ovaj sam nasao, ima ga dosta ali vredi
Dragi mama i tata,
Divno se provodimo na prvom kampovanju. Cika Toma nas tera da pišemo roditeljima za
slucaj da ste videli poplavu na televiziji. Mi smo dobro. Samo jedan šator i dve vrece
za spavanje je odnela voda. Sva sreca niko se nije udavio jer smo svi bili u planini
tražeci Pericu. O da, recite Pericinim roditeljima da je Perica dobro. Ne može sam da
piše zbog preloma.
Inace, ja sam se vozio u jednom od spasilackih džipova. Baš je bilo lepo.
Pericu nikada ne bismo našli u mraku da nije bilo munja. Cika Toma je vikao na Pericu
zato što je otišao da se šeta sam a nije nikome rekao. Perica kaže da mu je rekao za
vreme požara. Verovatno ga cika Toma nije cuo jer je bio pijan.
Jeste li znali da kada se plin stavi u vatru on eksplodira? A cak i posle toga vlažno
drvo nece da gori, ali je zato izgoreo jedan šator. I moje pantalone, ali imam bermude. A Dule je sada baš smešan bez kose.
Mi cemo doci kuci u nedelju ako cika Toma popravi kola do tada. Nije bila njegova
greška kada smo sleteli sa puta, kaže da su kocnice radile kada smo krenuli. Cika Toma
kaže da su kola toliko stara da i nije cudo što se stalno kvare. Nama je zabavno da se
vozimo u njima mada nam smeta što su prljava i to što je gužva kada nas je 10 u kolima. Lepo je što nas cika Toma pušta da držimo volan povremeno da bi on mogao da odmori oci. Pošto je Nikola najstariji, cika Toma ga uci da vozi ali samo na planinarskim putevima jer tamo ima malo saobracaja. Jedino šta smo videli na tim putevima su teški kamioni, kola nema.
Jutros su svi išli na kupanje u jezero ali mene cika Toma nije hteo da pusti jer ne
znam da plivam pa sam išao sa njim camcem preko jezera. Baš je bilo lepo. Još uvek se
vidi drvece pod vodom zbog poplave. Cika Toma je baš super, nikada ne vice na nas.
Nije se cak ni naljutio kada smo skinuli pojaseve za spasavanje.
Pošto mora da popravi kola mi se trudimo da mu ne pravimo probleme i krijemo se po
ceo dan. Cika Toma nikada ne zna gde smo.
U pocetku mu je to smetalo a sada se navikao.
Cika Toma kaže da smo svi prošli osnovnu školu prve pomoci kada se Jovana davila i
kada je Ivan sekao drva pa odsekao sebi prst. Ja i Ðole smo povracali ali cika Toma
kaže da zna zašto, pa je u redu. Ja mislim da je od piletine koju smo poneli od kuce a
zaboravili da pojedemo odmah. Setili smo se tek kada su je pronašle životinje.
Moram sada da idem, idemo do sela da ukrademo markice za pisma, jer para nemamo.
Ništa ne brinite ja sam dobro.
p.s. Cika Toma je rekao da vas pitam da li sam ja primio tetanus vakcinu?
Šta je to tetanus?