Stižu Laptopovi za poslanike! Naravno mi im ih kupujemo!

Еј молим те, па тамо пола њих незна да користи мобилни телефон како треба а не рачунар. Замисли Верицу Радету како програмира у C++, еј, па боље да су половини платили логопеда и психијатра а не купили рачунар.

Ахахахааа.......тачно! Заиста међу посланицима има доста трагичних случајева!

Jeste, pa da ostanemo bez zakonodavne vlasti...si ti normalna?!;)
:lol:

Interesantno je da je pojedincima smesno sto Lidija Vukicevic (e sam pogodio prezime?;) ) ne zna da radi na racunaru???

Nije smešno što ne zna, nego što to objašnjava time što voli da čita, jer "ne može i jedno i drugo". To je stvarno biser.

Uglavnom, cini mi se da cela prica izmice iz osnova a to je da ce biti potroseno 500.000 E mojih, tvojih i nasih para za nesto sto je generalno dobro da postoji u skupstini ali tek kada sva porodilista budu imala klima uredjaje, kada bolnice i domovi zdravlja budu imali sve potrebne instrumente, opremu i lekove, kada na svakom fakultetu svaka ucionica bude opremljena racunarom, kada svaka skola bude imala bar jedan ceo kabinet opremljen racunarskom mrezom i da ne nabrajam dalje...
E, onda , ako ima viska u budzetu, onda neka opreme poslanike sa racunarima...

Kad bih imala šta dodati....ali nemam.

Nije smešno što ne zna, nego što to objašnjava time što voli da čita, jer "ne može i jedno i drugo". To je stvarno biser.

Nekima je ocigledno smesno sto neko u 21. veku ne zna da barata sa racunarima i zbog toga smatraju da je nepismen...kada bi se sistem vrednosti necije sposobnosti da bude poslanik odredjivao prema samo jednom pojedincu, kako bi se to zvalo?;)

Niko ne komentarise, recimo, poslanika koji nikada ne razgovara sa svojim biracima, sto je mnogo vaznije od poznavanja pritiskanja par dugmica. Nikome ne smeta ni sto poslanici i ne znaju ko ih je izabrao i nije ih ni briga ali jako smeta i mnogo je zabavno da neka tamo glumica ne zna da barata sa racunarima?!?
Htedoh svojevremeno da razgovaram sa "izabranim" predstavnicima moje mesne zajednice u Opstini...okrenem telefon koji sam nasao na sajtu opstine, javi mi se zena i na moje trazenje "mojih" zastupnika u opstini, slatko se nasmejala. Kada se smirila od smeha, rece mi " slusaj sinko, niti oni dolaze ovde, niti mi znamo gde mozes da ih nadjes...to ti je vise onako, reda radi"....:confused:

Nekima je ocigledno smesno sto neko u 21. veku ne zna da barata sa racunarima i zbog toga smatraju da je nepismen...kada bi se sistem vrednosti necije sposobnosti da bude poslanik odredjivao prema samo jednom pojedincu, kako bi se to zvalo?;)
Pa sad....nepoznavanje rada na računaru jeste neki kriterijum nepismenosti. Ako se ta stavka pojavljuje kao obavezan uslov u svakom oglasu za zaposlenje (kafić, kladionica, kopirnica...tj. i za plate od 12.000din), šta da zaključimo o njima, kojima, uz njihove plate kupujemo i laptop, uključujući i one koji ne znaju da ga koriste. Ali, vrh je što niko ne ume da objasni kako će taj lepi poklon da unapredi njihov rad. Možda će biti dostupni građanima preko e-mail-a?

Pa sad....nepoznavanje rada na računaru jeste neki kriterijum nepismenosti. Ako se ta stavka pojavljuje kao obavezan uslov u svakom oglasu za zaposlenje (kafić, kladionica, kopirnica...tj. i za plate od 12.000din), šta da zaključimo o njima, kojima, uz njihove plate kupujemo i laptop, uključujući i one koji ne znaju da ga koriste. Ali, vrh je što niko ne ume da objasni kako će taj lepi poklon da unapredi njihov rad. Možda će biti dostupni građanima preko e-mail-a?

Da ne mesamo stvari...predlog za kupovinu je neko izneo, koliko sam mogao da vidim, gomila poslanika je bila zatecena i "neobavestena" o tome...oni koji koriste prenosni racunar vec ga poseduju, kupili ga privatno (ili dobili, nevazno, nije od budzetskih para).
Za poslanike ne postoji oglas za upraznjeno radno mesto, tako da zahtevi ne postoje. Narodni poslanik nije zanimanje (mada ima mnogo onih koji veruju da jeste) nego vremenski ogranicena funkcija. Ne zahteva bas nikakvo predznanje, zahteva jedino poverenje naroda (ili dela naroda) u predstavnika. Shodno tome, nije sramota ako narodni poslanik ne zna da barata racunarom. Sramota je kada ne zastupa interese onih koji su ga izabrali. Znajuci da u Srbiji ne vise od 30% populacije koristi racunar, analogno tome, to je i procenat poslanika koji koriste isti. Kakvi biraci, takav i poslanik.
Objasnjenje o unapredjenju rada treba traziti od (koliko sam razumeo) administrativnog odbora (neko je naveo i imena ;) )...

Da ne mesamo stvari...predlog za kupovinu je neko izneo, koliko sam mogao da vidim, gomila poslanika je bila zatecena i "neobavestena" o tome...oni koji koriste prenosni racunar vec ga poseduju, kupili ga privatno (ili dobili, nevazno, nije od budzetskih para).
Za poslanike ne postoji oglas za upraznjeno radno mesto, tako da zahtevi ne postoje. Narodni poslanik nije zanimanje (mada ima mnogo onih koji veruju da jeste) nego vremenski ogranicena funkcija. Ne zahteva bas nikakvo predznanje, zahteva jedino poverenje naroda (ili dela naroda) u predstavnika. Shodno tome, nije sramota ako narodni poslanik ne zna da barata racunarom. Sramota je kada ne zastupa interese onih koji su ga izabrali. Znajuci da u Srbiji ne vise od 30% populacije koristi racunar, analogno tome, to je i procenat poslanika koji koriste isti. Kakvi biraci, takav i poslanik.
Objasnjenje o unapredjenju rada treba traziti od (koliko sam razumeo) administrativnog odbora (neko je naveo i imena ;) )...
Sve stoji.
Ni ne pokušavam da pokažem da je nepoznavanje rada na računaru sramota. Ali podsmevam se onome ko to pokušava da opravda na krajnje glup način. "Ne znam da koristim računar, nikad nisam imao/la potrebu za tim" - i sve OK.
Sa druge strane, analogno sa zaposlenima-smrtnicima: ako je potrebno tehničko i edukativno usavršavanje poslanika (dakle, ne skupštine, već poslanika lično - svi znamo kako funkcioniše revers :roll: ), neka rade na sebi od svoje plate. Zbog čega bismo ti i ja plaćali laptop i školicu poslanicima bez razumnog objašnjenja, kad pritom većina njih za mandata ne prozbori ni reč i uglavnom provodi vreme u skupštinskoj kafani. Obaveza prisustvovanja bi pre unapredila rad skupštine nego računari.

A ono objašnjenje su valjda već dali: štednja papira.

Ахахахааа.......тачно! Заиста међу посланицима има доста трагичних случајева!
Nadam se da time mislis da ih ima i medju poslanicima DSS-a?!
Vjerica Radeta bar RADI, za razliku od vladajuce koalicije, ciji poslanici se mogu na prste ruke izbrojati u sali, a ako i jesu tu, jedino sto rade je citanje novina, zvakanje zvaka, zevanje, a onda im dosadi pa izadju.
Poslanici SRS-a su uvek tu, i bar nesto RADE!
Tragican je slucaj narodnog poslanika Milene Milosevic, za koju su upravo tvoji, Mito, na onoj cuvenoj nocnoj sednici rekli- da za osam godina NIJEDNOM nije izasla za skupstinsku govornicu i jednu rec da kaze.
Pa, kad se vec smejete nekome, dajte malo vidite svoje:razz:

Back