Strah od zbližavanja

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
41.224
Kada osećate strah od zbližavanja sa nekim?
Da li?
Zašto?
Plaši vas nešto kod te osobe?
Plašite se vezivanja? Da ćete biti ranjeni? ranjivi?
Imate promašaje, neostvarene veze baš zbog tog straha?

Na engleskom sam srela reč
Philophobia — a fear of love
Ali ne samo od ljubavi, neko ima strah i od samog zbližavanja i svega što može da proistekne
pa često ulazi samo u površne odnose

A opet, da li ste inače otvoreni za ljubav, ali baš sa nekom specijalnom osobom ste osetili ovaj strah od zbližavanja? Intuicija vam nešto govori?
(To može biti sasvim ok, sprečava srljanja u nešto što nije dobro za nas.)

1655799766979.png

Pa ne bih to nazvao strahom. Barem kod mene. Pre je smor. Neko zvakanje u istom pravcu jbg.
ok, kod tebe je smor, ne voliš da se smaraš
Kao kada bi ti neki muskarac rekao da se plasis seksa jer neces da ga imas isprazno. U smislu da nema emocija. A ti se ne plasis, nego si u fazonu waaaa every guy ever. Zar ne?
tačno, nije da se u tom slušaju plašim sexa, već mi je besmisleno da ga imam ako imam osećaj ispraznosti i da to nije to

Ti si slučaj za sebe hehe

nemam strah ... nikada nisam imao.
ooo koliko sam puta voleo, pa ludo voleo, pa malo voluckao...
i bio povredjen i povredjivao...
ali nisam odustao od prave LJUBAVI ... makar one koju ja smatram vrednom zivota

i za sada je sve :heart: ... prepusten samo osecaju(sa koriscenjem razuma dovoljno)
i kad me je varao, osecaj, znao sam da me onda kad bude najpotrebniji
nece izdati.

neverovatno svi oziljci koje mi je "ljubav" nekada zadala su se zacelili i
ne postoje ... postoji nesto sto je ucinilo da sam takoreci
kompletan muskarac/covek/osoba ... nov...storen u novim dimenzijama zivota
koji voli da zivi i zivi da VOLI ...

p.s. da se ne zanosimo previse i obozavam da lizem pizzu i sex :D

Kada osećate strah od zbližavanja sa nekim?
Da li?
Zašto?
Plaši vas nešto kod te osobe?
Plašite se vezivanja? Da ćete biti ranjeni? ranjivi?
Imate promašaje, neostvarene veze baš zbog tog straha?

Na engleskom sam srela reč
Philophobia — a fear of love
Ali ne samo od ljubavi, neko ima strah i od samog zbližavanja i svega što može da proistekne
pa često ulazi samo u površne odnose

A opet, da li ste inače otvoreni za ljubav, ali baš sa nekom specijalnom osobom ste osetili ovaj strah od zbližavanja? Intuicija vam nešto govori?
(To može biti sasvim ok, sprečava srljanja u nešto što nije dobro za nas.)

Pogledajte prilog 1174204
Odrastao sam u atmosferi gde je pokazivanje osecanja nije bilo uobicajeno, i nisam primio puno emocija/topline.Vremenom sam primetio da zahvaljujuci citanju knjiga, mogu da glumim osecanja, ali u realnosti ne osecam. Recimo da sam osoba koja nije u stanju da voli, da se opusti, ima poverenja

I takav seks bez emocija ti nije smor? Tj treba ti nesto vise.
Juče neko napisa na jednoj temi jedno je iebač drugo ljubavnik, to mi se svidelo jer je tako. Kod mene se ne radi o tome da su mi za relativno dobar sex potrebne neke baš duboke emocije (to sam mislila pre), već više neke emocije, sama reč emocija dolazi od kretanja, pokreta, dakle nešto što te pokreće da se osećaš dobro pored te osobe, što ti prija, to.. što nosi seksualnu energiju. To ima smisla. Besmisleno je ono širiti noge nekome ko ti se ne dopada, to stvarno baš ničemu ne služi, mislim ima danas toliko dilda i sličnih stvarčica

Nemam naprotiv, bolje probati pa se kajati nego se kajati ako ne probas,ceo zivot se tezi ka nalazenju osobe za ceo zivot,sad sto su svi skrenuli pa misle da se odnos odrzava na kafama i brzoj hrani ne moze,ima da se unesu u svaku trunku prasine i posvete porodici ili nek teraju svoj trip sami

Doživljavam da posle nekih većih ljubavi, posle raskida, se osećam ispražnjeno i imam strah da će se ponovo sve desiti u krug, da ću ići gore i onda paf dole...
Ali valjda je to normalno.
No, nekada to jako dugo traje...
U tim vremenima mi ono i nije baš stalo s kim sam .. baš ono daj šta daš (ne baš bukvalno, ali mnogo više nego inače)

Nemam strah od zblizavanja, imam drugu vrstu problema..ne svidja mi se niko...:(
Verujte da to ume da bude veliki problem...:lol:
Dosadnjikavo, da

i nije...
zblizavanje i nesposobnost biti u vezi nema veze sa seksom...
takva se osoba nije rodila koja ce biti seksualno pozeljna i zanimljiva 30 godina u vezi/braku ili sa 70 godina...
ova tema ne bi trebala da bude o seksu
Seks je pokazatelj zblizavanja ili nezblizavanja (ne uzrok).

@tema

nemam strah od zblizavanja i odgovornosti...celi zivot imam neku odgovornost i smatram je normalnim delom zivota..

pocinjem da imam strah od ljudi..povrsnih odnosa...ljudi koji su nesposobni i/ili ne zele normalan, dvorsmerni odnos sa drugim bicem...
ta otudjenost, samozivost, egoizam...ja, ja, jaaaaaaaa, samo ja...

mislim da su te osobe nesposobne za bilo kakvu emociju...cak ni prema kucnim ljubimcima a kamoli ljudima

Ono poslednje što sam napisala u temi, da nekad osećam strah da se zbližim sa nekom osobom, to mi je jedno od zanimljivijih stvari o kojima razmišljam... Prosto kao da izraste odnekud neki osećaj, nije uopšte u obliku misli, već totalno osećaj da je bolje da se držim po strani. To me nekada čudi jer razumno govoreći ne vidim neke probleme...

Uz to da dodam, lično verujem da ništa nije slučajno u životu, jer sam generalno religiozna, odnosno ne onako tradicionalno, ali verujem u energiju, promisao, da treba da uhvatim te talase života, da pratim oko sebe šta se dešava, pratim znake, osluškujem... i prepuštam im se. To mi je ono hit poslednjih par godina :), jer sam generalno preterano upotrebljavala racio decenijama...

i kako smo opet dosli do seksa?
Seks je vrhunac svakog odnosa i veze, seks je slag na tortu jednog odnosa izmedju zene i muskarca. Koliko sam samo puta cuo od zena kada kazu, ja njega volim, obozavam ali seks nam je katastrofa, vidis i masa zena se zaglavi u takve odnose godinama. Zato treba ponavljati i stalno ponavljati, SEKS JE VRHUNAC SVAKOG ODNOSA izmedju zene i muskarca ako je taj odnos ljubavne prirode i on je kao slag na torti, ako je slag odozgo ukisao i torta ce se vrlo brzo pokvariti i nece biti jestiva. Zato je bolje sto je pre moguce taj slag sastrugati i staviti novi koji nije ukisao.

Ovaj post treba kopirati i postaviti na neki veliki sajt koji svakodnevno cita bar 50 000 zena raznih uzrasta.

Back