Stitna zlezda

• Začetnik teme Začetnik teme d
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Necu komentarisati koliko ova prica zvuci uverljivo. Reci cu samo ovo: ako ti je neki lekar zaista to rekao, to je isto kao da ti je to rekao neki pilot, ili neki kamiondzija, posto se u medicini cakre i meditacija proucavaju koliko i teorija relativiteta.

alternativna medicina je priznata zvanicno kao oblik lecenja
ono sto su neki uradili sa dodatnim hormonima kojim su nadomestili manjak lucenja hormona stitne zlezde, ja sam resila bez jedne jedine tablete sa dva tretmana kod bioenergeticara
mozes da negiras cakre, ali centri energije u telu postoje
poremecaj energetskog polja u odredjenim regijama je posledica ispada funkcije nekog organa
ko hoce sanira uzrok,k o nece leci posledicu citavog zivota

u periodu kad se meni poremetio rad stitne zbog jakog stresa koji sam tada imala (a vaspitana sam da sebe sputavam i uvek imam razumevanja za ponasanje drugih) nisam znala ni za cakre-centre, ni za alternativu
ali me je instikt tada terao da svaki dan pesacim po 20km i vise i da pevam iz sveg glasa
..pevala sam, ma vristala dok sam vozila auto..
i to me je spasilo.smanjilo mi tenziju i pomoglo da izbacim frustraciju koja me je gusila..ma kakvi gusila - stezala kao omca!
oboljenja stitne zlezde su uglavnom psihosomatska, zato to pevanje vristanje pomaze i te kako..samo ako se izvristite u pravom trenutku

mozes da negiras cakre, ali centri energije u telu postoje

E, ako ti tako kazes, onda je tako.
Mislim, ovo je imalo smisla koliko i da si rekla: "Mozes ti da negiras Boga, ali on postoji". Ne mozes da tvrdis da postoji, nemas dokaze za to.
Poenta mog odgovora malenoj je bila da je svejedno da li je on lekar ili sarlatan, jer lekari o cakrama ne znaju nista, osim ako se o tome nisu "edukovali" preko interneta, kao sto se "edukuju" i razni forumasi. Znaci, to sto joj je to rekao lekar (u sta sumnjam celim svojim bicem), ne znaci nista vise nego da joj je to rekla baba na pijaci.

E, ako ti tako kazes, onda je tako.
Mislim, ovo je imalo smisla koliko i da si rekla: "Mozes ti da negiras Boga, ali on postoji". Ne mozes da tvrdis da postoji, nemas dokaze za to.
Poenta mog odgovora malenoj je bila da je svejedno da li je on lekar ili sarlatan, jer lekari o cakrama ne znaju nista, osim ako se o tome nisu "edukovali" preko interneta, kao sto se "edukuju" i razni forumasi. Znaci, to sto joj je to rekao lekar (u sta sumnjam celim svojim bicem), ne znaci nista vise nego da joj je to rekla baba na pijaci.

ovo sto si napisao govori samo o tvojoj ogranicenosti
i bioenergeticar i homeopata kod kojih se lecim kad postoji potreba za tim, su i doktori medicine
oboje su specijalisti, jedan ima specijalista fizijatar drugi je oftamolog
razlog zasto su se usmerili ka alternativi je upravo to sto ona leci uzrok, a klasicna medicina se bavi posledicama

nemam nista protiv toga sto ti sumnjas u sve osim onoga o cemu si ucio u skoli, ali imam protiv toga sto ne dajes drugima za pravo da imaju svoje opredeljenje

Poslednja izmena:
ovo sto si napisao govori samo o tvojoj ogranicenosti
i bioenergeticar i homeopata kod kojih se lecim kad postoji potreba za tim, su i doktori medicine
oboje su specijalisti, jedan ima specijalista fizijatar drugi je oftamolog
razlog zasto su se usmerili ka alternativi je upravo to sto ona leci uzrok, a klasicna medicina se bavi posledicama

nemam nista protiv toga sto ti sumnjas u sve osim onoga o cemu si ucio u skoli, ali imam protiv toga sto ne dajes drugima za pravo da imaju svoje opredeljenje
bravo!

razlog sto su se usmerili ka alternativi je sto tamo ima ovaca za šišanje i sto su tu pare, pa svako koga ne brine moral i integritet tu ima pravi rudnik zlata. nazalost, i medju lekarima ima takvih.

zasto toliko ne zelis da prihvatis da ljudi imaju razlicite opcije za lecenje?
i da razlicito biraju
ja sam imala helico i resila sam je se sa bukvalno dve terapije kod homeopate
moji prijatelji koji ne veruju u alternativu se lece jakim antibioticima po nekoliko meseci

zasto toliko ne zelis da prihvatis da ljudi imaju razlicite opcije za lecenje?
i da razlicito biraju
ja sam imala helico i resila sam je se sa bukvalno dve terapije kod homeopate
moji prijatelji koji ne veruju u alternativu se lece jakim antibioticima po nekoliko meseci

pa uopste ne odbijam cinjenicu da ljudi imaju razlicite opcije, mene samo uzasava cinjenica da ljudi bez ikakvog znanja o materiji iznose tvrdnje u koje su stoprocentno uvereni, bez pokrica.
mislim, to je prakticno definicija svake religije. veruj i ne postavljaj pitanja. to ne vodi nicemu dobrom, globalno gledano.
no dobro, kao sto rekoh, opcije su dobre i svako ima prava da izabere za sebe, koliko god taj izbor bio bizaran ili glup. ali na ovoj temi necemo analizirati cakre i lecenje jedne ozbiljne bolesti alternativnim metodama. koga to zanima, moze da pise na pdf Alternativna medicina.

pa uopste ne odbijam cinjenicu da ljudi imaju razlicite opcije, mene samo uzasava cinjenica da ljudi bez ikakvog znanja o materiji iznose tvrdnje u koje su stoprocentno uvereni, bez pokrica.
mislim, to je prakticno definicija svake religije. veruj i ne postavljaj pitanja. to ne vodi nicemu dobrom, globalno gledano.
no dobro, kao sto rekoh, opcije su dobre i svako ima prava da izabere za sebe, koliko god taj izbor bio bizaran ili glup. ali na ovoj temi necemo analizirati cakre i lecenje jedne ozbiljne bolesti alternativnim metodama. koga to zanima, moze da pise na pdf Alternativna medicina.

kako mozes da kazes da nema pokrica, ako ti iznosim licno iskustvo
pre toga sam kad su mi pronasli cvorove na stitnoj, kao sto svako od nas u tom trenutku uradi pojurila vezu da se nekako domognem dobrog strucnjaka
i zavrsila sam kod dr na onkologiji
koji me je prepipao, pogledao uz snimak i rekao da ce da punktira cvorove..ne necu, odmah cemo da izvadimo cvorove,pa cemo na analizu..ne kad vec otvaramo izvadicemo celu stitnu i nemas o cemu vise da brines
imas samo po jednu tableticu dnevno ubuduce i neces da razmisljas da li ce to da bukne u nesto nezeljeno ili nece
samo sam se zahvalila i zamolila da malo razmislim
i onda opet potrazila spas preko neke veze i se okrenula alternativi
moja stitna danas bez i jedne popijene tablete radi kao sat, samo sa dva bioenergetska tretmana
i sa promenjenim nacinom razmisljanja, jer sada vise ne dozvoljavam da me bilo sta od problema izbaci iz tezista

tako sto pojedinacna licna iskustva izneta na forumu nemaju nikakvu tezinu. ozbiljne naucne studije imaju tu tezinu. i nijedna takva studija nije dokazala da ovo o cemu ti govoris ima vise efekta nego placebo.

isto tako imas naucne studije koje dokazuju da se kancer uspesno leci hemoterapijom
ali isto tako i da ne prezivi svaki pacijent
ne zelim da ti trolujem temu, posto vidim da je ti ovde uredjujes
niti zelim da ubedjujem bilo koga da digne ruke od klasicne medicine i predje na altrnativu
samo kazem da alternativa pomaze i leci
meni je pomogla i izlecila
mom detetu je izlecila alergiju
meni je dovoljno
svako od nas bira ono u sta veruje

isto tako imas naucne studije koje dokazuju da se kancer uspesno leci hemoterapijom

pa da, ne prezivi svaki pacijent, nego prezivi i bude izlecen odredjeni procenat. i to onda imas pokrice u proverljivim podacima, u brojevima. ukratko, sve ono sto nemas za homeopatiju i slicne stvari.

tema nije moja, nego zajednicka, a moja je duznost da gledam da tema ne ode u skroz nekom drugom smeru u odnosu na ono cime treba da se bavi.
ako zelis, slobodno otvori temu o ovome na pdf alternativa i sigurno ces imati ok odziv tamo :)

upravo tako. neko bira da veruje u jake dokaze, neko ne.

Kad bi on mukica znao koliko mi znamo o svemu i svacemu a obicni smrtnici smo nemamo veze sa medicinom cesao bi se za medalju.A posto se ponasa krajnje nadmeno i bezobrazno ostace uskracen za znanje ne samo na ovoj temi nego na svim,bar od mene.

Cao , treba mi par informacija od vas.. Nista nisam citala po forumima sad sam otvorila jer me zanima vezano za ovu pogan od stitne zlezde :) Prije 5 god su ustanovila da bolujem i tad sam bolovala od hipotireoze, no medjutim presla sam u hipertireozu...To traje vec dve i po godine ta borba, pila sam PTU , na mojim nalazima pise tireotoksikoza , kad sam izvadila zadnji nalaz sad u avg TSH mi je bio 5,8 a prije toga mi je bio 2.. Moj dontor kaze da sam ja sad u remisiji kao trenutnom izlecenju ...Ali sta je problem , ja se jako lose osecam , umorna pospana, nervozna , groznaa...Moze li mi neko od vas reci sta je..Lp hvala vam

te tegobe koje opisujes su karakteristicne za poremecaj rada stitaste zlezde. da li si se zalila doktoru na te probleme poslednji put kada si bila?
vazno je da ti nivo t3 i t4 bude u fizioloskim okvirima.

Tsh je vec napisala. Nijedan nije “glavni hormon”, nego na osnovu odnosa nivoa svih tih hormona moze da se pretpostavi na kom je nivou problem

Tsh je "dete" gospodje Hipovize, a T4 i T3 su decurlija prostog radnika stitaste zlezde, tako da se zna cija su deca gradjani a cija seljacici i ko je tu glavniji i vazniji, od veceg ugleda. :hahaha: :metla2:

Zna se tu ko vozi traktor, a kuj otvara kapiju.

A cale od ovoga Tsh je hipotalamus pod cijom jakom sakom u sto radi Hipofiza u kuhinje. :mrgreen::lol:

te tegobe koje opisujes su karakteristicne za poremecaj rada stitaste zlezde. da li si se zalila doktoru na te probleme poslednji put kada si bila?
vazno je da ti nivo t3 i t4 bude u fizioloskim okvirima.

Hm...Malo mi sumnjivo da ima hiper a pospana je, zar nije obrnuto, kada je hiper ubrzan je metabolizam pa dolazi do nesanice, a pospanost dolazi kod hipo stanja, kao i umor, zamor, debljanje u kratkom roku ioako osoba slicno jede i fizicki se angazuje isto.... Kod hipo vise depresivnost, kod hiper vise anxioznost i panicnost....Kod hipo natecenost u licu i uopste telu, kod hiper izrazito mrsavljenje i buljavost ociju (ako se radi o Gjevs-Bazedovljevoj bolesti stitaste).

A najgore je kada se ljudi tako iz meseca u mesec setaju iz stanja hipo u hiper pa opet u hipo, pa nikada ni oni sami ni lekari ne znaju gde si trenutno, a hormone kada vade, jednom u 3 msececa? I to je tada tako po toj zadnjoj analizi se coveku kaze gde je, u sta spada, a ono posle mozda nedelju dana ili 2 nedelje moze da se promeni i da ode u drugo stanje i tako se muci 3 meseca dok sledeci put ne ode da vadi krv opet, pa dok opet ode do lekara pa dok mu opet promeni lekove ili prilagodi doze......

Jooooj uzas, jadne zene, mada i muskarci nisu zasticeni iako je koliko bese manje oboljevanje kod muskaraca, 6,8-20 puta.....:(:neutral:

niti zelim da ubedjujem bilo koga da digne ruke od klasicne medicine i predje na altrnativu
samo kazem da alternativa pomaze i leci
meni je pomogla i izlecila
mom detetu je izlecila alergiju
meni je dovoljno

A mi kazemo da ne pomaze (vise od placebo i nocebo efekta) i NE LECI. I gle cuda, tako kazu i DOKAZI, merljivi empirijski argumenti, duple randomizovane meta analize i experimenti.

Ne leci, tacka. I mi bismo voleli da leci, da leci sto vise toga, da bi svi mi bili zdraviji, ali nazalost NE LECI.
Prihvatite ovo. Nije to zato sto je sad tu neka zavera protiv vas ili neko namerno zeli da se veoma lako, prosto, brzo izlecite, nego zato sto to NIJE ISTINA, i dokazano je da nije istina.

Povrh svega, vi zadrzavate vas confirmation bias i verujete u to, pa...religijski....domgatski. A paradoksalno, ne verujete ni 1% u dokazive stvari sa brdom dokaza i dokaznosti.

E sad, neko prvo mora biti inteligentan da to uvidi, zatim obrazovan opste i nasiroko, mora da zna da racionalno razmislja, mora znati logiku, mora znati sta je to naucni metod i uopste po kojim principima radi nauka i dokazi, i na kraju ne sme imati paranoidnu strukturu licnosti i biti sugestibialan, pa da padne u indoktrinaciju sarlatana i pseudonaucnika.

Samo jedan faktor da fali iz ovog nabrojanog - eto ti coveka koji bruka sebe (i svoju visu, visoku struku ako je ima ) raznoraznim izjavama.

Isto tako neko ko je popio secernu vodicu misleci da je lek je izjavio - "ovo pomaze i leci....meni je pomogla i izlecila nesto i mom detetu, menE je to dovoljno".
A zapravo posle mu kazu da je to bio placebo lek, i da je od svih lecenih ljudi pola bilo kontrolna grupa a pola experimentalna.

Covek to ne moze da prihvati i da se pomiri, pa brzo izmisli neku teoriju zavere kako to nije tacno a kako je on u pravu i tim samoobmanjivanjem i maladaptacijom na frustracije prani integritet svoje licnosti.
Kada su u pitanju neke druge teme sve je to manje vise bitno, jer zivi covek, tera napred, gura nekako iako je ignorant.

Ali kada je bolestan i kada je u pitanju zdravlje, onda nece mnogo gurati napred.

Aleternativna medicina niti leci (vise od placeba) niti pomaze objketivno (samo lazna subjketivnost i ubedjenost - pa ako je umro - nema ko da se zali, mrtva usta ne pricaju lose o alternativnim glupostima, a ako ne umre nego prezivi (jer je uvek mogucnost 50-50) eeee onda hvalospev na sva usta - preziveo sam, izlecio sam se aaaa alternativa je to uradila).

Da je to tako, Stiv Dzobs, covek koji je imao najvise novca od svih nas, najbolje klinike alternativne i najbolje alternativne "lekare" ne bi umro nego bi preziveo.
Eto. A da nije umro bilo bi - Alternativa i homeopatija su sveeeemocne, heeej Stiv Dzobs izlecio rak bla bla.

Kao sto rekoh, nepoznavanje logike, zakljucivanja, manjak IQ-a, opste nisko obrazovanje i nedostatak specificnog usko strucnog obrazovanja iz oblasti medicine dovodi coveka, a jos gore bolesnog coveka da pogresno zakljucuje.

No svuda je "pravo coveka" i pravna nauka na visem stadijumu nego filozofska etika, pa bez obzira sto je za coveka ugrozavajuce alternativno lecenje i odbijanje NAUCNOG lecenja, coveku se pre dopusta da svesno umre ili se dugo godina muci od bolesti nego da bude zdrav. Jer eto, da bi imao osecaj slobode i odlucivanja, pa cak i ako hoce ovako indirektno, neposredno da izvrsi samoubistvo odn eutanaziju da mu izvrse ovi alternativci jer ga lece "bacanjem brasna na staklena vrata" i tako oduzimaju vazno vreme da sto pre krene sa naucnim lecenjem, odn jedinom i pravom medicinom koja postoji - medicinom koja je bazirana na dokazima.

bolje placebo od kasicice meda nego placebo od pilule sa kilometarskom listom sporednih efekata...leciti rak sa otrovima sa kojima su se u ww2 ljudi ubijali je bas naucno ...ili zracenjem... ima film kako su ameri u pocetku sa naocarima za sunce isli da se dive pecurkama za vreme nuklearnih proba ili kako su ddt-ijem zaprasivali cele porodice koje masu rukama i raduju se kao da ih bombonama posipaju ...sad je gmo u modi....neki ljudi bas veruju nauci...bolje da me ubije bolest nego naucnici

Poslednja izmena:
bolje placebo od kasicice meda nego placebo od pilule sa kilometarskom listom sporednih efekata...leciti rak sa otrovima sa kojima su se u ww2 ljudi ubijali je bas naucno ...ili zracenjem... ima film kako su ameri u pocetku sa naocarima za sunce isli da se dive pecurkama za vreme nuklearnih proba ili kako su ddt-ijem zaprasivali cele porodice koje masu rukama i raduju se kao da ih bombonama posipaju ...sad je gmo u modi....neki ljudi bas veruju nauci...bolje da me ubije bolest nego naucnici

leciti rak sa otrovima sa kojima su se u ww2 ljudi ubijali je bas naucno ...ili zracenjem..

Teorija zavere, teorija zavere, teorija zavere. To sto si rekla je salata reci, glupost, za koju nemas DOKAZE vec anegdotalne rgumente i neke pricice koje si procitala sa interneta. I nemas pojma da li je to naucno ili ne.

ima film kako su

:hahaha: Ma je l moguce? Pricamo o naucnim dokazima a ona pise IMA FILM...... ahahahhahahahahhahahaha :rotf::rotf::rotf: Pricamo o istinitosti, realnosti, stvarnosti i dokazanosti necega a onda kontra-argumentuje IMA FILM. aahahahahha :hahaha::rotf::worth::worth::worth: Heeej ima fil i Betmen - covek moze da leti u Gotamu jbt, al ne mogu naci taj Gotam nesto u GPS-u u kolima, ma mora da je neka zavera protiv mene i mog GPS-a da ga namerno ne otkrijem.....Ej ima i film supermen, ih kada bih nasao Kriptonit taj pa da budem jaci od Supermena, da ga pobedim.....Jer Kriptonit mora da postoji, IMA FILM ZA TO, IMAS NA JUTJUBU ! :super:

sad je gmo u modi..
Nije nista u modi, nego NEZNALICE i laici sa realnim znanjem 4 razreda osnovne skole kada ne razumeju nesto sto se potencira cvrstim dokazima (da radi nesto ili da ne radi nesto da jeste nesto ili da nije nesto, da nesto moze ili da nesto ne moze) misle da je to MODA, i vide neku MODU. Zapravo da su kompetentni, inteligentni i racionalnog uma, shvatili bi zasto je nesto tako kakvo je a ne bi pricali o "modama".

.
neki ljudi bas veruju nauci.

Nauci se NE VERUJE. Religiji i bogovima se veruje, i bilo cemu sto se ne moze dokazati i sto skoro pa - i ne postoji. U nauci se ne veruje, cak ni kada se hipoteza napravi - u nju se ne veruje nego se odmah ispituje pa ako se ustanovi netacnost pravi se nova hipoteza dokle god se ne dodje do DOKAZANE ISTINE.
Dakle, to da se "nauci veruje" moze da odvali samo neko ko nema pojma o OSNOVAMA NAUKE, o samom naucnom metodu, pa zato nema pojma ni o jednoj nauci niti se i jednom moze baviti.

Verovanje i neverovanje je potpuno nepotrebno kada ti imas hrpu reproducibilnih dokaza na svakom delu sveta, na svim meta analizama i duplim randomizovanim studijama - i sve one kazu jedno.
Ako i pored toga neko "veruje i neeveruje" to je apsurdno i ima paranoidnu strukturu licnosti i konspiracijski pogled na svet, jer on isto moze i verovati i ne verovati da su 2+2=4 i da ne veruje da postoji kontinent Amerika i da iza oblaka sedi bog a na Olimpu kada se pones Zevs.

bolje da me ubije bolest nego naucnici

Zato i umirete, zato veliki broj umire, a moglo im se pomoci, a i zato veliki broj ljudi se razboljeva tesko pa se vucara posle do kraja zivota, zato sto boluju od paranoidnog poremecaja licnosti koji ne lece na vreme.

Eto, bolje i Stivu Dzobsu sto je umro od bolesti nego da ga lecili naucnici i da ziveo bar 15 godina duze.

bolje placebo od kasicice meda nego placebo od pilule sa kilometarskom listom sporednih efekata.

Nije bolje. Nije bolje iz 2 razloga. Pravis logicku gresku u zakljuciavanju i to sa 2 aspekta.
Prvi je taj sto placebo "kasicice meda" NE LECI, dok "pilula sa kilometarskom listom sporednih efekata" IPAK LECI i tako je ustanovljeno i dokazano da pomaze i leci.

Drugi aspekt tvoje greske u zakljucivanju - Ne postoji "PLACEBO" pilula sa kilometarskom listom sporednih efekata pusten kao lek. To nije i ne moze biti pusteno u prodaju kao placebo a da tvrdi da je lek. Jer placebo je placebo, a lek je lek. Lek postaje lek tek upravo kada dokaze da NIJE PLACEBO NEGO DA LECI.

Prema tome, napravila si pogresnu analogiju poredivsi ova 2 primera. I dalje, kao trece - ta "kilometarska lista sporednih efekata" prvo nije zaista kilometarska, drugo zavisi od leka do leka, trece, to ne znaci kako ti predstavljas da se svima nuzno moraju javiti sporedni efekti a zaboravila si mudro i bezobrazno da naznacis da se ti sporedni efekti javljaju u RAZMERI OD 1:10 000, 1:1000000, 1:1000000, itd itd......Cak i ono 1:100 (a to je nesto bezazleto tipa - blaga mucnina) pa je - jedan covek ce osetiti mucninu a njih 99 ce biti izleceno i nece nista osetiti.....Da ne govorim o jedan prema milion .

Tako da ne govori o tim listama sporednih efekata u smislu da se desavaju svima, i da se desavaju SVI sporedni efekti napisani. Zbog vas takvih sa paranoidnim strukturama licnosti lekri i ne preporucuju citanje uputstva leka, jer znaju da ste isto i za psihijatra, koliko ste i za to sto vam je prepisan lek za drugi organ....

bolje da me ubije bolest nego naucnici

Znas kako se ovo zove kod nas koji proucavamo ljudsko ponasanje - Placanje poreza na glupost. Biolozi to nazivaju - evolutivna evolucija, izumiranje glupljih i neadaptivnih.
Slobodno idi umri kao Stiv Dzobs, jedi j... med, ispiraj debelo crevo kafom, pij sodu bikarbonu jer "rak je zapravo kandida albikans", bleji u sunce i tvaraj cakre, samo izumrite jednom vise i ne produzavajte svoj neobrazovan, neuki i paranoidni DNK lanac.

Imas pravo na sopsvetno izumiranje, slobodno, go for it, samo nemoj kada ti bude tesko doopetu da ipak dodjes kod tih "naucnika" i da trazis lekove sa kilometarskim spisokm sporednih efekata, nego nabijaj usta kasicice meda.

:roll::evil:

sta da ti kazem - nisi me ubedio
da je medicina svemocna, ne bi groblje bilo prepuno
uzorak za naucna istrazivanja znamo kako se pravi - i ti i ja
ne moze svako da bude uvrsten u projekat i da bude statisticki broj
samo odabrani
kad nastupi najmanja oscilacija, osoba ispada da ne bi kvarila statistiku uspesnosti naucnog istrazivanja

u svakom slucaju, nisi me ubedio
meni je helico izlecen samo sa dve terapije kod homeopate
mozes da izguglas uspesnost izlecenja, kao i vreme lecenja kad se sanira klasicnom medicinom
uz to za lecenje klasicnom ne mozes da sagledas i posledice lekova kojima se pacijent leci, jer se one pojave tek kasnije

moja komsinica je pre 20 godina trebala da operise melanom ali se odlucila za alternativu i isla kod nekog travara....kaze danas ima samo oziljak, hteo travar i njega da sredi ali umro...pre par dana njenom muzu dijagnostikuju rak pluca jos je u bolnici ...cerka je za alternativu i nagovara je da utice na njega ali ona kaze - da se o meni radi znala bih sta cu ali on mora sam da odluci ne zelim da sutra neko mene krivi...strasno je kako ljudi ovde namecu svoje stavove a da iza sebe imaju samo duplo golo

Back