Стивен Кинг

isprava odusevljen,iznenada mi je zasmetala ona americka naiva prozeta mnostvom varijacija nepatvorene ljudske gluposti,ogranicenosti i iskompleksiranosti.a onda sam shvario da je covek jednostavno i prirodno, zapravo i uz bogatu imaginaciju odgovarao sve vreme na ovo,tako da je sada pun krug,covek je,izuzimajuci promasaje koje imaju i najbolji,jak horor stvaralac. Poe i lofkravt su legende mrtve,ovaj je ziv i roka.ne dirajte ga..;):lol:

Fantastičan pisac. Uspeva da prodre duboko u psihu, a opisi su mu takvi da imaš utisak kao da se nalaziš tamo.
To-It obožavam, takođe Talisman, Crnu kuću, Utočište, Isijanje.
Nažalost, u zadnje vreme ne piše tako dobro, nekako nije mi više na onom nivou s kraja sedamdesetih i osamdesetih.
Ali ima toliko dobrih romana, da mu mogu oprostiti neke lošije.

Jel neko ima TO da posalje na mail ili neki link, ja imam neku jako losu verziju jedva uspevam da skontam o cemu se radi, nema znakova interpunkcije uopste...A prica mi je jako zanimljiva, bas bih volela da je procitam ali bez naprezanja da skontam gde je pocetak a gde kraj recenice.

Prokleti pretraživač ne radi pa sam morao ručno da tražim ovu temu.
Elem, izašao relativno nov Kingov roman ''Pod kupolom''. Čitam ga, za sada je zanimljivo. Baš ima puno likova, mora i da će zaplet biti žestok. Sama priča je intrigantna - neka kupola odjednom pada na grad i niko živ ne može da uđe ni izađe. Unutar gradića počinju igre moći...

jel lisina prica i dolores imaju neke veze...pominje se ona devojcica u dolores u vezi onog bunara, i ukusa bronze :) citala sam dolores davno pa se ne secam bas najbolje, uglavnom trebalo bi da se radnja obe knjige odvija u vreme tog pomracenja...
tajni prozor, tajni vrt...kratko i jebitacno ;)

Stivenove price su sjajne,same po sebi,ali citanjem,primecuju se razne podudarnosti.Pored toga sto se dosta radnje odigrava,ako nisi iz Mejna,a radnja se odgrava negde drugde u svetu,jednostavno neces preziveti :mrgreen:
Procitao sam Zelenu milju,Uporiste,Salemovo i Maglu.Magla i Zelena Milja su savrseno preneti na filmsko platno :) .Uporiste je zanimljiva knjiga,ali mora se polako i obazrivo citati,jer se lako izgube niti.Ima puno likova i dosta detaljnih opisa(koji cesto mogu parirati piscima iz doba realizma) :)

Ja cekam sajam da uzmem Kupolu i Uporiste 2,mozda i 3.
Prvi deo sam procitao, nije losa knjiga,bas te uvuce u radnju ali nema nista spektakularno da se desava..Kazu da je prva i najbolja, ali cu ostale svejedno procitati jer sam bas zgotivio likove :)

Za sad imam tri Kingove knjige, a planiram da posedujem citavu kolekciju :)

Back