Što kažete na potpisane ugovore oko Rafala?

Daće Bog.
Šta misliš, zašto se onom smradu Kurtiju toliko žuri?
Zašto radi Srbima na KiM sve ono što sada radi?
Pa zato što zna da neće njegove gazde još dugo da izigravaju kauboje
po svetu, pa računa šiptarsko govedo, da završi posao do tada.
Ali se debelo zahebao, KiM je srpski i ostaje srpski, pa taman i da protera
sve Srbe sa KiM, da ne bude nijednog Srbina tamo, opet je to naše.
A nije neki problem vratiti proterane i uložiti pare u obnovu infrastrukture.
A tamo gde su se šipci iživljavali nad Srbima, ostaviti šiptare da razmišljaju
koliko im je to bilo pametno i odakle da uzmu pare da plate zaostale poreze i ostala
dugovanja, pa ako moraju siroti zbog toga da prodaju (oteta) imanja - hbg, takav je život...
Kurtiju se zuri jer im tece vreme, a cak i da nema jednog srbina na kosovu ono ce i dalje biti srpsko. Kada dodje vreme, svi siptari ce biti isterani sa kosova i samo ce srbi tu ziveti.

Francuska policija je provalila Sky platformu na kojoj se prica da je Bolesnik jedan od aktivnijih bio tamo. E posto Makron ima Vucica u saci, onda mu uvaljuje Rafale, ugovorom gdje aneksima pise da ne mogu da djeluju na Kosovo i protiv NATO zemalja
A to sa aneksima ti je rekla strina higijeničarke u Skupštini kojoj je to u poverenju
rekao noćni čuvar koji poznaje tipa koji je to čuo ispred zadruge?
Ajde ujkice na rvatske portale, pa tamo lupetaj, ovde takvi idiotizmi ne prolaze... :mazi:

Vrijednost ugovora sa Srbijom iznosi oko 2,7 milijardi eura, uključujući 12 borbenih aviona Rafale i druge elemente sporazuma. S obzirom na visoku cijenu ove nabavke, zanimljivo je razmotriti što to znači za budući geopolitički smjer Srbije. Nitko ne nabavlja ovakvu vojnu tehnologiju bez temeljitog promišljanja i odabira strane, što sugerira da će se Srbija sve više okretati prema Zapadu kako vrijeme bude prolazilo. Iako se može govoriti o vojnoj neutralnosti, politička neutralnost ne postoji, i to je druga priča – a ona često ide ispred svega. Tako da, govoriti o vojnoj neutralnosti je samo prazna demagogija...

Као љубитељ авијације, годинама већ желим и надам се да набавимо Рафале. А сад, треба само пронаћи довољно места за сав нуклеарни отпад.

Свиђа ми се што Французи гурају неку своју самосталну причу. Нису хтели Ф-16 него су направили Мираж 2000 да му парирају. Онда нису хтели Еурофајтер него су направили Рафал.

Izgleda da ce UAE otkazati ugovor sa FR za 80 rafala, zbog hapsenja Pavela Durova. Tj zamrzli su to, prete, a videcemo, naci ce nacin da se dogovore na kraju.

Ako je Srbija platila 2.7 milijardi za 12 komada, to je 225 miliona po avionu.

Arapi su platili 19milijardi za 80 komada, to je 237miliona po komadu

Naravno, cena ne mora da znaci mnogo, jer pitanje je koju opremu ce da isporuce u samom avionu

Ali za 10m po komadu, razlika sigurno nije mala, ili je Srbija dobila nekakav popust jer se Vucic lizao sa Makaronom

Tako Francuzi pišu.
I na tarabi piše svašta.

Šta ja znam što vam je ******i ugovorio s Makronom.
Pa što se guziš ako ne znaš?
A kako misliš da je vaš Plenković ugovarao Rafale za Srbiju?
Sad će Francuzi da da pretumbaju celu proizvodnu traku da bi
samo za nas ponovo napravili F3?
Blago tebi... :mazi:

Tako Francuzi pišu.

Da, kako pišu, sporazum za naoruzanje još nije ni potpisan.
Hrvatska je istovremeno potpisala tri ugovora sa francuskim firmama od Dassulta za avione do Thalesa, MBDA za naoružanje i Safran za avioniku.
Srbija je potpisala samo za avione sa Dassaultom.

Kakav crni F3, čoveče?
To se više ne proizvodi, zadnji su proizvedeni i isporučeni 2018.
Tako Francuzi pišu.

‘Rvatina provocira, pucaju od muke. Inače, portal T6 je potvrdio da su na užas vaakolikog domoljuBstva kupljene rakete V-V Mica-NG dometa 150km (doduše samo u susret, ako im avion beži onda rakete V-V brzo gube dah).

Proizvode se još naveliko F3R verzije.
Pusti snovi.

Što se tiče firmi, vi kupujete i sisteme PVO za odbranu aerodroma koji koriste iste rakete V-V kao I Rafal, a Daso to ne proizvodi. Inače, proveri kolika je efikasnost ramjet motora na velikoj visini i zbog čega sve rakete za lov na lovačku avijaciju od reda imaju višeimpulsne raketne motore.

Folira Plenki, po običaju.

Back