СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ne, ovo nije abortus. Abortus je do 12-te nedelje. ovo je ubistvo! I radi toga, izmedju ostalog, nisam radila nikakve genetske testove, baš zato što pre ovog uzrasta bebe nije moguće dobiti rezultat. A kada dobiješ rezultat, ne daj bože, da nije zdravo, onda mora na ovaj način da se "humano ubije"
Ovo nije abortus, ovo je prekid trudnoće, poodmakle trudnoće. I ovo je pokazatelj koliko ste daleko u manipulacijama spremni da idete!
Ja ne podržavam abortus, ovakvo ubistvo još manje, ali ni ne podržavam ovakve manipulacije i lagarije. Ovo nije abortus, ovo je prekid poodmakle trudnoće i ova beba bi mogla, imala bi šansu da preživi da se prevremeno rodila, i da nije - ubijena!!!

zar abortus nije prekid trudnoce? :eek:

Нема потреба за духовима. Довољно је видети, уз помоћ УЗ, да је то жив организам. Свако од нас је био тај ембрион и то је саставни део људског живота. Дакле, нико нема право да одузима живот том људском бићу, без обзира што је нерођено.

Vec sam o ovakvom primeru pisala,ali evo opet cu:
Siluje tvoju zenu neki manijak,zena nakon tog cina nije bas psihicki stabilna i ne verujem da se ikad tako nesto moze zaboraviti,i ostane trudna,naravno ljudski je da zeli da abortira,jer taj zametak u sebi dozivljava kao nesto prljavo i odvratno,jer je i nastalo u tom odvratnom cinu,a ti onako hriscanski nedas joj da abortira,jer majku mu to je DETE i ona ga rodi i ti ga gajis i volis...Ma ne kakite vise!

Life Is a Crap Shoot

Anti-choicers would not be convinced by the evidence in this article, because it doesn't refute their emotional conviction that a fertilized egg represents a real and unique human being, just like themselves. They identify with a fertilized egg (it's where we all came from, after all) and feel horror and anxiety at the thought that they themselves might have been aborted. But life is a crap shoot. If your parents had decided not to have sex the night you were conceived, you wouldn't have existed. If your father had worn a condom, you wouldn’t have existed. Or, you could have been conceived, then miscarried. If you had been aborted, your mother may have had a later sibling who wouldn't have existed without your abortion. And so on. Ultimately, if you hadn't been born, it wouldn't matter to you, the same way it can’t matter to aborted fetuses that they weren't born. The non-existent don’t regret their non-existence, and when the living start worrying about the non-existent, they descend into irrational nonsense.

Moreover, the difference between a fertilized egg, and a sperm and an unfertilized egg, is relatively minor. The sperm and ovum each represent the potential for a human being. But men release billions of doomed sperm over a lifetime, and virtually all of women's thousands of eggs go to waste. The number of potential, unique human beings forever lost to the world is astronomical, and although our sheer luck at being alive seems miraculous, it is pointless to lose sleep over such matters—and even more pointless to oppress half the world's population just so a few more of these gazillion potential human beings can exist.

This is not to say that human life doesn't have value. Of course it does, but only the value that we ourselves bestow on it—in biology, life is cheap, life is wasteful, and death is vital. Nature does not value humans any more than worms, and in all species, vast numbers of eggs and seeds don’t stand a chance of reaching maturity19. Life has been cheap throughout human history too—it's only modern medicine that has allowed us to keep most of our babies alive for the first time. Why shed futile tears over spilt milk and the biological facts of life? Instead, let's focus on protecting the rights and improving the quality of life of born human beings.

Хвала ти драги пријатељу што смирено, аргументима и чињеницама разобличаваш ове примитивне средњовековне људе и њихове лажи. Имаш пиће од мене!! Видиш како су запенили, довео си их у ћорсокак својим приказима и цитатима реномираних научних величина!! Остало им је само да куну и нервирају се.

Хвала ти драги пријатељу што смирено, аргументима и чињеницама разобличаваш ове примитивне средњовековне људе и њихове лажи. Имаш пиће од мене!! Видиш како су запенили, довео си их у ћорсокак својим приказима и цитатима реномираних научних величина!! Остало им је само да куну и нервирају се.
Е, је6и га...

Већ сам ти дао репутацију данас!

:rotf::rotf::rotf: :rotf::rotf::rotf::rotf: :rotf::rotf::rotf::rotf:

zar abortus nije prekid trudnoce? :eek:

Abortus je do 12-te nedelje! I da, naziva se namerni pobačaj, prekid trudnoće, abortus.
Sve posle toga je samo prekid trudnoće - kao sinonim za ubistvo bez presedana!
Ne podržavam ni jedno ni drugo, ali ovo nije abortus o kome pričamo! Ovo je redje, znatno redje i neophodna je procedura i dozvola da bi se ovo uradilo, a radi se obično kada beba nije zdrava. Ustvari, kada analize kažu da beba nije zdrava, a koliko zdrave dece ovako strada, ne smem ni da mislim. I kada je život majke ugrožen. Pod drugim uslovima se ne radi, legalno, naravno!
A bolje bi bilo razmisliti o suštini napisanog, nego se hvatati za termin, ili jednu rečenicu od kilometarskog posta, kakve obično i pišem ;)

obavezno pogledaj ovaj klip i pod hitno da ides da zahvalis majci sto te nije abortirala...

Vec sam o ovakvom primeru pisali,ali evo poet cu:
Siluje tvoju zenu neki manijak,zena nakon tog cina nije bas psihicki stabilna i ne verujem da se ikad tako nesto moze zaboraviti,i ostane trudna,naravno ljudski je da zeli da abortira,jer taj zametak u sebi dozivljava kao nesto prljavo i odvratno,jer je i nastalo u tom odvratnom cinu,a ti onako hriscanski nedas joj da abortira,jer majku mu to je DETE i ona ga rodi i ti ga gajis i volis...Ma ne kakite vise!

Нисам ни мислио на екстремне случајеве трудноће, за џаба си џангризава и цинична. Пример који си навела, надам се да ћеш се сложити, не спада у уобичајене. Најмање од свега да су то чести случајеви, заправо, потпуно сам убеђен да чине сасвим незнатан део насилно прекинутих трудноћа. Овде је абортус, по мени, оправдан.

Pa ja bih to rado preveo na srpski ili srBski, ali koja vajda? U zemlji slepih jednooki covek je kralj.

Nije problem u prevodu, Engleski jezik je dozvoljen na forumu, već u dužini. Takođe ne vidim potrebu da se naglašava to "srBski". Imamo teme i o tome, ali i dalje neko piše tako, neko sa jednačenjem. Ako već insisitraš na pravilima, onda napomeni da u tim pravilima jasno stoji šta su izuzeci od pravila i kada se koriste/ne koriste.
Za tebe su slepi oni koji drugačije misle od tebe, neko ima totalno drugačije mišljenje, pa si po njemu ti slep, a oima i onih koji realno sagledavaju probleme i tako im pristupaju.

Vec sam o ovakvom primeru pisala,ali evo opet cu:

Ja kakenje vidim samo u delu da žena 3 dana nije u stanju da prijavi silovanje. A i silovanje nije bitan deo ove rasprave, već one žene koje su višestruki povratnici u bolnice radi abortusa.

Fetus je fetus,jer da je bice,samo bi moglo bez tela majke ziveti!

Ne vredi, ama ne vredi.
Fanatični su u svom stavu, kao da se mi, zaboga miloga, zalažemo za ubistvo što većeg broja dece. :roll: Kao da svaka od nas nije rekla, još na samom početku da je protiv abortusa. :roll:
Fanatizam i to ti je. A i ja sam kreten, umesto da idem pored deteta da legnem i odmorim se, ja diskutujem ovde o utopiji, i sad se sva tresem zbog ovih slika.
Ej, predstavio to kao abortus o kome pričamo... pa stvarno su spremni da slažu i ne trepnu.
Ne, nisam za ebeni abortus, i da svaki abortus se može smatrati ubistvom, ali neki put je to jedino što preostaje. Neki je put to jedina opcija. I da, plod ne oseća bol, jer je žena pod anestezijom, pa je i plod. Anesteziran, ne oseća bol! onaj grozni klip je sniman pri abortusu radjenom naživo, sada se drugačije radi. Još jedna manipulacija, drugačije ne umete, izgleda.
I - nisam za abortus. Protivnik sam! ( da naglasim još jednom, za svaki slučaj :roll: )

U jednom trenu svog života, trenu koji je trajao i trajao... da, mrzela sam onu što me je rodila, pa ostavila kao štene na djubrištu ( figurativno, naravno ) I draže bi mi bilo da ne postojim, nego što postojim, u društvu i okolini od kojih se razlikujem i koji to jasno pokazuju i izbegavaju me. Aj što su deca, nego što su roditelji branili deci da se samnom druže. "Kad je nju majka ostavila, nju je i Bog obeležio, biće neki propalitet, ja ti, sine, kažem, beži od nje, na zlo će da te navuče"....
Bilo je... naravno i prošlo, ali je bilo

Ovo je realnost!Slicno sam prosla,ali oni koji su rasli u porodicama,to shvatiti ne mogu!Sit gladnom ne veruje,samo mogu moralisati!Dok na svojoj kozi ne osetis koliko su ljudi u sustini puni predrasuda i koliko su odvratni,dzaba pisanje!Ovde mi se jedan iscudjava sto ce dete rodjeno bez oca svi nazivati kopiletom,ali tako je! Tako da mogu reci,lako je sesti i pisati ono kako bi trebalo biti,i za divno cudo ovde svi moralni,vaspitani i fini,ali takvih je realno u stvarnom zivotu malo!

Ne vredi, ama ne vredi.
Fanatični su u svom stavu, kao da se mi, zaboga miloga, zalažemo za ubistvo što većeg broja dece. :roll: Kao da svaka od nas nije rekla, još na samom početku da je protiv abortusa. :roll:
Fanatizam i to ti je. A i ja sam kreten, umesto da idem pored deteta da legnem i odmorim se, ja diskutujem ovde o utopiji, i sad se sva tresem zbog ovih slika.
Ej, predstavio to kao abortus o kome pričamo... pa stvarno su spremni da slažu i ne trepnu.
Ne, nisam za ebeni abortus, i da svaki abortus se može smatrati ubistvom, ali neki put je to jedino što preostaje. Neki je put to jedina opcija. I da, plod ne oseća bol, jer je žena pod anestezijom, pa je i plod. Anesteziran, ne oseća bol! onaj grozni klip je sniman pri abortusu radjenom naživo, sada se drugačije radi. Još jedna manipulacija, drugačije ne umete, izgleda.
I - nisam za abortus. Protivnik sam! ( da naglasim još jednom, za svaki slučaj :roll: )

ЈА ти о томе и говорим. Ти си трудница, видим да те ово нервира, искулирај, кроз неколико сати ову тему ће замијенити нека друга, а ова ће потонути на интернет сметљиште.

Најважније је да ти будеш лежерна, опуштена и здрава. То је и највећи допринос и за ове који ти опонирјау.

Не дирајте ми атакулпу, једну од мојих омиљених форумашица, јесте ли чули :)

Nije problem u prevodu, Engleski jezik je dozvoljen na forumu, već u dužini. Takođe ne vidim potrebu da se naglašava to "srBski". Imamo teme i o tome, ali i dalje neko piše tako, neko sa jednačenjem. Ako već insisitraš na pravilima, onda napomeni da u tim pravilima jasno stoji šta su izuzeci od pravila i kada se koriste/ne koriste.
Za tebe su slepi oni koji drugačije misle od tebe, neko ima totalno drugačije mišljenje, pa si po njemu ti slep, a oima i onih koji realno sagledavaju probleme i tako im pristupaju.

Koji su to realni pogledi? Ja ovde ne vidim da je iko pozvao na neciji ijedan rad, izvod iz knjige ili makar novinski feljton. Po meni abortus je pitanje zene i samo zene, zivot koji je u njoj i koji ona nosi je njen. Da li ce ga doneti na svet je potpuno njen izbor. Ja sam izneo kakve takve radove kojima mogu da potkrepim svoj stav. Nasprot tome moji oponenti su izneli uvrede, insinuacije o mojoj licnosti i porodici sto smatram degutantnim i argumente koji se svode na "broja istazivanja" to se uci u skoli. Glupost treba ismevati na svakom koraku, ako je ona vec neunistiva sigurno nije imuna na prezir.

Ajmo Jovo nanovo. :roll:
Ovo je snimano pri izvršenju abortusa naživo, bez anestezije. Danas se ženi daje anestezija, koja putem krvi stigne do ploda, anestezira i njega i beba ne oseća ništa!
Pre rafala po meni, molim, pročitati moj prethodni post. Protiv abortusa sam!

duso, ne znam ja da li si ti ikada videla neki abortus uzivo, ali ja jesam...

veoma mali broj zena radi abortuse pod totalnom anestezijom...vecinom se rade pod lokalnom anestezijom i zene koje su ga radile kazu da i te kako boli...ako njih boli znaci da i fetus oseca bol..

Ja kakenje vidim samo u delu da žena 3 dana nije u stanju da prijavi silovanje. A i silovanje nije bitan deo ove rasprave, već one žene koje su višestruki povratnici u bolnice radi abortusa.

Sta ti pricas o silovanju kao da si to preziveo!!!Znas ti u kakvom je psihickom stanju silovana osoba?Neke ce odreagovti samoubistvom,neke ce ubiti pocinioca,neke se povlace u sebe!Pa nije to dogadjaj o kome trubis i svima prepricavas!
I sta tebe toliko briga sto tamo neka zena koju niti znas niti poznavas ide svaki mesec na abortus!?Boli me uvo,nek svako radi sa svojim telom sta hoce!Ako ne zeli dete nek ga skloni,ako nije naucila ni nakon abortusa da treba da se stiti,ma ko je sljivi,nek ide svaki mesec!
Sta vas toliko briga za tamo neke abortirane bebe,zbog srpstva?Nestacemo kao nacija? I to me bas briga?A vama ako je stalo do nacije,krkajte svojim zenama svake godine po dete,i pusku u ruke i branite srpstvo!Nego ko seka perse muskarci udarili u zabrnu abortusa!Stavljajte kondom,i nece aborusa biti,jer odluku da se rodi dete treba oboje da donesu i to pre zaceca!
Abortus nece biti zabranjen,ne zbog prava zena da odluciju o tome,to je za javnost,vec koristi u industriji vakcina,pa cak i u kozmetici!

Abortus je do 12-te nedelje! I da, naziva se namerni pobačaj, prekid trudnoće, abortus.
Sve posle toga je samo prekid trudnoće - kao sinonim za ubistvo bez presedana!
Ne podržavam ni jedno ni drugo, ali ovo nije abortus o kome pričamo! Ovo je redje, znatno redje i neophodna je procedura i dozvola da bi se ovo uradilo, a radi se obično kada beba nije zdrava. Ustvari, kada analize kažu da beba nije zdrava, a koliko zdrave dece ovako strada, ne smem ni da mislim. I kada je život majke ugrožen. Pod drugim uslovima se ne radi, legalno, naravno!
A bolje bi bilo razmisliti o suštini napisanog, nego se hvatati za termin, ili jednu rečenicu od kilometarskog posta, kakve obično i pišem ;)

Тако је!! Право свакоје жене је да абортира. Ево погледајмо факте ко не верује. Абортус је дозвољен у најбогатијим и најразвијенијим земљама, а у сиромашним није. Шта вам то говори?
Као, шатро шатро, абортус је проблем што нас има мало, а силни ратови, алкохолизам, дрога, бомбардовање, саобраћајне несреће, све је то пуј пике не важи. Једино абортус да решимо и биће нас 30 милиона!!
Њихови аргументи су слабашни и наивни и у сваком посту их тако покидамо да не знају где се налазе. Абортус је скроз кул и жена је господар своје судбине, ако је спремна да роди нек рађа, ако неће, не мора.

Koji su to realni pogledi? Ja ovde ne vidim da je iko pozvao na neciji ijedan rad, izvod iz knjige ili makar novinski feljton. Po meni abortus je pitanje zene i samo zene, zivot koji je u njoj i koji ona nosi je njen. Da li ce ga doneti na svet je potpuno njen izbor. Ja sam izneo kakve takve radove kojima mogu da potkrepim svoj stav. Nasprot tome moji oponenti su izneli uvrede, insinuacije o mojoj licnosti i porodici sto smatram degutantnim i argumente koji se svode na "broja istazivanja" to se uci u skoli. Glupost treba ismevati na svakom koraku, ako je ona vec neunistiva sigurno nije imuna na prezir.

Zar je ovo stručnouski forum, mesto gde se ulazi sa lozinkom i gde dolaze naučnici i istraživači iz određene sturke? Bilo je citata i video materijala, ima i rasprave, onako kako na jednom forumu i treba. I cinizma, možda i uvreda, ali sve je to deo rasprave.
Ti smtraš da je abortus pravo samo žene, ja to ne smatram. Ako sam ja otac tog deteta, pravo na odluku je jednako i moje, kao što je i odgovornost jednako moja. Zajdeno smo to dete napravili, zajedno treba i da donesemo odluku. Pametnu i mudru odluku, da vidimo argumente za i protiv, da vidimo da li neko traži dete na usvojenje (a dobro znam da se to traži i da je puno parova koji ne mogu da dobiju dete drugim putem) i da li je abortus egoistični beg od barem 9 meseci odgovornosti.
Nisu samo tvoji oponenti izneli uvrede, ti si u tome učestvovao, čak i prednjačio sa moje strane gledišta. Ismevanje nije baš nešto čime se možemo pohvaliti, a glupost nismo birali.

Sta ti pricas o silovanju kao da si to preziveo!!!Znas ti u kakvom je psihickom stanju silovana osoba?Neke ce odreagovti samoubistvom,neke ce ubiti pocinioca,neke se povlace u sebe!Pa nije to dogadjaj o kome trubis i svima prepricavas!
I sta tebe toliko briga sto tamo neka zena koju niti znas niti poznavas ide svaki mesec na abortus!?Boli me uvo,nek svako radi sa svojim telom sta hoce!Ako ne zeli dete nek ga skloni,ako nije naucila ni nakon abortusa da treba da se stiti,ma ko je sljivi,nek ide svaki mesec!
Sta vas toliko briga za tamo neke abortirane bebe,zbog srpstva?Nestacemo kao nacija? I to me bas briga?A vama ako je stalo do nacije,krkajte svojim zenama svake godine po dete,i pusku u ruke i branite srpstvo!Nego ko seka perse muskarci udarili u zabrnu abortusa!Stavljajte kondom,i nece aborusa biti,jer odluku da se rodi dete treba oboje da donesu i to pre zaceca!
Abortus nece biti zabranjen,ne zbog prava zena da odluciju o tome,to je za javnost,vec koristi u industriji vakcina,pa cak i u kozmetici!

Da li znaš da nisam preživeo silovanje? Misliš da se samo žene mogu silovati? Ako nisam preživeo, da li si sigurna da ga nisam proživeo?
Ne trubi se svima, ali se silovanje prijavi policiji. Potraži se pomoć, i na kraju medicinski spreči neželjena trudnoća. Ukoliko i dođe do takve trudnoće, abortus je jedna od opcija, to nikad nisam negirao.
Tebe "boli uvo" a takav stav je doveo do stanja u kome smo kao društvo danas. Pojedinci još imaju snage, ali društvo baš i nema. Zato što mnoge "boli uvo".

Zar je ovo stručnouski forum, mesto gde se ulazi sa lozinkom i gde dolaze naučnici i istraživači iz određene sturke? Bilo je citata i video materijala, ima i rasprave, onako kako na jednom forumu i treba. I cinizma, možda i uvreda, ali sve je to deo rasprave.
Ti smtraš da je abortus pravo samo žene, ja to ne smatram. Ako sam ja otac tog deteta, pravo na odluku je jednako i moje, kao što je i odgovornost jednako moja. Zajdeno smo to dete napravili, zajedno treba i da donesemo odluku. Pametnu i mudru odluku, da vidimo argumente za i protiv, da vidimo da li neko traži dete na usvojenje (a dobro znam da se to traži i da je puno parova koji ne mogu da dobiju dete drugim putem) i da li je abortus egoistični beg od barem 9 meseci odgovornosti.
Nisu samo tvoji oponenti izneli uvrede, ti si u tome učestvovao, čak i prednjačio sa moje strane gledišta. Ismevanje nije baš nešto čime se možemo pohvaliti, a glupost nismo birali.

Nije ali ne moramo da se spustamo na carsijski nivo i bezumlje. Ti mesas neke stvari. Ne mozes zenu da naters da ti rodi dete mozda je to sebicno od nje ali to su njena sebicna prava. Zajdno da doneste odluku kako to lepo zvuci znas li kolko muskarace to pokaze na delu. Koliko devojka ode na aburtus dok ih dragi drzi za ruku ako ima jedam promil dobro je. Vecina devojaka vrsi abortus (a nije silovanje ili incest) jer je zatrudnela kao maloletna ili sa covekom koji ne zeli da ima porodicu pre 30te itd. To sto si naveo zvuci lepo ali jedno je devojka u 1 mesecu trudnocce a drugo 9tom i kad rodi dete mislis da ce ga se takop lako odreci. Moja drugarica se porodila pre godinu dana, ona nije volela decu i nije ih zelela njen muz se slozio treba da ih vidis sad jos je rodila blizance. Koliko ima usvajanja u Srbiji statistika je porazavajuca.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back