njim ono sto sanjas prevodis u svest i akciju, na asc i snove sa Mesecom i zaista ne mozes da odvojis nekad jedno od drugog. No, kako je Saturn(ovde kazu) u trigonu i povezan u siroku opoziciju sa Uranom, mislim da veci odraz sem fizickog straha i strepnje, drhtanja i uzlupanog srca ne bi sa zdravstvene strane trebalo da da...Kako imas godina koliko imas i kako si vec odavno pocela da se interesujes za astrologiju, psihologiju, tumacenje snova i da si vec izmedju svoje 27-28 pa sve do ovih godina morala da se suocavas sa ovim trezvenije, da si trazila objasnjenja i u literaturi i mozda u razgovorima sa osobama koje su strucnije od tebe.porast intuicije i svesnost o njoj je mogla da ti pomogne i mislim da jesi prilicno savladala strah i potrebu za bezanjem od toga ali da sa tim moze da ima veze genetika i nasledje, takodje mislim da ima, kao i sto je intuitivnost nasledjena od osoba preko majcine strane.Kada bi trazili vezu sa fizickom sferom, mozda bi u igru dosla ravnoteza hormona koja se poremeti, stresne situacije oko tebe, napetost zivaca, poremecaj elektrolita ili metabolizma i vode u nekom momentu a mislim da ti je palo na pamet da trazis da li postoji zavisnost i sa kretanjem i promenama Meseca mozda cak...Ono sto je bitno, ako se desavalo jos ranije, iz detinjstva ili malih godina, zaokruzujes neki ciklus u periodu 41-45 godine i posebno sada kada ce Saturn i Uran u opoziciji da zamene svoja mesta 2009 godine.

Dobro Trumane, ne pogadjamo mi ovde sta i cega moze ko da se plasi nego ljudi koji imaju strahove i sumnje da im nesto nije u redu iznose svoj problem jasno i glasno i traze da znaju imaju li realnih osnova za strahove, da li je prolazno ili ne, i ima li patologije u tome. Pa ako se necega zaista plasis onda budi fer i budi jasan da bi mogli da saradjujemo.Ja nisam vidovita da bi znala sta je u tvojoj glavi, veoma sam otvorena i jasna i reci cu ti pod ovim uslovima sve sto mogu da povezem astroloski...ali samo tako...

vipcurlic mnogo si mi pomogla,tesko je sagledati svoju kartu realno a kada si mlad i tesko prihvatas kritiku svog sklopa licnosti...pa i ako sam se savetovala nisam to ozboljno shvatala.E sada je vec drugacije,dosta sam i radila na tim snovima i njihovom znacenju pa cak negde od moje 28 pisem svaki san i utiske sa kojima sam se suocavala kasnije.Mislim da o tim snovima zapravo dosta govori moje 8 i 12 a opet s obzirom da sam vrlo ekstremna licnost nisu mi ni dozvoljavali pre nekih zrelih godina da realno sagledam sebe i svoje JA.Mogu ti reci da su ti snovi vezani za neka dogadjanja koja uslede ali toliko su rastrzani,dvosmisleni i konfuzni da ja ne mogu da razlucim pre odredjenog dogadjaja da ce se dogoditi bas to (uvek lose) vec kada se dogodi ja kazem "Evo,to je to!Lepo mi se kazalo a ja opet nisam umela da protumacim" .Ali OK vec je to deo mog zivota,strah od tih kosmara stoji,neprijatno je zaista,ali naucis da zivis sa tim.Eventualno sto uvek znam da sam dobila upozorenje pa otuda taj utisak koji me danima drzi i strah da ce se dogoditi nesto lose a prevashodno i bes jer ne mogu da odredim sta...E i jos jedna bitna stvar je da sve te snove povezuje samo to ponovno budjenje i sto sa svim akterima koji su prisutni govorim na nekom meni nepoznatom jeziku koji tada razumem i govorim cak i kada se probudim znam sta smo pricali ali ne secam se ni jedne reci na tom jeziku...zvuci onako kao italijanski ali nije,bas zbog toga sam kasnije ucila italijanski...bar je neka vajda bila od tih kosmara,naucila sam jos jedan jezik :)

@ sanjalice
zato ce i da sluzi Uranov prelaz preko saturna i vodeni trigon, prihvatanje energija i resavanje da strah prestane je jedan vid dok je drugi prevazilazenje straha od snova koji nesto porucuju.kako ti je Mesec sa Neptunom zajedno, on obavezno kaze da se plasis onog loseg jer ljudi mahom pamte lose stvari,strahuju od losih predskazanja a Skorpija to u sebi nosi.Kazu takodje u nekim duhovnim knjigama, kad se prevazidje taj osecaj straha i iscekivanja loseg, da se u stvari budi vizijska slika i energija, a ja bih rekla da ces radom na sebi i to da postignes...Prihvatanje tog "talenta" umesto da ga dozivis kao kaznu i opterecenje je takodje vid prevazilazenja strahova ...

Neshvatam ovaj strah?!

Strah od eksplozije..taman sam kao mlada domacica pocela da vezbam kuvanje u loncu,on jednom poludeo,nabio pritisak,jedva ga smirih...odem na posao i dobijem pacijentkinju(prof.kuvaricu)sa strasnim opekotinama posle explozije lonca !!!Otada-frka,kad cujem onaj zvuk...ja ga nisam koristila,ali i kad odem kod mojih i cujem ga,dodje mi da iskocim iz koze.Kasnije sam krenula sa loncem na slaboj vatri,jedva da se cuje...i nekako sam se sprijateljila sa njim.A bas mi bilo glupo,svi su se cudili tom strahu...i ja sama,ali eto...

Dobro Trumane, ne pogadjamo mi ovde sta i cega moze ko da se plasi nego ljudi koji imaju strahove i sumnje da im nesto nije u redu iznose svoj problem jasno i glasno i traze da znaju imaju li realnih osnova za strahove, da li je prolazno ili ne, i ima li patologije u tome. Pa ako se necega zaista plasis onda budi fer i budi jasan da bi mogli da saradjujemo.Ja nisam vidovita da bi znala sta je u tvojoj glavi, veoma sam otvorena i jasna i reci cu ti pod ovim uslovima sve sto mogu da povezem astroloski...ali samo tako...

Ok, izvini nisam znao da se o tome radi.
1. Strah od voznje ( nisam siguran da ga imam, ali ne vozim iako imam vozacku i nikako mi se ne pocinje )
2. Strah od buducih dogadjaja, tj. imam neki neprijatan osecaj kad znam da treba nesto da bude... ne znam kako ovo dobro da objasnim, neki osecaj neprijatnosti, unutrasnjeg pritiska...

eto, pa ako nesto vidis...

Ok, izvini nisam znao da se o tome radi.
1. Strah od voznje ( nisam siguran da ga imam, ali ne vozim iako imam vozacku i nikako mi se ne pocinje )
2. Strah od buducih dogadjaja, tj. imam neki neprijatan osecaj kad znam da treba nesto da bude... ne znam kako ovo dobro da objasnim, neki osecaj neprijatnosti, unutrasnjeg pritiska...

eto, pa ako nesto vidis...

Strah od voznje nije strah, polu strah je ili ne nam kako bih to nazvala, treba samo da se desi da odjednom "proradis" i da shvatis da si sposoban i siguran vozac i vise nece niko da te istera iz vozila;takodje ti i treba tvoje vozilo,pa kako vidim da ce strah da ti razbije vozilo crne ili sive a nikako teget,crveno vozilo,onda se potrudi i malo "vedzbaj"Tvoja 25-26 je nesto sto ce da te natera da krenes, samo onako bez mnogo razmisljanja a u 35-toj imas jako lepo i sigurno vozilo. Na kracim relacijama ti u principu nista ne fali mnogo jer imas strah da ces da skliznes sa puta da si trapav u koordinaciji ruku i nogu, drugi su ti koji te cine nesigurnim, ako dobro vidim kao da si polagao izmedju 20-22 godine..polako samo.Duge relacije i voznja po inostranstvu je za tebe vise problematicna ali i kad bi vozio bicikl i trcao po ulici kao ucesnik saobracaja, ne samo voznja. No, zaboravi na motore ili glisere ili rolere i saobracaj , tu ti je rizicnije da se skrljas i povredis, kako kazu...i to sve do 40-tih godina, pocevsi od tvoje 20-te

Drugo, nije strah nego otpor prema intuiciji koju posedujes i kako je kod svih koji imaju taj talenat irazen kroz skorpiju, uvek i uvek lakse osete neke lose stvari koje trebaju da se dese, njima ili bilo kima , i onda se vezu za to ili tresu glavom da to ode od njih, i tako prave jedan blok psiholoske i energetske sfere i muci ih to, bilo svesno ili podsvesno.Taj tvoj dar integrisaces u sebe do peroda 35 godine i vrlo lepo ces da funcionises sa njim, nece ti biti nelagodno i nece da te plasiMislim da ces tako i da sam sebi pomognes da neke probleme u saobracaju pregrmis u kasnijim godinama. Kako ti je 12 polje u devici i merkur u raku, ima malo doze strepnje i bezrazloznog straha jer se ovakve osobe brinu pa brinu i kad nemaju za sta one nadju razlog u spoljasnjem svetu, jace je to od njih...Kad nadjes licno, materijalno i emotivno ispunjenje, zaboravices vecinu strepnji jer sada imas manjak osecaja licne vrednosti i ispunjenja, pa ono, kad nemas mnogo obaveza, energije ti lutaju tamo ovamo, ne umes da se kanalises i trosis..
To je stanje tvoje i srecom, nema elemenata bolesti u klasicnom smislu da ti nesto fali..Ne bih zanemarila situaciju da se mozda nije u porodici oca ili zenskim osobama po ocu desilo da zenske osobe imaju naglasenije psiholoske krize ili drame,vezane za hormonalna i licna stanja, i da deo tvog podsvesnog straha ne bude i ono - da tebe ne snadje nesto tako..da ne cuci negde neki crv koji ceka aktivaciju..nema toga ali ako si zensko Trumane, tesko ti pada pad hormona u periodu posle porodjaja...u nekim godinama

[Rak -Mašta pothranjuje strahove

Gotovo je lakše govoriti o tome na kojem životnom području Rak ne pokazuje strah nego obrnuto. Obzirom da je ovaj čovjek vrlo vezan za obitelj, dom i zavičaj, na top listi strahova tipičnog Raka vodi strah od raspada obitelji. Sama pomisao na razvod braka, bračnu neveru, gubitak ili odlazak dece iz roditeljskog doma i slične nevolje, Raka gura u duboku depresiju. Sličan, gotovo paranoičan strah, pokazuje od preseljenja, gubitka ili oštećenja doma, i tu je poslovično bujna mašta ovog znaka u stanju proizvesti gotovo nepreglednu paletu imaginarnih nesreća i nevolja koje mogu zadesiti njegov dom ili kuću. Rak se također iskreno pribojava zlobe, osvete, izazivanja, svađa i nesloge, a velik dio svog profesionalnog života provest će u stalnoj strepnji od šikaniranja od strane nadređenih[/QUOTE]

Da, ovo je tacno, ja sam rak u horoskopu, i jednom kada je htela da nam se zapali kuca, a inace imam Marsa u cetvrtoj kuci, htela sam da umrem, ali zaista takav strah i stres u zivotu nisam dozivela, noge su klecale, kolena drhtala i samo gledam kako izlazi vatra iz odzaka ustvari to je bujica vatre, a mi svionako nemocni izasli na dvoriste, panicimo deremo se, onda je jedan nas prijatelj uskocio u pomoc i poceo da je gasi vodom.

Ja sam Rak i ono sto je psiho napisao o strahu za rakove, sasvim je tacno. Gledala sam kako plamen izlazi iz naseg odzaka , kako ce se cela kuca zapaliti, mi svi nemocni, uzas jedan. Noge drhte, kolena klecaju najveci strah i stres koji sam u zivotu dozivela je upravo taj, i mislim sve sto je napomenuo psiho je u potpunosti tacno

vipcurlic, hvala ti puno. Ova analiza ti bas deluje pro. Kao sto znas nisam zensko :) Sto se tice tog dara - je l hoces da kazes da cu razviti talenat da predvidim stvari koje ce se desiti u buducnosti? Za sada mi se to vise puta desavalo, al preko snova, a ne u javi.

I evo jos jednog straha podstaknutog za vreme ovog ispitnog roka - imam utisak da jako lose pamtim i da zato neefikasno ucim. Sta kazes?

vipcurlic, hvala ti puno. Ova analiza ti bas deluje pro. Kao sto znas nisam zensko :) Sto se tice tog dara - je l hoces da kazes da cu razviti talenat da predvidim stvari koje ce se desiti u buducnosti? Za sada mi se to vise puta desavalo, al preko snova, a ne u javi.

I evo jos jednog straha podstaknutog za vreme ovog ispitnog roka - imam utisak da jako lose pamtim i da zato neefikasno ucim. Sta kazes?

Sorry ali nisam u mogcnosti da odgovaram odmah...ako nije kasno moras da me sacekas

Back