Strahovi i fobije

• Začetnik teme Začetnik teme -Eva-
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ovako: Sedi i oseti sta fali u ovom momentu. Ali nikako ne razmisljaj sta fali, nisam rekao otkij sta fali, nego oseti sta fali :)

Mozes i da, umesto sto ces se baviti mislima, udubiti u recimo nekom mirisu, ili zvuku, ali bez razmisljanja o njemu tipa ovaj miris me podseca na jasmin, a ima i aromu ovoga onoga, samo se prepusti uzivanju u njemu. (otvori kesicu kafe i oseti aromu, ja ovo mnogo volim)

Dok hodas ulicom, obrati paznju na SVE. Boje, lica, vetar na svom licu, zvuke automobila i korake ljudi. Upij sve dozivljaje koje mozes da osetis. Kad misli pocnu da dolaze i skakucu, samo opet obrati paznju na sve sto se dogadja :)

Epistemofobija - Strah od znanja: Ironično gledano, ovo je verovatno najraširenija fobija na svetu. Znanje je loše, opasno i nepotrebno a, prema toj pretpostavci, ni samu ovu fobiju ne treba previše proučavati jer to samo pogoršava stvari. A za one koji su samo lenji, reč je o odličnom izgovoru za izostajanje iz škole i s predavanja, kao i za loše rezultate na ispitima.

Fobofobija - Strah od straha ili strah od razvijanja fobije: Iako zvuči kao loša šala, strah od straha, to jest, strah od razvijanja fobije stvarno postoji i mnogima zadaje glavobolje. Stručnjaci upozoravaju da je ova fobija prilično česta i, kao i sve ostale fobije, vrlo loše utiče na kvalitet života jer sa sobom povlači probleme poput preteranog znojenja, teskobe, lupanja srca, gubitka daha, pa čak i pravih napada panike.

Ovo zvuči potpuno bolesno i retardirano.....
Da ne poveruješ da stvarno postoji.....:eek:
:lol:

odlicno..:eek: zivi sam primerak fobofobije...bojim se jer se bojim smrti...bojim se jer se bojim svoje vere u Boga a jos se vise bojim sto se bojim da ne verujem dovolljno jer da dovoljno verujem ne bih se bojala svega cega se bojim:eek:

najviše se bojim miševa i pacova. ne znam kako se zove ova fobija. potpuno se parališem od staha kad ih vidim. imala sam bliske susrete s njima letos kod babe na selu i od tad više ne idem tamo. krivo mi je, ali ne mogu. nisu me napali, ali su uzalili u kuću i u krevet u kome je trebalo da spavam. ceo boravak mi je preseo, noću nisam mogla da zaspim. od letos redovno imam noćne more u kojima se pojavljuju miševi. inače, volim sve životinje osim njih i sa ostalima nemam problema.

da li postoji nacin da osoba sazna da li se plasi neceg neko se plasi vatrenog oruzja neko hladnog oruzja neko automobila neko pauka zmije pasa slonova zirafa duhova mraka smrti i neznam ni ja cekga jos al ja nemogu da nadjem nijedan strah da imam u sebi pa zelim da vidim da li ima nacin da osoba sazna da li se plasi iceg o svim stahovima sam citao i nisam naso nijedan da posedujem pa cak ni ovaj strah od smrti neverujem u zagrobni zivot ako mislite da sam neki vernik pa da se nadam da idem na bolje mesto ateista sam ali nemogu da nadjem nijedan strah da posedujem pa mi to malo cudno jer svako ima neki strah ja do sad nisam naiso na tako nesto

Priznajem da nisam procitao sve postove, mrzelo me.Ipak bih mozda trebao da redefinisem pojam fobije, bilo koje.Primer (taj post mi je najblizi, nije nista licno :)) Akvafobija:to nije strah od vode i utapanja ( msm ne bas) to je iracionalan strah od vode.U cemu je razlika? Pa sasvim je normalno da se neko uplasi kad vidi zmiju od 5 metara u zooloskom vrtu, to ne znaci da ima fobiju of gmizavaca.E, sad ako bi neko video zmiju i poceo da histerise i kad ne bi mogao da se smiri pola sata, to je vec fobija.Ispravite me ako gresim.Valjda nisam smorio.

Да видим... :rtfm:
Имам ужасан страх од бола и затвореног простора (као и било какве друге ситуације у којој не бих имала могућност да се померим у мери којој ја желим).
Први страх имам целог свог живота (или боље речено, од кад знам за своју маленкост :mrgreen:), други се појавио након једног догађаја у мом животу и од тада ме не напушта, на жалост :sad2: :dash:
Никад се не бих удала за зубара :mrgreen:
А ево, и ова ТАФОФОБИЈА ми је нешто... бррррр.... :eek:

Back