Strah i kako ga prevazići

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da su svi strhovi izazvani upravo jednim glavnim koji bi chinio koren svih, a to je strah od smrti, fizichke ili dushevne. Najbolji nachin u prevazilazhenju ovih strahova je upravo suochavanje sa istim, pomirenje sa neizbezhnim kao i tezhnja ka vechnim. Onaj ko savlada sve strahove verovatno bi se smatrao ili za onoga koji se pomirio sa zhivotom saznao njegovu sushtinu/srzh ili za obichnog debila koga razmishljanje o ovako dubokim stvarima uopshte ne dotiche, on zhivi svoj zhivot i ovo mu ne dolazi u glavu, sve dok se u jednom vremenskom prediodu, periodu zhivota - starosti ne osvesti i najcheshce padne u psihichku krizu.

Unsaie,nismo se razumeli - pričamo o različitim stvarima. ne govorim- ti pobediš strah od visine i odeš i skočiš sa mosta zato što se ne bojiš i ubiješ se - ‚‚prevazići strah‚‚ i ‚‚ne prezati ni od čega samo zato što se ne bojiš‚‚ su dve različite stvari.

ima li nesto izmedju vrelog i zaledjenog? ili sam to jedina koja se ne zalece iz crnog u bijelo?

hm, pankeri mali, nastavite da mi kontrirate pa cete jos i poceti da mi se svidjate :p

al pazi kad bi već Gandi pre izabrao nasilje :lol:

između vrelog i zaleđenog je mlako, a između crnog i belog sivo - pa ko voli mlake i sive osobe? :lol:
sad te već zajebavam, ali kad ću već da ti se sviđam tako... :razz:

ah, super, natjerala sam te da od bezbroj kombinacija vidis cak tri :lol: super mi ovo ide

just so you know, (I want you to know, y'all, can you understand? I'm a rainbow too, I'm a rainbow too...)
ja obozavam jake i hrabre ljude

pod uslovom da snaga ne dotakne neosjetljivost, i hrabrost ne dotakne ignorance
tj, po mojoj verziji, crvenkapa bi i dalje isla u sumu, ali bar sa pushkom jbt! kad ono, vino i kolachi :roll:

strah zna da bude i dobar i los...samo je problem znati gde stati i reci dalje vise sa ovim strahom ne mogu da idem jer ce me unistiti...do te tacke strah je dobar i treba iz njega uciti i jacati...jer kako kazu, ono sto me ne ubije samo me ojaca...kad se dodje do te tacke onda samo zaboravite na taj strah...ne mislite vise na njega i on ce otici posle nekog vremena...ne moze sve preko noci...

Strah nije potrebno prevazići nego ga prihvatiti kao deo sebe.
Složio bih se da strah može da nas u ništi ali samo ako živimo u strahu od nečeg.
Ako strah prihvatimo kao deo sebe, kao glas razuma onda smo rešili problem jer u tom slučaju strah radi za nas, a ne protiv nas.

Back