znatizeljni mislilac
Poznat
- Poruka
- 9.009
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zastitni mehanizam kojim se izbegavaju opasne situacije koje mogu ugroziti jedinku.
Zastitni mehanizam kojim se izbegavaju opasne situacije koje mogu ugroziti jedinku.
ma mora to malo da se zakomplikuje..
vidiš da ima transcedentno u rečenici
ko sme da se kladi da će jedna osoba uskoro da iskopira svoj traktat na ovu temu?
Tvoj umSta je poreklo straha?
Da,ali moraš ,Kojo,deci I malo šire...Zastitni mehanizam kojim se izbegavaju opasne situacije koje mogu ugroziti jedinku.
U kakvoj je vezi sa znanjem, neznanjem, verom, skepsom.......?
pa saznanje da se neko zahebo i povredio necim cega se drugi pos plaseSta je poreklo straha? Zasto je strah tako prisutan u zivim bicima, mozemo mi dati prost materijalisticki odgovor ali zanima me u kakvoj je strah vezi sa transcedentnim izvorom?
Sta je poreklo straha? Zasto je strah tako prisutan u zivim bicima, mozemo mi dati prost materijalisticki odgovor ali zanima me u kakvoj je strah vezi sa transcedentnim izvorom?
Страх је афекција воље . У природи трансцендентне воље је да пре свега очува врсту, а посредно, зарад тог очувања врсте, да очува и индивидуе. Одатле та тенденција испољавање воље која се у свести индивидуе доживљава као страх а пред ситуацијама које угрожавају њен опастанак.
Међутим, оно што је ту проблематично и што је велики проблем за нас као индивиуда јесте што та тендеција воље формира рефлексне механизме који једном формирани покрећу афекцију страха аутоаматски. Пошто цео тај механизам делује у области воље интелект самим тим нема много утицаја на исти. Па смо тако ми као људи по правилу целог живота осуђени на трпљење тих механизама које смо стекли пре свега у раном детињству а који се буде аутоматски пред сваком ситуацијом која их покреће.
То не би било ништа лоше када би ти механизнми били створени пред озбиљним опасностима и као такви нас штитили од њих. Међутим, ти механизми захаваљјући васпитању , родитељским кажањавањима, и слично стварају се пред неким безвезним ситуацијама које не угрожавају живот, и тако створене отежавају каснији живот човека који их мора трпети хтео или не. Без да интелектом ишта ту промени. То су фобије. Безразложни страхови.
ја ћу сад да окренем главу, да погледам нешто у роковникaupičš...