Vidi, sve je stvar ličnog ukusa i šta ti leži.. neki ga ne vole, neki , u stvari milioni ga obožavaju, i sam sam njegov fan, što me ne sprečava da ukažem i na njegove loše strane.
Filmove zaboravi, knjige su uglavnom mnogo bolje od ekranizacija, a od filmova koji su rađeni po njemu izdvojio bih Shining, Keri i Mist.. film TO su upropastili, po mom mišljenju, knjiga je deset puta bolja.
Knjige :
TO svakako pročitaj. Knjiga s preko hiljadu strana, ali njegov zenit stvaralaštva. Ja sam je pročitao davno, za tri noći , čitajući do zore, a posle još nekoliko puta. Ako voliš horor, verujem da će ti se dopasti.
Talisman i Crna kuća- obavezno, sjajne knjige, pisao ih je zajedno sa Peterom Straubom, koji je isto sjajan pisac.
The Stand ili Uporište- verovatno si gledao seriju koja je išla kod nas, zaboravih u koliko delova. Ovo je jedno od najobimnijih Kingovih dela, ali i jedno od najboljih.
Salemovo- knjiga o vampirima, nije po meni sam vrh Kinga, ali odlično jeste.
Isijanje- čitao sam je davno, ekstra knjiga..
To je ono što mi prvo pada na pamet.
Lošije knjige
Zamka za snove- bleda kopija TO, umotana u sf priču
Vreća kostiju- nekima se dopala, meni ne
Mobilni telefon- po meni skroz bezveze
Lisina priča- čista gnjavaža
Mračna kula- ne znam gde bih ovo stavio. Neki obožavaju ovaj serijal, neki kažu da je žestoko upropastio kraj.
U principu, moj bi ti savet bio da kreneš od ,, ranijeg '' Kinga, onih dela koje sam preporučio. Zadnjih godina primetan je pad kvaliteta njegovog pisanja, ponavlja se, nije toliko maštovit i kreativan.. videćemo kakvo mu je ovo novo delo Under The Dome.
Ja se nadam da će opet kad tad napisati nešto dobro kao TO, Uporište, Talisman..
Ako voliš fantastiku i horor, po meni je šteta da ne pročitaš Kinga, posebno jer je obeležio horor. E sad, kažem sve je subjektivno, moguće da ono što je meni sjajno tebi bude bljak, i obratno da ono što se meni ne sviđa od njega, tebi bude odlično, ali eto, nadam se da sam bio od pomoći

.