Стивен Кинг

Stephen King mi je omiljeni pisac,slazem se sve njegove knjige su fascinantne,to je opasan hod po ivici stvarnosti. Ako niste odgledali preporucujem vam ''Pet Semetary'',film koji je radjen po njegovoj knjizi a The Ramones-i su radili muziku ( inace S.King njihov veliki obozavalac)....

Potrazicu.
"Secret Window" isto film po njegovoj prici, u glavnoj ulozi Dzoni Dep.

Radnja se odigrava na jezeru, slicno kao u "Vreci Kostiju", glavni lik, Mort Rejni, isto zivi sam u kuci na jezeru, kao Majk u Vreci Kostiju, i ima razne tripove(da ne otkrivam).

Kraj vas po obicaju ostavlja bez daha.

Stiven King je najprecenjeniji pisac svih vremena.

Covek koji nema talenta za pisanje (stil pisanja mu je na nivou osmog razreda osnovne skole; u to se moze uveriti bilo ko ko je procitao makar i jednu knjigu od njega) i covek koji ima najbezvezniju mastu zabelezenu u istoriji knjizevnosti (koja je zasnovana ili na decijim strahovima, ili na seksualnim frustracijama, a koja je u sustini tako predvidiva).

Ma pusti robespjera,pravi se mlogo pametan

Najlakse je nekog diskvalifikovati na ovaj nacin, ali u sustini to nista ne govori o samoj precenjenosti Stivena Kinga. :)

Stiven King je u sustini jedno psihoticno stvorenje, samozvani genije (na njegovom sajtu, koji je pod njegovom kontrolom, mogu se naci volpejperi gde se on predstavlja kao nekakav genijalac), koji je u svojim delima em jako predvidiv, em jako nekvalitetan (sa strane stila pisanja i sa strane same fabule).

U sustini, njegova precenjenost dolazi usled neobrazovanosti same publike koja stoji iza njega, a koja se sastoji od klinaca koji jos nisu preziveli svoje najnize strahove, koje ni sam Stivi nije uspeo da savlada.

robespjer:
Najlakse je nekog diskvalifikovati na ovaj nacin, ali u sustini to nista ne govori o samoj precenjenosti Stivena Kinga. :)

Stiven King je u sustini jedno psihoticno stvorenje, samozvani genije (na njegovom sajtu, koji je pod njegovom kontrolom, mogu se naci volpejperi gde se on predstavlja kao nekakav genijalac), koji je u svojim delima em jako predvidiv, em jako nekvalitetan (sa strane stila pisanja i sa strane same fabule).

U sustini, njegova precenjenost dolazi usled neobrazovanosti same publike koja stoji iza njega, a koja se sastoji od klinaca koji jos nisu preziveli svoje najnize strahove, koje ni sam Stivi nije uspeo da savlada.

A šta ti radiš na ovoj temi ako ne voliš Kinga????????

Prvo njegovo delo koje sam procitao je bilo "Izmaglica", i ostavilo me je bez daha. Mislim da nisam ni treptao dok sam citao. Cini mi se da je bilo jedva nesto vise od stotinak stranica ako se dobro secam. Godinama vec pokusavam da nadjem original na engleskom, ali ne mogu da ga nadjem, pogotovo sto ne znam ni kako se zove na engleskom. Mnogo bi mi pomoglo ako bi neko znao naziv originala ili ime zbirke, ako je ova prica objavljena u sklopu neke zbirke prica.

Covek koji nema talenta za pisanje (stil pisanja mu je na nivou osmog razreda osnovne skole; u to se moze uveriti bilo ko ko je procitao makar i jednu knjigu od njega) i covek koji ima najbezvezniju mastu zabelezenu u istoriji knjizevnosti (koja je zasnovana ili na decijim strahovima, ili na seksualnim frustracijama, a koja je u sustini tako predvidiva).

Управо га његов једноставан, питак стил писања издваја од других. Причу прича изузетно глатко, без непотребих компликовања, и то је оно што ми се допада код њега. А за предвидљивост, па можда ти можеш да предвидиш крај, али крајеви су крајње непредвидљиви.

Бтв, највише ми се допала Врећа Костију, углавном због "зоне" коју описује.

Gledao sam noćas 1408 od Kinga. Preporučujem ko ga još nije gledao.

Nisam imala pojma da je to po njegovoj knjizi! Priznajem da mi se film nije baš dopao, nije nešto strašan :) Ali možda to zavisi od toga što mnogo više volim da čitam nego da gledam :)

Inače, kad sam pročitala Salem's Lot trudila sam se da ne gledam uveče ka prozoru.. :)

Poneke knjige su mu sjajne, neke su malo lošije. Ali - jedan je od najboljih pisaca horora, zar ne? :) Kažu da je 'It' dobra knjiga, ali nisam čitala, nisam stigla. Sada se malo plašim da posegnem za njom.. Šta ću uraditi ako je toliko strašna? :) Zbog jedne knjige (ali ne Kinga) već godinu dana ne idem u podrum.. :) Ozbiljno.. :)

Stiven King je najprecenjeniji pisac svih vremena.

Da, ali ima neverovatne ideje,
(koje je vecinom prepisao, ali OK lepo uklopljeno)
i zanimljiv je bas zato sto ga je jednostavno citati...

Inace zna li neko kad ce prevod mracne kule 7deo..?

Back