meni
su dva doktora endokrinologa rekla da ne moram da pijem jos al da je uputno jer ce vremenom antitela da pocnu da uticu na stitnu...
tj meni je tsh od od 3 do 6(samo jednom,a inace je 5,5 ref vrednost) kako kad..al nije mi bio preko 4 kad sam pocela terapiju msm..poenta je bolje da pijem redovno eutiroks najslabiji i da se drzi nize pre nego stonbinantitela pocela da deluju sto bi se verovatno vremenom i desilo..evo kad dosjem kici cu ti i napisati svoj prvi nalaz...
ono t3 t4 i sv ostalo ok sem antitela...
tako da ja sam pocela da pijem eutiroks iako nisam bila u obavezii...
dr ne znam dal si procitao dr spojler gde sam napisalq sta je riba rekla za smanjena antitela a i nisi mi odgovorio na ostala pitanja..
- - - - - - - - - -
odakle ti da imam hiper...
ja imam HIPOTIREOZU SUBKLINICKU*msm procitaj za subklinicku ako ne znas sta je...
i u dijag.pise i AUTOIMUNI tireoiditis..
- - - - - - - - - -
a inace samo su mi povecali bili jednom sad na 50 eutiroks pa mi je to mnogo snizilo tsh na 0.08 pa mi je vratila na 25 eutiroks...
jedno od vise pitanja je bilo zasto mi nije rekla da npravim par dana pauzu tipa nedelju dana pa da nastavim...al ovo pitanje sam vise postavila jer hipohondrisem a realno ona zna sta radi..
Jao bolje ja da ne pisem sta su sve pricali endokrinolozi mojoj mami pre.... Kao oni retardirani majstori za kola - "ko ti ovo radio bre? - Taj i taj. - Auuuuuu pa de si naso kod njega da ides ccccc. - Jaoj a sto, sta je sa mojim autom? - Auuu, ccc, nista, nista, bolje da ne znas....."
Posle se vratis kod tog prvog a on ti kaze za ovog drugog - "Pa ko je ovo posle mene radio na autu? - Taj i taj. - Auuuuu ccccc, pa de si naso kod njega bas da ides u celome gradu a ti kod njega, taj ne zna nista.... - Ali on je to isto re.... ma taj je najveca neznalica, nema pojma, a poceo da se uci kod mene ispocetka eeee". Itd.
E tako je bilo i za endokrinologe.... A i ostali lekari nisu bolji - "Ako ako samo idi ti kod tog endokrinologa, pa ce da ti vade stitastu za 3 godine". Ovaj drugi - "Ako ako samo ti nemoj da pijes to, pa ces oboleti od srca i doziveti anginu pektoris od hipertireoze" itd.
Mojoj kevi su tako dali vestacki T4 da pije, ona pocela, i htela zena da umre koliko joj 200 puta bilo gore.....Posle isla kod drugih, oni rekli - Nikako niste smeli da pijete, u pravu ste bili sto ste to bacili, i od tada joj mnogo bolje bilo, a i cvorici ne rastu, nego se stopirali i ne mrdaju.
Poslednji put kada sam razgovarao sa lekarom (mladim sa svezim znanjem a ne nekim matorcima), svojim prijateljem, govorio mi je da treba sto duze sacekati pre pijenja tih hormona, jer to jednom kada se pocne......Onda ide i tako do kraja zivota manje vise..... Zato treba maximalno koliko je moguce pustiti da sama stitasta zlezda luci kako-tako, jer nikada tableta ne moze da napravi efekat lucenja zlezde koja preko celog dana izbacuje hormone kako je kada potrebno....
Po njemu, treba se nadati da ce ta subklinicka forma bolesti sto duze trajati i da se nece brzo ispoljiti prava forma bolesti sa mnogo teskom simptomatologijom, i do tada "ne cackati mecku" jer iovako ionako doci ce dan kada ce osoba morati da pije ta sranja do kraja zivota posle.
Za stitnu ne znam nesto na licnom iskustvu, ali veoma dobro znam taj mehanizam uzimanja hormona iz sveta sporta - muski adrogeni hormoni, jer preko 15 godina u teretani i po raznim sportovima vidim sta sve ljudi uzimaju, sta se desava sa njima, kako im se menja zivot, i jednom kada uzmu vestacki testosteron, posle njihova zlezda sa unutrasnjim lucenjem - testisi, nikada nece proizvoditi testosteron koliko su proizvodila, jer se inhibise lucenje jer dolazi od spolja......
Tako da kada prestanu da uzimaju to, desavaju se ludosti sa njima, prava psiho-fizicka pometnja celog organizma i dusevnog zivota (mnogi zaglave i na psihijatriji cak, zbog depresija, psihoticne agresije, fobija, anxioznosti itd).
Nisam ja rekao da imas hiper, ja sam pisao, ako pogledas, samo o HIPO.
ovo ostalo sam citao pod spojlerima i prvog puta, i opet mi nije jasno kako to mogu da padaju antitela, ok mozda nesto padne sa mnooogo velike brojke tipa 3000.....Ali sa 200 nikad nece joj vise pasti npr ispod 50 ili 40 a oko 20 je normalno....
Jednostavno receno - Imas autoimunu bolest? - Slicno je kao da imas i neizlecivu vrstu raka.....
Tako je i sa Hashimotom, i G. Bazedovljevom, i sa Kronovom bolescu i sa Lupusom, i mnogim drugim.
Nema nista gore od autoimune bolesti i od malignog tumora u medicini.